Tengai Objavljeno Julij 3, 2002 Opozori Objavljeno Julij 3, 2002 Voznik temno rumene Honde Varadero Lj reg. tablice sicer spusti gas, pomaha in odpelje dalje. Da nebi slučajn kdo mislu da sm bil to jz :? hehe moja Vara je oranžna... ta glavna razlika je pa v tem, da bi jz 100% ustavu... ti spustu moralko kakšn bumbar si ... pol bi pa še benz pretočila... in to zastojn... ker pač 2 litrov benza se ne plačuje...
dave the wave Objavljeno Julij 3, 2002 Opozori Objavljeno Julij 3, 2002 No, po nekaj minutnem zacudenju se le odlocim zaustavit kaksnega od motoristov, vendar ob mahanju naj mi kdo ustavi tega nisem dozivel. :cry: Zacuden kako vsi radi ponavljamo kako si moramo motoristi pomagat tega nisem dozivel :shock: :shock: ............CASTNA TITOVA ...jaz bi se ustavil........
šoško Objavljeno Julij 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Julij 3, 2002 Ocitno je se kdo izpadel revez kot jaz :cry: ....no ja, sedaj ko takole prebiram zadeve in se pogovarjam z ostalimi motoristi je zadeva pac taksna kot je,....statistika kaze, da je vsako leto vec motorjev :lol: na cesti in s tem posledicno vec sminkerjev in zal verjetno cez pet let bo na cestah toliko motoristov kot je danes avtomobilov :? in se seveda ne bomo pozdravljali niti ustavljali saj bo pozdrav prevec utrujajoc, pomoc na cesti.....???? (kje si pa danes videl, da avtomobil ustavi avtomobilu). Ko je bila avtomobilisticna zadeva sveza....npr. 40let nazaj so bili avtomobilisti pac taki kot smo danes motoristi--pomoc na cesti dobrodosla med svojimi. :D Tako in nic drugace, na cesti bodo samo se "tovornjakarji", ki dajo kej na pomoc svojim. :)
šoško Objavljeno Julij 17, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Julij 17, 2002 Evo mene nazaj med motoristi. Kot sem obljubil vam zaupam napako na mojem motorju, ki me je pustil na cedilu. Odmična gred za ventile in zobnik (ne vem kateri) sta skupaj pritrjena z vijakom, ki ne dopušča da zobnik pade iz odmične in neki mali štiftek, ki ne dovoli zobniku da bi se zobnik obrnil okoli odmične. No, žal se je prav to zgodilo in mi uničilo še dodatni ventil. Ker je bil motor že ves raztavljen, bilo je namreč potrebno pregledati vse mehanske dele smo prav tako zamenjali tesnilo na glavi motrja (že poznana slabost od pegasotov), tako, da sem bil včeraj na prvi preiskusni vožnji. Zadeva zgleda OK! Zdej pa km! Zesek popravila.....55k sit. A mi preostane kej drugega kot plačati ?
transalp Objavljeno Julij 17, 2002 Opozori Objavljeno Julij 17, 2002 Zoprna reč. A je bilo treba snet mašino? Ne mi zamerit, ampak 55k SIT za tako popravilo se mi glede na cene servisov in delov ne zdi pretirano visoka cena. Podobno popravilo na Transalpu bi po moje stalo vsaj 50% več. Deli so dragi kot :evil:, za mašino snet je pa cel popoldne dela. Če ne snameš mašine z okvirja, niti pod razno ne moreš sneti pokrovov ventilov... :( Če te ne morim preveč - koliko npr. stane ventil in tesnilo glave za Pegaso? A si menjal le kajlo (štift) zobnika ali je bil poškodovan tudi zobnik in odmična?
šoško Objavljeno Julij 18, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Julij 18, 2002 Menjal en ventil, cena cca.8000sit, glava bila uredu, odmična in zabnik kot nova, štift so mi pa naredili novega in pritrdili. Ja mašina je šla cela dol ker je blo treba dat glavo pobrusit ker sem še dihtungo na glavi menjal (bolje preventiva kot kurativa, če je že vse dol). Res tud sam sem bil presenečen nad ceno, ker najprej je bilo govora o 90k sit ker naj bi se kupovala nova odmična in novi zobnik in kazalo je da so vsi trije izpušni ventili fuč, no na srečo so se fantje mal znajdli in rešili zadevo, ventil pa je bil zanič samo en. Za dihtngo pokrova ventilov in dihtnga glave motorja ti zanju ne znam cene zaupat ker niti nisem pogledal računa, samo vsedu in peljal. Bil sem namreč tri tedne brez motorja. No...res pa je prej motorček čakal en teden pri drugem serviserju in se ga niso niti dotaknili. Če te zanimjo cene povej pa jih objavim.
transalp Objavljeno Julij 18, 2002 Opozori Objavljeno Julij 18, 2002 Glede na opisana dela cena res ni bila visoka. Ne trudi se s cenami za dihtunge, važno je, da se spet voziš. Po treh tednih mora biti pa res fino spet na motorčku... :D
cyc Objavljeno Julij 18, 2002 Opozori Objavljeno Julij 18, 2002 Ja ... tole se bo sicer smesno zdelo marsikomu, ampak je res ... podobno je pri kolesarjih in pozerje od "pravih" kolesarjev locis tocno po tem ... ne kako opremo ima, ne kak bike, ampak zelo preprosto - ce odzdravi ... :) Pac, obcutk pripadnosti, saj to je se marsikje, ....
