Snečer Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 Gume so posebej = 40 eur... Ketna ma v ceni menjavo ketne žarnice? lol, ne se hecat not... menjava olja in filtra, to je rutina, čas posla vzel je dol še tank, da je menjal filter in svečki (svečki spet zlati), to je za 15 minut dela če si utečen (ajde 30), sem že sam jemal tank dol potem se je pa 4 ure igral z ventili in čiščenjem da napiše žarnica 4 EUR me pa tudi zvije, tolko še LED ne pride, ki mi delujejo brezhibno že 3 leta...kvalitetna iz nemčije. BRANE in franc 2
Cartman Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 (popravljeno) ne snecer, niso. Gume so 40€-popust, prištetih 32€. in spet se izmikaš odgovoru. trolaš, zavajaš in žališ. govoril sem izključno o DELU. Česa si ti sposobn, in kaj vse bi naredu za 160€. Mojstrom je vse čas posla, rutina. ko gledam taprave zidarje kako mečejo malto na zid....čas posla....vulkanizerja menat gumo, čas posla....Klokočovniku je menjat srce....čas posla.... jez tud zarad stroškov marsikaj sam pobrklam okrog motorja, ne morm pa poslušat takega lapača kot si, da so pa prav povsod sami oderuhi in ovce. Pa en snecer, brihtn ko zelje. Edit: na tvojem omiljenem ketenmaxu je versysov set 130€. Kolkor jez poznam situacijo, pa en mal jo, ni varjante da bi bla gor navadne VX2 . http://kettenmax.de/did-kettensatz-kawasaki-versys-kle-650-le650-abs-0715-did-520-zvmx-xringkette-p-7308.html Popravljeno December 15, 2015. Popravil Cartman hajoktejn, skalar36, dlicen in 4 others 7
motolover Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 Servis mora tudi živeti! Po plačilu materiala, stroških, ogrevanju, najemninah, prispevkih na plače in ostalem, primakne država svoj lonček s 45%. Koliko mu ostane? Bolj malo, delal je pa verjetno cel šiht. Bolezen Slovencev je, da bi vsi dobre plače, socialo, nagrade, malico, 7 in pol urni delovnik, plačali pa nič. Odkod naj vse to pride, se ne vpraša nihče. Poglejte ceno ure servisa v Nemčiji ali Avstriji! jskrablin, Dadi, Kmet2 in 3 others 6
nejc74 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 45 minutes ago, Snecer said: ....Ketna ma v ceni menjavo ketne....žarnice? lol, ne se hecat not...menjava olja in filtra, to je rutina, čas posla...sem že sam jemal tank dol....potem se je pa 4 ure igral.... Bravo, bravo, namigni kje in kaj pocnes, da naslednjic narocim pri tebi in mi ne bo treba placat. Ocitno sta zate dve kategoriji dela: rutinsko in malenkosti, obojega se ne placa. Upam samo da ne prodajas intelektualnega dela. Potem ne vzamem pa ceprav je zastonj. DAMI34, Dadi, skalar36 in 1 other 4
Snečer Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 V bistvu mora imeti mehanik tudi znanje, a ne in to prodaja. Drugače pa tako zadevo bi lahko kmet2@ ki ima veliko časa, nekaj naredil sam, ostalo pa pri garažnih mojstrih, normirancih, katerim država vzame le 4%. Kakšno ketno pa ma gor pa še ni povedal. Lahko da tudi kitajski ponaredek.
DAMI34 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 (popravljeno) Sneči: dam ti na razpolago 4,5 ure v tem času hočem: -generalno čiščenje motorja, -menjavo verige, -menjavo gum, -menjavo olja in filtra -kontrolo ventilov -nastavitev ventilov -menjavo dveh žarnic in nekaj tesnil. Če si hitrejši od 4,5 ure, ti dam znesek kot je naveden na računu. Zadevo lahko snemaš s kamero, objav na jutubu, nared vse na svojmu mopedu, majkemi da zberemo pa ti damo denar. Popravljeno December 15, 2015. Popravil DAMI34 MiNa, ukica, SuNa in 3 others 6
Snečer Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 Prosim, da mi žarnic več ne navajaš... a ni kmet električar? še tega si sam ne menja? Pisal je 4,5 ure, ker ostale ure ma not vračune v materialu...
