Skoči na vsebino

Prednosti, če si član MK, MC ali KLM

Blade

Priporočene objave

mogoče so zato MK ji v prednosti, ker niso "institucionalizirani", so bol prožni in prilagodljivi...mogoče jih je zato toliko, so bol tisto, kar naj bi motorizem bil...svobodna izbira in gruča prijateljev ne neko podrejanje sistemu. kar sem jst napisal je blo bol zaradi nekih glasov o čiščenju scene s strani MC jev. hotel sem samo reč, da bi bi tak pristop popolnoma napačen in čisto podoben sistemu "finančnih korporacij" sej zato pa gre tle...za denar. konec koncev "imidž" klubov so ljudje ne cunje in če nekomu scena upada se mora zamislit nad svojim početjem ne stresat krivdo na množičnost klubov...

je pa res, da v MC vsaj načeloma delajo vsi...MK ponavadi trije se potijo 27 jih gleda ali ima druge opravke.. :lol:

še vedno sem mnenja, da je bolje več kot manj. konec koncev jedro vsakega kluba je par zanesenjakov, ustanoviteljev. ostalo okoli so samo kopije in maškare...pa brez zamere.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

je pa res, da v MC vsaj načeloma delajo vsi...MK ponavadi trije se potijo 27 jih gleda ali ima druge opravke.. :lol:

še vedno sem mnenja, da je bolje več kot manj. konec koncev jedro vsakega kluba je par zanesenjakov, ustanoviteljev. ostalo okoli so samo kopije in maškare...pa brez zamere.

Ni kle "naceloma".... :)

Ok, 3-je delajo... zakaj bi pa potem s svojim delom in dobrim imenom za seboj vlekli se 27 loserjev, ki se jim za klub ne da nic narediti? A ni potem bolj smiselno se pridruzit MCju, ki bo tvoje delo cenil in/ali dopolnjeval?

Razen seveda, da se moras za v MC dokazati, ampak ce imas srce na pravem mestu (ne v hlacah :) ) to ne bi smelo biti pretezko.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kri? A je kdo omenjal kri? :eek:

Pizda, pa kje jaz hodim? Mater meni pa še nihče ni krvi spuščal, tako lepo sredi dneva ali sredi večera ob pivu. :blink:

OK, fantje, .... vsaj tisti, ki dejansko imate še veliko manj pojma od mene, dajte ga nehat srat z izjavami, ki mogoče pašejo v C produkcijo filmskega sranja iz 70-ih.

Ej do sedaj v nekaj letih nošenja naših oznak, še nikoli nisem naletel na karkoli slabega ali negativnega, razen kakšno začudeno vprašanje v stilu WTF je MD in od kod in kam.

In jap fantje, MCje (člane) spoštujem zaradi ideje in pripadnosti, ki jo izkazujejo, in jap situacija je 100% enakak real lifeu med civili, če nobenemu ne serješ po glavi , nihče tebi ne bo sral po glavi. PREVERJENO.

ZtH! :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kar sem jst napisal je blo bol zaradi nekih glasov o čiščenju scene s strani MC jev

Ne posluš čenč in ne seri o brisanju. Bo pa vsak opozorjen, če si bo na hrbet nabil dvodelni znak. Seveda na lep način. Je pa klub, ki lepega opzorila ne spoštuje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jebiga, nekateri se trudijo/mo za to, da bi bila tudi sloveska scena cemu podobna. Je pa res, da imas potem ljudi, ki ti serjejo po glavi... Ne glede na to, da jim lepo poves in razlozis, da njihov odnos ni najbolj primeren in da s tem pljuvajo po tvojem prizadevanju.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kot sem uspel do sedaj razumet...še najbolš med vsemi je ta MD solo al kaj že .)

včasih bi morali klubi malo prečesat predvsem LASTNE vrste...ne pa se ozirat po drugih in jih kritizirat zaradi svoje lastne nesposobnosti ali celo kot se je nekje govorilo..česati prage drugih...

pozitivna prizadevanja pa splošno spoštujem. da ne bo ker spet narobe razumel.

in če je že kaj za spucat je OBJESTNOST, neglede od kje prihaja.

želim vam veliko uspehov pri razvoju MC,MK,MD ali česarkoli vam je ljubo :)

Popravljeno . Popravil GorazdH
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne posluš čenč in ne seri o brisanju.  Bo pa vsak opozorjen, če si bo na hrbet nabil dvodelni znak. Seveda na lep način. Je pa klub, ki lepega opzorila ne spoštuje.

I could, I really could........but I won´t. it´s not even not worth it. <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zapisal enkrat okol 1800 Napoleon:"ljudje bi se pobili za košček pobarvanega traku..."

