KLV Objavljeno Januar 19, 2007 Deli Objavljeno Januar 19, 2007 Hvala za odgovor. Se prav, da ni panike, drugač pa vedno prkticiram iskanje spanja v zadnjem trenutku. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andi1 Objavljeno Februar 16, 2007 Deli Objavljeno Februar 16, 2007 Rabim vašo pomoč! A je v Benetkah komplicirano najti pristanišče in kje je pisarna od Anek lines ? Če kdo ve, naj mi opiše pot ali pove, kje bi dobil potrebne info. Naslov od pisarne imam: Stazione marittima di Venezia, Magazzino 123, tel. +39 041 2419247 Že celo dopoldne se jebem po netu in iščem kako pametno karto Benetk, pa nič ne najdem. Očitno bom moral iti v kako knjigarno in pobrskati po turističnih vodičih. S punco greva namreč v juliju za dobrih 14 dni v Grčijo, cena trajekta pa se mi zdi zelo ugodna: Benetke - Patras - Benetke za dve osebi + motor 219 Evrov (odhod iz Benetk 10.7. in odhod iz Patre nazaj 26.7.) Že vnaprej hvala za kak nasvet in pomoč. LP, Andi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Februar 16, 2007 Deli Objavljeno Februar 16, 2007 Samo desno se drži, ko prideš preko... :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
STAR Objavljeno Februar 16, 2007 Deli Objavljeno Februar 16, 2007 Ali ti je tole dovolj? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andi1 Objavljeno Februar 16, 2007 Deli Objavljeno Februar 16, 2007 (popravljeno) Samo desno se drži, ko prideš preko... :grim Ali ti je tole dovolj? Hvala obema. Pisarna od Anek Lines pa verjetno ne more biti daleč. Popravljeno Februar 16, 2007. Popravil andi1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
STAR Objavljeno Februar 16, 2007 Deli Objavljeno Februar 16, 2007 Hvala obema. Pisarna od Anek Lines pa verjetno ne more biti daleč. Pisarna je v zgradbi, na kateri piše VOZOVNICE (med obema trajektoma)!? Vhod od Aneka je z leve (na sliki), od Minoan pa od spodaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andi1 Objavljeno Februar 16, 2007 Deli Objavljeno Februar 16, 2007 Pisarna je v zgradbi, na kateri piše VOZOVNICE (med obema trajektoma)!? Vhod od Aneka je z leve (na sliki), od Minoan pa od spodaj. Še enkrat hvala. Ko pridem nazaj, dobita vsak eno piksno Mythosa. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Februar 16, 2007 Deli Objavljeno Februar 16, 2007 Še enkrat hvala. Ko pridem nazaj, dobita vsak eno piksno Mythosa. Mythosa bom jaz že maja pil... :kva2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
STAR Objavljeno Februar 16, 2007 Deli Objavljeno Februar 16, 2007 Še enkrat hvala. Ko pridem nazaj, dobita vsak eno piksno Mythosa. Mythosa bom jaz že maja pil... :kva2: Jaz pa junija. Pokliči pa vseeno, ko prideta nazaj! :beer2: :beer2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
STAR Objavljeno Februar 17, 2007 Deli Objavljeno Februar 17, 2007 Tole sem pozabil: priporočam Minoan lines. Za oba prevoznika je mogoče kupiti karte v SLO. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno Februar 17, 2007 Deli Objavljeno Februar 17, 2007 Tole sem pozabil: priporočam Minoan lines. Za oba prevoznika je mogoče kupiti karte v SLO. ... samo znajo biti dražje pri nas :whistle: in to precej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Februar 17, 2007 Deli Objavljeno Februar 17, 2007 (popravljeno) ... samo znajo biti dražje pri nas :whistle: in to precej lani smo jo kupili kar v luki in me je prišla povratna motor in oseba 34.000sit... :worship: in to s plastiko... :lol: Popravljeno Februar 17, 2007. Popravil motoristek Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andi1 Objavljeno Februar 17, 2007 Deli Objavljeno Februar 17, 2007 (popravljeno) Tole sem pozabil: priporočam Minoan lines. Za oba prevoznika je mogoče kupiti karte v SLO. Anek mi je ugodnejši, kot prvo je cenejši, kot drugo pa ima bolj primerne ure prihodov v končno pristanišče. V Patro pridem ob 06.00, torej imam na razpolago cel dan, in v Benetke se vrnem ob 07.30 in imam spet cel dan na razpolago za vrnitev v LJ. Sovražim vožnjo po temi ! Bil sem v Grčiji že leta 2000, takrat je bil odhod še iz Trsta. Na Kompasu smo (brezplačno !!!) rezervirali karte, plačali smo jih v Anekovi pisarni v pristanišču cca 4 ure pred odhodom. Po zadnjih info se sistem ni spremenil. Pripel sem izračun za povratne karte, na uradni Anekovi strani je izračun enak. Kljub juliju z izbranimi datumi ujamem predsezonske cene ! LP, Andi. Popravljeno Februar 17, 2007. Popravil andi1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Februar 17, 2007 Deli Objavljeno Februar 17, 2007 Jaz pa ne bi šel do patre, ker je na severu začeti turo čisto ok, pa še ladja pride v Igoumenitsa 14h :worship: Pa brez zamire... :yea1: :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andi1 Objavljeno Februar 18, 2007 Deli Objavljeno Februar 18, 2007 Ja, tako turo smo naredili leta 2000. Igoumenitsa, Kalambaka (Meteora), potem pa počasi dol do Delfov in mimo Aten proti Korintu, Mikene in okoli Peloponeza in nato nekaj dni počitka v Tholoju (enodnevni odlet do Olympie), vrnitev v Trst iz Patre. Problem je v tem, da grem letos s punco, ki ima zaradi pred leti polomljene hrbtenice in tilnika celo status invalida in ji dolge fure ne znesejo, a je hvala bogu nora na moped. Na dan zdrži brez problemov na motorju max tja do 200 km, zato bodo dnevne fure bolj kratke. Bova ponovila traso, ki sem jo že prevozil. Vzela si bova tri tedne časa, tako da bo vse precej na easy. Verjetno se je v zadnjih 7 letih tudi v Grčiji marsikaj spremenilo (cene, ceste, itd.), zato bom vesel vsakega nasveta ali opozorila. A bo cca 2500 € dovolj? Mimogrede, ladja do Igoumenitse vozi 24 ur. Pa še izračun. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Februar 18, 2007 Deli Objavljeno Februar 18, 2007 (popravljeno) Predvidevam, da je tvoja karta zaradi sobe toliko dražja :) V teh letih se ni bistveno nič spremenilo :OK: Po olimpiskih igrah se je sicer res malo podražilo, poleg tega je že julij glavna sezona, drugače je pa približno tako kot pri nas. Koliko boš zapravil je pa odvisno od tebe, kje boš spal, kaj boš jedel, koliko km misliš narediti in kaj si misliš ogledati. Mislim, da bo v tvojem času peklensko vroče in bosta z dekletom to težko prenašala, razen če vaju to ne moti. Za več informacij se lahko kaj več pogovorimo mogoče kje ob kavi, :yes: Lp Popravljeno Februar 18, 2007. Popravil motoristek Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andi1 Objavljeno Februar 19, 2007 Deli Objavljeno Februar 19, 2007 Izračun je delan za spanje na palubi, o kabini ni govora. Žal pa padeva v visoko sezono in so temu primerne tudi cene. Spala bova v kampih (šotor), kuhati ne misliva, ker ne misliva sabo vlačiti še kuhalnika in posode, zato bova jedla v restavracijah, pa na tržnicah kupljeno sadje pa paradajz itd. Ker bova samo ponovila turo, katero sem sam že naredil, z navigacijo ne bo problema, vse skupaj znese cca 1300 do 1400 km. Vročina ni problem, ona jo še veliko bolje prenaša kot jaz. Bil sem v juliju, temperatura je bila 40+, pa ni bilo panike. Čez dan nekaj litrov Nera, zvečer pa dve ali tri flaše Mythosa, pa bo vse OK. Če se srečava na kakem zboru, bova pa še kakšno rekla. Ob pivu, ne ob kavi, če nimaš nič proti. Pa še enkrat lepa hvala za info in pomoč. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Februar 19, 2007 Deli Objavljeno Februar 19, 2007 Za tako skromno življenje v Grčiji je toliko denarja dosti preveč :OK: Nimam nič proti :beer2: Mogoče pa res kdaj :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andi1 Objavljeno Februar 19, 2007 Deli Objavljeno Februar 19, 2007 Nimam nič proti :beer2: Mogoče pa res kdaj :hmm: Ko boš kaj prišel v LJ, me pokliči, pa bova šla na enega :beer2: . Telefonska cifra je v profilu. Isto velja za STAR-a, tudi on mi je pomagal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Februar 19, 2007 Deli Objavljeno Februar 19, 2007 (popravljeno) Ta je tudi julija, paluba... :kva2: pokljičem velja... :yes: Popravljeno Februar 19, 2007. Popravil motoristek Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
andi1 Objavljeno Februar 19, 2007 Deli Objavljeno Februar 19, 2007 Relacija Benetke - Patra in nazaj Patra - Benetke, je cena 219€. Relacija Benetke - Igoumenitsa in nazaj Patra - Benetke, je cena 270€. V obeh primerih je v igri Anek. Kriv je dan odhoda iz Benetk (v prvem primeru predsezona, v drugem pa sezona). Najpomembnejše pa mi je to, da : - v prvem primeru pridem v Igoumenitso šele ob 20.00, to pa je za nadaljevanje poti zelo neprimerna ura, - v drugem (in žal malce dražjem) primeru pa pride trajekt v Igoumenitso že ob 13.00 in je za nadaljevanje poti na razpolago še veliko časa. A mi lahko priporočiš kakšen planer poti na netu? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Februar 19, 2007 Deli Objavljeno Februar 19, 2007 Karta je tudi na 10.7-26.7........ pa pustiva to pri miru :D ura je pozna, so pa kampi v bližini. :P En je tu... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr.SPEED Objavljeno Marec 11, 2007 Deli Objavljeno Marec 11, 2007 Za 1.maj nameravama z punco it preko bivše juge ter Albanije vse do Grčije,v kateri pa nameravama ostati vsaj en teden. Na pot se bova odpravla z Varaderotom in to lepo na izi,spanje planiram po kampih,apartmajih in hotelih odvisno od situacije. Če ima kdo isti plan ,naj to javi kajti družba je dobrodošla.Glede datuma in časa potovanja pa se da vse prilagoditi z moje strani ni dobene ovire zaenkrat. Se vidimo :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
poldek Objavljeno April 3, 2007 Deli Objavljeno April 3, 2007 Avtorja "Počasi in zanesljivo do Grčije" sprašujem, kako si (za)varoval motor in ostalo opremo v kampih, v mestu in drugod, ko si odhajal na ogled znamenitosti ipd. Na katerih mestih si puščal motor in ali si ga zaklepal? Kam si dal čelado, motoristično obleko in čevlje? Kar dovolj krame je za shranit; ali ne? Za odgovor že vnaprej hvala! Sprašujem zato, ker nameravam zadnji teden maja in prve dni junija z motorjem v Grčijo. Če je kdo interesent za skupno potovanje se naj oglasi. Poldek Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno April 4, 2007 Deli Objavljeno April 4, 2007 Vidim, da je to tvoj prvi post, zato sprašujem, če je to tvoje prvo potovanje... :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se