Mačica Objavljeno Julij 18, 2002 Opozori Objavljeno Julij 18, 2002 Ja ... tole se bo sicer smesno zdelo marsikomu, ampak je res ... podobno je pri kolesarjih in pozerje od "pravih" kolesarjev locis tocno po tem ... ne kako opremo ima, ne kak bike, ampak zelo preprosto - ce odzdravi ... :) Pac, obcutk pripadnosti, saj to je se marsikje, .... A to med kolesarji še obstaja? jaz sem to po pravici povedano zelo redko doživela.
cyc Objavljeno Julij 18, 2002 Opozori Objavljeno Julij 18, 2002 A to med kolesarji še obstaja? jaz sem to po pravici povedano zelo redko doživela. Obstaja, seveda obstaja, ampak tega seveda ne pocnes v mestu, razen ce zgleda da je resen (kako to ugotovis ... hja, recimo ce je v polni opremi in ce odzdravi, ni pozer) ... pa seveda se dogaja da gre samo za pozerja ki je sel pod Smarno goro na eno pivo z novim full suspension bikeom :wink: :twisted: Izven mesta oz. na dezeli pa skoraj striktno folk odzdravi :)
hotschko Objavljeno Julij 18, 2002 Opozori Objavljeno Julij 18, 2002 A to med kolesarji še obstaja? jaz sem to po pravici povedano zelo redko doživela. Obstaja, seveda obstaja, ampak tega seveda ne pocnes v mestu, razen ce zgleda da je resen (kako to ugotovis ... hja, recimo ce je v polni opremi in ce odzdravi, ni pozer) ... pa seveda se dogaja da gre samo za pozerja ki je sel pod Smarno goro na eno pivo z novim full suspension bikeom :wink: :twisted: Izven mesta oz. na dezeli pa skoraj striktno folk odzdravi :) ... ste pa obremenjeni ... :cry: :P
MotoRossi Objavljeno Julij 18, 2002 Opozori Objavljeno Julij 18, 2002 A če 'pomežikneš' z lučkami velja? :D Jest če koga srečam mu pač 'poblentam', ka mi roka tok fajn na ročki 'leži' :lol: :wink: Drgač me pa neki izven teme zanima. A ma mogoč ktir SS motor sploh kaj sprostora, da bi lohk v kak predalček sppravu očala/mobitel/denarnico?
lojzi Objavljeno Julij 19, 2002 Opozori Objavljeno Julij 19, 2002 A če 'pomežikneš' z lučkami velja? :D Jest če koga srečam mu pač 'poblentam', ka mi roka tok fajn na ročki 'leži' :lol: :wink: Kolikor je meni znano, blendanje z lučkamo pomeni nevarnost, oviro ali pa radar (no ja, sej to je in prvo in drugo). u Švici vem, da blendanje med motoristi ne pomeni nič drugega kot to, pozdrav je pa klasičen, s prsti ali z roko, odvisno, kaj in kako je tisti trenutek prosto!
Ice Objavljeno Julij 19, 2002 Opozori Objavljeno Julij 19, 2002 klasicen motoristicni pozdrav je z roko (ali prsti,ce je ze glih voznik rahiticen :roll:),glavo (ko drzis sklopko) ali nogo (oz. roko,ko prehitevas drugega motorista).mezikanje z lucmi je slaba navada lenih motoristov; mezinkaje bi se naj uporabljalo samo v primerih,katere je lojzi nastel (nevarnost in/ali ovira,pogojno radar).
šufer Objavljeno Julij 20, 2002 Opozori Objavljeno Julij 20, 2002 Če si res len in se ti ne da pomahat je boljše kot blendat potrobit. Jaz dostikrat spustim roko dol iz ročke, pol pa če je kak ovinek ali pa če piha to ni preveč dobro, tako da tudi jaz razmišljam, da bom začel kar trobit. :twisted:
moped Objavljeno Julij 29, 2002 Opozori Objavljeno Julij 29, 2002 Nevšečnosti z mopedom nisem še imel ( kvaliteta, se ve, ha ha ), sem pa na potovanjih po tujini velikokrat doživel, da so motoristi prišli sami do mene ko so videli da sem rahlo zgubljen. Tudi vodili so me do cilja čeprav je bil ta v nasprotni smeri kot so bili sami namenjeni. Za smer oz. navodila vedno ustavim motorista, in še vedno je bil izid ugoden. Ta medsebojna pomoč med motoristi me navdaja s prijetnimi občutki,in mi daje razlog več da se vsedem na moped. Vsi ki ravnajo drugače-sramota.