še vedno aktualno po 200 letih... :hmm:  :lol:

Stari moj, 200 ali 2000 let sploh ni pomembno, dejstvo je, da ljudje vedno v nekaj verjamemo, pa naj si bo to trakec, ali pa lokalno hokejsko drustvo! :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...
Tema je na voljo, da se pridobijo določene informacije, zato bi izpostavil zadevo, ki se pojavlja izključno v domovini naši!

KLUBSKE OZNAKE

Kot vas večina verjetno že ve se na videz MC-ji in MK-i razlikujejo po "obliki" našitka in sicer je značilnost MC-jevskega znaka(našitka), da je lahko trodelen, medtem ko nosijo MK-ji ENODELNI znak! Govorimo o znaku, ki ga vidite na hrbtih motoristov in motoristk, ki pripadajo določenemu klubu.

MC znak je sestavljen iz zgornjega in spodnjega rockerja. Zgornji nosi naziv oz. ime kluba, spodnji označuje "teritorij" oz. državo iz katere klub je, v sredini pa je t.i. LOGO oz. klubski "grb". Ti trije deli predtsavljajo t.i. trodelni znak. Poleg teh je običajno še napis MC, ki je lahko ločen(M in C) ali v enem kosu(MC) vendar ta oznaka ne šteje kot "četrti del".

Pri MK-jih pa je znak ENODELEN, kot sem že omenil, in sicer je v njem ime kluba, grb kluba, država iz katree klub prihaja in oznaka MK - ki označuje moto klub.

Vse ostale klubske oznake(imena, nazivi, pokrajine, krstno ime tete,....) se nosijo na prednjem delu lajbičev, jaken,....Vključno z imeni in nazivi. (Manjši našitki drugih klubov ne štejejo in so lahko našiti okoli klubskega znaka.)

V Sloveniji se namreč pojavlja, da se nad klubski znak prišije, prilota, privari še naziv bajkerja oz. njegovo ime. S tem se enodelni MK-jevski znak prelevi v dvodelnega!!!

Dvodelni znak pa ni domena MK-jev, temveč lahko v določenoi stopnji predstavlja Prospecta oz. vajenca pri MC-ju. Torej gre za čisto zavajanje in težko je reči ali je to narejeno nalašč ali iz nevednosti!

Marsikdo bo v teh vrsticah lahko spoznal sebe ali svojega prijatelja, znanca,.....

Nihče ne želi komplicirati - gre za načela, ki izhajajo iz "tradicionalnih" moto klubov(MC) - in nespoštovanje teh pomeni, nespoštovanje moto scene.

Npr. dvodelni znaki nekaterih članov: MK Pussy Riders, MK Vaški boysi, MK Loški potok, MK Kamnik in uporaba MC oznake ali motoclub oznake v imenu kluba: MC Shark Riders, MC Savinja, MC Brda, Motoclub Orel...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ojoj, grozno....medeninasta li aluminjasta ploščica z imenom prkovičena na našitek je tako veliko zavajanje in tako stresno grozljiva zadeva, da bo treba ljudi opozarjat in delat hudo kri....mislim škoda besed... <_< zej se bo posegalo v osebno svobodo posameznika in skupin, zato ker je en kurac leta nazaj v ameriki se zmislu, da ga pogled na nekaj kar je podobno njegovemu živcira...veste kaj, mislim, da imate nekateri ogromen kompleks samozavesti...če ste že v kakem "resnem" MC ju al podobno VESTE KJE STE in lahko mirne duše greste mimo ostalih. tisti, ki vas bodo prepoznali vas itak bodo...vse drugo je samo sračenje z vaše in njihove strani... :afro1:

lih tako za malo pokomentirat sceno, ki mi je zelo zanimiva.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to, da te te stvari niti ne zanimajo (glede na tvoje pisanje), potem se ne obremenjevat s klubi. Gre samo za klube, ki se ignorantsko obnasajo do dolocenih pravil, ki obstajajo, pa to njim vsec ali ne... V principu tudi izgovor, da te ne zanima da je prepovedano pijan vozit, ne bo pomagal pred sodnikom/policajem...

