Broj Jedan Objavljeno Januar 10, 2007 Opozori Objavljeno Januar 10, 2007 (popravljeno) Broj Ena, prenovljena stran e-fotografija se nahaja tule .) :worship: hvala - ys sem imel stari link med priljubljenimi in nisem opazil opozorila, da so stran prenovili .. torej naredili novo .. ker sedaj vidim, da je "moja" http://www.e-fotografija.com "tvoja" pa http://www.e-fotografija.si/ torej gre za 2 različni spletni strani istega avtorja z istimi temami .. zakaj pa to?? :eek: :::::::::::::::::::: Torej ravno pri testu Pentax K10D je ponovno powdarjeno vse to o o tem, da se fotografiranje ne neha s pritiskom na sprožilec fotoaparata. :blush: Popravljeno Januar 10, 2007. Popravil Broj Jedan
Broj Jedan Objavljeno Januar 10, 2007 Opozori Objavljeno Januar 10, 2007 Ne še, tale stran je še v obdelavi, zato zaenkrat velja še vedno link broj-a .) Pozdrav od Roberta ah .. a tako vse jasno mojstri moji :OK:
jose Objavljeno Januar 10, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Januar 10, 2007 .. je ponovno powdarjeno vse to o o tem, da se fotografiranje ne neha s pritiskom na sprožilec fotoaparata. :blush: Virtualna učilnica Sem našel tole na netu, zgleda zelo uporabno in koristno, da se pridobi potrebno znanje za učinkovito delo s CS2. Zadeva je plačljiva.
Icy Objavljeno Januar 10, 2007 Opozori Objavljeno Januar 10, 2007 Zavod Republike Slovenije za šolstvo je izdal knjižico z naslovom: Vodnik za štoparje skozi fotografijo in PhotoFiltre, avtorja Aljaža Benkota. Knjižica je koristen priročnik za fotografe začetnike in tiste druge.
Broj Jedan Objavljeno Januar 10, 2007 Opozori Objavljeno Januar 10, 2007 ... Knjižica je koristen priročnik za fotografe začetnike in tiste druge, ki mislijo, da to niso .. :blush: Ys vem, da o fotografiji še nič ne vem, in si bom to knjižico gotovo kupiw. :yes:
Icy Objavljeno Januar 11, 2007 Opozori Objavljeno Januar 11, 2007 ki mislijo, da to niso .. :blush: Ys vem, da o fotografiji še nič ne vem, in si bom to knjižico gotovo kupiw. :yes: Žal knjižica ni naprodaj! Šole in gimnazije so dobile po en izvod omejene naklade (škoda) in imel sem to srečo, da si jo je moja wifika prva sposodila! Čitaj jo pa tule!
Broj Jedan Objavljeno Januar 11, 2007 Opozori Objavljeno Januar 11, 2007 Žal knjižica ni naprodaj! Čitaj jo pa tule! oh ... no .. sy to je pa ja veliko bolje :worship:
Broj Jedan Objavljeno Januar 15, 2007 Opozori Objavljeno Januar 15, 2007 ena športna fotka .. tako malce za priokus po motorizmu, zdaj "pozimi"
Alla Objavljeno Januar 15, 2007 Opozori Objavljeno Januar 15, 2007 Če gledam zoom efekt več kot 5 sekund me začne bolet glava. Še vedno sem pristaš manj agresivne obdelave. Pa še en " ptiček med krošnjami".
SiR Objavljeno Januar 15, 2007 Opozori Objavljeno Januar 15, 2007 ko boste pa mal napredovali, boste ugotovili, da je fajn, če fotografija pove neko zgodbo ali nekaj sekund dogajanja motiva... ne samo, da je na njej tapata al pa topato :-) upoštevat je treba dinamiko motiva in skušat to fotografsko zajeti tako, da priča o več, kot samo trenutku :-) Broj1: po mojem pretiravaš z efekti. ampak - če je tebi všeč! :OK: vsak ma svoj "prijem".
