HyperJack Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 jst se za racun spravit nimam placa Ti za kaj več itak ne rabiš..za jest pa za pit ti mož plača, natankaš pa tak s kartico. Za to kilometrino ki jo delaš maš še to preveč placa :P thumper 1
bstulic Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 Dobra rešitev je lahko tudi handlebar bag (na krmilu ali okvirju). Bostjan L 1
cikadina Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 Ti za kaj več itak ne rabiš..za jest pa za pit ti mož plača, natankaš pa tak s kartico. Za to kilometrino ki jo delaš maš še to preveč placa :P prvo pomoč morem met tudi če samo iz dvorišča speljem, nimajo kilometri prav nobene veze. drgač sej mam tail bag zmeri gor, samo tam ni placa za tako nepotrebno kramo kot je PP.
ciciban Objavljeno April 20, 2015 Opozori Objavljeno April 20, 2015 Js mam hanzaplast v denarnici. Ne vem kje vi stanujete, ampak pri nas se to šteje kot PP. cikadina in DAMI34 2
Damo001 Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Ravno nekaj naročam iz trgovine na spodnjem linku, pa me zanima če bo ta prva pomoč ustrezala našim standardom? Kakor sem gledal po DIN 13167 bi morala... http://www.hein-gericke.de/gepack/erste-hilfe/hein-gericke-verbandtasche-pflicht-in-osterreich.html
Borutt Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Ravno nekaj naročam iz trgovine na spodnjem linku, pa me zanima če bo ta prva pomoč ustrezala našim standardom? Kakor sem gledal po DIN 13167 bi morala... http://www.hein-gericke.de/gepack/erste-hilfe/hein-gericke-verbandtasche-pflicht-in-osterreich.html http://www.pisrs.si/Pis.web/npb/2014-01-1472-2013-01-1689-npb1-p1.pdf
motolover Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Najbrž bomo zdaj vsi v tujini kupovali, ker je mnogo ceneje. Samo vsebino je treba pogledati. 11. V vozilu se lahko se uporabljajo tudi kompleti za prvo pomoč, izdelani v tujini, ki odstopajo od zahtev te priloge glede velikosti in oblike embalaže ter napisa na njej, pod pogojem, da ta embalaža ustreza zahtevam glede kakovosti in trdnosti, vsebina kompleta pa mora ustrezati določbam te priloge.
NejcZ Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Kaj zdej komplicirat za 2€.. nekih 10e pride pr nas, nabiješ nekam v motor in to je to.. Js sm jo že 2x mogu kazat BTW in to v SLO
motolover Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Jaz je nimam kam dati, se bom primoran še naprej voziti brez.
NejcZ Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Js sm jo na prejšnjem motorju tut mel v posebej taški pripopani na motor zadi (mala torbica) oz v ruzaku. Zdej mam pa nabito pod sedež na tak način da se vidi da je zapakirana še in da je nalepka veljavnosti zgoraj Če bo treba pa kazat bo pač pol ure trajalo hehe
motofrik Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Kot je že Borutt dal link, važna je vsebina. To mi je tudi na tehničnem povedal, da ni obvezno da je Tosamina (to si je nekdo izmislil in narod je vzel zdravo za gotovo. Kot plastične okvirje za tablice). Še vedno mi pa ni jasno, kako hudiča, tovarne ne predvidijo prostora za to obvezno dodatno opremo...
Ciko86 Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 (popravljeno) Js jo mam stlaceno pod levo careno,za jo dobit ven rabim 30 sex in imbus 4 Popravljeno Maj 23, 2015. Popravil Ciko86
BMWflar Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Kdo ma najmanjšo, naj jo slika in pove kje se dobi.
sayo Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 A kdo ve zakaj moramo prvo pomoč menjati vsakih 5 let jaz sem letos kupil že 2 novi avtomobilski, ker je pretekel rok ampak nista bile niti enkrat odprti
lajbn Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Kot na večino vprašanj na tem forumu je tudi na to ful enostaven odgovor. zakonodajalec je predvidel da se v 5 letih ali tolikokrat po malem skantaš da jo počasi porabiš ali pa enkrat mal bolj skantaš in takrat porabiš celo. Mal heca hehe Zakaj proizvajalci mopedov ne predvidijo prostora? Verjetno v večini držav ni obvezna?
