Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
to je skodljivo. spiranje karterja. .)

mjemec, moc se navadno meri na motorni gredi - tu nimajo prenosi nobene veze! .) razen seveda ce izrecno pise, da je moc merjena na kolesu. :hmm:

Ni ni. Je tudi na dolgi rok vzdržljivo ;) Poznam kr ene dva, ki imata tudi 12-ko na 70ccm in še noben ni mel težav s kitom ;) En od teh dveh ma 25.000km zdaj, kit je noter že 15.000km pa dela brez ene same težave. Mogoče je to problem pri 2T cestakih, pri skuterjih ziher ne. Je pa treba nastavit fergazer, da jemlje več olja.

Objavljeno

bral sem clanek o tem, ki se je nanasal prav na skuterje... :hmm: ...drugace pa - da, zelo pomembno je, da je uplinjac pravilno nastavljen! .)

mam eno vprasanje glede primerjave gus/alu+nikasil. baje se masine z gus kiti manj zavrtijo v obrate. a je mozno, da je razlika tako velika, da bi se alu+nikasil zavrtel do 12000 rpm, prakticno identicen cilinder, le da gusast, pa le do 10.000 rpm?? :hmm:

Objavljeno (popravljeno)
mam eno vprasanje glede primerjave gus/alu+nikasil. baje se masine z gus kiti manj zavrtijo v obrate. a je mozno, da je razlika tako velika, da bi se alu+nikasil zavrtel do 12000 rpm, prakticno identicen cilinder, le da gusast, pa le do 10.000 rpm?? :hmm:

Ce gledas navadni gus pa recimo mhr replico je mozno

Popravljeno . Popravil _Roba_
Objavljeno
bral sem clanek o tem, ki se je nanasal prav na skuterje... :hmm: ...drugace pa - da, zelo pomembno je, da je uplinjac pravilno nastavljen! .)

Se strinjam, da je treba uplinjač pravilno nastavit ;)

Alu kit naj bi se res vrtel na višjih obratih od Gusa, zakaj tako, bo verjetno vedo Robacop povedat ;) Moj gus je šou do 9,500 obratov :doze:

Objavljeno

Jep je čist možno.

Pri seb sem opazil kar opazno razliko pri obratih med gus pa alu.

Objavljeno
Jep je čist možno.

Pri seb sem opazil kar opazno razliko pri obratih med gus pa alu.

To je pri meni tud blo ko sem se mel gusa potem pa sem dal za probo gor airsala samo airsal je 47,6 gus pa je bil 47,4 :)

Objavljeno (popravljeno)

Ce gledas navadni gus pa recimo mhr replico je mozno

samo je med MALOSSI sport 70 gus in MALOSSI MHR replica alu. razlika cca. 2-3 konje ;) pa tut porting kanalov je ubistvu na oko čisto isti, zej pa ne vem, a je to zarat tko manšga trenja al, je samo oko oko :P (videz vara :P )

Popravljeno . Popravil bOnZy
Objavljeno

Js bom zdej nabavu navadn gus kit in bom nekaj časa imel še 12 frgazar. Pol pravte, da to ni škodljivo, ampak da je treba le dobro nastavt frgazar, pa bo šlo :D

Objavljeno

ja, več bencina, več olja, več zraka :D

Objavljeno
pa tut porting kanalov je ubistvu na oko čisto isti, zej pa ne vem, a je to zarat tko manšga trenja al, je samo oko oko :P (videz vara :P )

mogoc je visina kanalov kej drugacna... :hmm:

Objavljeno (popravljeno)

Mislim da bolj vpliva razlika v kanalih kot drsna površina, samo zaradi 0.2 mm razlike pri premeru ne bi smelo biti več obratov, možno je tudi da je kompresija večja oz. iztiskovalna cona drugačna itd.

Popravljeno . Popravil dule3
Objavljeno

Zdej sm se pa že skor odloču :D !! Pomoje bo kar polini padu an!! Cenejši je 100 evrov moč je pa manjša od malossija maximalno za 1 konj!! Za ta konj se pa nebom sekiru-mi ostane tolk dnara da lahko kupim pol še speed control pa mogoče še red sponge al pa recimo en hud auspuh :devil: ! A mislte da sm se dobr odloču (rečte ja :D )?

Objavljeno (popravljeno)

mjemac..kolko stane polinijev kit praviš?

Popravljeno . Popravil Maniak
Objavljeno

skor ne verjamem de je polini cenejš. :?

Objavljeno

Polin je okrog 45k malossi pa okrog 65k (pri nas seved)! Malossi je dražji zarad CPUja k ga dobiš zravn! Sam ubistvu pa je polini skor enkao močan pa še nastavljaš lahko kakšno mešanco ti dela (mehansko)!! Amm kva pa je treba še menjat pri kitu? Skor ziher bo kupu polini speed control pa kakšen auspuh!! A slučajno kdo ve a se dobijo prenosi za ditecha od polinija al pa malossija pa kolk so (primarni seveda)!!

Objavljeno
skor ne verjamem de je polini cenejš. :?

u pa je, skoraj za polovico. Zadnjič sem za finto vprašal za malossi kit, ki pride natančno 89.000 sit :wacko: Finta je pa je v mehanksem regulatorju pri poliniju in elektronskem pri malossiju ... pač neka elektronika :) :ph34r:

Objavljeno
Zdej sm se pa že skor odloču :D !! A mislte da sm se dobr odloču (rečte ja :D )?

JA :P

Objavljeno (popravljeno)

Uh neki sm se zajebu!! Kere prenose se že menja pri kitu ponavadi primarne al sekundarne? Aja pa še to a pašejo prenosi od navadnga sr-a na ditech (a so isti)? Zato k polini v katalogu sploh nima prenosov za ditecha (pa čeprav obstajajo)!!

Popravljeno . Popravil mjemec
Objavljeno
Uh neki sm se zajebu!! Kere prenose se že menja pri kitu ponavadi primarne al sekundarne? Aja pa še to a pašejo prenosi od navadnga sr-a na ditech (a so isti)? Zato k polini v katalogu sploh nima prenosov za ditecha (pa čeprav obstajajo)!!

Kere hočeš oziroma kere boš dobo ;)

Objavljeno

Polini za DiTecha še nima primarnih prenosov, ma samo sekundarne.

Malossi pa ma primarne.

Glede variomata ti bol priporočam Malossi Multivara... Sem o Speedcontrolu slabe stvari slišal. Multivar pa je meni 1A delal...

Malossi pa dobiš pri Triglav avtu.

Objavljeno

PS: Z Polini kitom zelo dobro dela ZX, al pa polini super race izpuh, naret posebej za ta kit.

Samo pred mesecem še super race ni bil dobavljiv.

Objavljeno

Ja a pa mislš da bo multivar dobr delu s polinijem?

Objavljeno

Ne vidim razloga zakaj ne bi. Ker navsezadnje ni variomat prilagojen kitu, ampak je neutralen.

Objavljeno

LUDI moj polini gus je superca, cena pa je tut zmerna (40.000SIT)

Objavljeno
LUDI moj polini gus je superca, cena pa je tut zmerna (40.000SIT)

In zakaj je superca?Ker je tvoj?Ker je od polinija?Al ker mate v MTMju eno 70ko vec? :hmm:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!