buki Objavljeno Junij 19, 2005 Deli Objavljeno Junij 19, 2005 Vaše izkušnje z gumami koliko km naredite z njimi in oprijem ter kaj priporočate-samo za maxi scooterje.Imam maxi scooter dimenzije gum 120/70-15 in 150/70-14.lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jason Objavljeno Junij 19, 2005 Deli Objavljeno Junij 19, 2005 Sej vem da se bo slišalo malo neumno,ma kako se kej teli maxiskuterji obnašajo v hribih :? mislim recimo če greš na Vršič iz primorske strani :hmm: pomožnosti v dvoje :) ← Mogoče ni ravno tisto kar te zanima, ampak midva s punco sva na Runnerju 180 s primorske strani na Vršič prehitela vse avte. Hočem povedat, da se je ta skuter v hribih obnašal super - tudi v dvoje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CUKR Objavljeno Junij 20, 2005 Deli Objavljeno Junij 20, 2005 Zdravo. Nakup rabljenega se mi zdi dobra varianta, zato imam kar cel kup vprašanj. Si kupil skuter od fizične osebe, posrednika, trgovca? Si se kaj lahko pogajal? Kako je kaj z 'papirji', račun oz. pogodba, je potrebno iti k (italijanskemu) notarju ? Skuter si verjetno pripeljal z kombijem ali na prikolici. Vprašanj je kar veliko, je pa to zelo zanimiva tema. LP Lado ← -Motor sem kupil od fizične osebe, imel pa sem enega ugledanega tudi pri trgovcu -ceno sem mu zbil za 200 eur -papirji: rabiš kupoprodajno pogodbo - overjeno pri notarju (slo ali italjanskemu), -prometno dovoljenje s pečatom, da se motor transportira v Slo, --ter potrdillo ACI - to je njihov kao AMZS. -pripeljal sem ga s kombijem. če boš še kaj rabil mi sporoči in se lahko slišiva za vse podrobnosti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Junij 21, 2005 Deli Objavljeno Junij 21, 2005 Sej vem da se bo slišalo malo neumno,ma kako se kej teli maxiskuterji obnašajo v hribih :? mislim recimo če greš na Vršič iz primorske strani :hmm: pomožnosti v dvoje :) ← vožnja v dvoje po Kozjaku, Rogli in ostalih večjih ali manjših hribih z beverly 500 ne predstavlja ovir, celo prehitevanje ni ovira ( tudi avtomobili so počasnejši)... Zelo fajn pa je vožnja dol in polaganje ovinkov na serpetinah :kva2: dol iz Rogle proti Hočam... kar nekajkrat se je zgodilo da sva podrsala s stojalom po asfaltu... :slap: obraba gum na beverly 500 po prevoženih 7000 km...je nekje na polovici( prva in zadnja), Sprednja guma: 110/70-16, Zadnja guma:150/70-14 a ti kaj podrsavaš s stojalom v ovinkih ? ( še posebej če sta 2 gor) ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jason Objavljeno Junij 21, 2005 Deli Objavljeno Junij 21, 2005 a ti kaj podrsavaš s stojalom v ovinkih ? ( še posebej če sta 2 gor) ? ← Jaz sem z runnerjem kdaj podrsal s centralnim stojalom, tudi, če sem bil sam gor (v dvoje pa še prej). Takrat sem razmišljel, da bi štender odstranil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
buki Objavljeno Junij 21, 2005 Deli Objavljeno Junij 21, 2005 vožnja v dvoje po Kozjaku, Rogli in ostalih večjih ali manjših hribih z beverly 500 ne predstavlja ovir, celo prehitevanje ni ovira ( tudi avtomobili so počasnejši)... Zelo fajn pa je vožnja dol in polaganje ovinkov na serpetinah :kva2: dol iz Rogle proti Hočam... kar nekajkrat se je zgodilo da sva podrsala s stojalom po asfaltu... :slap: obraba gum na beverly 500 po prevoženih 7000 km...je nekje na polovici( prva in zadnja), Sprednja guma: 110/70-16, Zadnja guma:150/70-14 a ti kaj podrsavaš s stojalom v ovinkih ? ( še posebej če sta 2 gor) ? ← Kakšne gume znamko imaš gor?lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
