Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
3 minutes ago, Kaldu said:

Pošlji e-mail na vasa@posta.si  bo bolj sigurno. Sem povprašal po pošiljkah, pa so mi odgovorili izčrpno v enem dnevu.

Hvala za odgovor.....Poslal že včeraj (odgovora še ni). Moram pa danes dvignit pošiljko, ker potem odhajam za 3 tedne na dopust (ne bo čakalo 3 tedne na pošti).

Objavljeno
pred 8 urami, Roger G. Jagger pravi:

da dobim za doplačilo še 13.73e mi pa ni čisto jasno. To je 87% vrednosti blaga s poštnino. A ni 22% davek + nek dodateg na uvoz ? Kličem na PS že ves in da ni nekoga dobil....yea right

a ni v to vštet tudi carinski postopek?

Objavljeno
Ob 28. 7. 2021 ob 23:07, Vin pravi:

Pa izračunajmo.

Vrednost blaga: (154,17 GBP + 17 GBP) * 1,1752 = 200,96 EUR
Carina: 200,96 EUR * 0,037 = 7,44 EUR
Davčna osnova: 208,39 EUR
DDV: 210 * 0,22 = 45,85 EUR
Carinski postopek (pri Pošta Slovenije): 28 EUR

Skupaj: 7,44 EUR carine + 45,85 EUR DDV-ja + 28,00 EUR carinskega postopka = 81,29 EUR

Ok, malo več sem naračunal.

Ali je strošek carinskega postopka (28€) kar pavšalni znesek, ali pa je odvisen od vrednosti blaga?

Danes dobim v kaslc 4 kuverte od pošte, da se naj prijavim na nek njihov portal in jih s tem pooblastim za izvedbo carinskega postopka, sicer bodo pošiljke vrnili pošiljatelju in da če bo vrednost blaga pod 150 €, da bodo zaračunali najugodnejšo storitev carinskega posredovanja?!?

Hčeri sem naročil 4 različne piersinge od štirih različnih prodajalcev, kjer je vrednost vsakega 1 - 1,1 € z DDV. Ma kdo koga za norce?? Ali so res upravičeno domnevali, da se v zavojčku težkemu 1 g skriva blago za 150 €+ ? Sem siguren, da ta bagatelna vrednost tudi piše na pakungi (do sedaj naročil 150+ izdelkov in nikoli problem).

Seveda jih ne mislim nič pooblaščati oz. ima kdo kak predlog za takšno norčevanje iz ljudi?  LP

Objavljeno
16 minutes ago, Erik99 said:

Ali je strošek carinskega postopka (28€) kar pavšalni znesek, ali pa je odvisen od vrednosti blaga?

Če se prav spomnim, je lestvica odvisna od vrednosti blaga. Pa neka nižja tarifa je, če se vse opravi online. Če so te pošiljke vredne po evro ali dva, boš zagotovo plačal več za postopek kot pa za same dajatve. Prijavi se na njihov portal, zaključi postopek in potem napiši na forum, koliko si plačal, da bodo drugi vedeli.

Objavljeno

Jih bom raje poklical na pripisano št. in jim rekel naj si j* bejo mater...

• Haha 3
Objavljeno

Jaz dejansko nebom prevzel pošiljk iz Kitajske. Za 3-4 stvari, k so vredne euro ali manj hočejo slike in dokazila. Ma imejte jih.

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno
pred 10 urami, Erik99 pravi:

Jih bom raje poklical na pripisano št. in jim rekel naj si j* bejo mater...

pred 34 minutami, mladench pravi:

Jaz dejansko nebom prevzel pošiljk iz Kitajske. Za 3-4 stvari, k so vredne euro ali manj hočejo slike in dokazila. Ma imejte jih.

ker imajo vse vaše podatke vam bodo zaračunali carinske dajatve , carinski postopek in ddv. 

