MARE 65 Objavljeno Maj 26, 2012 Deli Objavljeno Maj 26, 2012 (popravljeno) Hola, jst sem pa tak pussy da moram od dveh vikendov skupaj napisat, da se sploh pozna prejšnji vikend sva šla z Gregsom najprej od mene do Tarumenga po makadamu ob AC, nazaj pa čez Zaplano in Star Maln - skromnih 26 kmjčkov, pa vseeno okoli 400m višinske; naslednji dan pa sta se nama pridružila še Sanda7 in njen, pa smo se v četverovpregi zapodili po nekdanji progi ozkotirne železnice iz Kozine v Trst dol smo bli prec, nazaj je pa mal trajalo k sreči smo šli v Trstu na najboljši sladoled, da je blo lažje gonit nazaj v hrib vse skup 50 kmjčkov, pa okoli 500m višinske ta vikend pa mal na motorčku, mal na kolesu, a mi je uspelo prit do mame na Zaplano, drugi dan pa spet obiskat Tarumenga za začetek le malo čez 110 kmjčkov, a sej bo kmalu več - in važno da je blo luštno aja, moram nabavit en fajn telefon, da mi bo meril točno višinske, k tele ocene iz Gregsove Nokie so bolj na uč... Sem že slišal za to furo, pa ne vem kje gre Kozina - Trst. Popravljeno Maj 26, 2012. Popravil MARE 65 gandi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno Maj 27, 2012 Deli Objavljeno Maj 27, 2012 Hola mojster, zelo enostavno, pelješ se skozi Kozino (proti morčku) in ko prideš izpod viadukta je tam odcep desno, potem greš še 1x desno, nato zmanjka asfalta in se začne ta cestica proti Trstu; na začetku je malce razširjena, tam lahko parkiraš avto... uživaj gandi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gandi Objavljeno Maj 27, 2012 Deli Objavljeno Maj 27, 2012 Ker so nam dopoldan zaprli cesto do Bohinja, smo obrnili in skočili na Jezersko... In ker je popoldan ostalo še dovolj časa, sem ga izkoristil z "napadom" na bližnji Sv. Jošt... In dan je bil popoln! :grrr suzuki, She, Keiko in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marko55 Objavljeno Maj 28, 2012 Deli Objavljeno Maj 28, 2012 (popravljeno) V soboto sem prevozil 300km brevet. LJ-Ljubelj-Lavamund-Dravograd-Sl.Konjice-Sl.Bistrica-Celje-LJ. Kljub napovedanim ploham od dežja ni bilo niti kapljice tako da je bil popoln kolesarski dan. Popravljeno Maj 28, 2012. Popravil marko55 Sanda7, She, halls in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marko55 Objavljeno Maj 28, 2012 Deli Objavljeno Maj 28, 2012 V soboto sem prevozil 300km brevet. LJ-Ljubelj-Lavamund-Dravograd-Slovenj Gradec-Sl.Bistrica-Celje-LJ. Tole je prava ruta. Sem se v prejšnjem postu zmotil. gandi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gandi Objavljeno Maj 28, 2012 Deli Objavljeno Maj 28, 2012 Tole je prava ruta. Sem se v prejšnjem postu zmotil. Ubijalsko! Kolk časa si pa vozil pa povprečna kolk je bla pa poraba? She 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gandi Objavljeno Maj 28, 2012 Deli Objavljeno Maj 28, 2012 Ker sem že samemu sebi dolgočasen z Joštom nad Kranjem pa čeprav je vsak vzpon nanj pravi podvig, sem se danes odločil za nekaj novega, nekaj česar še nisem peljal... Štart v Kranju in v smeri proti Besnici, v Nemiljah pri gostilni pa levo proti Selcam in v klanec kjer se kmalu konča asfaltna cesta in nadaljuje makadamska. Po kakih štirih kilometrih vožnje po prijetni senci gozda, se pripeljem do konca makadamske ceste, kjer sem zavil levo, kamor me je usmerjala tabla... Po še parih kilometrih lepo razgibane ceste sem pripeljal do vasi Zabrekve in tam nadaljeval levo po označeni poti proti cilju Še pet minutk in prispel sem na cilj... Sv. Mohor 915m Spust je potekal pa po gozni stezi in gozni cesti proti Čepuljam in v Stražišče pa domov. Uživaško razgibanih 35 kilometrov z najnižjo 5 km/h hitrostjo in najvišjo 84 km/h... Lep je dan... :grim RobiRoberto, She, suzuki in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marko55 Objavljeno Maj 28, 2012 Deli Objavljeno Maj 28, 2012 Ubijalsko! Kolk časa si pa vozil pa povprečna kolk je bla pa poraba? Bruto čas je bil 14 ur, neto povprečna 27,5 km/h. Poraba pa: pred furo normalen zajtrk, med furo 2 sendviča, sladoled, 6 frutabel, energetska ploščica, rogljiček, kremšnita, 4,5l pijače (v 1,5l vode ena tableta magnezija in ena multivitaminska tableta), coca-cola, 0,5l čokoladnega mlega, kakav. Pa normalna večerja. Mislim da je to vse. Več o brevetih pa na http://www.randonneurs.si Nslednji vikend pa je na vrsti 400km... Sanda7, She, gandi in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
