Broj Jedan Objavljeno December 22, 2006 Opozori Objavljeno December 22, 2006 odvisno za kaj gre oz. kdo je naročnik ... .. v izogib temu se vedno prej dogovorim za ceno kot pa da potem gledam glupe face ko povem ceno. Hvala za info :worship: Seveda, bi tudi ys tako naredil - predhodni dogovor o ceni - dejstvo pa je, da je zadeva priletela kot strela z jasnega .. tako da sem lahko samo blekniw: "Cena? Pojma nimam .. se bom pozanimal." In dal CD naročniku. Vsekakor so bodoče pogajalske pozicije kljub temu za oba tako ugodne, da se bova gotovo lepo dogovorila. Upam. :blush: vsakzačetekjetežakpress :headbang:
jose Objavljeno December 26, 2006 Avtor Opozori Objavljeno December 26, 2006 kako naj zbrišem list, da bo jabolko v celoti vidno, sem probal s pomočjo funkcije clone, ali kak se ji že reče, pa mi ni najbolje uspelo :hmm:
MiNa Objavljeno December 26, 2006 Opozori Objavljeno December 26, 2006 Bo v redu? Narejeno v 20 sek! .)
Pervy Objavljeno December 26, 2006 Opozori Objavljeno December 26, 2006 kako naj zbrišem list, da bo jabolko v celoti vidno, sem probal s pomočjo funkcije clone, ali kak se ji že reče, pa mi ni najbolje uspelo :hmm: predlagam funkcijo clone :devil: in nekaj vaje z njo :grim včasih je boljše vzeti širši čopič, včasih ožjega, odvisno od okolice. lahko tudi označiš samo list (mask) in rišeš z clone in ti pri tem ne spremeni ostalega. skratka clone je zakon a je treba vaja :blush:
jose Objavljeno December 26, 2006 Avtor Opozori Objavljeno December 26, 2006 predlagam funkcijo clone :devil: in nekaj vaje z njo :grim tnx, se bo treba malce igrat z zadevo :blush:
Broj Jedan Objavljeno December 27, 2006 Opozori Objavljeno December 27, 2006 tnx, se bo treba malce igrat z zadevo :blush: pri kloniranju fotko povečaj na maximum .. tj dokler je na fotki še lepo razpoznavna oblika, delaj z malim presekom čopiča in z leve proti sredini ter desne proti sredini objekta katerega misliš odklonirati tako se bo odklonirano področje najlepše zlilo z okolico odkloniranega objekta, saj je velikokrat področje na levi in desni različno osvetljeno ali obarvano in se lahko zgodi, da se kasneje kloniranje opazi :)
Pervy Objavljeno December 27, 2006 Opozori Objavljeno December 27, 2006 (popravljeno) evo kako bi recimo to porihtal z clone. vzameš malo večji čopič ( vtem primeru cca 25 ker je slaba resolucija) in iščeš linije. prvo kloniraš rob jabolka, potem iz obeh strani še list v jabolku. na koncu obdelaš še list, tako da preneseš robove in narediš "špic" v katerega preneseš še steblo lista. na Minini sliki sem označil kaj bi še morala popraviti oz kje se vidi da je bilo nekaj retuširano. če bi bila boljša resolucija bi se pač dalo narediti boljše. vedno pač iščeš kakšne robove ki jih preneseš prvo in pa paziš kako je osvetlejna slika, največji problemi so vedno z obrazi. :headbang: obilo uspeha :grim zakaj ne morem pripeti slike :hmm: javlja mi da imam 1 kB limita????????? :? :angry: Popravljeno December 27, 2006. Popravil PERVY
Pervy Objavljeno December 28, 2006 Opozori Objavljeno December 28, 2006 (popravljeno) no zdaj pa bo šlo menda - evo kako klonirat :grim spodaj slika mine kjer se vidi nekaj slabo popravljenih mest, zgoraj kako se lotit kloniranja, desno rezultat primeren glede na resolucijo slike. Popravljeno December 28, 2006. Popravil PERVY
MiNa Objavljeno December 28, 2006 Opozori Objavljeno December 28, 2006 Lahko bi pa odtrgal list pred slikanjem :whistle: !! :grim .