če se opravi carinski postopek online s strani kupca je nekih 5e, če pa to naredijo oni pa je 15e ... 

kar ne bo plačano bo prevzel furs in se vam slej kot prej vsedel na osebni račun z rubežem.. seveda za čas postopka rubljenja ne morete operirati z denarjem s svojega računa saj je račun blokiran..

upajte da bodo to naredili čimprej da bo čimmanj ležarine in zamudnih obresti.. 

ne obvladam toliko - mogoče bi jih človek za svoje zadovoljstvo zatrl tako , da bi jim izdelke podaril uradno z darilno pogodbo pa naj si sami sebi obračunavajo  ( uradna darilna pogodba pa je tudi strošek ).

Objavljeno

Ahhhh kva. @Erik99 dj mi cifro, da jim še jst pozdrave pošljem ?

• Haha 2
Objavljeno
pred eno uro, thumper pravi:

da bi jim izdelke podaril uradno z darilno pogodbo pa naj si sami sebi obračunavajo  ( uradna darilna pogodba pa je tudi strošek ).

Podariš (odstopiš) lahko edino stvari, ki imajo neko ekonomsko vrednost in jih lahko prodajo na dražbi ali jih "porabi" kakšen proračunski uporabnik (saj včasih je bilo tako in verjetno ni sedaj nič drugače) .

lp

Objavljeno
1 hour ago, thumper said:

ker imajo vse vaše podatke vam bodo zaračunali carinske dajatve , carinski postopek in ddv. 

če se opravi carinski postopek online s strani kupca je nekih 5e, če pa to naredijo oni pa je 15e ... 

kar ne bo plačano bo prevzel furs in se vam slej kot prej vsedel na osebni račun z rubežem.. seveda za čas postopka rubljenja ne morete operirati z denarjem s svojega računa saj je račun blokiran..

upajte da bodo to naredili čimprej da bo čimmanj ležarine in zamudnih obresti.. 

ne obvladam toliko - mogoče bi jih človek za svoje zadovoljstvo zatrl tako , da bi jim izdelke podaril uradno z darilno pogodbo pa naj si sami sebi obračunavajo  ( uradna darilna pogodba pa je tudi strošek ).

No ok, tak enostavno pa tudi ne bo šlo .. pol lahko na tvoj naslov naročim 20 pošiljk po 10centov in te bodo rubili? :whistle:

Če ne prevzameš, vrnejo pošiljatelju oziroma gre v uničenje po določenem času .. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno

No, jaz sem zadevo uredil. Pomotoma so 2x zaračunali poštnino in zato tak znesek doplačila. So že uredili in je doplačila le nekih 5,xxe in ne 13e.

Jaz jim pa vedno pošljem slike artiklov in jih tudi pooblastim za postopek do 150e...........

Objavljeno
pred 3 urami, mladench pravi:

Če bi bile le slike, je še najmabj - naredim print screen in je to to...

pred 2 urami, thumper pravi:

kar ne bo plačano bo prevzel furs in se vam slej kot prej vsedel na osebni račun z rubežem.. seveda za čas postopka rubljenja...

Upam, da ne bo tako hudo, na obvestilu je pripisano: brez vašega odziva carinskega postopka ne bo možno opraviti. V tem primeru se bo pošiljka 16. koledarski dan vrna pošiljatelju.

Sem jim že poslal mail - bom videl, kaj bodo odpisali. Ne vem le, kako brati.. brez vašega odziva..., ali sem se s poslanim mailom že odzval, ali bi to pomenilo šele dati jim pooblastilo preko pripisane aplikacije in gesla...

Objavljeno
pred 3 urami, mladench pravi:

Dhl al pa pošta verjetno? Jaz sem jim kar preposlal maile dobavitelja z ebaya, pa pripisal naj si pogledajo.

Plačas pa postopek..žal . izdelaval ecd, četudi ni carine

Objavljeno
14 hours ago, Erik99 said:

Danes dobim v kaslc 4 kuverte od pošte, da se naj prijavim na nek njihov portal in jih s tem pooblastim za izvedbo carinskega postopka, sicer bodo pošiljke vrnili pošiljatelju in da če bo vrednost blaga pod 150 €, da bodo zaračunali najugodnejšo storitev carinskega posredovanja?!?