motolover Objavljeno Maj 23, 2015 Opozori Objavljeno Maj 23, 2015 Tržna niša za Akrapovića: posebna komora v izpuhu namenjena prvi pomoči. sayo 1
StaraFeltna Objavljeno Februar 5, 2016 Opozori Objavljeno Februar 5, 2016 Lihkar nabavil novo po spletu kajpak... sumim da prejšnja ki sem jo mel je bila manjša pa se ne spomnem kaj je bial za en šmorn. Kaj je splošni konsenzus kot najmanjša enostavno dobavljiva? Imam to: Niti ni pregrešno velika ampak jo bom moral s kladivom tlačit pod sedež in mi je iskreno bolj žal za motor kot zanjo saj menda vsebina je kul če se kdo poškoduje na pikniku na žaru kot pa hudi prometni nesreči...
motolover Objavljeno Februar 5, 2016 Opozori Objavljeno Februar 5, 2016 Če znaš uporabljati je kar v redu. Bolje kot stare cunje okoli ran vezati in s cevjo za bencin ustavljati krvavitev.
Snečer Objavljeno Februar 5, 2016 Opozori Objavljeno Februar 5, 2016 pred 5 minutami, motolover pravi: Če znaš uporabljati je kar v redu. Bolje kot stare cunje okoli ran vezati in s cevjo za bencin ustavljati krvavitev. Domnevam, da to navajaš iz prakse? al si malo preveč filmov gledal. DAMI34, J.a.m.e.s in Kmet2 3
maus Objavljeno Februar 5, 2016 Opozori Objavljeno Februar 5, 2016 a nuben s ketno ne zaustavlja krvavitev pljuc na take bajkerje DAMI34, Zivnorc, IF7 in 1 other 4
Zivnorc Objavljeno Februar 5, 2016 Opozori Objavljeno Februar 5, 2016 (popravljeno) pred 1 uro, StaraFeltna pravi: Lihkar nabavil novo po spletu kajpak... sumim da prejšnja ki sem jo mel je bila manjša pa se ne spomnem kaj je bial za en šmorn. Kaj je splošni konsenzus kot najmanjša enostavno dobavljiva? Imam to: Niti ni pregrešno velika ampak jo bom moral s kladivom tlačit pod sedež in mi je iskreno bolj žal za motor kot zanjo saj menda vsebina je kul če se kdo poškoduje na pikniku na žaru kot pa hudi prometni nesreči... ...najbolj butast tip&trik.... ...mi je to zaupal moj prijatelj Barjan: ...tole prvo pomoč lepo stlačiš v vrečko za vakuumsko pakiranje živil za v skrinjo....in lepo zvakumiraš in zašvasaš.. ...jo stisne na polovico volumna... pa še zaščitena je pred vlago...itd.. ... za to bi ga lahko nominirali za Nobelovo nagrado... Popravljeno Februar 5, 2016. Popravil Zivnorc StaraFeltna, maus, HyperJack in 3 others 6
HyperJack Objavljeno Februar 5, 2016 Opozori Objavljeno Februar 5, 2016 pred 8 minutami, Zivnorc pravi: ...najbolj butast tip&trik.... ...mi je to zaupal moj prijatelj Barjan: ...tole prvo pomoč lepo stlačiš v vrečko za vakuumsko pakiranje živil za v skrinjo....in lepo zvakumiraš in zašvasaš.. ...jo stisne na polovico volumna... pa še zaščitena je pred vlago...itd.. ... za to bi ga lahko nominirali za Nobelovo nagrado... sproti še eno klobaso zraven zvakumiraš...nikol ne veš kdaj prou pride...tko kot prva pomoč Zivnorc, bosa, Yoghurt in 4 others 7
DAMI34 Objavljeno Februar 5, 2016 Opozori Objavljeno Februar 5, 2016 Ob 23. 5. 2015 at 22:50, lajbn pravi: Kot na večino vprašanj na tem forumu je tudi na to ful enostaven odgovor. zakonodajalec je predvidel da se v 5 letih ali tolikokrat po malem skantaš da jo počasi porabiš ali pa enkrat mal bolj skantaš in takrat porabiš celo. Mal heca hehe Zakaj proizvajalci mopedov ne predvidijo prostora? Verjetno v večini držav ni obvezna? Js sm se skantal, sam je bla prva pomoč predaleč da bi si obvezal čelado Tak da bom kar staro naprej uporabljal. maus 1
motolover Objavljeno Februar 5, 2016 Opozori Objavljeno Februar 5, 2016 52 minutes ago, Snecer said: Domnevam, da to navajaš iz prakse? al si malo preveč filmov gledal. Znanje ti ne pomaga, če nimaš sredstev. Najbrž tako kot jaz, tudi ti hodiš na tečaj prve pomoči vsako leto.
Snečer Objavljeno Februar 5, 2016 Opozori Objavljeno Februar 5, 2016 Mam malo jaće tečaje opravljene za razliko od tebe
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se