Skoči na vsebino

Moj maxiscooter

Tomozuki

Priporočene objave

Ob 15:30 greste iz LJ? Če je tako in bi vreme držalo potem mislim da bi šlo. Lahko me pokličeš v sredo oziroma pošlješ PM ali SMS (zaradi vremena :hmm: )

Šel bi prej, a te bom, oziroma bova počakala. Lahko kaj prej prideš al je 15:30 res plafon? Sicer sem pa jaz v Domžalah, Drejči pa tudi blizu, torej že na poti gor.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Plan je sledeč. V sredo, najkasneje ob 15:30 odrinemo proti X-raiderju, upam, da se mi pridružita vsaj skuterist in Drejči in da bo imel X-raider čas, pa da bo vreme seveda.

Prosim sporočita, da vem kaj in kako.

Ta teden imam čas, samo kako bo z vremenom? :hmm: Preden prideš javi da bo sigurno. LP.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ta teden imam čas, samo kako bo z vremenom? :hmm: Preden prideš javi da bo sigurno. LP.

Glihar doma, gor grede sva se vozila po robu dežnega oblaka, morda sem kasiral 20 kapljic. Valjčkov nisem mogel sprobat, ker je bila cesta non stop mokra, tako, da je že dogovorjeno da ponovimo v lepšem vremenu. Prilagam sliko s Trojan nazaj grede.

l6u_qlmEdacHhoQS.jpg

Popravljeno . Popravil debitel
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

............................

Seveda! Sem ga zadnjič ponujal @skuteristu pa je bil malce sramežljiv :naughty: Saj ne rabimo čakati na naslednje srečanje, lahko se zmenimo kako lepo popoldne ali pa vikend, pridem jaz gor in naredimo krog.

No saj ga bom preizkusi :blush: če ga boš še dal :krneki: . V zameno pa ......

Glihar doma, gor grede sva se vozila po robu dežnega oblaka, morda sem kasiral 20 kapljic. Valjčkov nisem mogel sprobat, ker je bila cesta non stop mokra, tako, da je že dogovorjeno da ponovimo v lepšem vremenu. Prilagam sliko s Trojan nazaj grede.

Je že kaj novega?

Drugače pa sem na cyberscooter.it zasledil zanimiv članek ki ga bodo nadaljevali: izbira pravega maxija - I. del

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No saj ga bom preizkusi :blush: če ga boš še dal :krneki: . V zameno pa ......

Je že kaj novega?

Drugače pa sem na cyberscooter.it zasledil zanimiv članek ki ga bodo nadaljevali: izbira pravega maxija - I. del

Ne ker je nazadnje zadaj sedela moja lepša polovička. Bo treba it k x-raiderju in tole na hard stestirat. Zaenkrat ne morem povedat če je kaj bolje z par gramov lažjimi valjčki.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še ena, ko sva šla z Drejčijem od X-raiderja, po menjavi in nastavitvi valjčkov. Lažji valjčki dajo dobro razliko, nekako skoraj tako kot original variomat in športni variomat. Sem zadovoljen.

Slikce iz Golice:

jHY5jCwA0m_P4DqM.v.jpg

Zs5Y2tmE_537ZpIg.v.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po mojih izkušnjah so Michelinove skuterske pnevmatike trde > malo oprijema, veliko kilometrov

Jaz bi namontiral kakšne druge, npr. Sava ima mnogo boljši oprijem, sem pa skuter prej prodal, da bi vedel kako je glede kilometrine.

Sava gume imajo dober oprijem vendar gredo zelo hitro hudiču.zadnja 8000km prva 10000km.Sedaj vozim Michelin Gold standard ki pa niso kaj dosti slabše po oprijemu po km pa sporočim ko bodo bolj slabe.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sava gume imajo dober oprijem vendar gredo zelo hitro hudiču.zadnja 8000km prva 10000km.Sedaj vozim Michelin Gold standard ki pa niso kaj dosti slabše po oprijemu po km pa sporočim ko bodo bolj slabe.

Jaz vozim Savo Diamonds MC 28 (zadnja) že 12000 in sem z njo še prišel čez registracijo. Dam ji še 1000km, potem pa menjava.

Se mi je pa malo zaletelo, ko sem videl kako lepo do roba ima podrsane Drejči. Meni manjka do roba kak centi, predvsem zato, ker mi na eni strani podrsa po tački, na drugi pa po izpuhu. :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz vozim Savo Diamonds MC 28 (zadnja) že 12000 in sem z njo še prišel čez registracijo. Dam ji še 1000km, potem pa menjava.