Hčeri sem naročil 4 različne piersinge od štirih različnih prodajalcev, kjer je vrednost vsakega 1 - 1,1 € z DDV. Ma kdo koga za norce?? Ali so res upravičeno domnevali, da se v zavojčku težkemu 1 g skriva blago za 150 €+ ? Sem siguren, da ta bagatelna vrednost tudi piše na pakungi (do sedaj naročil 150+ izdelkov in nikoli problem).

Seveda jih ne mislim nič pooblaščati oz. ima kdo kak predlog za takšno norčevanje iz ljudi?  LP

Pošlji email naj vrnejo prodajalcu in po vrnitvi naj ti dostavio dokazilo da so res vrnili izdelke..Pred tem sran... sem jim tako napisal  za paket vrednosti par dolarjev (manupulativni stroški višji od vrednosti) potem sem dobil paket brez manupulativnih stroškov na dom .

Objavljeno (popravljeno)
3 hours ago, mladench said:

Ahhhh kva. @Erik99 dj mi cifro, da jim še jst pozdrave pošljem ?

Carinska pošta 014767663 sam ti povem da so sami blodniki tam na drugem kraju zice :lol1:

Popravljeno . Popravil Spasku
Objavljeno

Avtodomi. Kamperji. Da jim he..m vse po spisku. Od konca AC  mimo Rateč, čez Predil do Bovca....skoraj dve uri in pol. Da ga hebeš, čez 55 km/h ni šlo nikjer.

Aja...Kawa ostala doma.

Objavljeno
pred 9 urami, Roger G. Jagger pravi:

No, jaz sem zadevo uredil. Pomotoma so 2x zaračunali poštnino in zato tak znesek doplačila. So že uredili in je doplačila le nekih 5,xxe in ne 13e.

Jaz jim pa vedno pošljem slike artiklov in jih tudi pooblastim za postopek do 150e...........

Kaj pa če bi zadevo naročil v Avstrijo? Jaz sem sicer neke druge stvari naročil k sestrični v Graz, ko pa je DPD napisal, kdaj bodo robo dostavili, sem pošiljko preusmeril na najbližjo prevzemno postajo in se odpeljal tja.

Ne vem, če je to možno tudi pri Kitajskih dobaviteljih, je pa fajn, da ne nadlegujem nikogar, le naslov si izposodim (naslednjič bom navedel naslov znanca v Lipnici, da bo bliže za dvigniti).

Objavljeno

Ni bil crash, samo žarnico kratke luči, H7, sem menjal

dajimhebemmaterjaponskokomplicirano 

20210814_142807.jpg

20210814_142824.jpg

20210814_142838.jpg

Objavljeno

Dva dni (cel vikend) nadrkavanja po zraku, jaz pa ne smem tri kvadrate trave pokosit???

5FE563BA-6AAC-4CC9-8D19-9E7358F9C9D9.jpeg

Objavljeno
3 hours ago, Tedybear said:

Ni bil crash, samo žarnico kratke luči, H7, sem menjal

dajimhebemmaterjaponskokomplicirano 

20210814_142807.jpg

20210814_142824.jpg

20210814_142838.jpg

In vse to si razdru z enim gedorom ,kaj se pritozujes:hmm:

• Haha 2
Objavljeno
pred 6 urami, Spasku pravi:

In vse to si razdru z enim gedorom ,kaj se pritozujes:hmm:

Ej, to pa res. Za luč demontirat je ključ 10, vse ostalo pa snameš z enim imbusom.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 urami, Tedybear pravi:

Ej, to pa res. Za luč demontirat je ključ 10, vse ostalo pa snameš z enim imbusom.

z roko nisi prišel poleg, če si levo stransko plastiko odstranil?, pri mojem pridem z roko poleg (enaka luč), ali je pri tebi pretesno.

Objavljeno
pred 5 minutami, Snečer pravi:

z roko nisi prišel poleg, če si levo stransko plastiko odstranil?, pri mojem pridem z roko poleg (enaka luč), ali je pri tebi pretesno.

dec je gurenc - ma šaflo namest roke.. 

Objavljeno
pred 2 urami, thumper pravi:

dec je gurenc - ma šaflo namest roke.. 

