GorazdH Objavljeno April 19, 2007 Deli Objavljeno April 19, 2007 ja kul in priporočljivo branje. težava pr šolah varne vožnje je ta, da se marsikdo boji rarzsut tam...posebej se lepo vidi to v majhni ali nikakršni udeležbi mladih voznikov, ki nimajo nevem kakih finančih sredsev za popravilo pravkar težko zasluženega motorja. Zato je tam več starejših, oziroma izkušenejših voznikov z kar nekaj km za sabo...poleg občutka sramu zraven. sej vem da se vse to trapasto sliši a vendarle je del resnice. kdaj bodo pa začeli kaznovat "flikarje" cest zaradi neprimerno oziroma kar nevarno "popravilo" vozišča pa nisem zasledil nikjer. marsikdaj bi kakega motorista rešil dober asvalt kjer mu gume ne bi zdrsnile.... :glare: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BremzPenzl Objavljeno April 19, 2007 Deli Objavljeno April 19, 2007 Nekaj zanimivih informacij za v tujino, da nas ne bo predrago stalo. vir Biker News 503_3original.pdf Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lowrenc Objavljeno April 19, 2007 Deli Objavljeno April 19, 2007 Tole je že malo stara zadeva(omejitev v SLO 80km/h na avtocesti)... :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Maj 1, 2007 Avtor Deli Objavljeno Maj 1, 2007 (popravljeno) Bikerji & motoristi! Čisto slučajno, sem po ključu logike dognal sledeče: Da v dobesednem prevodu iz slovenske besede PREDVIDEVATI , v logično razumevanje pomeni; PREŽIVETI Popravljeno Maj 1, 2007. Popravil moto rider Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hornet Objavljeno Maj 1, 2007 Deli Objavljeno Maj 1, 2007 Tale tema se dotakne samo tistih pravih motoristov ki večina stvari poznajo in tudi upoštevajo. Se pravi da tistim ki je namenjena verjetno nikoli ne bodo videli pa tudi iz črnih kronik na časopisnih straneh nič naučili. Vse več je tistih ki se vozijo brez čelade in redki ob padcu preživijo. Predlagam da se uvede drugačna taktika izvajanja zakona. Ob registraciji dvokolesnika katerekoli kubikaže večje od 50ccm je oseba dolžna predložiti dokaz o kupljeni varovalni opremi oz varovalno opremo (recimo vsaj čelada). Ker pa bi tudi tukaj prišlo do "nategovanja" oz izposoji čelade za registracijo, da se v primeru osebe ki se vozi z dvokolesnikom brez čelade zaseže vozilo in ponudi možnost odkupa le tega za ceno povprečne čelade (recimo 250 Eur). V primeru poškodbe pa račun za vse stroške zdravljenja izstaviti poškodovanemu. Tako bi se hitreje naredil red, manj bi bilo trupel po cestah, jokajočih svojcev in črnih strani po cajtngih, ampak kaj ko tega kar sem napisal ne bo prebral nihče od tistih na katere sem ciljal. Lep pozdrav! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
janih Objavljeno Maj 3, 2007 Deli Objavljeno Maj 3, 2007 dokler se v glavah norcev, ne bo nekaj spremenilo, se mi lahko tukaj še tolk naprezamo, ne bo nič boljše, pa lahko policija še tolk ukrepa na cestah( akcije hitrost ubija in podobne), dokler bodo norcem prodajal motorje in avtomobile, bo še velik mrtvih na naših cestah, žal je tako janih Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Maj 3, 2007 Deli Objavljeno Maj 3, 2007 dokler se v glavah norcev, ne bo nekaj spremenilo, se mi lahko tukaj še tolk naprezamo, ne bo nič boljše, pa lahko policija še tolk ukrepa na cestah( akcije hitrost ubija in podobne), dokler bodo norcem prodajal motorje in avtomobile, bo še velik mrtvih na naših cestah, žal je tako janih Kam ti spadaš,po moje k norcem tolk star pa še vedno voziš motor -kdo ti ga je prodal sigurno kak norc v trgovini.Pa brez zamere sem par let starejši od tebe,pri hiši so 4-je motorji -popoln norc !!!!!!!!!!!! Ps: vikend brez motorja,poleti je zame zapravljen teden, za norca(pravega) pa je zapravljen vsak dan. :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