Grilzz Objavljeno Julij 31, 2002 Opozori Objavljeno Julij 31, 2002 Če se bo to kar se je zgodilo v Angliji stopnjevalo si lahko po moje za pomoč med motoristi obrišemo pod nosom.
Noise Objavljeno Julij 31, 2002 Opozori Objavljeno Julij 31, 2002 Če se bo to kar se je zgodilo v Angliji stopnjevalo si lahko po moje za pomoč med motoristi obrišemo pod nosom. :D Sem ravno mislil to napisat ja... Svašta, ha? V tujini (kakšni Grčiji, Yugi al kej podobnega) ITAK ne ustavljam(o) zaradi varnosti, sam res nikol ne veš... :arrow: http://www.motosvet.com/index.php?View=000...=552&M_ID=82002
rocker65 Objavljeno Avgust 13, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2002 Jah fantje in dekleta ... stvar je na žalost takšna, da se je (za čuda) resnično standard v Sloveniji dvignil... motorji so IN, kar pomeni da so danes že modni dodatek in statusni simbol... tako da je pravih motoristov po duši vsak dan manj :cry: (vsaj v razmerju s tistimi, ki imajo mopede zgolj zaradi postavljanja in frajerije)... zato se nikar ne čudite (vsaj sam sem se nehal) če vam nasproti vozeči novo pečeni motorist (po možnosti na novi xx-i, ki je njegov prvi motor) ne odzdravi ali pa vas celo začudeno pogleda zakaj mu mahate in žmigate, saj ni nikjer nobenega policaja :evil: ... kaj šele da bi vam v težavah priskočil na pomoč ali pa ustavil ob cesti (k je glih not padu in špara na bremzah) :evil: :evil: :evil: Np jaz sem v motorističnem svetu novinec (pravzaprav še izpita in motorja nimam, ga pa delam za 125ccm - komaj 16 let mam) in ko berem tole me za nekatere prav skrbi. Jaz obljubljam da se bom ustavljal in pomagam pri vseh rečeh in upam da se bom vedel kot motorist in ne kot kak šminker. Motoristi smo vsi kot bratje, a ne da? Je pa res da kakšnemu mulcu s 125 marsikdo ne bi ustavil češ kaj boš ti s to revo. No mogoče se motim... :roll:
FLAYO Objavljeno Avgust 13, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2002 A to med kolesarji še obstaja? jaz sem to po pravici povedano zelo redko doživela. Obstaja, seveda obstaja, ampak tega seveda ne pocnes v mestu, razen ce zgleda da je resen (kako to ugotovis ... hja, recimo ce je v polni opremi in ce odzdravi, ni pozer) ... pa seveda se dogaja da gre samo za pozerja ki je sel pod Smarno goro na eno pivo z novim full suspension bikeom :wink: :twisted: Izven mesta oz. na dezeli pa skoraj striktno folk odzdravi :) ... ste pa obremenjeni ... :cry: :P Men je zadnjic en na Kolpi odzdravu, k sva se srecala s kanuji...a to tud vela? :lol: Naprimer ce ti veslo uide al pa ce ti zacne kanu puscat..... FLAYO
Zoolo Objavljeno Avgust 13, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2002 Jah fantje in dekleta ... stvar je na žalost takšna, da se je (za čuda) resnično standard v Sloveniji dvignil... motorji so IN, kar pomeni da so danes že modni dodatek in statusni simbol... tako da je pravih motoristov po duši vsak dan manj :cry: (vsaj v razmerju s tistimi, ki imajo mopede zgolj zaradi postavljanja in frajerije)... zato se nikar ne čudite (vsaj sam sem se nehal) če vam nasproti vozeči novo pečeni motorist (po možnosti na novi xx-i, ki je njegov prvi motor) ne odzdravi ali pa vas celo začudeno pogleda zakaj mu mahate in žmigate, saj ni nikjer nobenega policaja :evil: ... kaj šele da bi vam v težavah priskočil na pomoč ali pa ustavil ob cesti (k je glih not padu in špara na bremzah) :evil: :evil: :evil: Np jaz sem v motorističnem svetu novinec (pravzaprav še izpita in motorja nimam, ga pa delam za 125ccm - komaj 16 let mam) in ko berem tole me za nekatere prav skrbi. Jaz obljubljam da se bom ustavljal in pomagam pri vseh rečeh in upam da se bom vedel kot motorist in ne kot kak šminker. Motoristi smo vsi kot bratje, a ne da? Je pa res da kakšnemu mulcu s 125 marsikdo ne bi ustavil češ kaj boš ti s to revo. No mogoče se