Calmo Objavljeno Junij 23, 2009 Opozori Objavljeno Junij 23, 2009 Zanima me pot o kateri je bilo že nekaj napisanega in sicer od Dubrovnika preko Črne gore, Albanije do Makedonija - Ohrid. Ali ima kdo kakšen kontakt za varno spanje in motor na tej relaciji pred Tirano ali za Tirano. Ali je ta relacija kolikor toliko varna? ALi je cesta zelo slaba ali se da normalno prevoziti v enem dnevu? Povezava GoogleMaps Ali bo kdo v tej smeri od 25.6 dalje? Če želiš še v Podgorico, ti predlagam da iz Dubrovnika pelješ skozi Trebinje in nato Nikšič. Cesta je boljša (hitrejša) kot pa če greš skozi Bar. Ampak rabiš več kot en dan, če si hočeš vsaj malo ogledati kakšno mesto (Tirana..), jezero itd...
robberrt Objavljeno Junij 23, 2009 Opozori Objavljeno Junij 23, 2009 A je iz Ulcinja do Albanije mejni prehod in normalna pot ker mi viamichelin ves čas sili na Podgorico? V Ulcinju sem tudi videl da imajo kampe. En dan pa more biti več kot dovolj od Ulcinja do Ohrida?
Zarja Objavljeno Junij 23, 2009 Opozori Objavljeno Junij 23, 2009 Ni treba it do Podgorice, mejo preckas juzno od Skaderskega jezera. M Po Albaniji ti predlagam cesto do Duressa (Drac, albanski Portoroz ) preko Tirane in Elbasana do Ohrida. En dan bo dovolj. Je pa skoda, Albanija je zanimiva in se splaca ustavit. Mi smo spali kar ob morju, na plazi z bunkerji.
Arriba Objavljeno Junij 23, 2009 Opozori Objavljeno Junij 23, 2009 A je iz Ulcinja do Albanije mejni prehod in normalna pot ker mi viamichelin ves čas sili na Podgorico? V Ulcinju sem tudi videl da imajo kampe. En dan pa more biti več kot dovolj od Ulcinja do Ohrida? Ne greš do Ulcinja, ampak malo za Barom pri Tivarih zaviješ za Sukobin. Cesta je bolj ozka, je pa asfaltirana tako da ni problema.
robberrt Objavljeno Junij 24, 2009 Opozori Objavljeno Junij 24, 2009 a gre jutri kdo čez hrvaško proti CG in potem naprej do Albanije?
Calmo Objavljeno Junij 24, 2009 Opozori Objavljeno Junij 24, 2009 A je iz Ulcinja do Albanije mejni prehod in normalna pot ker mi viamichelin ves čas sili na Podgorico? V Ulcinju sem tudi videl da imajo kampe. En dan pa more biti več kot dovolj od Ulcinja do Ohrida? Predlog: 1. Ne išči kampov. Sigurno najdeš kako gostilno s prenočišči s ceno okoli 20€. Iz Črne Gore pa res normalno prideš v Ohrid v dnevu. S tem da se za kakšno uro le ustavi v središču Tirane. 2. Za Tirano prideš počasi v hribovje. Tam je nekaj dobrih restavracij - strežejo odlično svežo jagnjetino. Plačaš lahko v €. Vsaj meni je to vedno uspelo. Angleščino obvladajo (kelneri) tako tako. Nasplošno pa vsaj mladi tekoče govorijo angleško. Tudi z Italijanščino si lahko pomagaš. 3. Če boš v Albaniji tankal - tudi vzamejo (menjajo) Eure. 4. V Ohridu ne vzami prve sobe ki ti jo ponudijo!! Išči ob sami obali. Dobiš super sobe za solidno ceno - malce iz strogega centra.
Guest maliP Objavljeno Junij 24, 2009 Opozori Objavljeno Junij 24, 2009 A je iz Ulcinja do Albanije mejni prehod in normalna pot ker mi viamichelin ves čas sili na Podgorico? V Ulcinju sem tudi videl da imajo kampe. En dan pa more biti več kot dovolj od Ulcinja do Ohrida? Iz Ulcinja boš teško prišel do ohrida v enem dnevu, je cesta kar hard tud za GS-a.
bmw Objavljeno Junij 25, 2009 Opozori Objavljeno Junij 25, 2009 Iz Ulcinja boš teško prišel do ohrida v enem dnevu, je cesta kar hard tud za GS-a. cesta je OK, le v Draču je še bolj gradbišče.....trenutno sem v Sarandi na jugu Albanije in jutri pičim za Grčijo.....
