Skoči na vsebino

Avto za začetnika

Jur3

Priporočene objave

Tadej, začetniku ponujaš 20let staro garo, ki je že zdavnaj odpela svoje,

Študentski avto je golf2 diesel ki je res poceni za vzdrževanje mašina malodane neuničljiva.

In kakšna je razlika v letih med tema dvema avtomobiloma?

Ne ponujam stare gare ampak avtomobil, ki je res sicer star ampak je kot iz trgovine.

Mam sam podobno staro garo in mi v 12 letih ni še nič crknilo. Zdej pa lepo uporabi iskalnik in na motosvetu poišči topic o cliotu, ki ga tako hvališ. Pa da ne boš preveč razočaran.

Tadej

Če si pa drift manijak, pa se rad pokažeš kaj znaš na rondjih v btc-ju... verjetno da že malo gume škripajo pa si že čist slinast, pa misliš kakšen đek si. Dej no... ko pa pridejo takšni na tekmovanja v driftingu, pa z dolgo surlo okol hodijo, ko še enga ovinka ne znajo lepo predriftati.

Driftat je zakon. Brez skrbi, ne driftam po rondojih po BTC-ju. In sploh ne zato, da bi bil đek, ampak tko za svojo dušo.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tadej: Use lepo in prou sam mal str je ;) tok dnarja bi še lah skp nametu da bi kej novejšga dubu, vsaj od `90 naprej :) aja pa še to od BMWja bi meu sam 520i E39 :worship: sam to..mau kasnej k mi ga je škoda prec... :P :D drgač pa tnx za info ;)

Še nubedn ni nč o Roverjih reku 214 - 216 l. 1996+ :hmm: dost luškan avto pa pocen..sam kok to kej vzdržjiv... :doze:

Kako zdej mešaš avto za začetnika in kaj bi imel. E 39 stane bistveno več, kot tale stari E30. Tudi vzdrževanje po moje vsaj 5 krat dražje. Saj jaz bi imel tudi E 38, pa mi je škoda dat tolk keša za avto in pol še za vzdrževanje ter registracijo :slap:

Roverja je 216 je imel od Mishe stric. Potem, ko mu je še pod garancijo dvakrat zagorel + še en kup ostalih pizdarij, je šel od hiše.

Tadej

za takšen dnar dobi 10 let mlajšega cliota, ki pije veliko manj.

Lej, da se ne boš matral z iskalnikom. Preberi si Noisov prosti spis z naslovom Moj Clio:

Stalno je nekaj crkovalo. OK, prvih 50kkm niti ne, potem pa se je začelo... sploh ne vem kaj vse so "štimali"... enkrat tolk da mi ni zaribala mašina (zobati jermen je drsel a vseeno niso skupi butnili bati), nekaj je bilo z zadnjimi bremzami so jih šele v drugem poskusu znali popravit, da o gretju, ki mi celo lansko zimo ni delalo (na servisu sem ga imel trikrat, zmetal cca 150 jurjev za popravila in še vedno ni delalo kot mora) in sem zaradi tega fasal angino... aja, pa da sta mi tik pred prodajo v razmiku cca 1 meseca ODPADLA ven oba žarometa tudi ne govorim. Dvakrat so mi popravljali vžig in po cca 3 letih je akumulator crknil ne da bi pustil prižgan kakršnegakoli porabnika... Svašta

Skratka, kvaliteta izdelave na nuli oz. se mi zdi, da je prirejena tako, da moraš stokrat na servis... Servis pa vsi vemo kako drag je pri Renaultu. Pa tiste njihove "tarife" so za popizdit -- da so mi zamenjali žarnice v armaturki so mi računali cca 800 SIT žarnice in cca 18.000 SIT dela. Ko sem rekel, da sem sam armaturko nekaj časa nazaj odšravfal in prišravfal nazaj v cca 1 uri dela (in vmes delal ne vem kaj še vse) so mi zabrusili nazaj da zakaj pa si tega nisem potem sam zamenjal... in tako naprej.

Aja, pa da ne bo pomote - te stvari se niso dogajale samo na enem servisu. Avtohiša REAL in Avtohiša SNOJ (slednji so v Črnučah) so bili čisto na podnu vseh podnov kar se usluge in servisa tiče. Pa da sem enkrat na velenjskem servisu DOM In d.o.o. videl, kako nazaj v mašino vlivajo temno črno olje sploh ne omenjam -- skratka, vse, da se moraš čimprej vrniti nazaj.