Ignorantia legis nocet ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ojoj, grozno....medeninasta li aluminjasta ploščica z imenom prkovičena na našitek je tako veliko zavajanje in tako stresno grozljiva zadeva, da bo treba ljudi opozarjat in delat hudo kri....mislim škoda besed... <_< zej se bo posegalo v osebno svobodo posameznika in skupin, zato ker je en kurac leta nazaj v ameriki se zmislu, da ga pogled na nekaj kar je podobno njegovemu živcira...veste kaj, mislim, da imate nekateri ogromen kompleks samozavesti...če ste že v kakem "resnem" MC ju al podobno VESTE KJE STE in lahko mirne duše greste mimo ostalih. tisti, ki vas bodo prepoznali vas itak bodo...vse drugo je samo sračenje z vaše in njihove strani... :afro1:

:eek:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

NE MORŠ PA REČT DA NI BILO LEPO POVEDANO!

Brez kakršnega koli nasilja - samo besede!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

seveda, beseda ni konj. vendar vemo vsi kako je, ko ti nekdo reče čez nekaj, nad čimer si navdušen. in ein, ja me zanima scena s čisto človeške plati pripadnosti barvam in to. se pa strinjam, če je v igri NAMERNO IZZIVANJE je prav, da svoje braniš, ne moreš pa preprečit oziroma podučevat takih, kateri so svobodno (s povdarkom) izbrali nek svoj znak brez namena kakega provociranja. konec koncev neka grupa ljudi, ki se odloči prepoznavat z nekimi znaki in organizirat svoja ali širša srečanja je čisto legitimna. mogoče je pa scena MC preveč toga in zaprta, recimo "nesvobodna", da bi znala to sprejet...

pa še malo filozofsko...združenja "isto mislečih" neizogibno pripeljejo do konflikta z ostalimi...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoče je pa scena MC preveč toga in zaprta, recimo "nesvobodna", da bi znala to sprejet...

:lol1: :grim :lol: :devil:

jaz pa sem imel MC sceno za fleksibilno, odprto in blazno liberalno-humanistično usmerjeno :blink:

togost je še nežna beseda <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

seveda, beseda ni konj. vendar vemo vsi kako je, ko ti nekdo reče čez nekaj, nad čimer si navdušen. in ein, ja me zanima scena s čisto človeške plati pripadnosti barvam in to. se pa strinjam, če je v igri NAMERNO IZZIVANJE je prav, da svoje braniš, ne moreš pa preprečit oziroma podučevat takih, kateri so svobodno (s povdarkom) izbrali nek svoj znak brez namena kakega provociranja. konec koncev  neka grupa ljudi, ki se odloči prepoznavat z nekimi znaki in organizirat svoja ali širša srečanja je čisto legitimna. mogoče je pa scena MC preveč toga in zaprta, recimo "nesvobodna", da bi znala to sprejet...

pa še malo filozofsko...združenja "isto mislečih" neizogibno pripeljejo do konflikta z ostalimi...

Glej, nekaterim ta pripadnost barvam veliko pomeni. Seveda pa se zavedamo, da klubi (vsaj ogromna vecina) ne pocne "neprimernih" stvari z namenom provociranja, zato se tudi raje pogovorimo o tem... Ja, ce bi bili MCji bolj nestrpni bi lahko po Sloveniji ze padalo (pa ne dez, ker to ze tko al tko preveckrat). Zavedamo se, da veliko motoristov pocne nekaj, kar jih in veseli in zanima, zal pa ne poznajo dolocenih pravil, ki v sceni obstajajo. Vedno lahko kdorkoli povprasa kako se stvarem streze in kaj lahko pocnejo (kar je, roko na srce, skoraj vse). Dolocenih pravil, ki obstajajo ze hudicevo dolgo je pa zal ( ? ) treba upostevati. Tudi sam sem zagovornik dogovora, pa da se mamo vsi fajn, pa da smo prijatelji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.....ne moreš pa preprečit oziroma podučevat takih, kateri so svobodno (s povdarkom) izbrali nek svoj znak brez namena kakega provociranja.......

Vseeno bi bilo dobro da se nekdo prej pozanima ali je korektno da izbere nek znak ali ne. Bi recimo izbral "repliko" policijskega znaka- samo bi namesto POLICIJA napisal v isti barvi in pisavi LUCIJA! Pa ga napopal na svojega belega pasata. Pa me zanima če bi kdo kaj komentiral!?!?

Motoscena(klubska) je subkultura, ki ima določena pravila, ki pa niso pisana(odvisno od države, klubov,..) temveč se prenašajo predvsem po ustnem izročilu. Vsakdo, ki želi aktivno in resno sodelovati na sceni bo tudi pripravljen kaj spremeniti.

MC scena pa mora biti zaprta ker le tako ohranja svojo identiteto. Agropop so že pred davnimi leti prepevali SAMO MILION NAS ŠE ŽIVI...

