Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

spet js..

Do torka ga lahko še nazaj nesem, je še taprav datum (8 dni od nakupa).

V ponedeljek pride šef, pa bomo vidl kok se bomo zmenl...

Tak da če misl kdo kaj nakopovat, še vedno aktualno, da se zamenja kombinezon :OK:

:) oglas kot v TVshopu. :)

Objavljeno

Hm, a ja? No tole spodaj je direktno iz urada za varstvo potrošnikov:

Vračilo ali zamenjava izdelka brez napake

Izdelek brez napake je mogoče zamenjati ali vrniti le ob soglasju prodajalca.

Enako kot je za sklenitev pogodbe potrebno soglasje obeh pogodbenih strank, je tudi za razvezo ali spremembo pogodbe (vračilo ali zamenjava izdelka brez napake), potrebno soglasje potrošnika in prodajalca. Prodajalci so največkrat pripravljeni zamenjati izdelek, če zaradi zamenjave nimajo škode, oziroma so pripravljeni priznati potrošniku dobropis, skoraj nikoli pa niso pripravljeni vrniti kupnine in tega niti niso dolžni storiti, razen v primeru, če je to prodajlec obljubljal.

Potrošnikom svetujemo, da pred vsakim nakupom dobro premislijo, še posebno če niso prepričani, da jim bo kupljeni izdelek ustrezal po velikosti, barvi ..., ali če izdelek kupujejo za darilo.

Napačno je razumevanje potrošnikov, da lahko zato, ker so si premislili, izdelek brez napake, vrnejo v 8 dneh in zahtevajo vračilo kupnine.

Izdelek brez napake lahko potrošnik vrne v 15 dneh brez navedbe razloga v primeru, če sklene pogodbo na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov.

///////

Še dobro, da sem prebral vse poste do konca, ker sem že hotel nekaj podobnega tudi sam razpredat. S temle se povsem strinjam. Takšno je tudi stališče Zveze potrošnikov Slovenije in sem ga posredoval vsem strankam, ko sem delal malce "usput" še na njihovem potrošniškem svetovalnem telefonu. Se mi zadeva zdi pomembna, ker ljudje še vedno omenjajo nek 8 oziroma 15 dnevni rok, čeprav tega v nobenem predpisu ni nikoli bilo.

Stvari se seveda povsem spremenijo, če prodajalec obljublja menjavo blaga (ki je brez napake), kar je ponavadi napisano kje ob blagajni ali tudi na računu. Zanimivo je, da kot pogoj vedno zahtevajo predložitev računa, kar pa je z vidika prakse neutemeljeno, saj se da tudi na drug način dokazati, da je bila stvar kupljena pri njih (slip pri plačilu s kartico, vpogled v njihovo bazo računov, garancijski list z njihovim žigom in podpisom...). Zato je treba bit vztrajen, tudi če se račun izgubi.

Objavljeno

Ti ne smeš biti pred prodajalcem kot ena mila jera ampak moraš z njimi malo bolj trdo pa boš dobil denar takoj nazaj ali pa pokliči šefa :angry: :angry: :angry:

Objavljeno

Ti ne smeš biti pred prodajalcem kot ena mila jera ampak moraš z njimi malo bolj trdo pa boš dobil denar takoj nazaj ali pa pokliči šefa :angry: :angry: :angry:

Kaj na trdo, če ni osnove? Kar si je izbral, je izbral. Blago nima napake. Kakšen denar nazaj le? Sama blamaža, ne ga biksat :glare:

Objavljeno

Kaj na trdo, če ni osnove? Kar si je izbral, je izbral. Blago nima napake. Kakšen denar nazaj le? Sama blamaža, ne ga biksat :glare:

Veš kako je, včasih ti je neka stvar vtrgovini všeč ko jo pa prineseš domov se ti pa zdi da to ni več to .)

Objavljeno

Veš kako je, včasih ti je neka stvar vtrgovini všeč ko jo pa prineseš domov se ti pa zdi da to ni več to .)

ja, in?

Nesi malinovec v trgovino zamenjat... ker ti ni všeč okus...

Objavljeno

no ja... zakon o varstvu potrosnikov govori malo drugace......