robberrt Objavljeno Junij 26, 2009 Opozori Objavljeno Junij 26, 2009 Hvala vsem za nasvete, vceraj sva iz Gorenjske prisla do Dubrovnika, prespala v Moltatu in danes naredila pot do Ohrida preko Crne gore in Albanije. Albanija je res zanimiva za videt, sicer je ogromno svinjarije povsod, ceste so dobre, ljudje vsi pozdravljajo, z veseljem pomagajo usmeriti za pot, skratka sva oba pozitivno presenecena. Slike in kaksen bolj podroben potopis pa sledi. Trenutno sva ravno po odlicnem mesu iz zara in pivu v Ohridu.
matjazek Objavljeno Julij 1, 2009 Opozori Objavljeno Julij 1, 2009 cesta je OK, le v Draču je še bolj gradbišče.....trenutno sem v Sarandi na jugu Albanije in jutri pičim za Grčijo..... Me prav zanima, kje si zdaj? Ti, ljubitelj dežja, hehehehe Drugač pa bom verjetno spremenil mnenje o lepi albanski obalni cesti, ker so jo s tem novim asvaltom čisto uničili. Še posebej tisti lep makadamski del od Sarande, preko Butrinta in do Igumenitse je zdaj totalno brezvezen. No, seveda govorim relativno glede na stare čase. Bo treba nejdit kaj druga zanimivega. Js letos na dopust v Makedonijo...
bmw Objavljeno Julij 1, 2009 Opozori Objavljeno Julij 1, 2009 Me prav zanima, kje si zdaj? Ti, ljubitelj dežja, hehehehe Drugač pa bom verjetno spremenil mnenje o lepi albanski obalni cesti, ker so jo s tem novim asvaltom čisto uničili. Še posebej tisti lep makadamski del od Sarande, preko Butrinta in do Igumenitse je zdaj totalno brezvezen. No, seveda govorim relativno glede na stare čase. Bo treba nejdit kaj druga zanimivega. Js letos na dopust v Makedonijo... evo mene direkt iz Bolgarije (Velingrad)....bila v Makeoniji (ohrid), pa v Bitoli, čez dva dni nadaljujeva skozi Romunijo......kaj morem, če stalno zaidem...
MDR Objavljeno Julij 6, 2009 Opozori Objavljeno Julij 6, 2009 evo mene direkt iz Bolgarije (Velingrad)....bila v Makeoniji (ohrid), pa v Bitoli, čez dva dni nadaljujeva skozi Romunijo......kaj morem, če stalno zaidem... Ma ti si pa res grozen :angry: - pa tvoja orientacija je tud. Jst sm v Gr;iji (Samos) in cakam da prikrizarita mimo, da gremo na pir, ti pa v Romunijo in Bolgarijo !!!!! Ce to ni ignoriranje pa tud ne vem, kaj je :glare: ! M. P.S. Srecno potepanje se naprej .) :grim ! M.
tati Objavljeno Julij 7, 2009 Opozori Objavljeno Julij 7, 2009 ...kaj morem, če stalno zaidem... uživajta še naprej.....
lo1ma Objavljeno Julij 8, 2009 Opozori Objavljeno Julij 8, 2009 Hvala vsem za nasvete, vceraj sva iz Gorenjske prisla do Dubrovnika, prespala v Moltatu in danes naredila pot do Ohrida preko Crne gore in Albanije. Albanija je res zanimiva za videt, sicer je ogromno svinjarije povsod, ceste so dobre, ljudje vsi pozdravljajo, z veseljem pomagajo usmeriti za pot, skratka sva oba pozitivno presenecena. Slike in kaksen bolj podroben potopis pa sledi. Trenutno sva ravno po odlicnem mesu iz zara in pivu v Ohridu. A so že preplastili cesto od Skadra proti Črnogorski meji ?
kekec III Objavljeno Julij 9, 2009 Opozori Objavljeno Julij 9, 2009 Iz Ulcinja boš teško prišel do ohrida v enem dnevu, je cesta kar hard tud za GS-a. Ohrid -Ulcinj,12 ur vožnje (vključno z dvema urama na meji,kosilom in odpravo okvare reglerja)...