buki Objavljeno Junij 22, 2005 Deli Objavljeno Junij 22, 2005 Kakšne gume znamko imaš gor?lp ← Jaz z Kymco 500 xciting nimam problemov v dvoje še nisem porajsal z štenderjem.Nisem pa še šel do konca na zadnji gumi imam še 0,5cm lufta.Vzmetenje pa imam naštimano na naj bolj trdo.Skuter se obnaša kot priliman tudi v dvoje nobenih zabijanj ali treslajev .Z vožnjo sem zelo zadovoljen kot še z nobenim cestnim motorjem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Junij 22, 2005 Avtor Deli Objavljeno Junij 22, 2005 Evo kymco xciting 500 je doma.Prevozil 300km od tega 120 s sopotnico.Prvo tankanje pri 182km poraba 8,95l to je 5l/100km.Rezervoar drži 12,8l vendar sem šel prej tankat,ker nisem vedel kakšna bo poraba.Vozil sem ga okoli 100km/h deluje zelo mirno in brez zvijanja samo plava.Zavore so bile prve kilometre katastrofa.Sedaj so se ploščice usedle je veliko bolje ,vendar ne tako dobre kot ostali motorji.Komforta je dovolj ,vetrna zaščita tudi zelo dobra,dizajn enkraten,luči zelo dobre.Ogledala vidlivost mi pač ni všeč,ker vidiš na vsaki strani polovico roke.Spredaj bi lahko dali malo večji predal,ker je prostora dovolj.Aprilija ima večjega.Pod sedežem je lučka držalo za mobitel in vtičnica za polnilec.Za enkrat deluje vse brez problemov ali napak.Do 120km/h pospešuje zelo dobro,če pa sva dva na motorju pa od tu do 140km/h gre bolj počasi.Več ga nisem hotel pritisnit,ker se še uteka.Jutri me čaka nov dan in bom prevozil zopet okoli 300km s sopotnico.Relacija Kočevje-Novo mesto-Ljubljana-Celje-Krško-Novo mesto-Kočevje. ← Ogledala so motila tudi mene. Ampak pri Hočah sem spoznal, da se obračajo šipice. Torej moraš šipico stisnit na tisti strani, kjer hočeš večji vidni kot (in manj svoje roke). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
buki Objavljeno Junij 23, 2005 Deli Objavljeno Junij 23, 2005 Ogledala so motila tudi mene. Ampak pri Hočah sem spoznal, da se obračajo šipice. Torej moraš šipico stisnit na tisti strani, kjer hočeš večji vidni kot (in manj svoje roke). ← To sem takoj pogruntal samo vseeno je manj vidnega kot pri avtu.Sedaj sem se že navadil in je ok.Prevozil prvih 1000km in vse ok.V sredo pa na servis. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Junij 23, 2005 Avtor Deli Objavljeno Junij 23, 2005 To sem takoj pogruntal samo vseeno je manj vidnega kot pri avtu.Sedaj sem se že navadil in je ok.Prevozil prvih 1000km in vse ok.V sredo pa na servis. ← Aha, no pol pa vredu .) Moj foter se tudi ogreva za ta skuter, ampak bo še počakal na tistega z elektronskim paketom (einspritz, abs, elektronsko centralno stojalo itd.). Sicer je res, da bo verjetno dražji... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PsiheK Objavljeno Junij 23, 2005 Deli Objavljeno Junij 23, 2005 Aha, no pol pa vredu .) Moj foter se tudi ogreva za ta skuter, ampak bo še počakal na tistega z elektronskim paketom (einspritz, abs, elektronsko centralno stojalo itd.). Sicer je res, da bo verjetno dražji... ← A se že ve, če bo za drugo sezono že navoljo z einspritzom? Ker če bo ga grem decembra rezervirat. :yea2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