janih Objavljeno Maj 5, 2007 Deli Objavljeno Maj 5, 2007 Kam ti spadaš,po moje k norcem tolk star pa še vedno voziš motor -kdo ti ga je prodal sigurno kak norc v trgovini.Pa brez zamere sem par let starejši od tebe,pri hiši so 4-je motorji -popoln norc !!!!!!!!!!!! Ps: vikend brez motorja,poleti je zame zapravljen teden, za norca(pravega) pa je zapravljen vsak dan. :OK: zgleda da me nisi dober zastopu, nisem napisal da smo vsi norci, ker če bi bili, bi nas večina bila že mrtvih, če praviš da si starejši in da imaš 4 motorje vgaraži, pomeni da voziš po pameti in si zato še vedno živ, upam da se boš še dolgo vozil, norci so tisti ki se po mestu vozjo 70 in več kmh, z avtom ali pa motorjem, najbolj me razjezi ko me nekdo prehiti v vasi ali mestu kjer je omejitev 50, pa še tko blesav me pogleda, kaj pa je tebi da tko počas voziš, to so zame norci in še bi lahk našteval, janih Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Maj 5, 2007 Deli Objavljeno Maj 5, 2007 Nevem kaj naj rečem,tudi sam se večkrat peljem res na špancir kot se reče in se peljem ca 10%.20% hitreje kot je predpis in vsi avtomobilisti te imajo dobesedno za idijota,če voziš počasi.Sicer smo pa itak za avtomobiliste vsi motoristi norci, idijoti itd. :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TBoxer Objavljeno Maj 11, 2007 Deli Objavljeno Maj 11, 2007 Zgolj v razmislek KLIKNI lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Provokator Objavljeno Maj 15, 2007 Deli Objavljeno Maj 15, 2007 Kaj pa pravite na tega?? LINK Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Alla Objavljeno Maj 15, 2007 Deli Objavljeno Maj 15, 2007 Da običajno trije pesi lepo zraven tekajo, ne pa se se vozijo na keslu. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
freund Objavljeno Maj 17, 2007 Deli Objavljeno Maj 17, 2007 Nevem kaj naj rečem,tudi sam se večkrat peljem res na špancir kot se reče in se peljem ca 10%.20% hitreje kot je predpis in vsi avtomobilisti te imajo dobesedno za idijota,če voziš počasi.Sicer smo pa itak za avtomobiliste vsi motoristi norci, idijoti itd. :hmm: Žal je res velikokrat tako pa še ne vem zakaj mislijo da se je na motorju petkrat lažje ustavit vsaj tako se namreč obnašajo ko nam skačejo iz stranskih cest in to dostikrat po tem, ko nas gledajo in čakajo, ko pa prideš na par metrov pa ven. Sem pa pred kratkim doživel, da sem po vožnji skozi Tuhinjsko dolino malo pred Kamnikom že v strnjenem naselju dohitel avto in zaradi strnjenega naselja z veliko izvozi peljal lepo za njim saj sem vedel da bo kmalu mesto. Pa sva se na semaforju ustavila drug ob drugem na pasu za naravnost in on za desno v center nakar me pogleda in pravi. "od kje ste se pa vi vzel. Že dolgo nisem videl motorista, ki bi se tako lepo peljal" Pa saj je veliko pametnih voznikov motorjev s tem ne mislim počasnih samo vidijo samo tiste, ki divjajo in vozijo brez predvidevanja. Glede na vse kar se dogaja na cestah kar nam delajo avtomobilisti, izvajalci cest s pastmi in še kdo zame ne postojijo dobri in slabi motoristi samo živi in mrtvi. Vsem skupaj želimo, da bi vedno ostali med prvimi in čez mnoga leta umrli v spanju obujajoč spomine na prevožene kilometre za to pa lahko največ storimo sami z vsem kar je bilo že obširno napisano v prejšnjih postih. Pa srečno! Miha1985 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
žejni Objavljeno Maj 18, 2007 Deli Objavljeno Maj 18, 2007 Ko sem v avtu pazim na motoriste,ko sem na motorju pazim na avtomobiliste. Kdaj bomo v večini? :hooray: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
janih Objavljeno Maj 18, 2007 Deli Objavljeno Maj 18, 2007 Ko sem v avtu pazim na motoriste,ko sem na motorju pazim na avtomobiliste. Kdaj bomo v večini? :hooray: močno upam da čimpreje, drugače bi pa to lahko pisalo na kakšnih reklamnih panojih ob cestah janih Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rosse20 Objavljeno Maj 21, 2007 Deli Objavljeno Maj 21, 2007 Ob registraciji dvokolesnika katerekoli kubikaže večje od 50ccm... se ne strinjam :nono: najslabši so na skuterjih kjer so brez čelad ali pa jo majo samo na vrh glave naslonjejo :slap: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pelinkovec Objavljeno Maj 24, 2007 Deli Objavljeno Maj 24, 2007 najslabši so na skuterjih kjer so brez čelad ali pa jo majo samo na vrh glave naslonjejo :slap: Ma ne, najboljši so tisti na skuterjih, ki čelado samo na komolec nataknejo, da si ne bi frizure pokvarili :slap: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Maj 24, 2007 Deli Objavljeno Maj 24, 2007 Ma ne, najboljši so tisti na skuterjih, ki čelado samo na komolec nataknejo, da si ne bi frizure pokvarili :slap: men so najboljši oni z športnimi motorji in vso opremo najbolj prestižnih znamk, ki se pol na cestah razkantajo zaradi prehitre vožnje.