jose Objavljeno December 28, 2006 Avtor Opozori Objavljeno December 28, 2006 Lahko bi pa odtrgal list pred slikanjem :whistle: !! :grim . seveda bi lahko, kaj pa v primeru, ko kader motijo el. žice od daljnovodov in podobne zadeve :hmm: :)
Pervy Objavljeno December 29, 2006 Opozori Objavljeno December 29, 2006 seveda bi lahko, kaj pa v primeru, ko kader motijo el. žice od daljnovodov in podobne zadeve :hmm: :) potrgaj, zakuri, prodaj baker ups sem v napačni temi :blush: za dober clone lahko potem določene objekte še blur-aš ali soften-aš :grim
gizmOkak Objavljeno Januar 2, 2007 Opozori Objavljeno Januar 2, 2007 v katerem programu je opcija slikam dodajat okvirje? a v PS tudi, pa če ja, v kerem ukaznem nizu :? ne najdem nč :slap: :whistle:
Claw Objavljeno Januar 3, 2007 Opozori Objavljeno Januar 3, 2007 v katerem programu je opcija slikam dodajat okvirje? a v PS tudi, pa če ja, v kerem ukaznem nizu :? ne najdem nč :slap: :whistle: Rešitev zate je tukaj! Če pa boš pobrskal po netu boš našel kakšen program (samostojen ali plug-in za photoshop) s knjižnico raznoraznih okvirov. Enega sem našel in ga imam nekje v poplavi downloadov. Če ga najdem, ga dobiš! :)
Broj Jedan Objavljeno Januar 3, 2007 Opozori Objavljeno Januar 3, 2007 Osebno nisem pristaš okvirjev in jih nikoli ne uporabljam, saj sem do sedaj videl samo eno res dobro varianto, ko je fotografinja postavila okvir tako, da je konj, katerega je slikala (samo glava in vrat) segal preko okvirja iz slike, da je izgledalo kot da gleda skozi neko okno. Drugače pa ljudje na take okvirje gledajo zelo osebno - enim je všeč, drugim (meni) se pa zdi da skazijo sicer lepo fotografijo. Ampak to je le moj oseben okus. :)
gizmOkak Objavljeno Januar 3, 2007 Opozori Objavljeno Januar 3, 2007 (popravljeno) Osebno nisem pristaš okvirjev veš, prou ti dam... tudi sam nism pristaš okvirjev, sam kakemu portretu kdaj pa kdaj dopade enostavna črna obroba :blush: pa u slikarju ni lih primerno delat tega :P @Claw: Hvala Popravljeno Januar 3, 2007. Popravil gizmOkak
Pervy Objavljeno Januar 3, 2007 Opozori Objavljeno Januar 3, 2007 v katerem programu je opcija slikam dodajat okvirje? a v PS tudi, pa če ja, v kerem ukaznem nizu :? ne najdem nč :slap: :whistle: imaš tono easy programov za amatersko obdelavo slik ki ti tudi te opcije ponujajo, nekje bi moral še imeti enega ki sem ga pred lati dobil pri prvem digitalcu ampak je vse bolj tako tako. jez če že morem obdelam sliko v photoshopu, potem pa v corel drawu dodam okvir ali kaj drugega ker imam za corel veliko zbirko clipart okvirjev in ostalega v vektorski obliki in lahko najboljše prilagajaš
Claw Objavljeno Januar 3, 2007 Opozori Objavljeno Januar 3, 2007 v katerem programu je opcija slikam dodajat okvirje? a v PS tudi, pa če ja, v kerem ukaznem nizu :? ne najdem nč :slap: :whistle: Poizkusi še tole in tole
Icy Objavljeno Januar 9, 2007 Opozori Objavljeno Januar 9, 2007 Eden boljših plug-in-ov za Adobe Photoshop je tudi Power Retouche za obdelavo fotografij. Kot plug-in ga lahko uporabimo tudi v drugih programih: Corel Paint Shop Pro, Corel Draw, Adobe Illustrator, Fireworks in še v drugih grafičnih programih. Med poplavo modulov naj opišem dva: V modulu za pretvorbo barvne v Č/B fotografijo (My favorite :grim ) so prednastavitve, ki oponašajo različne Č/B filme: Kodak Tri-X (meni osebno najljubši Č/B film), Ilford Delta, Agfa ... Lahko pa si tudi sami nastavimo prednastavitve in jih shranimo za kasnejša obdelovanja. Drugi zanimiv modul je Golden Section. Izbiramo med izrisom Fibonaccijevega zaporedja: Zlati rez, zlata spirala, zlati trikotniki in ostalim. Glej priloženo sliko. Tako vidimo na prvi pogled, kaj smo naredili v redu in kaj ne. Demo verzijo lahko posnamete tukaj.
