jetman Objavljeno Junij 27, 2005 Deli Objavljeno Junij 27, 2005 tkole je, mogoče v bodoči prihodnost se seliim v te vode, to se pravi maxi-skuterske in mal čekiram te stroje... Kaj te je pripeljalo do te odložitve? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
msjr Objavljeno Junij 27, 2005 Deli Objavljeno Junij 27, 2005 (popravljeno) Evo, v petek sem končno zamenjal gume. So morali pri Mikmekaniku uporabit "upciger", da je šla zadnja guma dol iz osi, ker je bilo vse tako stisnjeno skupaj. Tiste nesrečne vijake pri izpušni cevi pa so mi zamenjali z boljšimi (namesto inbusa - navadna kapica). Testne Savine gume so doživele resni krst danes, ko sem šel v Novo Gorico in so se lepo izkazale. So zelo mehke in se zelo dobro držijo ceste. Pa še zelo všečen profil imajo. Kako pa se obnesejo v dežju pa povem jutri, če me danes ujame kakšna nevihta .) Popravljeno Junij 27, 2005. Popravil msjr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
buki Objavljeno Junij 28, 2005 Deli Objavljeno Junij 28, 2005 Evo, v petek sem končno zamenjal gume. So morali pri Mikmekaniku uporabit "upciger", da je šla zadnja guma dol iz osi, ker je bilo vse tako stisnjeno skupaj. Tiste nesrečne vijake pri izpušni cevi pa so mi zamenjali z boljšimi (namesto inbusa - navadna kapica). Testne Savine gume so doživele resni krst danes, ko sem šel v Novo Gorico in so se lepo izkazale. So zelo mehke in se zelo dobro držijo ceste. Pa še zelo všečen profil imajo. Kako pa se obnesejo v dežju pa povem jutri, če me danes ujame kakšna nevihta .) ← Vem,da so gume sava zanima pa me tip in ,če veš morda za ceno.Upam,da boš malo kasneje napisal tudi kako se obnesejo na dežju in seveda kako se obrabljajo.Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Junij 28, 2005 Deli Objavljeno Junij 28, 2005 Dober dan ! :P prilagam nekaj slik iz supermoto dirke v Hajdošah..videl sem Burgmana 400, pa Atlantika 500, pa Joyride200....kar nekaj..samo voznikov teh skuterjev pa nisem uspel videti...smo bili si na bregovih in gledali kako dirkajo...se mi zdi da tile tekmovalni skuterji zelo potegnejo iz ovinka...Tomosov pokal 125 ccm pa ni bil preveč zanimiv.. samo lep zvok imajo drugo pa nič...čist drugače je pri supermoto 450..ti sopa divji... evo, prilagam par slikic..... ful me zanimajo Savine gume, kako se kaj obneseje in kakšna je njihova obraba....pa cena...kdaj bodo v redni prodaji,???? sem zadnjič moral zavirati na polno in ne boste vrjeli kako se zelo poznajo odrgnine na gumah... ugotovil sem pa tudi da sem imel v prvi gumi zapičen tudi nek železni opilek ( kar velik) v zadnji pa 2 cm kos ostre žice, ki je na pol štrlel ven... madona kje vse to jaz pobiram..tako da preglejte malo vaše gume......... :devil: lp beverly O:-) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Junij 28, 2005 Avtor Deli Objavljeno Junij 28, 2005 Ja, tudi sam imam v gumah ene 4 opilke, ki jih niti nočem vleči ven, saj se zna zadeva še huje zalomiti. Kot naslednje gume sem že kupil Metzeler M17, čeprav so mi te Savine bolj všeč. Ampak takrat jih še ni bilo. Torej zdaj se še kar vozim na Maxxisovih gumah in začuda sem ugovotil, da v lepem vremenu niti niso tako švoh. Tako, da jih bom še nekaj časa "drgnil", pol pa pridejo Metzelerke :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mjemec Objavljeno Junij 28, 2005 Deli Objavljeno Junij 28, 2005 Maxxiske se ful dobro držijo ceste k se enkrat segrejejo. Ampak ko je mrzlo so pa za en ku*ac... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