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mačka27 Objavljeno Maj 26, 2007 Deli Objavljeno Maj 26, 2007 Ko sem v avtu pazim na motoriste,ko sem na motorju pazim na avtomobiliste.Kdaj bomo v večini? :hooray: se strinjam s tabo!!!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Junij 2, 2007 Avtor Deli Objavljeno Junij 2, 2007 (popravljeno) Za osvežitev spomina! TRI NAJČRNEJŠE NAPAKE V PROMETU: 1) Najresneje si vzemite k srcu znak o DIVJADI, predvsem od somraka, noči in vse do jutra!!! 2) ODVZEM PREDNOSTI!!! * Iz stranske ceste! Nikomur ne verjemi, da bo pred STOP znakom res ustavil! * Počasna vozila (traktorji itd), ki (iznenada) zavijejo na levo!!! 3) HITROST! Presodi kje lahko in kje ne smeš (čez limit). / V naselju KOMPROMISA NI!!! Popravljeno Junij 2, 2007. Popravil moto rider Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Junij 3, 2007 Deli Objavljeno Junij 3, 2007 Oči imam ves čas na pecljih, levo, desno, ogledala, itd, ampak pri vseh možnih predvidevanjih nikoli ne vem kaj me čaka za ovinkom ... Če bi še v tem primeru predvideval, da se lahko na drugi strani nepreglednega ovinka nekaj dogaja na cesti, potem bi za mene osebno motorizem izgubil svoj glavni čar ... :friend2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
šokac Objavljeno Junij 3, 2007 Deli Objavljeno Junij 3, 2007 Ko sem v avtu pazim na motoriste,ko sem na motorju pazim na avtomobiliste.Kdaj bomo v večini? :hooray: Jaz pazim vedno na vse, ne glede kaj vozim. Se mi je že zgodilo, da me je pri vožnji z motorjem in prehitevanju os. avtomobila, skoraj nabasal od zadaj motorist, ki je bil dokaj hitrejši od mene. S svojim mot. kolesom sem vozil za os. vozilom. (relacija Šentilj - MB) Preden sem se odločil prehitevati, sem pogledal v vzvratno ogledalo, ugotovil da za menoj ni nikogar, vklopil smerokaz, počakal še trenutek in začel prehitevati vozilo pred seboj. Seveda takrat več nisem preverjal situacije za seboj. Ko je tik mojega levega komolca zropotalo po Akrapovičevo in švignilo mimo mene kot strela z jasnega, sem se skoraj usral v hlače. Verjeli ali ne, da sem čutil vročino njegovega agregata. Modelu se je uspelo še med vožnjo obrniti in mi pokazati fakiča. Na naslednji avtobusni postaji sem se ustavil, mu jebal vse po spisku, obrnil motor proti domu in ga za ta dan parkiral v garažo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ski_Fanatic Objavljeno Junij 3, 2007 Deli Objavljeno Junij 3, 2007 (popravljeno) Jaz pazim vedno na vse, ne glede kaj vozim. Se mi je že zgodilo, da me je pri vožnji z motorjem in prehitevanju os. avtomobila, skoraj nabasal od zadaj motorist, ki je bil dokaj hitrejši od mene. S svojim mot. kolesom sem vozil za os. vozilom. (relacija Šentilj - MB) Preden sem se odločil prehitevati, sem pogledal v vzvratno ogledalo, ugotovil da za menoj ni nikogar, vklopil smerokaz, počakal še trenutek in začel prehitevati vozilo pred seboj. Seveda takrat več nisem preverjal situacije za seboj. Ko je tik mojega levega komolca zropotalo po Akrapovičevo in švignilo mimo mene kot strela z jasnega, sem se skoraj usral v hlače. Verjeli ali ne, da sem čutil vročino njegovega agregata. Modelu se je uspelo še med vožnjo obrniti in mi pokazati fakiča. Na naslednji avtobusni postaji sem se ustavil, mu jebal vse po spisku, obrnil motor proti domu in ga za ta dan parkiral v garažo. Kaki amater :P.....terat moraš tak, da te sploh noben ne vidi :blush: :whistle: Popravljeno Junij 3, 2007. Popravil BlueSpeed Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
šokac Objavljeno Junij 4, 2007 Deli Objavljeno Junij 4, 2007 Kaki amater :P.....terat moraš tak, da te sploh noben ne vidi :blush: :whistle: Iiiiiiiiiiiiiiiiiiii, kaj mi je rekel. Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... :trance_33_sleep: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SENIOR-Z Objavljeno Junij 5, 2007 Deli Objavljeno Junij 5, 2007 Kaki amater :P.....terat moraš tak, da te sploh noben ne vidi :blush: :whistle: In posledica takega nasveta:POLNIJO SE STRANI!!!ČRNA KRONIKA!!! Nekateri bi se lahko fajn zamislili in še mnogokrat prebali kakšne neumnosti pišejo.Res za :SS Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se