Se mi je pa malo zaletelo, ko sem videl kako lepo do roba ima podrsane Drejči. Meni manjka do roba kak centi, predvsem zato, ker mi na eni strani podrsa po tački, na drugi pa po izpuhu. :angry:

Tudi pri meni manjka kak centi do roba,ker prej porajsam.Sem vzdignil centralno stojalo za kak cm je malo bolje,vendar to ni to.Xciting pač ni za športno vožnjo čez ovinke.Moti me tudi hitrost na avtocesti,je miren, brez vetra v čelado.Samo km števec laže da je kar hudič.Po števcu če greš 160km/h kaže na gps 140 in si že na rdečem polju.Zato si želim maxi skuter večje kubikaže ko bom vozil 140km/h da bo še nekaj fore do rdečega polja,da ne matram motorja za daljše ture.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi pri meni manjka kak centi do roba,ker prej porajsam.Sem vzdignil centralno stojalo za kak cm je malo bolje,vendar to ni to.Xciting pač ni za športno vožnjo čez ovinke.Moti me tudi hitrost na avtocesti,je miren, brez vetra v čelado.Samo km števec laže da je kar hudič.Po števcu če greš 160km/h kaže na gps 140 in si že na rdečem polju.Zato si želim maxi skuter večje kubikaže ko bom vozil 140km/h da bo še nekaj fore do rdečega polja,da ne matram motorja za daljše ture.

Kar veliko odstopanje, 20km/h. Bi blo treba enkrat zmerit nexusa, sicer se pa najlepše pelje tam do nekje 130 km/h.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj ima tovarniško deklarirano hitrost 145 km/h. Napaka v procentih mislim da ne odstopa od ostalih proizvajalcev.

Kar veliko odstopanje, 20km/h. Bi blo treba enkrat zmerit nexusa, sicer se pa najlepše pelje tam do nekje 130 km/h.

Saj nimamo maxijev za podiranje rekordov :krneki: . Kako je sedaj s lažjimi valjčki? Obrati v primerjavi s prej, poraba?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da osvežimo spomine na lanskoletno merjenje Nexusa. Je treba letos ponoviti ;)Klik!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da osvežimo spomine na lanskoletno merjenje Nexusa. Je treba letos ponoviti ;)Klik!

Uf, tega pa nisem videl. Bo pa res treba ponovit, ker mislim, da ima že tovarniško 9 s do 100 in ne 12. Sploh pa zdaj ko so not racing valjčki, hehe.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje...Razmišljam o nabavi tekstilnih stranskih kovčkov, ki bi jih (po potrebi) namestil na Scarabeo 500 (novi model). Glede na to, da ima pod sedežem kar nekaj oklepa me zanima, ali je to dovolj da se torbe naslonijo gor ali je treba kakšne kovinske nosilce dodatno nameščati ? Ima kdo kaj izkušenj s tem ?

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno vprašanje...Razmišljam o nabavi tekstilnih stranskih kovčkov, ki bi jih (po potrebi) namestil na Scarabeo 500 (novi model). Glede na to, da ima pod sedežem kar nekaj oklepa me zanima, ali je to dovolj da se torbe naslonijo gor ali je treba kakšne kovinske nosilce dodatno nameščati ? Ima kdo kaj izkušenj s tem ?

LP

Tudi sam razmišljam da bi jih kupil, mislim, da ne bom montiral dodatnih nosilcev. Edino pazi, da ti kakšen "štrik" ne pride med kolo in ostale dele...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi sam razmišljam da bi jih kupil, mislim, da ne bom montiral dodatnih nosilcev. Edino pazi, da ti kakšen "štrik" ne pride med kolo in ostale dele...

Če se @Jetman slučajno ne oglasi... :)Tekstilne torbe by @Jetman

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da malo obudim tole temo...

tole mi je danes zjutraj prinesel poštar :naughty:

post-15774-1244630213_thumb.jpg

in ko sem zmontiral sedaj izgleda takole

post-15774-1244630244_thumb.jpgpost-15774-1244630267_thumb.jpg

pa še ena modifikacija je, odrezan vetrobran

post-15774-1244630310_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

post-15774-1244630213_thumb.jpg

post-15774-1244630244_thumb.jpgpost-15774-1244630267_thumb.jpg

pa še ena modifikacija je, odrezan vetrobran

post-15774-1244630310_thumb.jpg

The best in kakšna razlika?

Meni so pa semeringe v Gorici danes zamenjali, zdaj se pa počas spet lahko kam skupaj peljemo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

......

..........

B)

Kako je s homologacijo? Kaj problemov oziroma kaj potrebuješ? Je dovolj potrdilo ki ga dobiš zraven?

"Prilepi" še kakšen zvočni posnetek.

P.S. SBK le kaj pomeni ta kratica :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

O občutkih težko kaj rečem, se nisem peljal še niti deset metrov (jutri zagovor diplome, pa ni časa :) ).

Zvok je že z dBkillerjem :krneki: ,brez pa odločno preglasno in dBkiller bo ostal notri.

Homologacija še ne vem, bom začel sedaj urejati. Menda je potrebno izpolniti nek obrazec in ga skupaj s prilogami poslati na LPP, tam dobiš datum in takrat pripelješ pokazat. Nato ti vpišejo v homologacijski kartonček, ki ga dobiš v nekaj dneh po pošti. Bomo videli kako to poteka v praksi :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!