msjr Objavljeno Junij 28, 2005 Deli Objavljeno Junij 28, 2005 Evo, oznaka mojih gum je Sava MC28 Diamond S. So pa moje še testne in imajo zdaj 200 km, tako da o vzdržljivosti težko kaj rečem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Junij 29, 2005 Deli Objavljeno Junij 29, 2005 Zanima me kaj menite o kvaliteti maxi skuterjev. Razlika med "italjani" in "japonci". Kako je z deli pri "italjanih"? Nekako me "japonski" trgovci opozarjajo da naj ne kupim "italjana" ker bo problem z rezervnimi deli, kvaliteto in trajanjem izdelka itd.. "italjanski" trgovci pa pravijo da so prvi začeli delati skuterje, tradicija, kvaliteta je enaka, boljši "dizajn" itd. Kakšne so Vaše izkušnje? LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CUKR Objavljeno Junij 29, 2005 Deli Objavljeno Junij 29, 2005 očitno bo treba nekaj iz italije prešvercat, malo sem že bral, kako in kaj, pa tudi nekaj dobrih src se je tu gor našlo, ki bi pomagali, se pravi se splača po skuter v italijo, neumno vprašanje, verjento, da se??? ← se splača! poglej par strani nazaj Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Valentin Objavljeno Junij 29, 2005 Deli Objavljeno Junij 29, 2005 Jaz do sedaj še nisem imel nobenih problemov s čakanjem na dele, tudi ne, ko sem imel runerco. Pri runerci mi je enkrat šla glavna gred, pri X9 pa sem že menjal jermen, regler in akumulator. Sicer pa najbolje, da vprašaš kakšnega mehanika, kako je s tem. Naprimer v Donaco. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pek Objavljeno Junij 29, 2005 Deli Objavljeno Junij 29, 2005 ravno včeraj sem srečal znanca ki me je sprašaval,kje v Stari gorici(Italija) je servis za Aprilio :grim je rabu nek semering in so mu pri nas oblubljali pa ni blo neč od tega,tko da se je naveličal čakat in probu najdet sam v Italiji :doze: sicer ne vem kako je z rezervnimi deli za japonce,ma ponavadi ku rabiš kakšen kos k ni dosti v obtoku pole je sranje :zzz: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Junij 29, 2005 Deli Objavljeno Junij 29, 2005 Jaz do sedaj še nisem imel nobenih problemov s čakanjem na dele, tudi ne, ko sem imel runerco. Pri runerci mi je enkrat šla glavna gred, pri X9 pa sem že menjal jermen, regler in akumulator. Sicer pa najbolje, da vprašaš kakšnega mehanika, kako je s tem. Naprimer v Donaco. ← Valentin, koliko imaš prevoženih ? lp beverly Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Valentin Objavljeno Junij 29, 2005 Deli Objavljeno Junij 29, 2005 (popravljeno) Od aprila 2002 sem jih uspel naklepat malo čez 24.000... :) Popravljeno Junij 29, 2005. Popravil Valentin Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno Junij 29, 2005 Deli Objavljeno Junij 29, 2005 Jaz sem čakal vodno pumpo za X9 14 dni. Naj bi bil prvi X9 v Sloveniji, ki mu je pokvarila pumpa in je niso imeli na zalogi. Še dobro, da je v garanciji :OK: Mi je pa tudi en kolega rekel, da je čakal en zobnik za Yamaho 3 tedne. Če se ti pokvari kakšen del, ki se sicer zelo redko, potem boš čakal za katerokoli firmo. Pa prinas je tako malo maxiev, da se hitro zgodi, da česa nimajo na zalogi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Junij 29, 2005 Avtor Deli Objavljeno Junij 29, 2005 Jaz sem čakal vodno pumpo za X9 14 dni. Naj bi bil prvi X9 v Sloveniji, ki mu je pokvarila pumpa in je niso imeli na zalogi. Še dobro, da je v garanciji :OK: Mi je pa tudi en kolega rekel, da je čakal