bmwslo Objavljeno April 30, 2005 Deli Objavljeno April 30, 2005 :BUA: Zaradi težav s kolegovim motorjem, sva Grčijo zapustila že po slabih 2 dneh in prevoženih cca 800 km, tako da sem bil doma že v sredo. :BUA: Se pač zgodi, imam pa že plačn za prihodnje leto :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno Maj 3, 2005 Deli Objavljeno Maj 3, 2005 Nekaj sličic in vtisov .) GRČIJA (skrajšana) 2005 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno Maj 9, 2005 Deli Objavljeno Maj 9, 2005 In še druga stran dokončana danes ! Druga stran Grčija 2005 :? Glede na veliko zanimanje za temo, mislim da jo lahko moderator kar mirno ugasne. :whistle: Pa lahko noč lo... in ku... :devil: (pa brez zamere no) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tiger Objavljeno Maj 10, 2005 Deli Objavljeno Maj 10, 2005 Fajn potovanje. Škoda,da vama je nagajal motor. Res zanimivo branje :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Maj 10, 2005 Deli Objavljeno Maj 10, 2005 Severna Albanija v okolici meje ČG, KOS, je najbolj "škakljiva"... Ravno tukaj so "gverilci" in tukaj je največja verjetnost, da se ti zgodi kaj neprijetnega... *** Jebemtiga! Jaz grem pa glih tja! $$$$$$$$$$$$ No, pa smo nazaj. - Mraz, vročina, toča, dež in sneg... Pa toliko defektov, kot še nikoli do sedaj. Jebiga, konjske podkve gor držijo žeblji. Zarohneli so štirje motorji. V deželo prejšnjega stoletja smo šli iz Kosova. (Šiptarji so dokazali, da so res tavelk p'rjatli)! Severna Albanija je najlepša! Ceste so res slabe. Ljudje pa tooooolk prijazni, da ti ni nobena stvar več jasna!!! Naš Jure je rekel, da se po takšnih "vukojebinah" še nikoli ni vozil. Jaz sem pa tudi moral pogledati v zrak, da bi se spomnil slabših kolovozov. Po "gverilskih hribih" so nam družbo delali le albanski kavbojci na oslih. Pa vsak bi te povabil v svojo, na pol podrto bajto... No, ostalo naj ostane pa za nas... Zapravil sem pa točno polovico manj, kot sem računal! Hvala bogu, da sem se tako uštel! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Maj 10, 2005 Deli Objavljeno Maj 10, 2005 In še druga stran dokončana danes ! Druga stran Grčija 2005 *** Ko sem v Albaniji šraufal, menjal ležaje in pulil žeblje, mi je Slavko poslal duhovito sporočilo: "Tudi to je čar motorizma"! On že ve komu! Pa veš, da je tudi v tem nekaj resnice!!!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mr-g Objavljeno Maj 11, 2005 Deli Objavljeno Maj 11, 2005 O kako lepo je čitati o Grčiji, jaz namreč potrebujem čim več informacij. 23. maja štartam s trajektom iz Benetk za Patras potem bom od 8 do 10 dni popotoval po Grčiji nato pa preko Makedonije, Srbije (z nočitvijo v Beogradu) in Hrvaške domov. Imam sicer zaradi enega opravka planiran še postanek v Osijeku, po tem pa rzamišljam o tem, da bi šel preko Bosne na Dalmatinsko obalo in nadaljeval do doma ob obali. Spoštovani motoristi prosim vas torej, da mi posredujete čim več info o sledečih zadevah: - varnost vožnje čez Makedonijo (Ali je res da te celo na cesti prisilno ustavijo in okradejo?, sem namreč slišal par takih zgodbic), - ceste v Makedoniji, - ceste v Bosni, - zanimivosti na tej trasi, Hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PERO58 Objavljeno Maj 11, 2005 Deli Objavljeno Maj 11, 2005 (popravljeno) O kako lepo je čitati o Grčiji, jaz namreč potrebujem čim več informacij. 