Skoči na vsebino

Komplet prve pomoči za motoriste in prva pomoč ob nezgodi

Priporočene objave

Objavljeno

jst se za racun spravit nimam placa :P

Ti za kaj več itak ne rabiš..za jest pa za pit ti mož plača, natankaš pa tak s kartico. Za to kilometrino ki jo delaš maš še to preveč placa  :P :P

Objavljeno

Dobra rešitev je lahko tudi handlebar bag (na krmilu ali okvirju).

post-40856-0-14701400-1429533680_thumb.jpg

Objavljeno

Ti za kaj več itak ne rabiš..za jest pa za pit ti mož plača, natankaš pa tak s kartico. Za to kilometrino ki jo delaš maš še to preveč placa  :P :P

prvo pomoč morem met tudi če samo iz dvorišča speljem, nimajo kilometri prav nobene veze. 

drgač sej mam tail bag zmeri gor, samo tam ni placa za tako nepotrebno kramo kot je PP.

Objavljeno

Js mam hanzaplast v denarnici. Ne vem kje vi stanujete, ampak pri nas se to šteje kot PP.

• Všeč mi je 2
  • 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Najbrž bomo zdaj vsi v tujini kupovali, ker je mnogo ceneje. Samo vsebino je treba pogledati.

11. V vozilu se lahko se uporabljajo tudi kompleti za prvo pomoč, izdelani v tujini, ki odstopajo od zahtev te priloge glede velikosti in oblike embalaže ter napisa na njej, pod pogojem, da ta embalaža ustreza zahtevam glede kakovosti in trdnosti, vsebina kompleta pa mora ustrezati določbam te priloge. 

Objavljeno

Kaj zdej komplicirat za 2€.. nekih 10e pride pr nas, nabiješ nekam v motor in to je to..

Js sm jo že 2x mogu kazat BTW in to v SLO :smoke:

Objavljeno

Js sm jo na prejšnjem motorju tut mel v posebej taški pripopani na motor zadi (mala torbica) oz v ruzaku. Zdej mam pa nabito pod sedež na tak način da se vidi da je zapakirana še in da je nalepka veljavnosti zgoraj :D Če bo treba pa kazat bo pač pol ure trajalo hehe

Objavljeno

Kot je že Borutt dal link, važna je vsebina. To mi je tudi na tehničnem povedal, da ni obvezno da je Tosamina (to si je nekdo izmislil in narod je vzel zdravo za gotovo. Kot plastične okvirje za tablice). Še vedno mi pa ni jasno, kako hudiča, tovarne ne predvidijo prostora za to obvezno dodatno opremo...

Objavljeno (popravljeno)

Js jo mam stlaceno pod levo careno,za jo dobit ven rabim 30 sex in imbus 4 :ninja:

Popravljeno . Popravil Ciko86
Objavljeno

Kdo ma najmanjšo, naj jo slika in pove kje se dobi.

Objavljeno

A kdo ve zakaj moramo prvo pomoč menjati vsakih 5 let :slap:  jaz sem letos kupil že 2 novi avtomobilski, ker je pretekel rok ampak nista bile niti enkrat odprti

Objavljeno

Kot na večino vprašanj na tem forumu je tudi na to ful enostaven odgovor. zakonodajalec je predvidel da se v 5 letih ali tolikokrat po malem skantaš da jo počasi porabiš ali pa enkrat mal bolj skantaš in takrat porabiš celo. Mal heca hehe Zakaj proizvajalci mopedov ne predvidijo prostora? Verjetno v večini držav ni obvezna?

Objavljeno

Tržna niša za Akrapovića: posebna komora v izpuhu namenjena prvi pomoči.

• 8 mesecev pozneje...
Objavljeno

Lihkar nabavil novo po spletu kajpak... sumim da prejšnja ki sem jo mel je bila manjša pa se ne spomnem kaj je bial za en šmorn. Kaj je splošni konsenzus kot najmanjša enostavno dobavljiva?

Imam to:

IMG_0964.jpg

Niti ni pregrešno velika ampak jo bom moral s kladivom tlačit pod sedež in mi je iskreno bolj žal za motor kot zanjo saj menda vsebina je kul če se kdo poškoduje na pikniku na žaru kot pa hudi prometni nesreči...

Objavljeno

Če znaš uporabljati je kar v redu. Bolje kot stare cunje okoli ran vezati in s cevjo za bencin ustavljati krvavitev.

Objavljeno
pred 5 minutami, motolover pravi:

Če znaš uporabljati je kar v redu. Bolje kot stare cunje okoli ran vezati in s cevjo za bencin ustavljati krvavitev.

Domnevam, da to navajaš iz prakse? al si malo preveč filmov gledal.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

a nuben s ketno ne zaustavlja krvavitev :O

pljuc na take bajkerje :ras: 

Objavljeno (popravljeno)
pred 1 uro, StaraFeltna pravi:

Lihkar nabavil novo po spletu kajpak... sumim da prejšnja ki sem jo mel je bila manjša pa se ne spomnem kaj je bial za en šmorn. Kaj je splošni konsenzus kot najmanjša enostavno dobavljiva?

Imam to:

IMG_0964.jpg

Niti ni pregrešno velika ampak jo bom moral s kladivom tlačit pod sedež in mi je iskreno bolj žal za motor kot zanjo saj menda vsebina je kul če se kdo poškoduje na pikniku na žaru kot pa hudi prometni nesreči...

...najbolj butast tip&trik....

...mi je to zaupal moj prijatelj Barjan:

...tole prvo pomoč lepo stlačiš v vrečko za vakuumsko pakiranje živil za v skrinjo....in lepo zvakumiraš in zašvasaš..  :D

...jo stisne na polovico volumna... pa še zaščitena je pred vlago...itd..  :D

... za to bi ga lahko nominirali za Nobelovo nagrado...   :D

Popravljeno . Popravil Zivnorc
Objavljeno
pred 8 minutami, Zivnorc pravi:

...najbolj butast tip&trik....

...mi je to zaupal moj prijatelj Barjan:

...tole prvo pomoč lepo stlačiš v vrečko za vakuumsko pakiranje živil za v skrinjo....in lepo zvakumiraš in zašvasaš..  :D

...jo stisne na polovico volumna... pa še zaščitena je pred vlago...itd..  :D

... za to bi ga lahko nominirali za Nobelovo nagrado...   :D

sproti še eno klobaso zraven zvakumiraš...nikol ne veš kdaj prou pride...tko kot prva pomoč :P

Objavljeno
Ob 23. 5. 2015 at 22:50, lajbn pravi:

Kot na večino vprašanj na tem forumu je tudi na to ful enostaven odgovor. zakonodajalec je predvidel da se v 5 letih ali tolikokrat po malem skantaš da jo počasi porabiš ali pa enkrat mal bolj skantaš in takrat porabiš celo. Mal heca hehe Zakaj proizvajalci mopedov ne predvidijo prostora? Verjetno v večini držav ni obvezna?

Js sm se skantal, sam je bla prva pomoč predaleč da bi si obvezal čelado :P

Tak da bom kar staro naprej uporabljal. 

Objavljeno
52 minutes ago, Snecer said:

Domnevam, da to navajaš iz prakse? al si malo preveč filmov gledal.

Znanje ti ne pomaga, če nimaš sredstev. Najbrž tako kot jaz, tudi ti hodiš na tečaj prve pomoči vsako leto.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!