en zobnik za Yamaho 3 tedne. Če se ti pokvari kakšen del, ki se sicer zelo redko, potem boš čakal za katerokoli firmo. Pa prinas je tako malo maxiev, da se hitro zgodi, da česa nimajo na zalogi. ← U mater, pol sem pa mislil, da sem jaz na moj jermen in valjčke dolgo čakal - teden in pol :kva2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno Junij 29, 2005 Deli Objavljeno Junij 29, 2005 Če si moral pa na valčke pa jermen čakat 10 dni, pol je pa to k*, ker to je potrošni material, ki ga je potrebno na vsake xx kilometrov menjat. A to je blo za Kymco? Očitno še vedno nimajo vredu poskrbljeno za sevis. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pek Objavljeno Junij 29, 2005 Deli Objavljeno Junij 29, 2005 U mater, pol sem pa mislil, da sem jaz na moj jermen in valjčke dolgo čakal - teden in pol :kva2: ← Tomozuki kakšne so kej tvoje izkušnje z Kymcom?Vzdrževanje,servisi,kvari... :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
buki Objavljeno Junij 30, 2005 Deli Objavljeno Junij 30, 2005 Tomozuki kakšne so kej tvoje izkušnje z Kymcom?Vzdrževanje,servisi,kvari... :hmm: ← Včeraj bil z kymco prvič na rednem servisu 1100km.Zamenjal mi je olje v motorju okoli 2,3l in v menjalniku ali prenosu kakorkoli se že reče 0,5l.Potem sem kupil še svečko za rezervo.Pa še oljni filter mi je zamenjal ta pa je zelo drag 6000 tolarjev.Skupaj z delom 18900 tolarjev.Kymco dela brez problemov.Gre morda kdo na moto zbor v Tar pri POreču.Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Julij 3, 2005 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2005 Tomozuki kakšne so kej tvoje izkušnje z Kymcom?Vzdrževanje,servisi,kvari... :hmm: ← S tem skuterjem sem več kot zadovljen. Po 5600km nisem našel še nobenega velikega minusa. Pod manjše štejem recimo prostor pod sedežem za čelado, saj jo komaj dobim noter... hm, tu se pomoje kar konča. Aja, mogoče še to, da so s potrošnim materialom bolj slabo založeni, ampak glede na to, da so takšni B&W-ni 250 (z mojim vred) v Sloveniji samo trije, jim oprostim. Pokvarilo se mi do sedaj še ni nič (tok tok tok). Vse skupaj je precej kvalitetno, še posebno glede na ceno. Servisi pa niso ravno poceni :BUA: Sicer, ne vem kako je s ostalimi maxiji, ampak za menjavo zračnega filtra, valjčkov in olja, se je cena ustavila na 16.000sit :hmm: Valjčki so skoraj 10.000sit :o Drugače pa je skuter zakon :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Julij 4, 2005 Deli Objavljeno Julij 4, 2005 Nekaj postov nazaj sem že omenil da razmišljam o 500ccm in sedaj jih imam. Prijazen Aprilijin trgovec v MB mi je za moj 180ccm skuter ponudil sprejemljivo vsoto in postal sem lastnik Aprilie Atlantic 500 Sprint :kva2: Po prvih 200km me zadeva navdušuje; pospeški, lahkotnost vožnje. Sedaj moram samo prevoziti 800km da ga lahko tudi odločneje "naženem". Zanima me koliko Vam kaj porabijo 500ccm maxi-ji. LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno Julij 4, 2005 Deli Objavljeno Julij 4, 2005 (popravljeno) ...postal sem lastnik Aprilie Atlantic 500 Sprint :kva2: Po prvih 200km me zadeva navdušuje; pospeški, lahkotnost vožnje. Čestitam in ti želim veliko užitkarskih in srečnih kilometrov! :OK: Sprint je tudi meni všečen skuter... precej bolj kot običajni Atlatic 500. LP Popravljeno Julij 4, 2005. Popravil jetman Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