Mimogrede, bil je letnik 97.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ja, kar se tiče takih in drugačnih slabih izkušenj z avtomobili... Noben ne more rečt, da je Renault sranje. Človek je pač naletel na tak avtomobil s katerim je imel probleme... So problemi tudi z BMWji, Mercedesi in drugimi... pač odvisno na kakšnega "naletiš" :) ;) Jaz sem zamenjal že 2 Clia, pa z nobenim niti najmanjšega problema, res pa je da če je avto star 10 let pa itak da mu že pripada da se kaj pokvari ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ja, kar se tiče takih in drugačnih slabih izkušenj z avtomobili... Noben ne more rečt, da je Renault sranje. Človek je pač naletel na tak avtomobil s katerim je imel probleme... So problemi tudi z BMWji, Mercedesi in drugimi... pač odvisno na kakšnega "naletiš" :) ;) Jaz sem zamenjal že 2 Clia, pa z nobenim niti najmanjšega problema, res pa je da če je avto star 10 let pa itak da mu že pripada da se kaj pokvari ;)

Mi imamo v službi manj kot dve leti starega Megana. V tem času je crknilo:

- prve zavore - komplet (avtovleka)

- senzor prostega teka motorja (avtovleka)

- akumulator (avtobleka)

- zadni amortizerji

- klima

- ........................... kup manjših zadev

- v kabino pride voda ob vsakem malo večjem nalivu

- sprednji šipi padata ven iz vrat

Tadej

PS. Omenjeni avtomobil vozimo le trije in še to mogoče dvakrat na teden

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

- sprednji šipi padata ven iz vrat

Tadej

PS. Omenjeni avtomobil vozimo le trije in še to mogoče dvakrat na teden

okej glede ostalega ne vem/mi je vseeno, ampak glede šipe mam pa eno vprašanje:

tegale avteja samo vozite ali v njem počnete tudi kaj takega, pri čemer se ona/on s tačkami opira na prednjo šajbo? :hmm: :)

Popravljeno . Popravil pirrulz
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lej, da se ne boš matral z iskalnikom. Preberi si Noisov prosti spis z naslovom Moj Clio:

med drugim si lahko prebereš tudi moj opis družinskih renaultov, ki segajo v leto 89 pa vse do sedaj.....torej 17 let renaulta in nikoli podobnih problemov oz. takih, ki ne-bi bili rešljivi brez manjših popravil...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

med drugim si lahko prebereš tudi moj opis družinskih renaultov, ki segajo v leto 89

Takrat so delali boljše avte kot v današnjih časih (sama konfekcija, vse made in Korea, vse čim cenejše, neka elektronika,.... ) vse v želji po čim večjem zaslužku. Sej tudi novi BMW-ji niso nič boljši....

Popravljeno . Popravil Tadej
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mah ne komplicirat kateri avto bi kupil. Pač tistega s katerim imaš manj stroškov (računaj tudi na porabo goriva, zavarovanje, itd..). Kakšne Alfe itak odpadejo takoj s spiska, tako da vzami Cliota pa bo.

kolko alf pa si ti imel ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ja, kar se tiče takih in drugačnih slabih izkušenj z avtomobili... Noben ne more rečt, da je Renault sranje.

Renault je sranje!!! :) :closedeyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

AVTO ZA ZACETNIKA!!! A ni to ze mal too much. Pa kaj se?

Kaksna bejba za ta prvic,

s katero znamko cigaret se zacne kadit,

katero pivo pase ob petkih po sedmi uri,

kdaj se prvic skoci cez plot!!! :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

AVTO ZA ZACETNIKA!!! A ni to ze mal too much. Pa kaj se?

Kaksna bejba za ta prvic,

s katero znamko cigaret se zacne kadit,

katero pivo pase ob petkih po sedmi uri,

kdaj se prvic skoci cez plot!!! :blink:

haha mal poglej kašne primerjave si dou prot moji "bedni" temi :D

jebiga..ne mislm jst kupt neki kar se mi bo pol usakih 100km kvarl in glede na to da nimam še izkušn, valda lah prašam ljudstvo kašne izkušne so imeli s katerimi avti. ;) sej nikjer ne piše da more usak neki sm napisat :grrr če ti tema pač ni kul..klikn drugam ;) simple as that

BTW. :topic: ;)

Lp. Jure

Popravljeno . Popravil INTERjEv_PoBa
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sam pa res

glede izbire, ce dost ne ves, mislim da je najboljse da sorodbike povprasas, pa mal starejse kolege, odvisno pa je tut za kaksen cas mislis avto met

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sej sm :) sam baje da več glav več ve :P (ni pa nujn <_< ) avto bi meu pa tko od pou leta do enga leta..lih da se navadm mau :blush: uglaunem...pršu sm do dveh možnosti...

