skuterist Objavljeno Julij 4, 2005 Deli Objavljeno Julij 4, 2005 (popravljeno) Tale ideja o srečanju ni slaba, samo če ne boste preveč "divjali" jaz se moram počasi prevažati prvih 1000km. Na morje pa odrinem sredi meseca. Avtar sem že zamenjal :blush: Včeraj sem bil v Levcu na mintingu pa sem videl enega Burgmana 650, pa Nexusa, Malagutija 400 ... a je bil kdo od tule?(s foruma) LP P.S Moram pohvaliti "Aprilijenega" trgovca v MB(Ptujska cesta), pošten dogovor in vse brez problemov. Popravljeno Julij 4, 2005. Popravil skuterist Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno Julij 4, 2005 Deli Objavljeno Julij 4, 2005 Jaz sem bil na mitingu, devetindvajsetka je bla :kva2: Nisem pa bil s scootom, ker imam roko nekaj povezano in se ni zdravo peljat, če ne moreš 100% zavirati :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Julij 4, 2005 Avtor Deli Objavljeno Julij 4, 2005 (popravljeno) Sem bil v soboto na zboru skuteristov v Ljutomeru. Okrog 13h je bilo tam ene 30 skuterjev, par mopedov in nobenega maksija. Skratka en velik dolgčas. Če se je kaj spremenilo tekom popoldneva, pa ne vem, ker sem se po čevapčičih in pivu, po kakih 2h urah odpeljal nazaj proti Gorenjski... Moram pa priznat, da so prekmurci poceni; za čevapčiče in pivo sem dal samo 720 Sit. ← Ja, jaz sem prišel okoli 17:00 :doze: Sicer je res malo pozno, ampak tam je še bil en srebrni Exciting, ampak nisem vedel, čigav je. Prekmurci in prleki so zakon. Cene so bile takšne, da bi si jih oni kurzi iz Lenta lahko prišli pogledat :OK: Popravljeno Julij 4, 2005. Popravil Tomozuki Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Julij 4, 2005 Avtor Deli Objavljeno Julij 4, 2005 Tale ideja o srečanju ni slaba, samo če ne boste preveč "divjali" jaz se moram počasi prevažati prvih 1000km. Na morje pa odrinem sredi meseca. Avtar sem že zamenjal :blush: Včeraj sem bil v Levcu na mintingu pa sem videl enega Burgmana 650, pa Nexusa, Malagutija 400 ... a je bil kdo od tule?(s foruma) LP P.S Moram pohvaliti "Aprilijenega" trgovca v MB(Ptujska cesta), pošten dogovor in vse brez problemov. ← Ja, jaz sem bil :OK: Jaz sem povsod. Pri vsaki pasji procesiji :D No, za tistim rdečim Nexusom sem se vozil iz Celja proti Konjicam in moram priznat, da sem mu brez težav sledil... kljub temu, da je vozil precej hitro :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pek Objavljeno Julij 4, 2005 Deli Objavljeno Julij 4, 2005 Stvar je taka,da sem se odločil in naročil xciting 500 :OK: me pa mal matra,k nisem še nikoli vozu skuter(sam motorje)pa me zanima,kakšne so razlike v vožnji med motorjem in skuterjem in na kaj moraš bit pozoren :hmm: vsak nasvet bi bil dobrodošel :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jason Objavljeno Julij 4, 2005 Deli Objavljeno Julij 4, 2005 Če še nisi nikoli vozil skuterja, ampak (po možnosti) samo težke motorje, se ti bo zdelo, da nikamor ne gre. Drugače pa ni nič takega, na kar bi moral pazit. Samo užgeš in pelješ - skuterji so fulllll izi za vzozit. Težišče je zelo nizko - čisto drug filing kot pri motorju (boljši). Drugače pa čestitke za za naročilo, in pogum, da si to storil brez, da bi enkrat probal. Želim ti, da bi bil zadovoljen. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Julij 4, 2005 Avtor Deli Objavljeno Julij 4, 2005 Stvar je taka,da sem se odločil in naročil xciting 500 :OK: me pa mal matra,k nisem še nikoli vozu skuter(sam motorje)pa me zanima,kakšne so razlike v vožnji med motorjem in skuterjem in na kaj moraš bit pozoren :hmm: vsak nasvet bi bil dobrodošel :grim ← Skuterji so narejeni zato, da jih še najbolj anti-talenti znajo vozit. Upam, da mi nežni spol ne bo zameril, ampak Vespe so bile narejene za ženske. Sedež in krmilo sta ločena s podstavkom za noge, kar je omogočalo vožnjo v krilu (u je moglo to fajn zgledat nad 80km/h, ko je veter že malo močnejši). Motorrad je naredil vzporedni test med Ducati Monsterjem in Kymco Xcitingom, enkrat prej pa med Suzukijem GS 500 in Yamaho T-max. In obakrat sta zmagala skuterja. Vožnja je nezahtevna, kratki zaprti ovinki so skuterjem pisani na kožo, vzdrževanje je dokaj poceni, uporabnost za vsakdan itd. Sam sicer želim kupiti motocikel, ampak komaj, ko se bom tega skuterja naveličal. Kdaj bo to, pa nevem. Če te pa zanima kaj točno si se odločil kupiti, pa preberi par strani nazaj (v kolikor še nisi) in upam, da ti bom s opisom Xcitinga rešil kakšen odgovor. Če te pa zanima še kaj več, pa je mogoče najboljše, da se obrneš na kakega lastnika (ki jih je v zadnjem času precej). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Julij 4, 2005 Avtor Deli Objavljeno Julij 4, 2005 Tale ideja o srečanju ni slaba, samo če ne boste preveč "divjali" jaz se moram počasi prevažati prvih 1000km. Na morje pa odrinem sredi meseca. Avtar sem že zamenjal :blush: Včeraj sem bil v Levcu na mintingu pa sem videl enega Burgmana 650, pa Nexusa, Malagutija 400 ... a je bil kdo od tule?(s foruma) LP P.S Moram pohvaliti "Aprilijenega" trgovca v MB(Ptujska cesta), pošten dogovor in vse brez problemov. ← Si ti slučajno iz Maribora? Ker zadnjič sem videl enega na Aprilii 500, samo se ne spomnim kje. Verjetno bi res znala bit kakšna Ptujska cesta. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 Si ti slučajno iz Maribora? Ker zadnjič sem videl enega na Aprilii 500, samo se ne spomnim kje. Ne iz CE, v soboto sem šel v MB po skuter in sem se nato peljal v smeri CE. LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
buki Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 Najprej seveda čestitke skuteristu, da je uspel to brez večjih komplikacij zamenjat :worship: Glede mojega pa... Hja, valjčke je bilo potrebno menjati. Nevem zakaj, tak da bom danes vprašal (mogoče sem preveč divji z ročko za plin). Servisiram pa pri Tomotu v Mariboru, ki je vbistvu tudi pooblaščen za Kymcote. Sej sem zdaj celo izvedel, da ima najnižjo uro dela (3600sit). Povsod drugod je baje dražja :hmm: Čujte ljudje, lahko bi se kakšno soboto kje dobili, če ne boste odpeketali na morje :yea1: ← Ja v Novem mestu je ura 4200 tolarjev.lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 Tale link sem že enkrat objavil, pa ga bom še enkrat! En francoz testira 500cc maxi skuterje, vse je objavljeno na njegovi spletni strani. On je lastnik že drugega T-Maxa. Mislim, so testi dokaj objektivni. Testiral je tudi Xcitinga in Atlantic Sprint. Okapi38 GT scooter test :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