buki Objavljeno Julij 4, 2005 Deli Objavljeno Julij 4, 2005 Nekaj postov nazaj sem že omenil da razmišljam o 500ccm in sedaj jih imam. Prijazen Aprilijin trgovec v MB mi je za moj 180ccm skuter ponudil sprejemljivo vsoto in postal sem lastnik Aprilie Atlantic 500 Sprint :kva2: Po prvih 200km me zadeva navdušuje; pospeški, lahkotnost vožnje. Sedaj moram samo prevoziti 800km da ga lahko tudi odločneje "naženem". Zanima me koliko Vam kaj porabijo 500ccm maxi-ji. LP ← moj KYMCO Xciting 500 porabi okoli 5l/100km.4 krat tankal poraba 5l. 1 krat 6.3l po avtocesti gas do konca.1 krat 5.77l mestna voznja.In sedaj nazadnje odprta cesta voznja od 100 do 120km/h porava 4.7.Toliko o porabi.Tankano zmeraj do vrha iste tocke tako da so podatki realni.lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
buki Objavljeno Julij 4, 2005 Deli Objavljeno Julij 4, 2005 S tem skuterjem sem več kot zadovljen. Po 5600km nisem našel še nobenega velikega minusa. Pod manjše štejem recimo prostor pod sedežem za čelado, saj jo komaj dobim noter... hm, tu se pomoje kar konča. Aja, mogoče še to, da so s potrošnim materialom bolj slabo založeni, ampak glede na to, da so takšni B&W-ni 250 (z mojim vred) v Sloveniji samo trije, jim oprostim. Pokvarilo se mi do sedaj še ni nič (tok tok tok). Vse skupaj je precej kvalitetno, še posebno glede na ceno. Servisi pa niso ravno poceni :BUA: Sicer, ne vem kako je s ostalimi maxiji, ampak za menjavo zračnega filtra, valjčkov in olja, se je cena ustavila na 16.000sit :hmm: Valjčki so skoraj 10.000sit :o Drugače pa je skuter zakon :OK: ← Tomozuki pa zi ze po 5600km menjal valcke.Servise imas poceni,kje pa servisiras.Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Julij 4, 2005 Avtor Deli Objavljeno Julij 4, 2005 (popravljeno) Tomozuki pa zi ze po 5600km menjal valcke.Servise imas poceni,kje pa servisiras.Lp ← Najprej seveda čestitke skuteristu, da je uspel to brez večjih komplikacij zamenjat :worship: Glede mojega pa... Hja, valjčke je bilo potrebno menjati. Nevem zakaj, tak da bom danes vprašal (mogoče sem preveč divji z ročko za plin). Servisiram pa pri Tomotu v Mariboru, ki je vbistvu tudi pooblaščen za Kymcote. Sej sem zdaj celo izvedel, da ima najnižjo uro dela (3600sit). Povsod drugod je baje dražja :hmm: Čujte ljudje, lahko bi se kakšno soboto kje dobili, če ne boste odpeketali na morje :yea1: Popravljeno Julij 4, 2005. Popravil Tomozuki Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Valentin Objavljeno Julij 4, 2005 Deli Objavljeno Julij 4, 2005 Ja, čestike tudi od mene, skuterist. Atlantic sprint je prav lep maksi. Sedaj pa hitr avatarja zamenat. :) Men so valčke gledal prejšnji mesec na 23.000km, pa so še OK. Serviser je celo rekel, da je to pri maksijih drugače, ker da so v masti, in se ne obrabijo tako hitro... Jermen sem pa prvič menjal na 16.000km, ko ga mi je raztrgalo. Pozabil sem ga namreč zamenjat na 12.000km, kot je predpisano. :( Kar se porabe tiče... sedaj je že dolgo nisem kontroliral, gibala se je pa med 4,5l in 5l. > Čujte ljudje, lahko bi se kakšno soboto kje dobili, če ne boste odpeketali na morje Sem za. Sem bil v soboto na zboru skuteristov v Ljutomeru. Okrog 13h je bilo tam ene 30 skuterjev, par mopedov in nobenega maksija. Skratka en velik dolgčas. Če se je kaj spremenilo tekom popoldneva, pa ne vem, ker sem se po čevapčičih in pivu, po kakih 2h urah odpeljal nazaj proti Gorenjski... Moram pa priznat, da so prekmurci poceni; za čevapčiče in pivo sem dal samo 720 Sit. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se