NN666 Objavljeno Julij 9, 2009 Opozori Objavljeno Julij 9, 2009 cesta je OK, le v Draču je še bolj gradbišče.....trenutno sem v Sarandi na jugu Albanije in jutri pičim za Grčijo..... Hmmm...smo se zgrešili za 1 dan
NN666 Objavljeno Julij 9, 2009 Opozori Objavljeno Julij 9, 2009 A so že preplastili cesto od Skadra proti Črnogorski meji ? ne
robberrt Objavljeno Julij 13, 2009 Opozori Objavljeno Julij 13, 2009 Evo žal konec dopusta, pot naju je zanesla potem po jugu preko Hrvaške, Črne gore, Albanije, Makedonija, po celotni Grčiji vključno s Peloponezom in nazaj preko Makedonija, Srbije in Hrvaške nazaj v Slovenijo. Vsega skupaj sva naredila 5700km v 17dneh, srečala ogromno zanimivih ljudi, med drugim smo se na Ohridu srečali z uporabnikom BMW in naredili en skupni izlet do Prespanskega jezera. Kakšan slika iz poti pa sledi. Če kdo potuje v te kraje naj ga ne skrbi, Albanijo sva midva sicer samo prečkala in tam nisva spala. Ceste so brez problema prevozne, tudi kakšnega strašnega neprevoznega makadama nisva videla.
NN666 Objavljeno Julij 13, 2009 Opozori Objavljeno Julij 13, 2009 ...še slikica ceste od Fiera do Sarande
bmw Objavljeno Julij 13, 2009 Opozori Objavljeno Julij 13, 2009 Evo žal konec dopusta, pot naju je zanesla potem po jugu preko Hrvaške, Črne gore, Albanije, Makedonija, po celotni Grčiji vključno s Peloponezom in nazaj preko Makedonija, Srbije in Hrvaške nazaj v Slovenijo. Vsega skupaj sva naredila 5700km v 17dneh, srečala ogromno zanimivih ljudi, med drugim smo se na Ohridu srečali z uporabnikom BMW in naredili en skupni izlet do Prespanskega jezera. Kakšan slika iz poti pa sledi. Če kdo potuje v te kraje naj ga ne skrbi, Albanijo sva midva sicer samo prečkala in tam nisva spala. Ceste so brez problema prevozne, tudi kakšnega strašnega neprevoznega makadama nisva videla. srečala sta uporabnika bmw-ja in ne BMW-ja......upam, da sta uživala na motorju.... zanimivo, da so bile ceste najboljše v Albaniji, pa sva prevozila BiH,Črno Goro,Makedonijo,Grčijo,Bolgarijo,Romunijo,Srbijo,itd.....6800 kvalitetnih km-jev
CHHD Objavljeno Julij 13, 2009 Opozori Objavljeno Julij 13, 2009 Hai Ali je že gotova nova cesta (nov asfalt) Drač - Vlore - Saranda ? Kakšna je cesta Sarande prehod Kakavia ? Ali je v S Grčiji že končana komplet autocesta Solun - Igodomenica ? Se priporočam za precizne odgovore
poggy Objavljeno Julij 13, 2009 Opozori Objavljeno Julij 13, 2009 Pozdrav vsem, no pa sem tudi jaz doma... Ceste so praktično od juga Albanije, preko Sarande do Vlore super, potem pa so od Vlore do Drača vsaj za moj okus in motor ZELO luknjaste in moreš kar pazit kje voziš... Poleg tega me je Albanija kar nekako negativno presenetila.... Drugače pa Grčija, FANTAZIJA od fantazije... Se splača vozit izven AC, midva sva jo po S Grčiji šibala tudi po turistično čisto deviških koncih in je bilo res neverjetno... Pa še moja slika Albanskega prelaza
robberrt Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 srečala sta uporabnika bmw-ja in ne BMW-ja......upam, da sta uživala na motorju.... zanimivo, da so bile ceste najboljše v Albaniji, pa sva prevozila BiH,Črno Goro,Makedonijo,Grčijo,Bolgarijo,Romunijo,Srbijo,itd.....6800 kvalitetnih km-jev anyway...v glavnem tebe sva srečala ...kako je v Bolgariji in Romuniji imaš kakšne slike?
tati Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 srečala sta uporabnika bmw-ja in ne BMW-ja......upam, da sta uživala na motorju.... zanimivo, da so bile ceste najboljše v Albaniji, pa sva prevozila BiH,Črno Goro,Makedonijo,Grčijo,Bolgarijo,Romunijo,Srbijo,itd.....6800 kvalitetnih km-jev čestitam........... :worship:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se