XTR Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 (popravljeno) 21 minutes ago, Snecer said: V bistvu mora imeti mehanik tudi znanje, a ne in to prodaja. Drugače pa tako zadevo bi lahko kmet2@ ki ima veliko časa, nekaj naredil sam, ostalo pa pri garažnih mojstrih, normirancih, katerim država vzame le 4%. Kakšno ketno pa ma gor pa še ni povedal. Lahko da tudi kitajski ponaredek. Ti bi lahko naredil celega Versys-a... Niso samo žarnice, še polomljen nosilec so mu naredili. Kje je težava? Lastnik je zadovoljen, mehanik tudi, ti si pa spet pameten... Bi pa dodal samo to, ne ga metat po tleh, ker ga je škoda. Menda se včasih tudi zaradi tega kakšen ventil zvije. Popravljeno December 15, 2015. Popravil XTR DAMI34, skalar36, TakeALookAround in 3 others 6
Snečer Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 Za motor vreden 2500 EUR, mu izstavijo račun za slabega jurja Fajn da je zadovoljen, to je pač forum, kjer lahko opozorimo na odstopanja. Jaz tam ziher ne bi dal niti umit.
gift Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred 57 minutami, motolover pravi: Servis mora tudi živeti! Po plačilu materiala, stroških, ogrevanju, najemninah, prispevkih na plače in ostalem, primakne država svoj lonček s 45%. Koliko mu ostane? Bolj malo, delal je pa verjetno cel šiht. Bolezen Slovencev je, da bi vsi dobre plače, socialo, nagrade, malico, 7 in pol urni delovnik, plačali pa nič. Odkod naj vse to pride, se ne vpraša nihče. Poglejte ceno ure servisa v Nemčiji ali Avstriji! Pa kaj mene briga Nemčija in Avstrija, jaz živim v Sloveniji. Ker pa vidim, da nisi ravno poznavalec ti moram povedat, da so ravno Avstrici pri nas na servisih (na Štajerskem) najače stranke (motorji in avti) ....in njihovi servisi ravno tako živijo. Kolega dela na dveh servisih preko meje izključno zaradi plače (pooblaščen servis za Ducati, Kawasaki, Honda, Suzuki), pa se samo smeji kaj so pripravljeni vse plačat nekateri Avstrici, ki mislijo, da imamo pri nas še zmeraj samo servisno mrežo za Tomose Drugače, pa podpiram tudi jaz Slo. gospodarstvo, samo ne zlatarje Snečer 1
maus Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 (popravljeno) vse lahko zamenjate sami za "male pare" ... vse lahko sami delate ... kruh, obleke, čelade, rokavice, šraufate računalnike, delate sami rezervne dele ... ko pa pride do problema, se pa odpelje k izučenemu in pooblaščenemu serviserju ... pol je pa jao .. in zelo dražje. me prav zanima, kako preživite s svojimi poklici, če vaše delo opravljajo amaterji Kmet ... zdj se pa res ne splača menjat tvojo Kwako ... zdj je v nulo aja... še to ... Avstrijci vozijo na popravilo v Slovenijo ker je delo opravljeno kvalitetno in strokovno Popravljeno December 15, 2015. Popravil maus Cartman, DAMI34, TakeALookAround in 3 others 6
Kmet2 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred eno uro, Snecer pravi: V bistvu mora imeti mehanik tudi znanje, a ne in to prodaja. Drugače pa tako zadevo bi lahko kmet2@ ki ima veliko časa, nekaj naredil sam, ostalo pa pri garažnih mojstrih, normirancih, katerim država vzame le 4%. Kakšno ketno pa ma gor pa še ni povedal. Lahko da tudi kitajski ponaredek. Prav imaš,čisto vse bi lahko postoril sam ,razen ventilov nisem štelal na nobenemu motorju ,pa tudi to ne more biti nek