Broj Jedan Objavljeno Januar 15, 2007 Opozori Objavljeno Januar 15, 2007 (popravljeno) Če gledam zoom efekt več kot 5 sekund me začne bolet glava. Še vedno sem pristaš manj agresivne obdelave. Pa še en " ptiček med krošnjami". Vidiš ta tvoj "ptiček" zaradi zamrznjenosti v zraku izgleda kot slaba fotomontaža. :::::::::::::::::::::::::::::::: Poizkus strokovne razlage - brez garancije za uspeh. :( Z zoom efektom dodajamo akcijski fotografiji občutek gibanja tisti občutek, katerega doživi a ) motorist, ko frči po zraku in okolica (grmovje, veje) beži mimo njega b ) gledalec, ko z očmi v realnosti sledi motoristu in motorist ostaja oster v vidnem polju oči, okolica se pa zaradi hitrosti premikanja zamegli in jo gledalec zaznava megleno, neostro. Zelo podoben efekt pri gledalcu povzroči "zožanje" pozornosti, kar sem predstavil s fotografijo Street Bob-a v temi "harley - kup železja". Ko vidiš nekaj takega, kar ti popolnoma pritegne pozornost, okolica enostavno (v realnosti) ostane v megli, oster pa ostane le predmet/oseba, ki ti tako hudo pritegne pozornost. Da je temu res tako, potrjujejo posebna šolanja opazovalcev (športnikov, policajev) na katerem se opazovalci posebej uče usmerjati "razpršeno pozornost", kar v bistvu pomeni širše vidno polje in opažanje zadev, ki netreniranemu opazovalcu uidejo. Po drugi strani pa to "zožano vidno polje" hudo izkoriščajo rokohitreci ("čarovniki") na odru ali žeparji. Največjo napako seveda delajo neizkušeni fotografi, ki z zoom efektom spregledajo to, da mora objekt fotografije na taki fotografiji biti oster (tako kot ga vidijo oči) in v svoji zagnanosti potem spackajo celo površino fotografije - pri takih fotkah pa mene ne boli glava, ker jih enostavno spregledam, čeprav to privede do velike užaljenosti "umetnika". Za glavobol pa 15 minut pred ogledom zoom-fotke priporočam aspirin, vendar se prej o stranskih učinkih natančno pogovori s svojim zdravnikom ali farmacevtom. ;) Popravljeno Januar 15, 2007. Popravil Broj Jedan
JAZBEC Objavljeno Januar 15, 2007 Opozori Objavljeno Januar 15, 2007 Alla ima prov....oči zabolijo in moraš obrniti pozornost drugam... ...moj primer slikanja...z sledenjem hitro premikajočega objekta....
Broj Jedan Objavljeno Januar 15, 2007 Opozori Objavljeno Januar 15, 2007 Alla ima prov....oči zabolijo in moraš obrniti pozornost drugam... ...moj primer slikanja...z sledenjem hitro premikajočega objekta.... odlična fotka - neprimerljiva z Allino. Tule ima človek res občutek hitrega premikanja v realnosti .. :OK:
JAZBEC Objavljeno Januar 15, 2007 Opozori Objavljeno Januar 15, 2007 odlična fotka - neprimerljiva z Allino. Tule ima človek res občutek hitrega premikanja v realnosti .. :OK: ..se tudi strinjam....pri njeni fotki zgleda kokr da motorist visi na drevesu in čaka da ga škljocneš...