jose Objavljeno Januar 9, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Januar 9, 2007 ...Zlati rez, zlata spirala, zlati trikotniki in ostalim..... lahko kaj več napišeš o teh 'gizmotih' :hmm: :blush:
gizmOkak Objavljeno Januar 9, 2007 Opozori Objavljeno Januar 9, 2007 lahko kaj več napišeš o teh 'gizmotih' :hmm: :blush: povej kaj te zanima, gizmo na razpolago :lol1: :grim
Icy Objavljeno Januar 9, 2007 Opozori Objavljeno Januar 9, 2007 povej kaj te zanima, gizmo na razpolago :lol1: :grim ROFLOL :lol1: Link, ki sem ga objavil ti bo dal odgovore na tvoje vprašanje. Za vsako opravilo v Power Retouche je tam objavljen tutorial v PDF formatu. Saj veš, jaz ponavadi izpadem butel, ko hočem tukaj kaj strokovno obrazložiti, ko pa je TOLIKO profesionalcev, ki tole čitajo in znajo samo kritizirati!
Broj Jedan Objavljeno Januar 10, 2007 Opozori Objavljeno Januar 10, 2007 instaliral sem demo verzijo .. prima :OK: morda celo kupim, ker se z demo verzijo obdelanih fotk ne da shraniti. Razen, če pozna kdo kak trik. :hmm: ::::::::::::::::::::::::::::: Za vse tiste hoby fotografe, ki so mnenja, da se fotografiranje konča s pritiskom na sprožilec fotoaparata, pa iz srca priporočam nekaj strokovnih člankov in testov, ki podpirajo moje trditve, e-fotografija kar bo seveda zeloo omajalo njihov "trdi" pogled na kakovostno fotografijo. Na žalost nekaterih pa potrdilo tudi to, da tisti, ki z obdelavo fotografije hočemo doseči njeno večjo izrazno in sporočilno vrednost, moramo pač posegati po programih za obdelavo fotografij. Vsekakor pa to ne razvrednoti fotografske umetnosti ampak jo samo bogati. Veselo branje. :D
gizmOkak Objavljeno Januar 10, 2007 Opozori Objavljeno Januar 10, 2007 (popravljeno) ROFLOL :lol1: ja kaj...kakršno vprašanje, tak odgovor :lol1: n°1 sm prebral vse PS trike, celo sprintal sem jih da so bol "pri roki"...se marsikdaj poslužujem kar precej teh fint :grim se pa še učimo, in pride zelo v poštev kakršen koli komentar in kritika :D se pa strinjam d PS marsikdaj naredi iz popolnoma neuporabne slike, umetnijo :grim le znat je treba uporabljat Popravljeno Januar 10, 2007. Popravil gizmOkak
jose Objavljeno Januar 10, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Januar 10, 2007 ::::::::::::::::::::::::::::: Za vse tiste hoby fotografe, ki so mnenja, da se fotografiranje konča s pritiskom na sprožilec fotoaparata, pa iz srca priporočam nekaj strokovnih člankov in testov, ki podpirajo moje trditve, e-fotografija Broj Ena, prenovljena stran e-fotografija se nahaja tule .)
Robert Objavljeno Januar 10, 2007 Opozori Objavljeno Januar 10, 2007 Broj Ena, prenovljena stran e-fotografija se nahaja tule .) Ne še, tale stran je še v obdelavi, zato zaenkrat velja še vedno link broj-a .) Pozdrav od Roberta
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se