Terminator Objavljeno Junij 15, 2006 Opozori Objavljeno Junij 15, 2006 A niso fantje pisal, da so nabavljal motorje v Italiji?? :hmm: In v Nemčiji?? :hmm: Zdaj pa že na Nizozemskem. :? :? OK... Tud jaz se ne grem več. :xx: Ja trenutno so motorji najceneje na Nizozemskem - najnižja davčna stopnja. ;) Ne vem, zakaj se mi zdi, da v tej temi najbolj nabijajo ter dajejo drugačemisleče v nič nekateri pod 20-25 let, ki vodenja svoje firme še okusili niso, a vedo vse tajne ekonomije,psihologije ter marketinga..... :slap: :hmm: :hmm: :hmm: Da ni to slučajno name letelo! :angry:
capodac Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 Pozdravljeni! :) Nova VFR ABS stane 2.2miljončka. Npr. v AS-u in pri ostalih enaka 2,6-(AKCIJA-kao).Rabljene ne moreš več normalno prodat!! Tiste za 2,2mil izgledajo normalno in so normalne z vsemi papirji in seveda "garancijo" kakor ostale. Kaj se to pravi??? Koliko zaslužijo naši uradni trgovci, če jih dobijo tako poceni??? Asmo Slovenci res tako bogati, da plačujemo tako drago kot v JUGI 100% carina ipd??? Če je to slaba roba morajo ukrepat pooblaščeni uvozniki, ker zbija ceno vsem, tudi rabljenim, če pa je roba dobra potem morajo pooblaščenci ceno spustit in se vozit namestu v audi8 in bmw, 7 en razred nižje. Upam, da se strinjate!!! Lp :angry2:
Zdrawc Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 če pa je roba dobra potem morajo pooblaščenci ceno spustit in se vozit namestu v audi8 in bmw, 7 en razred nižje. Upam, da se strinjate!!! Lp :angry2: bodi brez skrbi, da oni se ne bodo zadovoljili z golfom.......in se jim po moji oceni še nekaj časa ne bo potrebno sicer je pa o tem že tekla debata, tudi na motosvetu <_<
KeC Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 bodi brez skrbi, da oni se ne bodo zadovoljili z golfom.......in se jim po moji oceni še nekaj časa ne bo potrebno sicer je pa o tem že tekla debata, tudi na motosvetu <_< Znanec na podoben način kupil Ninjo 6. Problemov mali miljon. :krneki: Njegova reakcija: Nikoli več ne kupim motorja drugje kot pri uradnem zastopniku. :krneki:
andrej Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 Ni slaba roba, najverjetneje gre za "sive uvoznike", ki utajijo DDV (prej tudi DMV, zdaj se ga menda ne da več). Na računu ga seveda prikažejo, državi ga pa ne odvedejo. O tem je že bilo precej govora.
John2005 Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 Če kupiš nov motor mislm da nima bit kej narobe ne glede na to kje kupiš. Je pa verjetno razlika v storitvah po nakupu.
capodac Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 Če kupiš nov motor mislm da nima bit kej narobe ne glede na to kje kupiš. Je pa verjetno razlika v storitvah po nakupu. Halo! :) Morda se bom odločil za VFR, zato sem tudi načel to temo nisem pa vedel, da je bila že načeta. Pa vseeno: npr, kupil bom motor v akciji za 2,6mil in ko ga odpeljem do križišča bo moj novi motor star nekaj minut vreden recimo v najboljšem primeru manj kot 2,2mil. :? Saj me ne zanima, če ljudje bogatijo, celo privoščim jim saj imam posledično tudi jaz kaj od tega, vendar zgubit toliko v trenutku pa ne gre.Nekateri razumejo to, da je bil kupljen pri uradnem, večina pa jih gleda seveda samo na ceno. Tudi v tujini imajo ta problem vendar v glavnem z dvemi, tremi znamkami ob tem, da je pri nas cenejši kot zunaj, če računaš vse stroške. Lp :yea1:
nova70 Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 gre za "sive uvoznike", ki utajijo DDV (prej tudi DMV, zdaj se ga menda ne da več). Na računu ga seveda prikažejo, državi ga pa ne odvedejo. potem sem jest siva uvoznica če grem sama v tujino kupit nov motor???? hallo, to mi pa ni jasno.....