kunšt za naučit...................mam pa drug problem ,pri prodaji mi pride takšen brihtol kot si ti in mi začne pametovat da se je to šraufalo v domači garaži in da ni potrjena servisna knjižica itd.....ti si res bipolarno moten ,saj če bi to opravil doma bi spet nažigal da je delo opravljeno nestrokovno .........bogi okrog tebe ,vedno nezadovoljen ,se mi kar mal smiliš hahahah Zelo negativen značaj maš Snecer a za forum ravno pravšnji da živi in je živo pred 6 minutami, maus pravi: vse lahko zamenjate sami za "male pare" ... vse lahko sami delate ... kruh, obleke, čelade, rokavice, šraufate računalnike, delate sami rezervne dele ... ko pa pride do problema, se pa odpelje k izučenemu in pooblaščenemu serviserju ... pol je pa jao .. in zelo dražje. me prav zanima, kako preživite s svojimi poklici, če vaše delo opravljajo amaterji Kmet ... zdj se pa res ne splača menjat tvojo Kwako ... zdj je v nulo aja... še to ... Avstrijci vozijo na popravilo v Slovenijo ker je delo opravljeno kvalitetno in strokovno Ma kaj če mi ta šrot,komaj čakam da spomladi zakurblam svoje dve mašine v pravem pomenu besede...... Sej me poznaš ,pri meni so motorji servisirani in poštimani brez varčevanja ......zaenkrat še gre ,ko ne bo šlo bom obdržal samo en motor in za tistega skrbno vzdrževal naprej .......... Če imaš motor za 10 in več let ko si ga kupiš ,podpiram domače posege saj so resnično veliko cenejši kar je tudi samo po sebi umnevno ,če pa motor zamenjaš na 2-3 leta in je še v tovarniški garanciji pa je čisti nesmisel šarat po njem ,ker ti ne priznajo potem garancije če jo slučajno potrebuješ,prav tako je z Versysom ,motor je bil našminkan ,tisto pa kar Kawasaki zahteva pri servisih pa se je delalo na posluh,zato sem se tudi odločil za temeljit servis ,saj ko gre motor od mene je brezhiben pa čeprav naredim velik minus lahko vsakemu pogledam v oči .......! Maus a ne bi ti še enega Versysa mel ...... SuNa, Dadi, TakeALookAround in 4 others 7
maus Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred 8 minutami, Kmet2 pravi: ... Maus a ne bi ti še enega Versysa mel ...... Nebmeu ... mi manka cca 10 cm podplatou js mam še mau več k 2 leti garancije, pa naum sam šaru po ninđici DAMI34 in Kmet2 2
Kmet2 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred 1 minuto, maus pravi: Nebmeu ... mi manka cca 10 cm podplatou js mam še mau več k 2 leti garancije, pa naum sam šaru po ninđici Kaj pa če bi Snecer mal pošaru ,veš kolk bi bilo ceneje,tok na posluh bi ti naredil in zaračunal ,me zanima koliko pri njemu pride 1h posluha Ferrarist, maus, TakeALookAround in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 (popravljeno) pred 3 minutami, Kmet2 pravi: Kaj pa če bi Snecer mal pošaru ,veš kolk bi bilo ceneje,tok na posluh bi ti naredil in zaračunal ,me zanima koliko pri njemu pride 1h posluha Evo tile ti tut poceni nardijo kontrolo ventilov po posluhu ,zna bit da je Šneci njihov manager: Popravljeno December 15, 2015. Popravil DAMI34 maus, Ferrarist, ukica in 2 others 5
Kmet2 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred 1 uro, Snecer pravi: Za motor vreden 2500 EUR, mu izstavijo račun za slabega jurja Fajn da je zadovoljen, to je pač forum, kjer lahko opozorimo na odstopanja. Jaz tam ziher ne bi dal niti umit. Zakaj?