msjr Objavljeno Junij 23, 2005 Deli Objavljeno Junij 23, 2005 No, kaj se mi je zgodilo danes. V glavnem, ta teden so me kontaktirali iz Save, če bi šel za testerja njihovih novih skuter gum, jasno jih dajo zastonj, samo premontažo moram plačati. No, pa sem si rekel, zakaj pa ne, mi je prav všeč, da sodelujem v eksperimentu. Danes zjutraj sem šel iskat gume v Savo (sem se takoj spomnil na znani policajski vic :) ) & so bili zelo prijazni & mi še svetovali kje naj jih zamenjam, da bo poceni in hitro. Malo sem še zvedel o gumah, skratka lepo & korektno. No, pri vulkanizerju se je zataknilo, ker ni mogel odviti vijaka pri izpušni cevi in se je bal, da bo vse skupaj preskočilo in da bo uničil vijak & mi je svetoval naj grem na Piaggio servis, da mi tam pomagajo, ker imajo tam pač rezervne dele, če bi šlo kaj narobe. OK, uredu sem si rekel in šel k Vombergarju, kamor vozim skuter na servis, da ga vprašam kako in kaj. Pri Vombergarju stopim v delavnico in prva stvar, ki mi jo reče je, da me napizdi, kako da si upam spraševat, če mi premontira gume, ker jih on prodaja in sem se za začetek moral opravičevati in razlagati kako in kaj. Pol mi je pa rekel da naj naslednji teden enkrat pokličem, če bo sploh imel čas zame, sem pa rekel kar nasvidenje in se odpeljal nazaj v Lj, kjer sem se mimogrede ustavil pri Mikmehaniku, da vidim kako bo tam & so me prijazno sprejeli & smo se zmenili za jutri zjutraj. Skratka, ne vem če bom še peljal skuterja k vombergarju, ker je pooblaščeni servis in bi me moral vsaj naročiti za nek datum, če se mu ni ljubilo vsaj pogledat nesrečnega vijaka. Kako pa bo z Mikom pa sporočim jutri. p.s.: pa lep pozdrav srebrnemu maxiskuteristu, ki sem ga dopoldan srečal na Celovški v Šentvidu, sem ga pozno zagledal, pa ne vem če me je videl, ko sem ga pozdravil nazaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Junij 24, 2005 Deli Objavljeno Junij 24, 2005 Lep pozdrav, kot kaže bom moral jaz tudi vzmetenje na najtrše narediti (sedaj imam sredinsko varianto). kakšno gumo mam gor ....res ne vem..originalna še je. no kako stoji stvar za Ljutomer ??? ( če bo lepo vreme se vidimo a ne ) lp beverly Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Junij 24, 2005 Deli Objavljeno Junij 24, 2005 a je kdo razmišljal kako narediti skuter glasnejši, a je možno kaj odšraufat, da je bil izpuh bolj doneč..vsaj tako za kakšno popoldne, bi se rad malo vozil po vasi, da bi pošteno donelo..... :nono: lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Valentin Objavljeno Junij 24, 2005 Deli Objavljeno Junij 24, 2005 No, pri vulkanizerju se je zataknilo, ker ni mogel odviti vijaka pri izpušni cevi in se je bal, da bo vse skupaj preskočilo in da bo uničil vijak & mi je svetoval naj grem na Piaggio servis, da mi tam pomagajo, ker imajo tam pač rezervne dele, če bi šlo kaj narobe. OK, uredu sem si rekel in šel k Vombergarju, kamor vozim skuter na servis, da ga vprašam kako in kaj. Meni menjajo gume v Profilu, Virmaše pri Škofji Loki brez vsakih problemov. Kar pa se Vombergarja tiče, se ga pa na daleč izogibajte, vsaj kar se servisa tiče. Imam namreč informacije iz več različnih virov, da je totalni nesposobnež... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