She Objavljeno Maj 28, 2012 Deli Objavljeno Maj 28, 2012 Mare, ti si se pa s ketne strgal ... mislim, svaka ti čast ! Maš v planu kakšne višje cilje (mogoče PBP)? gandi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marko55 Objavljeno Maj 29, 2012 Deli Objavljeno Maj 29, 2012 Mare, ti si se pa s ketne strgal ... mislim, svaka ti čast ! Maš v planu kakšne višje cilje (mogoče PBP)? Itak. Je spet 2015. Sam je treba najprej sprobat 1.000, kar (verjetno) letos še ne bom. Je pa to tudi precejšnji finančni zalogaj tako da je treba že zdej začet šparat... She in gandi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Maj 29, 2012 Deli Objavljeno Maj 29, 2012 učer sm po dolgmu cajtu spet mal gorca zajahala in šla po rakovem škocjanu.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
She Objavljeno Junij 3, 2012 Deli Objavljeno Junij 3, 2012 Današnji krogec: Medvode – mimo Toškega čela – Dobrova – Zaklanec – Horjul – Vrzdenec – Lučine – Gorenja vas – Škofja Loka – Medvode = 73,46 km Krasen krogec, ta pravo vreme (mogoče celo kaka stopinja preveč za moj pokvarjen termostat) in zelo všeč elegantno vrezane serpentince :grim v vrzdenški klanec. Trasa Malega maratona Franja je skoraj identična gornji, le da sem si štart omislila drugje in malo skrajšala ciljno ravnino. Za fotke se tokrat ni trudil nihče , jaz sem se za to, da na celi furci ne stopim z bicikla sploh. Pa je bilo enkrat le preveč nujno Noga, ki sem si jo zvila pred tednom dni, je sicer začela jamrat že tam okoli dvajsetega kilometra, a sem ji obljubila čist spešl tretma , ko prideva domov, in je bila verjetno prav zato zelo ubogljiva in potrpežljiva. Sploh si nisem mislila, da bo kar šlo. (ker v hribe ne morem in na motorčka tudi ne) Je pa res, da jo imam cele dneve na varnem in toplem v elastičnem povoju. Mah, človeško telo je res en veeeeelik 'čudež' ... pa naša prelepa Slovenija tudi . suzuki, BIZIXXX, Sanda7 in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Junij 3, 2012 Deli Objavljeno Junij 3, 2012 hudoo sem par dni nazaj odpeljala po tej trasi z motorjem,..pa sem videla kar precej kolesarjev tko da imam idejo za še eno turo:))ja klancov je pa kr nekaj,..tko da svaka čast Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gandi Objavljeno Junij 15, 2012 Deli Objavljeno Junij 15, 2012 Brzinski popoldanski skok do Dražgoš. Štart iz Kranja proti Besnici, skozi Podblico in evo jih: Dražgoše Domov pa čez Železnike in Škofjo Loko. Prijetnih 50km/ 2h (na koncu so me že grabili krči) :grrr Keiko in suzuki 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gandi Objavljeno Junij 15, 2012 Deli Objavljeno Junij 15, 2012 Brzinski popoldanski skok do Dražgoš. Štart iz Kranja proti Besnici, skozi Podblico in evo jih: Dražgoše Domov pa čez Železnike in Škofjo Loko. Prijetnih 50km/ 2h (na koncu so me že grabili krči) :grrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno Junij 15, 2012 Deli Objavljeno Junij 15, 2012 Ker sem že samemu sebi dolgočasen z Joštom nad Kranjem OK, jaz zdaj zmorem dokaj rutinsko do Naceta, v teh dneh moram probat še čimbolj rutinsko na Šmarjetno ... kolk mi pol še manjka do Jošta? Katera ruta je najlažja za take beginnerje, kot sem jaz? LP! gandi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno Junij 15, 2012 Deli Objavljeno Junij 15, 2012 Današnji krogec: Medvode – mimo Toškega čela – Dobrova – Zaklanec – Horjul – Vrzdenec – Lučine – Gorenja vas – Škofja Loka – Medvode = 73,46 km Je za probat, ni hudir! S tem da bom zashiftal tako, da bo štart in cilj v Škofjem Loku :-). gandi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gandi Objavljeno Junij 16, 2012 Deli Objavljeno Junij 16, 2012 OK, jaz zdaj zmorem dokaj rutinsko do Naceta, v teh dneh moram probat še čimbolj rutinsko na Šmarjetno ... kolk mi pol še manjka do Jošta? Katera ruta je najlažja za take beginnerje, kot sem jaz? LP! Če si zvozu Šmarjetno, boš tud Jošta. Je pa Jošta Šmarjetna x2, strmina je pa tm tm... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gandi Objavljeno Junij 16, 2012 Deli Objavljeno Junij 16, 2012 Ker sem pridno pribrcal na Jezersko, sem za kazen moral pojesti kos gibanice... :grrr Jezersko danes v znamenju rdečih... ImenitnaPriložnost, halls, suzuki in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Junij 17, 2012 Deli Objavljeno Junij 17, 2012 Zjutraj, ko ljudje gredo k prvi maši, sem jo urezal na Kope. ...pa preko Črnega vrha... ...na Ribniško kočo. Vsega skupaj 45 kilometrov. Keiko, RobiRoberto, gandi in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
otko Objavljeno Junij 19, 2012 Deli Objavljeno Junij 19, 2012 Danes je padla zanimiva tura, malo po Sloveniji in malo po Hrvaški. Šel sem mimo Krškega in Brežic skozi Dobovo in na mejni prehod Rigonce. Takoj za mejo sem zavil desno za smer Klanjec. V tej smeri sem se vozil okoli 25 km, cesta gre večinoma ob meji. Vozil sem se skozi hrvaška sela, ki nikakor niso dajala vtisa, da je v bližini Zagreb. Ko sem prispel v Klanjec sem šel spet na našo stran in naprej na Bizeljsko. V spominu mi je ostala bencinska pumpa, ki je bolj spominjala na tiste iz tretjega sveta, verjetno je bila zasebna glede nato, da je bila neka stara bajta, z blagajno v pritličju. Tudi mejni prehod na Hrvaški strani je bil podoben, bila je neka stara bajta in če ne bi bili table na zidu nikakor nebi mogel vedeti, da gre za mejni prehod Iz Bizeljskega sem potem krenil proti Bistrici ob Sotli, vmes med tema dvema krajema je manjši prelaz in ko sem bil na vrhu sem opazil tablo za Svete gore. Saj ne, da bi me kaj posebno vleklo gledat tiste tri cerkve tam gori, ker sem "imel" višino, mi je bilo "škoda" se spustiti proti Bistrici. Mislil sem si, da je verjetno od tam naprej kaka cesta, ki gre mimo Podsrede po hribu...In res ko sem po dveh kilometrih prispel do teh Svetih gor je šla cesta naprej proti gradu Podsreda, ampak že po kakih 500m je asfalta zmanjkalo. Nekaj časa sem premišljeval kaj sedaj, nazaj in nato še en vzpon iz Podsrede proti Senovem mi ni ravno dišal zato sem stopil iz kolesa in upal, da bo makadama kmalu konec. Vendar sem kmalu obupal in sedel na kolo in se vozil po gozdni poti več kot 20 min, strah me je bilo vsakega kamna, kajti zadnje kar sem potreboval bi bila počena guma nekje v pm. No na srečo sem makadam "preživel" in prispel do gradu Podsreda. Od tam sem se spustil zopet na cesto Podsreda - Brestanica in se srečno vrnil domov. Res sem si prihranil en lažji vzpon, ampak ne vem če se je splačalo - časovno gotovo ne Bilo je zanimivih 115 km, še slikca s poti gandi, Keiko in RobiRoberto 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MARE 65 Objavljeno Junij 27, 2012 Deli Objavljeno Junij 27, 2012 Jebeni višnjegorski klanc je z motorjem dosti bolje prevozen, uf...uf...ufffffff gandi, Carp, gsxf750 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno Julij 15, 2012 Deli Objavljeno Julij 15, 2012 Hola, še tlele objavljam, če koga zanima: a zberemo do konca meseca skupino (vsaj 10) za tole?? štirje smo že gandi in Dadi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dadi Objavljeno Julij 15, 2012 Deli Objavljeno Julij 15, 2012 (popravljeno) Hola, še tlele objavljam, če koga zanima: a zberemo do konca meseca skupino (vsaj 10) za tole?? štirje smo že Sem zraven ! 70 ali 114 ? Popravljeno Julij 15, 2012. Popravil Dadi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno Julij 15, 2012 Deli Objavljeno Julij 15, 2012 (popravljeno) evo še višinski profil :-) Popravljeno Julij 15, 2012. Popravil JustinBieber Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se