"kirikiram"

ce kupis novo svar v trgovini imas (mislim da) 15 dni od datuma nakupa cas, da stvar vrnes v original embalazi (logicno da je odprta:) ) in zajtevas denar nazaj... pac ti ni vsec..... in prodajalc ti MORA denar vrnit... razni dobro pisi ali menjava blaga ne pride v postev... oni ti MORJO dat denar nazaj!!!!

ce pa kaj mutijo (ponavad to povsod) pa samo reces, da bos poklical varstvo potrosnikov pa bojo oni uredil zadevo.... ponavad potem trgovec s tezkim srcem da denar, ker se zaveda da ce pride nakonc inspekcija bojo mogl se kazen placat....

tako da glede tegale kombinezona....

cimprej nesi nazaj in reci naj ti dajo denar.... ti pac ni vsec... imas VSO pravico to naredit (ce ni ze 15 dni od nakupa minilo)

in to velja za vse kupljene stvari.....

pogoj pa je, da je izdelek v stanju kot je bil ob nakupu in embalazo moras imeti, ce nimas.... potem nebo slo....

uzivajte! :OK:

To velja samo v primeru nakupa preko kataloga ali spleta. Prodajalec v primeru da ni reklamacije zaradi napake na blagu NI dolžan vrniti denarja. Je pa od dobre volje podjetja odvisno ali se zamenja.

Besede tržnega inšpektorja

Objavljeno

vrnil kombinezon ...

sedaj imam za trgovino TCmotoshop 370 € dobropisa. Če kdo kaj kupuje, ali misli nakupovat, ga prodam 15% ceneje, oz. po dogovoru.

B)

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno
naročil in dal avans za bagster pokrivalo rezervoarja 12.3.

prodajalec zagotovil, da me pokličejo v roku enega tedna in mi sporočijo ,,točen" datum dobave, predvidena pa je nekje v treh tednih.

poklicali me seveda niso, me zanima kako bo s temi tremi tedni...

3.5. sem dobil pokrivalo...

Objavljeno

Mislim ,da sem bil v takorekoč vseh trgovinah v LJ okolici. Ponavadi vedno kaj kupim ko grem v trgovino. Tako poraznega sprejema in odnosa kot sem ga nekajkrat doživel v TC-ju nisem nikjer. Nazadnje sem bil tam s kolegom ki je kupoval kompletno opremo zase. 20 minut sva stala ker sta se 2 prodajalca pogovarjala z eno blont pičko razne brezvezne traparije. Potem je končno nekdo pršu in nama reku da bo kolega pršu postrežt. Po pol ure nama je blo dost. Šla sva do Habata kjer so naju prijazno sprejeli. Kakorkoli kolega je tam pustil cca 2000 EUR.

Objavljeno

Mislim ,da sem bil v takorekoč vseh trgovinah v LJ okolici. Ponavadi vedno kaj kupim ko grem v trgovino. Tako poraznega sprejema in odnosa kot sem ga nekajkrat doživel v TC-ju nisem nikjer. Nazadnje sem bil tam s kolegom ki je kupoval kompletno opremo zase. 20 minut sva stala ker sta se 2 prodajalca pogovarjala z eno blont pičko razne brezvezne traparije. Potem je končno nekdo pršu in nama reku da bo kolega pršu postrežt. Po pol ure nama je blo dost. Šla sva do Habata kjer so naju prijazno sprejeli. Kakorkoli kolega je tam pustil cca 2000 EUR.

Dobra reklama!!! :OK:

Sem jaz doživel nekaj podobnega. Sam da ni bla pička blond.

Objavljeno

TC-nikoli več,hvala.Prodajalci ocenjujejo kupce po načinu oblačenja,se pravi,če prideš v delovni obleki kot

sem bil sam nisi vreden pol k...a pa čeprav sem imel namen kupit jakno...270€.Čakaš in čakaš,oni pa hodijo mimo tako,da sem se že ustrašu,če sem še živ... :headbang:

Objavljeno

Ko sem v TCju 3 leta nazaj kupoval hlače mi je prodajalec svetoval en model, ki je bil kao najbolje prodajan. Jst začetnik, seveda nisem vedel kaj in kako pa kupil za 30 jurjev tekstilne. Po parih mesecih furanja se mi je med nogami in na žepih začelo trgat pri šivih ker so ravno ti deli obremenjeni na nateg ko noge držiš narazen. Grem nazaj in mi zamenjajo za nove. Po dveh mesecih so bili šivi spet čisto raztegnjeni in grem spet nazaj. Mi reče naj probam za foro eno številko večje in potem reče da so te boljše in so bile prejšnje premajhne, čeprav so se mi prejšnje super prilegale. Men se sicer mal zdi da so prevelike ampak se mi takrat zdi da so uredu. Te večje pa mi še danes ne stojijo uredu in dol lezejo. Bi vse pobrcal tam. Ko bojo akcije grem takoj po nove hlače te pa sam v koš, ker sem se jih že miljonkrat naveličal.