motolover Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 59 minutes ago, gift said: Pa kaj mene briga Nemčija in Avstrija, jaz živim v Sloveniji. Ker pa vidim, da nisi ravno poznavalec ti moram povedat, da so ravno Avstrici pri nas na servisih (na Štajerskem) najače stranke (motorji in avti) ....in njihovi servisi ravno tako živijo. Kolega dela na dveh servisih preko meje izključno zaradi plače (pooblaščen servis za Ducati, Kawasaki, Honda, Suzuki), pa se samo smeji kaj so pripravljeni vse plačat nekateri Avstrici, ki mislijo, da imamo pri nas še zmeraj samo servisno mrežo za Tomose Drugače, pa podpiram tudi jaz Slo. gospodarstvo, samo ne zlatarje Kaj si hotel povedati? Da je tvoj prijatelj srečen, ker se vozi v Avstrijo delati za veliko manj, kot bi plačali Avstrijca? Servisi pri vas so polni Avstrijcev? Normalno, vedno se najde kdo, ki rad prihrani in ima več časa kot denarja. Tistih, ki dobro zaslužijo na naših servisih ne vidiš. V 80.letih sem vozil Suzukija na servis v Cmurek, Hondo pa v Celovec. Le zakaj nekateri Avstrijci mislijo, da se pri nas servisira le Tomose? Niti enega servisa za Japonce nismo imeli, za BMW enega in enega za Laverdo, to je pa tudi vse, kar se je uradno uvažalo. Verjetno imajo na Kosovu tudi kak servis za motorje, bi ti peljal tja samo zaradi cene, če bi bilo npr bližje meji?
Snečer Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred eno uro, Kmet2 pravi: Prav imaš,čisto vse bi lahko postoril sam ,razen ventilov nisem štelal na nobenemu motorju ,pa tudi to ne more biti nek kunšt za naučit...................mam pa drug problem ,pri prodaji mi pride takšen brihtol kot si ti in mi začne pametovat da se je to šraufalo v domači garaži in da ni potrjena servisna knjižica itd.....ti si res bipolarno moten ,saj če bi to opravil doma bi spet nažigal da je delo opravljeno nestrokovno .........bogi okrog tebe ,vedno nezadovoljen ,se mi kar mal smiliš hahahah Zelo negativen značaj maš Snecer a za forum ravno pravšnji da živi in je živo Ma kaj če mi ta šrot,komaj čakam da spomladi zakurblam svoje dve mašine v pravem pomenu besede...... Sej me poznaš ,pri meni so motorji servisirani in poštimani brez varčevanja ......zaenkrat še gre ,ko ne bo šlo bom obdržal samo en motor in za tistega skrbno vzdrževal naprej .......... Če imaš motor za 10 in več let ko si ga kupiš ,podpiram domače posege saj so resnično veliko cenejši kar je tudi samo po sebi umnevno ,če pa motor zamenjaš na 2-3 leta in je še v tovarniški garanciji pa je čisti nesmisel šarat po njem ,ker ti ne priznajo potem garancije če jo slučajno potrebuješ,prav tako je z Versysom ,motor je bil našminkan ,tisto pa kar Kawasaki zahteva pri servisih pa se je delalo na posluh,zato sem se tudi odločil za temeljit servis ,saj ko gre motor od mene je brezhiben pa čeprav naredim velik minus lahko vsakemu pogledam v oči .......! Maus a ne bi ti še enega Versysa mel ...... Dajma pogledat v neko knjižico, ki je "nihče" ne pogleda. Tam imaš napisano kaj je treba zamenjati na določeno število km. Boš prav presenečen, kaj vse niso zamenjali po knjižici, ampak ok. Nekje si napisal, da si električne stroke al elektronik. Da si pustiš na servisu menjat žarnice 5W za osvetlitev tablice... Imel si nebroj motorjev, časa imaš več kot dovolj, ker v službi ti verjetno ni treba skrbeti, da plače ne bo 18. Komot bi se lahko v teh letih malo "naučil", kako se kaj in kako kakšna zadeva menja, kjer pa ne gre pa se obrneš k majstru. Strah ima vedno velike oči. Glede prodaje. Boli mene za račune in potrjeno knjižico, ker to je pri nas nacionalni šport, da se ponaredijo te zadeve + prevrtavanje kilometrov, čeprav gre za kazniva dejanja. Doma določene zadeve naredišne bom rekel bolje, ampak veliko bolj pazljivo, da kje kaj ne uničiš, potegneš itd. Še na vseh servisih, ki sem jih imel, sem dobil poleg lepotne popravke. Da so ti ventile štelali pri 58k ni nič posebnega glede na uničevalski način vožnje in izpuščen interval pri 42k. Jaz sem mnenja, da to ni treba početi, če se normalno voziš. Vsako pretiravanje pa vemo, kaj ima za posledico. Glede garancije pa se strinjam, kawasaki ima 4 letno in v tem času pač če veliko naklepaš, moraš opraviti vse po knjigi. Pri drugih seveda take garancije ni, ker ne upajo dati. p.s. fajn je met več motorjev ja, da se voziš z enim, ostale pa rja lovi po garaži zame nesmisel pred eno uro, Kmet2 pravi: Kaj pa če bi Snecer mal pošaru ,veš kolk bi bilo ceneje,tok na posluh bi ti naredil in zaračunal ,me zanima koliko pri njemu pride 1h posluha kaj pakne ti pa niso menjali? pa zavornih cevi, tekočine za zavore, ki se obvezno menja na 2 leti itd...poglej v knjižico pa jim nesi pokazat in "reklamiraj"
motolover Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 1 hour ago, Snecer said: Glede garancije pa se strinjam, kawasaki ima 4 letno in v tem času pač če veliko naklepaš, moraš opraviti vse po knjigi. Pri drugih seveda take garancije ni, ker ne upajo dati. BMW ima tudi 4.letno garancijo.