jest Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 Pozdravljeni! :) Asmo Slovenci res tako bogati, da plačujemo tako drago kot v JUGI 100% carina ipd??? Če je to slaba roba morajo ukrepat pooblaščeni uvozniki, ker zbija ceno vsem, tudi rabljenim, če pa je roba dobra potem morajo pooblaščenci ceno spustit in se vozit namestu v audi8 in bmw, 7 en razred nižje. Upam, da se strinjate!!! Lp :angry2: Analiza celega Motosvetovega foruma na temo: "Kolk so motorji dragi in kolk bi morali stati." Epilog analize: Saj ni važno kaj. Slovenc želi čimbolj poceni od najbolj poceni pa še ni dovolj poceni. Tako da tisti, ki kolnete nad tako poceni Japončki in zakaj se 2 do 4 leta rabljeni ne prodajo več, ste zaenkrat še v manjšini. Znotrajci (stara Evropa) se nam pa smejijo. Smo pač še vedno Zunajci, Zelenci...hrana za nabildane starocelinske trgovske falange.
capodac Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 Analiza celega Motosvetovega foruma na temo: "Kolk so motorji dragi in kolk bi morali stati." Epilog analize: Saj ni važno kaj. Slovenc želi čimbolj poceni od najbolj poceni pa še ni dovolj poceni. Tako da tisti, ki kolnete nad tako poceni Japončki in zakaj se 2 do 4 leta rabljeni ne prodajo več, ste zaenkrat še v manjšini. Znotrajci (stara Evropa) se nam pa smejijo. Smo pač še vedno Zunajci, Zelenci...hrana za nabildane starocelinske trgovske falange. Halo! :) Verjetno veliko večino sodelujočih zanima, kaj je s tem motorjem narobe , ker je tako poceni.Če ni nič narobe potem je narobe z nami, ki se odličamo za dražje variante.Ne vem, samo poskušam razumet zadevo,ki še ni dobro preverjena. Lp :hmm: Znanec na podoben način kupil Ninjo 6. Problemov mali miljon. :krneki: Njegova reakcija: Nikoli več ne kupim motorja drugje kot pri uradnem zastopniku. :krneki: Zelo bi nam pomagalo, če bi vedeli za vse te težave tvojega znanca z tem motorjem. :?
avro Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 (popravljeno) Spet tema, ki smo jo ma pomlad premleval. Pa smo nekak ugotovil, da so pri nekaterih marže visoke. Vsako leto imajo naši uradni zastopniki razprodaje starih letnikov. Pa menda ne bodo pol motorja prodal pod zgubo, če ga dajo par sto jurjev ceneje. Kter pa hoče na pomlad novi model, ga naj pa plača. Tako je to. In velik vas (nas) je, ki bi nove modele motociklov. Jaz bi prej rekel, da je normalna cena takrat ko so razprodaje, prej je pa to napihnjena cena na novi model. (cena novosti) Davek mislim, da se ne more kar tako utajiti. Sej ga ne bi mogel potem registrirat. Če ga pa prodajalec ni odvedel, tebi ga je pa računal, je pa njegov problem. Ga bodo že dacarji zagrabil, zaradi utaje davkov. Mogoče je pa kje problem zaradi servisa in sicer da ga za drugo (dražjo )ceno servisiral. Ali pa z garancijo, da je ne bi hoteli pr nas uveljavljat. To bi bila po moje čisto samovoljna poteza. Po moje bi servisirat in uveljavljat garancijo moral nomalo vsi, ne glede na državo kje je motor kupljen. Sej imajo tud avtomobili v knižici vpisane vse servise v Evropi in kjer piše da v primeru okvare odpelati na najbližji servis. (če je pr nas kupljen in se ti v Avstriji pokvari, bi moral tud tam uveljavt garancijo) To je moje mnenje in še nekatirih, ne pa vseh, tako da se ne sekirat preveč. LP :P Popravljeno November 2, 2006. Popravil avro
Dadi Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 Zanimivo se mi zdi kar sem slišal že od večih, ali pa tudi tu sem zasledil kakšne probleme velike naj bi imeli kupci z motorji, ki so kupljeni od sivih uvoznikov ! In to kar vsevprek " veliki problemi !!", pa me zanima naj se kdo s temi problemi javi in jih opiše, da ne bi mi morebitni kupci teh novih motorjev imeli enake!! Prosim !! Ali pa je mogoče to vse samo nabijanje in foušija uradnih uvoznikov ? :hmm:
2384nsdf83 Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 Pozdravljeni! :) Nova VFR ABS stane 2.2miljončka. Npr. v AS-u in pri ostalih enaka 2,6-(AKCIJA-kao).Rabljene ne moreš več normalno prodat!! Tiste za 2,2mil izgledajo normalno in so normalne z vsemi papirji in seveda "garancijo" kakor ostale. Kaj se to pravi??? Koliko zaslužijo naši uradni trgovci, če jih dobijo tako poceni??? Asmo Slovenci res tako bogati, da plačujemo tako drago kot v JUGI 100% carina ipd??? Če je to slaba roba morajo ukrepat pooblaščeni uvozniki, ker zbija ceno vsem, tudi rabljenim, če pa je roba dobra potem morajo pooblaščenci ceno spustit in se vozit namestu v audi8 in bmw, 7 en razred nižje. Upam, da se strinjate!!! Lp :angry2: Strinjam se s tem, da ti ni treba pri njih kupovati, če ti ne diši. Vse drugo je stvar osebne interpretacije. Mimogrede še to - včasih so bili tudi nekateri slovenski uvozniki "sivi uvozniki za tujino" - ker so v Sloveniji motorji bistveno ceneje, so jih hodili švabski dilerji k nam kupovat od naših uvoznikov... narobe svet, vam rečem :devil: sam, da se ne boste zdaj preveč zasekirali - kdor hoče čimceneje dvokolesnik in mu dol visi za garancije in podobne zadeve, naj pač kupi pri sivem... kdor pa nekaj da tudi na kako morebitno poporodajno skrb za stranko, bo pa šel odštet malo več cekinov uradnemu slovenskemu uvozniku/zastopniku in bo skušal malo bolj mirno spat. Težave so pa lahko povsod. Če kupiš nov motor mislm da nima bit kej narobe ne glede na to kje kupiš. Je pa verjetno razlika v storitvah po nakupu. No, ena od poprodajnih aktivnosti, kot se imenujejo, je tudi storitev jamstva in odpravljanje težav v dobi jamstva... Meni to velik pomeni, recimo, ker si ne znam sam kupit rezervnih delov in poservisirat motocikla... al pa recimo zaribanih batov menjat al pa kaj podobnga ;) Saj, kolikor vem, se tako zelo ceneje uvažajo v glavnem športne freze, ki se jih potem goni in ko kaj rikne, pa slovenček spet joka in tarna, kako grdo so ga od zadaj našponali... pri tem pa pozabi, da se je sam z rokami naslonim na podboj vrat in si slekel hlače.
Lowrenc Objavljeno November 3, 2006 Opozori Objavljeno November 3, 2006 No-to, da se kupuje vglavnem ''športne freze'' nisem čist prepričan ;) Prjatu je pri Iglu kupu V-Stroma in z njim naredu letos 20tisoč pa brez problema :OK: Torej oni kao ''sivi uvozniki'' ne prodajajo škart robe ali kaj tazga in servise ti nardi pa tut garancijo ti da na motor, ki si ga pri njem kupu. Mislem, da je vsa ta galama nastala zato, ker uvoznikom nekdo ''hodi v zelnik'' :grim Nisem bral cele teme ampak je tako dolga, da so to verjetno že drugi pred mano pisali...
royal Objavljeno November 3, 2006 Opozori Objavljeno November 3, 2006 Kolega kupil mašino rabljeno iz "uvoza" brez praske staro pet let dela ko urca, naredil 8tkm brez enega problema. Zraven dobil servisno od prejšnjega lastnika in priložen račun od zadnjega servisa še v Nemčiji in moram pritrdit da se je vse ujemalo.........tako da ni panike tudi če je zadeva kao "uvožena" :grim
rebel Objavljeno November 3, 2006 Opozori Objavljeno November 3, 2006 js samo tega ne razumem .. zakaj se ne sami vsedete v avto in se odpeljete v italijo ali nemčijo k trgovcu z rabljenimi in novimi motorji in kar tam kupite motor ki je veliko cenejši kot pri nas... tako dajate zaslužek najmanj 700€ tistemu, ki te motorje samo v kombiju pripelje v slovenijo ... bizniz je odličen .. seveda na račun bebcev !!! :slap:
Lowrenc Objavljeno November 3, 2006 Opozori Objavljeno November 3, 2006 (popravljeno) Rebel... Zakaj neki a? Kaj misliš? Zato mrbit, ker vsak ne zna govorit italjansko al pa nemško pomoje :hmm: Če ti hodiš v Nemčijo pa Italijo po motorje-svaka ti čast :worship: !! Ko bom kupvou motor ga bi kar pri tebi vzeu, OK? z veseljem ti dam 700evrou, če si tok sposoben, da ga mi pripelješ in zrihtaš papirje :grim In če poračunamo malo... Dva dni si v tujini(spanje+hrana) in to znese 150evrou in prevoz tut tam nekje 200(da ne rečem, če nimaš kombija in prikolice, da še to najameš... ) in pol kakšen dan gre k vragu zarad urejanja papirjou v SLO in čas, ki ga porabiš, da naštudiraš kako premagati vso birokracijo... :hmm: Kmalu si na 700 evrih pomoje. No tole zgoraj je zgolj teoretiziranje z moje strani. Nimam izkušenj s tem ampak menim, da se pri ''sivih majstrih'' splača vzet robo, pa čeprau on zasluži 700evrou/motor-naj jih, saj se je znajdu! Prekleta SLO foušarija! Popravljeno November 3, 2006. Popravil Lowrenc