Isto je bilo pri kolegu, ki je sedaj novopečen voznik. Kupil za 450€ dvodelno usnje in mu prodajalec svetuje pri številki hlač. Seveda mu priporoča prevelike in mu je šele serviser zadnjič kr direkt rekel da zgleda k en pajac. Ni mu za zamerit, je bil čist fer in po pravici povedal.

Mislm, človek pusti nemalo keša tam in da ti na ta način svetujejo, mi gre pa na k... Zakaj se sploh trudijo svetovat če nimajo pojma. Jst grem V TCja pogledat samo če bi rad kakšen motor videl od blizu in nič več.

lp

T

Objavljeno

Stari ne se sekirat, pač te je izučilo na težji način.

Vsak trgovec ti bo v 80% svetoval, da je to in ono sploh super in najbolš bla bla bla. Tudi mene so že xy-krat probali prepričati, da mi je nekaj prav, da se bo raztegnilo,pa čeprav sem komaj zapel (ali pa še to ne).

Tko pač je. Z leti se naučiš :D

Objavljeno

Tko pač je. Z leti se naučiš :D

... da te vsi, ki hočejo od tebe imet denar, nategnt ko prasca, pa čim manj dat...

Objavljeno

Ne glih vsi...večina pa

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

a kdo mogoče ve do kdaj traja v TCju akcija? zdj majo (že kar lep cajt) Shark čelade v akciji. zanima me do kdaj traja akcija :rolleyes:

tenkju :D

Objavljeno

En nasvet. Vsem ki pomislite na te amaterske lenuharje in nakup pri njih. Obstajajo tudi drugi trgovci. O TC-ju aroganci, neprofesionalnem odnosu pa škoda besed. Ker tudi slaba reklama je reklama. Zdaj je v Ljubljani tolk dobrih trgovin da je une v TC-ju bol pametno pozabiti. Koneckoncev Lojze v Beljaku ni daleč.

Objavljeno
... O TC-ju aroganci, neprofesionalnem odnosu pa škoda besed....

Ja kaj so ti pa zdaj spet ušpičili?

Objavljeno

js sm vidu Shark čelado pri njih za 29kSIT(akcija) in se mi zdi kar pošten nakup.. razn če se da dobit nekje drugje enako kakovost za nižjo ceno :P

(morm si kupt novo čelado in iščem dober kompromis med ceno in kvaliteto) :rolleyes:

Objavljeno (popravljeno)
js sm vidu Shark čelado pri njih za 29kSIT(akcija) in se mi zdi kar pošten nakup.. razn če se da dobit nekje drugje enako kakovost za nižjo ceno :P

(morm si kupt novo čelado in iščem dober kompromis med ceno in kvaliteto) :rolleyes:

kup si kšn razred višjo čelado :winkiss:

Popravljeno . Popravil reesko
Objavljeno
kup si kšn razred višjo čelado :winkiss:

čelada izpod 200 € ni Čelada :krneki:

Objavljeno
En nasvet. Vsem ki pomislite na te amaterske lenuharje in nakup pri njih. Obstajajo tudi drugi trgovci. O TC-ju aroganci, neprofesionalnem odnosu pa škoda besed. Ker tudi slaba reklama je reklama. Zdaj je v Ljubljani tolk dobrih trgovin da je une v TC-ju bol pametno pozabiti. Koneckoncev Lojze v Beljaku ni daleč.

:worship: :worship:

točn tak. enkrat in nikol več...

osel gre sam enkrat na led...

Objavljeno

Zakaj?

Objavljeno

jst sm dau za mojo shark s800 36k znizano z 50 pa je cist uredu celada za moj motor ;)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!