msjr Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 No, jest sem imel obratni prehod, iz malega Peugeota Vivacity 50 na Piaggiota x9 250. Čisti užitek. Pri prvih kilometrih se mi je sicer zdelo, da je sprednji konec ene pet metrov naprej in da zadaj vozim prikolico, pa ceste so se kar naenkrat popravile (nekam so zginle grbine in luknje :) ). Skuterji naj bi bili zaradi manjšega premera koles malo bolj občutljivi na vzdolžne grbine in vzdolžno rezane ceste (predvsem ovinki v hrvaški istri), čeprav sem slišal, da imajo tudi motoristi težave s tem Po makadamu je vožnja bolj tako tako. Ne vem kako je s 500, ampak pri višjih hitrostih (pri 250 nad 90km/h) so pospeški slabi, zato je potrebna previdnost pri prehitevanju Pa na zaviranje s prestavami pozabi, zato je potrebna previdnost pri dolgih klancih navzdol, pa v dežju & podobno Drugače pa so maxiji kot ustvarjeni za lagano turistično vožnjo. Z mojo drago sva brez problema naredila vikend relacijo (petek 15:00 LJ - Rijeka - Krk - (18:15 trajekt Valbiska - Merag) - Cres - Osor - Punta Križa (19:50) - v nedeljo pa nazaj po isti poti). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 (pek @ 4 Jul 2005 @ 20:23) Stvar je taka,da sem se odločil in naročil xciting 500 me pa mal matra,k nisem še nikoli vozu skuter(sam motorje)pa me zanima,kakšne so razlike v vožnji med motorjem in skuterjem in na kaj moraš bit pozoren vsak nasvet bi bil dobrodošel Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 :oops: pozabil sem dodati tole: Na tejle internetni strani www.moto-station.com sem pravkar odkril primerjavo svoje Aprilie s Kymcom(pod "Essais - scooter plus 125ccm)". Zadeva je žal v francoščini, vendar yahoo prevede tako da v globalu razumem. Drugače pa yahoo vredu prevede italjanske starni kot so www.cyberscooter.it in www. motorbox.com kjer so tudi testirali večino maxi skuterjev (tudi Kymcota), s tem da na motorboxu imaš tudi komentarje uporabnikov. Se mi zdijo kar v redu testi, ki jih pišejo "italjančki". Drugače pa okoli vožnje ni straha če se zavedaš da imaš skuter in ne GP stroj. Zase moram reči da sem se hitro navadil na skuter, motor sem vozil samo v avtošoli. Ker pa sem bolj "easy" voznik meje skuterja verjetno nikoli ne bom odkril :whistle: in se zaradi tega nič ne sekiram :lol1: . LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 lep dan vsem končno sem tudi jaz bil na Vršiču z mojim skuterjem... fajn je blo !!! bila sva dva, polno naložena z prtljago in še kakše sendvič je bil kje zapakiran.. sprobal sem 100 oktanski bencin ki ga točijo na OMV... pa se pozna za cca 10 km/h v končni hitrosti... drugače sem naredil čez vikend 750 km lp beverly Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 Skuterist...čestitam za nabavo novega skuterja Sprint se mi zdi bolj posrečena verzija Atlantika...... ti sam 1000 km naredi, potem pa gremo na skupo panoramsko vožnjo... :kva2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
burgman Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 Jest sm nov na tem forumu, zato vsem lep maxi pozdrav. Nekej o izletih oziroma potovanjih sem pisal ze na forumu splosno, pa bom se tle. Ali ima kdo izkusnje z vecdnevnimi potovanji v tujino. Zanimam se za Grossglockner, pa me zanima ce se kdo planira, vsake izkusnje prov pridejo... Imam scooter burgman 400 LP, burgman. :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Julij 5, 2005 Avtor Deli Objavljeno Julij 5, 2005 (popravljeno) Jest sm nov na tem forumu, zato vsem lep maxi pozdrav. Nekej o izletih oziroma potovanjih sem pisal ze na forumu splosno, pa bom se tle. Ali ima kdo izkusnje z vecdnevnimi