doggie Objavljeno November 3, 2006 Opozori Objavljeno November 3, 2006 poleti uvozil motor iz nemčije 1/3 ceneje kot se prodaja pri nas. :OK:
Pervy Objavljeno November 3, 2006 Opozori Objavljeno November 3, 2006 Zato mrbit, ker vsak ne zna govorit italjansko al pa nemško pomoje :hmm: Če ti hodiš v Nemčijo pa Italijo po motorje-svaka ti čast :worship: !! Ko bom kupvou motor ga bi kar pri tebi vzeu, OK? z veseljem ti dam 700evrou, če si tok sposoben, da ga mi pripelješ in zrihtaš papirje :grim samo povej kak motor hočeš pa ti ga za 700 eur pripeljem, čeprav se osebno ne bavim z tem ampak za 700 eur........... :blush: ! stvar je nedvse preprosta, dogovoriš se z kupcem v EU po telefonu ali mailu, ti pripravi papirje ki jih rabiš (račun ali odjavo če je rabljen), se nabašeš v kombi z kolegom, vsak vozita po par ur, prideš nekam v nemčijo, nabašeš motor in voziš še par ur dol. v 24 urah če nisi pička ki more vsakih 50 km lulat in jest in lahko spiš v kombiju si v 24 urah skoraj kjerkoli v nemčiji (ali drugje) in nazaj. vse kar moreš vedeti prej je TOČNO katere papirje ti mora prodajalec dat! postopek je zelo preprost, a ker nekateri tega nočete preverit (ne verjamem da nebi znali če bi hoteli) pač posredniki služijo in prav je tako. če je na koncu cena in kakovost prava sta zadovoljna oba, tako posrednik kot kupec. no le slo uvoznik ne, ampak to ni moja stvar :devil: jaz gremo po svojega naslednjega, novega ali rabljenega definitivno izven SLO, razen če bi tu kdo bil pripravljen izjemno ugodno prodat kar pa doslej nisem zasledil.
royal Objavljeno November 3, 2006 Opozori Objavljeno November 3, 2006 poleti uvozil motor iz nemčije 1/3 ceneje kot se prodaja pri nas. :OK: No o 1/3 cene ravno ne bi dal roke v ogenj, smo iskali čoperja, in iskušnje so bile zelo negativne cene iste kot pri nas ali dražji....no nismo našli toliko cenejšega da bi se ga splačalo pripeljat. Če pa so kakšni drugi tipi motorjev toliko cenejši pa ne vem.
doggie Objavljeno November 4, 2006 Opozori Objavljeno November 4, 2006 se strinjam, odvisno od tipa motorja, je pa res, da niso vsi motorji ceneješi kot pri nas
siks Objavljeno November 6, 2006 Opozori Objavljeno November 6, 2006 (popravljeno) Znanec na podoben način kupil Ninjo 6. Problemov mali miljon. :krneki: Njegova reakcija: Nikoli več ne kupim motorja drugje kot pri uradnem zastopniku. :krneki: ja, nej pove kaj ga je...e? :? mogoče bo pa nam prav prišlo! js nisn mel nobenih problemov! :OK: ,čeprav sem bil na začetku pošteno skeptičen! :blush: ko bom kupoval novega, grem spet ven ponj! 200k je navsezadnje 5 kompletov gum! lp 6 Popravljeno November 6, 2006. Popravil siks
Dadi Objavljeno November 6, 2006 Opozori Objavljeno November 6, 2006 No kot sem si mislil, nikjer nobenega, ki bi opisal kakšne konkretne težave, samo reklakazalaslišalpovedal :grim !
danci1973 Objavljeno November 6, 2006 Opozori Objavljeno November 6, 2006 In če poračunamo malo... Dva dni si v tujini(spanje+hrana) in to znese 150evrou in prevoz tut tam nekje 200(da ne rečem, če nimaš kombija in prikolice, da še to najameš... ) Za 150€ si lahko privoščiš spanje v Hiltonu... :slap: in pol kakšen dan gre k vragu zarad urejanja papirjou v SLO in čas, ki ga porabiš, da naštudiraš kako premagati vso birokracijo... :hmm: Kmalu si na 700 evrih pomoje. 700€ je v Sloveniji povprečna plača za cel mesec - tako da tri dni 'zapravit' za 700€ niti ni tako slabo. D.
Carr Objavljeno November 6, 2006 Opozori Objavljeno November 6, 2006 No kot sem si mislil, nikjer nobenega, ki bi opisal kakšne konkretne težave, samo reklakazalaslišalpovedal :grim ! Ni ravno tko :nono: . Malo si preberi npr. temo "najboljši in najslabši serviserji" (moj post z mojo čist osebno izkušnjo je na strani 44...) :glare:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se