motim... :roll: Tengai upam da se motiš in da jih ni toliko kot se bojiš. Primer Brrrma ob nesreči Hitrega, pa vseeno podkrepi prepričanje, da smo še pravi na motorjih. Ni vsak dan manj pravih motoristov, številčno nas je vsak dan za kakega več, evo tut del "tamladih" kot Rocker65 se zavedajo kaj je prav. Problem pa je kar si napisal, da so se vikend pozerji razpasli, ko gobe po dežju. Heh kaj češ motor lahko kupi vsak, ki ima cash, duše in srca pa, ... hej ni tega na policah na zalogo, maš al' nimaš. In ja Rocker65, hej meni (in tukaj gor si upam trditi večini) je vseeno ali je motor 1800 kubikov ali če obupano ob cesti stoji ata s predelano APN6ko, ... hej motorist, mopedist, ... ma v končni fazi isto sranje, človek v problemu je človek, ki rabi pomoč, pa če se ti ne sanja kaj bi bilo lahko vsaj obrneš telefon pa najdeš koga v bližini, ki se mu sanja al' pa vsaj enga prižgeš s človekom v težavah pa mau debate pa je. Zoolo The Horrible! :evil:
Zoolo Objavljeno Avgust 13, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2002 No, po nekaj minutnem zacudenju se le odlocim zaustavit kaksnega od motoristov, vendar ob mahanju naj mi kdo ustavi tega nisem dozivel. :cry: Zacuden kako vsi radi ponavljamo kako si moramo motoristi pomagat tega nisem dozivel OK, stojiš ob cesti (ne vem umaknjen od roba) in se pelje ne vem en ali več motorjev mimo, pač iz navade in bontona dvigneš roko mirno kot na motorju, ... meni je to samo pozdrav mimoidočim, Right? Situacija dve, motor ob cesti in voznik-motorist na robu vozišča, ki te že na večjo razadaljo pričaka z mahanjem, ne samo enim gibom v pozdrav, .... signal da potrebuje pomoč! Right? Al je Zoolo spet kje kej zajebu? Sprašujem pa ker, hej ko greš v enem dnevu do Dubrovnika ob cesti srečaš vsaj na 30ih mestih motoriste ob cesti, ... normalno zadeva se spremeni, če si z nekom neplanirano vozil del poti te prehiti in potem stoji ob cesti, .. jap okoliščine kje koga vidiš in kako ti signalizira naj bi tudi nekaj pomenile, Right? Zoolo The "Bolje ispasti glup, nego iz aviona!" :lol:
cyc Objavljeno Avgust 13, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2002 Men je zadnjic en na Kolpi odzdravu, k sva se srecala s kanuji...a to tud vela? :lol: Ja, za kajakase/kanuiste velja isto ...ma za kakrsnikoli sport v naravi prakticno, no ... :wink:
urba Objavljeno Avgust 13, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2002 Jest mam zaenkrat dobre izkusnje (oz izkusnjo) z ustavljanjem. S frendom se vozva (pred kaksnimi 3 leti, ko sva bila se novopecena motorista, vsak na svojem KLR250) mal okol, nakar njemu zmanjka bencina (ni mogu med voznjo premaknt na rezervo ker je mel neki pipco polomljeno). Se ustaviva, on zacne kurblat, nakar mim uletita dva modela na motorjih, prbremzata....zivjo fanta, rabita kaksno pomoc?....midva..ne, hvala, sam uzgat more motor pa greva naprej.....unadva..no, pol pa srecno pot......midva..hvala enako........in pol sm imel se cel tedn nasmeh na ustnicah ka se mi je tok fajn to zdel. Potem sem 2x videl nekoga ki sraufa motor in obakrat ustavil in povprasal ce rabi pomoc....prvic je tipson samo kufr dol daju, drugic sva pa skupi z unim ki je neki prckal po motorju ugotovila da je sla crpalka za benz, sam je bil hvalabogu samo okol 150m stran doma, tko da je sam motor prguru. Skratka....jest zmeri ustavim in tudi bom ce bo kdo v zagati!
BIG YELLOW Objavljeno Avgust 20, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2002 V petek sem se odpravil na Satane in mi je pred Litijo odtrgalo feder .Ob cesti se je ustavilo veliko število motoristov in me spraševali ,če rabim pomoč. Problem sem rešil sam, toda zahvaljujem se vsem tistim poznanim in nepoznanim motoristom,ki so dokazali da solidarnost na cesti še ni umrla. HVALA :D :D
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se