Od compa, googla in FB glih ne.

Snecer...NI variante. Je pred 4 leti, ko sem menjal v Val d Iseru probala tudi naša, pa še en mali prodajalec na pumpi....

Objavljeno

Nova pravila DDV za kupce v Evropi

Od 1. julija 2021 se za vse blago, uvoženo v Evropsko unijo (EU), obračuna DDV.

Prejšnja oprostitev plačila DDV za naročila do 22 EUR* je bila odstranjena.

*Enaka sprememba je veljala za oprostitev 30 BGN v Bolgariji, 160 HRK na Hrvaškem, 17 EUR na Cipru, 80 DKK na Danskem, 6000 HUF na Madžarskem in 10 EUR v Romuniji.

eBay je v skladu z lokalno zakonodajo in od julija 2021 je začel zbirati in nalagati DDV pristojnim davčnim organom

Kaj se je spremenilo od 1. julija 2021: vse blago je zdaj predmet DDV

Od 1. julija 2021 je EU uvedla pomembne spremembe v načinu pobiranja DDV pri uvozu v EU, dobavah v EU s strani prodajalcev zunaj EU in čezmejnih dobavah s strani prodajalcev iz EU.

eBay je dolžan pobirati DDV za blago, prodano prek eBay -a strankam v EU v naslednjih okoliščinah:

Blago, uvoženo v EU, z vrednostjo paketa do 150 EUR.

Blago katere koli vrednosti, ki ga prodaja prodajalec zunaj EU in odpremi iz zalog, shranjenih v EU.

Če naročilo ustreza enemu od teh meril, ne prodajalci ne prevozniki ne smejo pobirati DDV od kupcev v EU. eBay bo od kupca pobral DDV glede na državo dobave in ga položil pristojnim davčnim organom.

To zagotavlja, da artikli, uvoženi izven EU, nimajo več ugodnejše obravnave DDV v primerjavi s predmeti, kupljenimi v EU.

Kako se bo obračunal DDV?

Prej je kupec ob uvozu blaga plačal DDV. Od 1. julija 2021 bo eBay od kupca pobiral DDV glede na državo dobave in ga položil pristojnim davčnim organom.

Kako to vpliva na mene kot kupca?

Kupcem v EU ni treba storiti ničesar. Vse obveznosti DDV bodo samodejno uporabljene med nakupom.

Končne cene z DDV-jem boste videli na blagajni .

V primerih, ko je eBay odgovoren za pobiranje DDV za naročila, poslana na naslov za dostavo v EU, bo ta znesek v izstavljenem računu prikazan tudi ločeno.

eBay je dolžan pobrati DDV na celotno vrednost transakcije, vključno s stroški pošiljanja, saj se stroški pošiljanja štejejo za del celotnega nakupa. DDV na stroške pošiljanja se obračuna po enaki stopnji kot za artikle v pošiljki.

Ko eBay ne pobira DDV

eBay ne bo pobral DDV, če:

Vrednosti pošiljke so nad 150 EUR. V praksi prejemnik v okviru carinjenja paketa pošiljatelju plača uvozni DDV.

Kupec je registriran za DDV in navede veljavno registracijsko številko za DDV. V teh primerih eBay ne bo pobiral DDV, temveč bo odgovornost za obračun DDV prešel na odjemalca, ki je registriran pri DDV.

Pošiljke blaga, ki vsebujejo trošarinsko blago, kot sta alkohol in tobak, se uvažajo v EU.

Vračilo kupnine

Če ste pri nakupu plačali davek prek eBay -a in za svoje naročilo dobite vračilo, boste dobili tudi vračilo sorazmernega zneska davka. Če na primer prejmete celotno vračilo, boste dobili celoten davek nazaj. Če prejmete 50% delno vračilo, boste dobili 50% davka nazaj. Vsa vračila, obdelana zunaj sistemov eBay, niso upravičena do vračila davka.

Če ste pri carinjenju pošiljke plačali uvozne dajatve ali dajatve, a ste izdelek nato vrnili, se obrnite na carinski organ glede vračila stroškov.

• Všeč mi je 1
  • Hvala 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!