Snečer Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 http://www.bmw-motorrad.de/de/de/index.html?content=http://www.bmw-motorrad.de/de/de/financial/garantie_bmw_motorrad.html¬rack=1 1 leto + 1 leto na željo=doplačilo kawa ma 4 normalno...od 2012 dalje
DAMI34 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred 2 minutami, Snecer pravi: http://www.bmw-motorrad.de/de/de/index.html?content=http://www.bmw-motorrad.de/de/de/financial/garantie_bmw_motorrad.html¬rack=1 1 leto + 1 leto na željo=doplačilo kawa ma 4 normalno...od 2012 dalje nova finta pri kavi je normalno 2 leti+doplačilo (cca100€) za 4 leta pred 12 minutami, motolover pravi: BMW ima tudi 4.letno garancijo. pa gratis kavo na servisu, po poteku garancije Kmet2 1
Snečer Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 maš prav, zgleda da so spremenili vmes iz 4 na 2, 2 pa doplačaš http://www.kawasaki.eu/en/products/pages/warranty?Uid=0933DV8JXVhZXgoMXgwMXFBeUFFRCgwODAlfDVBZUFsJDlo je tudi za kmeta dodatek K-CEPKawasaki Customer Education Programme.The purchase of your Kawasaki is the first step in enjoying a wonderful ownership experience. This is made all the more rewarding if you know how to use it safely and responsibly. The Kawasaki Customer Education Programme brings important information, materials and relevant programmes to your attention.
motolover Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 (popravljeno) Snecer, to kar ti gledaš ni navadna garancija, ampak neka zavarovalna garancija, ki jo lahko kupiš tudi ko je motor že izven garancije, Normalna garancija je dve plus dve. En mesec pred potekom prvih dveh let doplačaš 270€ in imaš še za dve leti. Ja, kavo tudi častijo, samo mimo moraš priti. Popravljeno December 15, 2015. Popravil motolover Kmet2 1
BRANE Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 strinjam se, da za ceno 36 evrov na uro štelajo ventile. Ne strinjam se, pa da za isto ceno menjavajo žarnice in olje. Če niso zlatarji, bi morali imeti specificirano to...
DAMI34 Objavljeno December 15, 2015 Opozori Objavljeno December 15, 2015 pred 2 minutami, BRANE pravi: strinjam se, da za ceno 36 evrov na uro štelajo ventile. Ne strinjam se, pa da za isto ceno menjavajo žarnice in olje. Če niso zlatarji, bi morali imeti specificirano to... Če se strinjaš ali ne, po zakonu je ura določena vrednost, v tem času, ti pri avtomobilu odprejo havbo (kar se ne strinjam, predraga ura), odstranijo pokrov itd itd...tudi odstranjevanje oklepov pri motorju ni neko posebno delo, ki pa je zajeto v ceni ure. Jebiga, kdor hoče menjat žarnico na servisu in prat motor, ga pač bo, kdor neče ga ne bo. Dejstvo pa je, da Elisa naredi točno to kar se dogovoriš in zaenkrat, kar imam jaz in drugi kolegi iskušenj, je zelo korekten servis. Kmet2, Efendi, TakeALookAround in 1 other 4
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se