gizmOkak Objavljeno Januar 15, 2007 Opozori Objavljeno Januar 15, 2007 Broj1: po mojem pretiravaš z efekti. ampak - če je tebi všeč! :OK: vsak ma svoj "prijem". sej v originalu je taka...bom avtorske pravice začel uveljavljat :whistle: hecam se :P še ena...pa z eno prošnjo. Bi mi upal kdo odklonirat tisto diagonalno vejo v ozadju. Meni ne rata tko, da bi mi bilo všeč :(
Pervy Objavljeno Januar 15, 2007 Opozori Objavljeno Januar 15, 2007 sej v originalu je taka...bom avtorske pravice začel uveljavljat :whistle: hecam se :P še ena...pa z eno prošnjo. Bi mi upal kdo odklonirat tisto diagonalno vejo v ozadju. Meni ne rata tko, da bi mi bilo všeč :( pošlji mi original v čim večji resoluciji, najboljše surovo neobdelano fotko na moj mail (saj ga maš ne :P ). če se ti ne mudi dobiš v cirka 1 tednu nazaj. aja pa dodaj slikico kjer boš označil ker veja te moti da nebom napačne brisal :grim
jose Objavljeno Januar 15, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Januar 15, 2007 še ena...pa z eno prošnjo. Bi mi upal kdo odklonirat tisto diagonalno vejo v ozadju. Meni ne rata tko, da bi mi bilo všeč :( bo ok :hmm:
JAZBEC Objavljeno Januar 16, 2007 Opozori Objavljeno Januar 16, 2007 sam sem bolj pristaš poudarjenega elementa (motorista) na sliki - če je okolica nezanimiva...tko na hitrco obdelano....
gizmOkak Objavljeno Januar 16, 2007 Opozori Objavljeno Januar 16, 2007 (popravljeno) bo ok :hmm: JOSE, dobro si izbrisal :grim samo js sm mislu pri drugi sliki :blush: zgleda sm se "narobe" izrazu. pošlji mi original v čim večji resoluciji, najboljše surovo neobdelano fotko na moj mail (saj ga maš ne ). če se ti ne mudi dobiš v cirka 1 tednu nazaj. aja pa dodaj slikico kjer boš označil ker veja te moti da nebom napačne brisal mail sm že nekje usjal :headbang: pošiljam pa kar sem, komurkoli, ki se bo hotu s sliko igrat. Neobdelana, samo crop odvečne šare, ki je bila poleg :P slile nimam nobene... spljoh :grrr RDEČA veja :P slike pa lahko pošljete nezaj na gizmomx@gmail.com :OK: da ne bomo tle nardili šare Popravljeno Januar 16, 2007. Popravil gizmOkak
Broj Jedan Objavljeno Januar 16, 2007 Opozori Objavljeno Januar 16, 2007 sam sem bolj pristaš poudarjenega elementa (motorista) na sliki - če je okolica nezanimiva...tko na hitrco obdelano.... kako si pa to naredil .. vsekakor zelo uporabno - posebej za portrete
gizmOkak Objavljeno Januar 16, 2007 Opozori Objavljeno Januar 16, 2007 kako si pa to naredil .. vsekakor zelo uporabno - posebej za portrete pomoje... quck mask, označu pa BLUR, simple... :hmm: pomoje
Pervy Objavljeno Januar 16, 2007 Opozori Objavljeno Januar 16, 2007 kako si pa to naredil .. vsekakor zelo uporabno - posebej za portrete ja, mask in blur ali soften. verjamem da je bila ta slika na hitro narejena ker bi bilo treba masko boljše izbrat, se preveč vidi
JAZBEC Objavljeno Januar 17, 2007 Opozori Objavljeno Januar 17, 2007 ja, mask in blur ali soften. verjamem da je bila ta slika na hitro narejena ker bi bilo treba masko boljše izbrat, se preveč vidi ..ja...Blur....minuta dela...lih tolk za prikaz kako lahko izstopi želeni element in pade v oči..ne pa veje,al potke...
Pervy Objavljeno Januar 17, 2007 Opozori Objavljeno Januar 17, 2007 slikal sem motor in pri povečavi opazil te točke ki ne sodijo v sliko. je to umazan senzor?
Broj Jedan Objavljeno Januar 17, 2007 Opozori Objavljeno Januar 17, 2007 slikal sem motor in pri povečavi opazil te točke ki ne sodijo v sliko. je to umazan senzor? preveri sam .. postopek je opisan .. če ne tule, pa pri "digitalnih fotoaparatih" :)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se