potovanji v tujino. Zanimam se za Grossglockner, pa me zanima ce se kdo planira, vsake izkusnje prov pridejo... Imam scooter burgman 400 LP, burgman. :D ← Hja, jaz se že 3 leta spravljam na Glossglockner pa nikoli ne najdem časa. Ker sem bolj divjaške narave bi pomojem uspel v dveh dneh opraviti izlet tja in nazaj. Več niti nimam časa :xx: Meni bi tudi kakšen potopis prav prišel. Aja, drugače pa limajte slike svojih popotovanj v temo "dnevne fure s skuterji", ker tema kar malo sameva :( Popravljeno Julij 5, 2005. Popravil Tomozuki Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Julij 6, 2005 Deli Objavljeno Julij 6, 2005 jutro ! na Glossglockner bi bilo zanimivo se peljat...sam v skupini sebi enakih....pa bi šli tudi kaj peš,( ne do vrha..ampak do tistega pukla, do kjer še je zahtevna markacija, plezalne poti pa se jaz ne bi upal brez pravega vodenja in prave planinske opreme)... kakšen petek, soboto in nedeljo v avgustu bi lahko šli, kajne ? lp beverly Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno Julij 6, 2005 Deli Objavljeno Julij 6, 2005 Jaz bi šel gor le za en dan, predvsem iz stroškovnih razlogov. Meni bi ustrezal vikend okrog 18.7., ker avgusta grem na morje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
burgman Objavljeno Julij 6, 2005 Deli Objavljeno Julij 6, 2005 beverly, kaj si mislu s tem "v skupini sebi enakih". A skupina skuteristov? Če je to, se strinjam. Me pa osebno ne mot, če gre se kaksen "neskuterist". Men je tut OK, da gremo se kam pes, sam da ni snega, ker nimam zimske opreme za v hribe. Tud men bolj leži vecdnevna varjanta, da si lahko se kej ogledam, se kej vidim. Se ne vem, morda bom picu se mal naprej ( k mam glih dopust), burgman Dost koristnih informacij se dobi na forumu, k je namenjen prov za potovanja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sladkor Objavljeno Julij 6, 2005 Deli Objavljeno Julij 6, 2005 + na Glossglockner bi bilo zanimivo se peljat... ← Kre lahko to kdorkoli? Mene namrec zlo ze matra kksna dalsa relacija. Problem je samo kako bi vas dohiteval z mojo 180 runnerco :cry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno Julij 6, 2005 Deli Objavljeno Julij 6, 2005 Z lahkoto. Itaq se pelje okrog 100 km/h po normalni cesti, avtoceste se pa (vsaj jaz) izogibamo na takih vožnjah. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beverly Objavljeno Julij 7, 2005 Deli Objavljeno Julij 7, 2005 Kre lahko to kdorkoli? Mene namrec zlo ze matra kksna dalsa relacija. Problem je samo kako bi vas dohiteval z mojo 180 runnerco :cry: ← jutro! mislim da z 180 ccm runnerco bi šlo komot, saj jaz vozim tu nekje od 90 do 120km/h... če nas bo pa več pa bomo itak vozili v skupini, skupina pa se prilagaja... :), bomo poiskali najnižni skupni imenovalec in bomo homogena skupina.... "sebi enake", mislim na skuteriste in tudi njihove spremljevalke !, če pa gre tudi kdo drug zraven z motorjem pa me tudi ne moti, saj se bo skupina prilagajala.. glede enodnevne ali več dnevne ture pa je tako..stroški spanja bodo cca 30€ na osebo..odvisno od števila km...če jih bo več kot 500 potem sem za 2 dnevno turo... lp beverly Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Julij 7, 2005 Avtor Deli Objavljeno Julij 7, 2005 Iz kot bi pa vi šli? Ker mogoče bi se vam en del poti pridružil :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se