msjr Objavljeno Junij 24, 2005 Deli Objavljeno Junij 24, 2005 Boste kam šli za vikend? Se zmenimo za kakšno maxi popoldansko vožnjo? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Junij 24, 2005 Deli Objavljeno Junij 24, 2005 A ni v nedeljo v Ptuju dirka supermoto in skuteristov? A kdo ve kje v Ptuju je to? Bi šel malo pogledat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr. _MAXXI_ Objavljeno Junij 24, 2005 Deli Objavljeno Junij 24, 2005 (popravljeno) Glede na to da se na gume za skuterje spoznam bore malo nič bi prosu za kak nasvet. Morem menjat gume in sicer mam dimenzije: spredaj: 110/90-12 zadaj: 130/70-12 tnx .) Popravljeno Junij 24, 2005. Popravil Dr. _MAXXI_ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Junij 24, 2005 Deli Objavljeno Junij 24, 2005 A ni v nedeljo v Ptuju dirka supermoto in skuteristov? A kdo ve kje v Ptuju je to? Bi šel malo pogledat. ← najprej karting potem pa supermoto v Hajdošah..to je med Mariborom in Ptujem, 6 km pred Ptujem na levi strani. Saj je veliki transparent obešen cez cesto, tako da ga ni mogoče zgrešiti... mislim da ob 13 uri... ko ni nikogar tam se včasih vozim po progi s skuterjem...sam ne upam pretiravat ker če padem bo skoda na skuterju velika..... lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Junij 24, 2005 Deli Objavljeno Junij 24, 2005 Tak je uraden napis: Mednarodna motociklistična dirka, minimoto, skuter in supermoto, kartodrom Hajdoše 26.6.2005 ob 14 uri. jaz sem že dobil 2 vstopnice, tako da bo črni beverly 500 zagotovo parkiran tam...... lp :yea2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Junij 24, 2005 Deli Objavljeno Junij 24, 2005 Če ne bo dežja pridem tudi jaz. LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Junij 24, 2005 Avtor Deli Objavljeno Junij 24, 2005 a je kdo razmišljal kako narediti skuter glasnejši, a je možno kaj odšraufat, da je bil izpuh bolj doneč..vsaj tako za kakšno popoldne, bi se rad malo vozil po vasi, da bi pošteno donelo..... :nono: lp ← Športni filter ali zamenjava izpušnega lonca :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Junij 26, 2005 Avtor Deli Objavljeno Junij 26, 2005 Danes sem vido enega Burgmana 400 na kartodromu v Hajdošah... Pripada komu od tu gor? :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
urqlle Objavljeno Junij 26, 2005 Deli Objavljeno Junij 26, 2005 tkole je, mogoče v bodoči prihodnost se seliim v te vode, to se pravi maxi-skuterske in mal čekiram te stroje, pa opažam, da je v sloveniji zelo slaba ponudba le-teh(beri:rabljeno), očitno bo treba nekaj iz italije prešvercat, malo sem že bral, kako in kaj, pa tudi nekaj dobrih src se je tu gor našlo, ki bi pomagali, se pravi se splača po skuter v italijo, neumno vprašanje, verjento, da se??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yankee Objavljeno Junij 26, 2005 Deli Objavljeno Junij 26, 2005 Ce kogarkoli zanimajo cene rabljenih motorjev v ITA in ima malo pojma italijanscine mu priporocam ogled internetnega oglasnika WWW.MERCATINO.IT Stvar je v italiji na podobnem nivoju kot je pri nas salomonec, ima tudi svoj casopis.....z edino razliko da je na netu ogled vseh podrobnosti brezplacen :worship: .....le registrirat se je treba...... B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se