1. Clio 1.2 RN

2. Fiat Uno

Pomoje dost solidno za začetniško vijuganje po Lj. ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2. Fiat Uno

Je reku neki k se ne kwar prevec. Ce bos Unota prevec tisal, ga bos hmal spihal. Clio se mi zdi pa kr uredu za zacetnika. Ksn Focus al pa Fiesta tud nista slaba. Ceprov jst bi ti ksnga Japonca svetoval :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pršu sm do dveh možnosti...

1. Clio 1.2 RN

2. Fiat Uno

Moder nasvet. :grim

Seznanjanje s servisi in njihovimi cenami je za začetnika še pomembnejše kot sukanje volana. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lej INTERjEv_PoBa, jst bi ti svetoval večji avto, z nepremočno mašino. Pa ne zdej takoj odkimavat, v smislu a pol nikamor ne bo šlo. Če si začetnik bo šlo dovolj!

Jasno, pred vsakim nakupom nam izbiro kroji proračun. Pika!

Nisem bral celotne teme, ampak najbrž ciljaš (glede na prvi post v tej temi) do nekje 400 jurjev SIT.

Za ta denar ne dobiš veliko, ampak še vedno mislim, da vzami vsaj avto srednjega razreda z (cca) osnovno mašino.

Tako se boš naučil vsaj manevrirati vozilo na ozkih parkiriščih in na preozkih cetah, obenem pa ne boš najhitrejši na vasi, ko boš imel "namen" dirkati - tako boš malo težje z izletom iz ovinka preoral sosedovo njivo.

Za ta denar... recimo Xantia - l.93 - 94 ali Primera ali 626 ali 155 (podobnih letnikov) ali.... izbire je še dovolj. Veš kam ciljam!

Dobro izberi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Passat 16 Disel letnik okol 93-95 je tut kul. Zre mal manj kot 7. Pa ce kupis karavana lahka podres zadnje zice in ze mas zadaj zakonsko posteljo (seveda ce nisi pri nartavecjih).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

http://www.(Zbrisano&#33; Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.)/2004/osebna/oglas.asp?id=501627

http://www.(Zbrisano&#33; Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.)/2004/osebna/oglas.asp?id=616136

http://www.(Zbrisano&#33; Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.)/2004/osebna/oglas.asp?id=610610

Za zadnjega vem, da je se v solidnem stanju. Je pa tko, avto je po svoje bomba, motorji delajo k urca (seveda ce se bos do njih lepo obnasal). Se prav redno servisiral in ne gonu predn ne bo olje na delavni temperaturi.

Ni pa lih fajn se se z njemu zagones nekam... ma pa zelo lep handling, pospeski dobri (prevec za zacetnika)... ce mas mal postiman v glavi se da vse vozt...

LP :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni pa lih fajn se se z njemu zagones nekam... ma pa zelo lep handling, pospeski dobri (prevec za zacetnika)... ce mas mal postiman v glavi se da vse vozt...

Začetnik bo normalno vozil marsikaj, ne pa 1,6-litrske 15 let stare honde civic s 130 konji ... fantini, saj verjamem, da se vam zdi kot kak poceni ferrari, vendar ... pamet v glavo, ne pa v bencinkestl...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

http://www.(Zbrisano&#33; Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.)/2004/osebna/oglas.asp?id=501627

http://www.(Zbrisano&#33; Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.)/2004/osebna/oglas.asp?id=616136

http://www.(Zbrisano&#33; Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.)/2004/osebna/oglas.asp?id=610610

Za zadnjega vem, da je se v solidnem stanju. Je pa tko, avto je po svoje bomba, motorji delajo k urca (seveda ce se bos do njih lepo obnasal). Se prav redno servisiral in ne gonu predn ne bo olje na delavni temperaturi.

Al pa če si kupi kar trugo! :slap:

130km pod havbo v peresno lahki hondi bo slej ko prej premamilo vsakega (začetnika in izkušenega) in s tem močno potenciralo možnost katastrofe..

Kšnga cliota al pa puntota. Sj vem, da nej bi se fiati kvarli, sam jaz osebno sem s puntotom super zadovoljen, nobenih problemov

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po en stran mata cist prov... Moj prvi avto je bil 160 konjski in ni bilo nikoli kakne nesrece ali podobno! (morm potrkat po lesu) .)

Je pa res, ksn punto 00 letnik al pa vec k ma ze ksn air bag je 100% bol varen in primernejsi za voznika zacetnika.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!