23. maja štartam s trajektom iz Benetk za Patras potem bom od 8 do 10 dni popotoval po Grčiji nato pa preko Makedonije, Srbije (z nočitvijo v Beogradu) in Hrvaške domov. Imam sicer zaradi enega opravka planiran še postanek v Osijeku, po tem pa rzamišljam o tem, da bi šel preko Bosne na Dalmatinsko obalo in nadaljeval do doma ob obali. Spoštovani motoristi prosim vas torej, da mi posredujete čim več info o sledečih zadevah: - varnost vožnje čez Makedonijo (Ali je res da te celo na cesti prisilno ustavijo in okradejo?, sem namreč slišal par takih zgodbic), - ceste v Makedoniji, - ceste v Bosni, - zanimivosti na tej trasi, >čez Makedonijo se boš peljal bolj varno kot čez Ljubljano :OK: ne poslušaj zgodbic od ljudi ki sedijo pred računalnikom in fantazirajo :hmm: ceste v Makedoniji so dobre v bosni pa nekoliko manj odvistno od trase Makedonija:OHRID,sv.NAUM čez nar.park Galičica na Prespansko jezero.....Mostar,dolina neretve,Sarajevo ali pa Banja luka odvisno koliko časa boš še imel :hmm: jugo sem prevozil med 1.majskimi prazniki :OK: Za Grčijo pa verjetno že imaš izdelan plan :rolleyes: S čim potuje :? če rabiš kakšne info.sem ti na voljo :yea1: Popravljeno Maj 11, 2005. Popravil PERO58 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mr-g Objavljeno Maj 11, 2005 Deli Objavljeno Maj 11, 2005 >čez Makedonijo se boš peljal bolj varno kot čez Ljubljano :OK: ne poslušaj zgodbic od ljudi ki sedijo pred računalnikom in fantazirajo :hmm: ceste v Makedoniji so dobre v bosni pa nekoliko manj odvistno od trase Makedonija:OHRID,sv.NAUM čez nar.park Galičica na Prespansko jezero.....Mostar,dolina neretve,Sarajevo ali pa Banja luka odvisno koliko časa boš še imel :hmm: jugo sem prevozil med 1.majskimi prazniki :OK: Za Grčijo pa verjetno že imaš izdelan plan :rolleyes: S čim potuje :? če rabiš kakšne info.sem ti na voljo :yea1: ← Za po grčiji smo naredili okvirni plan, vendar bomo šli bolj na easy in brez obveznosti ali urnikov. Eden od naše družbe je namreč predlagal, da bi izlet v grčijo uvedli kot tradicionalen tako da tam kjer končamo letos nadaljujemo drugo leto. Na pot gremo s tremi motorji Kawasaki KLE 500, Aprilia Pegaso in ena Yamaha 750 ne vem modela vem samo, da je naked. Svetovali so mi, da je v Makedoniji vredno it na Ohrid in jezero, nam je to sicer iz poti, če si že bil mi sporoči ali se splača narediti par sto kilometrov več za ogled. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Maj 11, 2005 Deli Objavljeno Maj 11, 2005 O kako lepo je čitati o Grčiji, jaz namreč potrebujem čim več informacij. 23. maja štartam s trajektom iz Benetk za Patras ... - varnost vožnje čez Makedonijo (Ali je res da te celo na cesti prisilno ustavijo in okradejo?, sem namreč slišal par takih zgodbic), - ceste v Makedoniji, - ceste v Bosni, - zanimivosti na tej trasi, Hvala ------------- Hojla! Na cesti te bodo res ustavljali, ampak ne zato, da bi te okradli, ampak zato, da bi se pogovarjali s teboj in te vabili na pijačo. Ne poslušaj bedarij, (kot je rekel "moj predhodnik") od ljudi, ki se bojijo si sebe. Kamorkoli boš šel, bodo ljudje prijazni in uslužni. Npr. meni je v Grčiji nekaj crknilo, ne veliko, ravno toliko, da sem obtičal sredi ceste, pa je fantina, ki mi je dal napotek, kam po rezervni del, rekel: "Če ne boš dobil pridi nazaj, bom šel pa jaz z avtom v nabavo"! To je to! Tega je še veliko, a le toliko za vzpodbudo. Korajžo in gaaaas!!! Kar boš iskal, to boš našel. Tako v življenju, kakor v motorizmu! Začni pakirati prtljago!!! Pa glej, da česa ne pozabiš! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mr-g Objavljeno Maj 11, 2005 Deli Objavljeno Maj 11, 2005 Hojla! Na cesti te bodo res ustavljali, ampak ne zato, da bi te okradli, ampak zato, da bi se pogovarjali s teboj in te vabili na pijačo. Ne poslušaj bedarij, (kot je rekel "moj predhodnik") od ljudi, ki se bojijo si sebe. Kamorkoli boš šel, bodo ljudje prijazni in uslužni. Npr. meni je v Grčiji nekaj crknilo, ne veliko, ravno toliko, da sem obtičal sredi ceste, pa je fantina, ki mi je dal napotek, kam po rezervni del, rekel: "Če ne boš dobil pridi nazaj, bom šel pa jaz z avtom v nabavo"! To je to! Tega je še veliko, a le toliko za vzpodbudo. Korajžo in gaaaas!!! Kar boš iskal, to boš našel. Tako v življenju, kakor v motorizmu! Začni pakirati prtljago!!! Pa glej, da česa ne pozabiš! ← V zvezi s pakiranjem prtljage. Imam 52 l kovček in tank torbo, vem da je malo ampak več nimam. Problem je v tem, da se ne vem odločit kaj vzet seboj saj morem biti zelo selktiven. Kakšen nasvet? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PERO58 Objavljeno Maj 12, 2005 Deli Objavljeno Maj 12, 2005 Za po grčiji smo naredili okvirni plan, vendar bomo šli bolj na easy in brez obveznosti ali urnikov. Eden od naše družbe je namreč predlagal, da bi izlet v grčijo uvedli kot tradicionalen tako da tam kjer končamo letos nadaljujemo drugo leto. Na pot gremo s tremi motorji Kawasaki KLE 500, Aprilia Pegaso in ena Yamaha 750 ne vem modela vem samo, da je naked. Svetovali so mi, da je v Makedoniji vredno it na Ohrid in jezero, nam je to sicer iz poti, če si že bil mi sporoči ali se splača narediti par sto kilometrov več za ogled. ← Za vse imaš premalo časa :( Ne vem zakaj potujete z ladijo,ko lahko vidite spotoma del Bolgarije ali Makedonije :? Za pokušino iz OHRIDA Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Maj 12, 2005 Deli Objavljeno Maj 12, 2005 V zvezi s pakiranjem prtljage. Imam 52 l kovček in tank torbo, vem da je malo ampak več nimam. Problem je v tem, da se ne vem odločit kaj vzet seboj saj morem biti zelo selktiven. Kakšen nasvet? *** Hoj! Ne da bi se rad delal pametnega, ampak jaz bi vzel oboje. Obenem pa je še idealno zaradi razporeditve teže (spredaj in zadaj). Če greš sam, lahko na zadnji sedež pritrdiš še kaj, kar nekateri tlačijo v stranske kovčke. Na top-case lahko pritrdiš tudi "balast", se pravi, prtljago, ki zavzame veliko prostora, a je lahka. Npr. pena za ležišče v šotoru ipd. Modro je na vrhu prtljage pripeti tudi dežno opremo, da ti ni potrebno v primeru dežja razpakirati komplet prtljage. Ne vem koliko kilometrov je za teboj, pa vseeno. Vozi preudarno, skušaj se približno držati omejitev, pazi na mokrem cestišču itd. Jaz sem bil (mi) med prazniki v tam doli. Policijskih kontrol je veliko. Neprekinjene črte pusti pri miru! Sicer pa so policaji prijazni, radovedni in presneto popustljivi. Daj jim le občutek, da so glavni. (Lepa beseda lepo mesto najde)! Ljudje so pa face! Samo "prisluhni" jim! Nebi dolgovezil, če te kaj konkretnega zanima, vprašaj. Oho, še tole! Pri reviji Motorist lahko dobiš priročnik za na pot (pa tudi za v žep),(mislim, da se imenuje "Druga pomoč" - 500 sit). Notri imaš precej potrebnih napotkov. Želim ti boljše vreme, kot smo ga imeli mi! Pa smo vseeno žurali do fula! P.S Nikoli v življenju nisem imel gumi defektov. Na tej poti pa sem jih pokasiral za vse nazaj. S seboj je modro imeti "injekcijo" (pribor) za krpanje lukenj in "bombice" za pumpanje pnevmatik - (pa sigurno ne boš fasal žeblja)!!! Čao Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mr-g Objavljeno Maj 13, 2005 Deli Objavljeno Maj 13, 2005 Ma ne. Si me slabo razumel definitivno bom vzel oboje, ampak sem hotel povedati, da je to malo prostora in ne vem točno kaj za eno prtljago nosit seboj in koliko se pravi koliko nogavic, gat, hlač, majic in podobno. V glavnem dobljene informacije mi zadostujejo. Hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Maj 18, 2005 Deli Objavljeno Maj 18, 2005 Evo malo mojih večernih sprehodov po Tirani (26 in 27 april 2005). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Maj 18, 2005 Deli Objavljeno Maj 18, 2005 :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Maj 18, 2005 Deli Objavljeno Maj 18, 2005 :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Maj 18, 2005 Deli Objavljeno Maj 18, 2005 Policaj na kolesu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Maj 18, 2005 Deli Objavljeno Maj 18, 2005 smeće Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Maj 18, 2005 Deli Objavljeno Maj 18, 2005 :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Maj 18, 2005 Deli Objavljeno Maj 18, 2005 Sheraton Hotel - moj hotel (drag ku svinja, služba plača) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Maj 18, 2005 Deli Objavljeno Maj 18, 2005 (popravljeno) Policjotski MotoGuzzi pred hotelom, Mercedes Benz prevladujoča znamka v Albaniji. toliko za zdaj. Definitivno se splača it pogledat. Vsak večer je ful folka na ulicah in je filing, da se full dogaja, ogromno je dobrih lokalov, trgovin z oblačili in mobiteli. Center Tirane je od vsega še najbolj urejen, drugo je katastrofa (npr. glavna naloga policajev je poditi ovce in krave z avtoceste ter piskati na vsakem križišču v Tirani, Ceste ajjajaajjj, smeti povsod, mesto je zelo prašno, in še in še in še....). Drugače kar dobre bejbe (ala Zagreb varianta glede mode). Ostali deli Tirane so po trditvah hotelskega taksista (ki je znal perfektno angleščino) zelo gorati, ponekod ni prehodno, priporoča se direkten prehod od Tirane do Ohrida brez zavijanja na stranske ceste, nevarna področja pa so okoli Kosova in južno od Vlore (de facto oblasti ne pokrivajo ta območja in če domačinom nisi všeč enostavno zgineš - tako mi je bilo rečeno, tud jaz nisem na začetku čisto verjel). toliko za zdaj Popravljeno Maj 18, 2005. Popravil Barth Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mat Objavljeno Maj 24, 2005 Deli Objavljeno Maj 24, 2005 (popravljeno) Hmmm, mogoče kdo razmišlja od 25 junija do 9 julija iti kaj proti Grčij, recimo čez Bolgarijo, mogoče v Turčijo ali pa raziskovati srednjo grčijo od turške meje proti morju? Nekaj me spet vleče v tiste kraje. .) Popravljeno Maj 24, 2005. Popravil mat Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Djoko Objavljeno Junij 1, 2005 Deli Objavljeno Junij 1, 2005 (popravljeno) 5. julija odhajamo proti Albaniji (postanek oz. malo raziskovanja juznega dela) in naprej proti grciji. Malo pohajkovanja po Grciji in povratek do Crne Gore kjer bi naj bil predvidoma 15.julija (dan gor al dol) - Vrnitev v Slo..predvidoma do 20.julija A ima kdo podobne namene??.. Ziher-Odhod je 5.julij in cimrej na juzni del Albanije..pa se kak teden "za nosom" Zenkrat gremo trije z dvemi motorji.. Popravljeno Junij 1, 2005. Popravil Djoko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bambi Objavljeno Junij 1, 2005 Deli Objavljeno Junij 1, 2005 Jaz potujem z boljšo polovico 25.6. preko Srbije, Makedonije v Grčijo. Sledi ena krožna vožnja po Grčiji in spet povratek preko Makedonije in Srbije 10.7.. Termin je fiksen zaradi tako planiranega dopusta. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se