Druga polovica "omenjenih" pa je bila na koncertu od Cece!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

e to. rišpekt in prijateljstvo. :yea2:

ma sej jst vse to razumem, povdarjam pa, da včasih neka "pravila" in "ideje" več škodijo motorizmu kot ne, že tako je cesta nevarna....

sej pravim, z nasiljem bi si katerikoli klubi naredili več škode kot koristi. je pa res, da nasilje vleče in se potem v take skupine in strukture naselijo večinoma nasilneži in ti znajo diktirat komurkoli.v ameriki je to še bol mogoče, ker ma vsak orožje..tle so pa lovci in policaji bolje oboroženi od ostalih (to je blo malo za hec) :afro1:

vseeno se mi zdijo tisti domači klubi bol "pristni". tako malo divje brez kakih preveč trdih pravil in kake vidne hierarhije....nekako bol svobodni. :afro1:

je pa še nekaj res...ne moreš vsilit rišpekta samo z neko barvo.vsak si ga mora v očeh drugega zaslužit, če ga hoče imet.

ps IXS...sem videl motor z napisom POZICIJA... :afro1:

pps IXS...tisto s CECO se pa absolutno strinjam. .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ps IXS...sem videl motor z napisom POZICIJA... :afro1:

pps IXS...tisto s CECO se pa absolutno strinjam.  .)

Jest tut in to v petek okol 12:00 ko smo bili na poti na morje! Dobra fora sam je motor rdeče barve.

PS:razumem tvoje dvome in dvome drugih. Gre pa za določena pravila, ki so takšna ravno zato, da ne začne delati vsakdo po svoje, ker ko dela vsakdo po svoje je največja anarhija!!! Čeprav je pa takrat(za vsakega posameznika) resnično obdobje najvišje svobode!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vseeno se mi zdijo tisti domači klubi bol "pristni". tako malo divje brez kakih preveč trdih pravil in kake vidne hierarhije....nekako bol svobodni.  :afro1:

problem je ravno v tem ker je v marsikaterem domačem MKlubu vse bolj po domače in je ravno hierarhije preveč in svobode premalo ...

Drugega razloga za pogoste prestope ne vidim, ko eniininsti modeli nosijo vsaki dve leti nove barve ... :hmm:

Popravljeno . Popravil hotschko
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vsakega ki motijo pravila ali nepravila, MC in MK scena je lahko popolnoma svoboden in se prosto giblje po sceni - itak je vsaj 80% motoristov povsod "neodvisnih" - no razen mogoče pri nas kjer ima vsaka ulica svoj klub kar je tudi svojevrstni fenomen :grim

Live & let live pa ne se preveč obremenjevat .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vseeno bi bilo dobro da se nekdo prej pozanima ali je korektno da izbere nek znak ali ne. Bi recimo izbral "repliko" policijskega znaka-  samo bi namesto POLICIJA napisal v isti barvi in pisavi LUCIJA! Pa ga napopal na svojega belega pasata. Pa me zanima če bi kdo kaj komentiral!?!?

Motoscena(klubska) je subkultura, ki ima določena pravila, ki pa niso pisana(odvisno od države, klubov,..) temveč se prenašajo predvsem po ustnem izročilu. Vsakdo, ki želi aktivno in resno sodelovati na sceni bo tudi pripravljen kaj spremeniti.

MC scena pa mora biti zaprta ker le tako ohranja svojo identiteto. Agropop so že pred davnimi leti prepevali SAMO MILION NAS ŠE ŽIVI...

Druga polovica "omenjenih" pa je bila na koncertu od Cece!

With all due respect - policija je državna ustanova, Moto Club je pa ... hmm ... združba enakomislečih frendov...

Glede barv na avtomobilih in oznak in tablic imamo zakone. MC in oznake MCjev niso uzakonjene po veljavni državni zakonodaji. To zakonodajo naj bi spoštovali državljani - vsa druga pisana in nepisana pravila pa so spoštovana po osebni presoji posameznika.

Nekoliko bolj temeljno gledano - tudi "MC scena" je za zunanje opazovalce lahko zgolj neka igrica, ki se jo gre toliko_in_toliko motoristov... Pa ne, da te scene ne spoštujem. Le da - hmnja, kakor hitro me kaj spominja na paravojaško ali preveč strogo, pa se v skladu s tem še vede, ... well ... lahko postane percepcija negativna.

Verjamem pa, da se je pripadnikom MC scene težko postaviti na zunanjo stran razmejitvene črte, ki razmejuje MC, MK, motoriste ... in da je dost težko pogledati z distance in "svoji stvari" prenehati dajati "toliko večji" pomen.

Žal bodo zaradi takih - drugačnih in nasprotujočih - pogledov trenja vedno sestavni del "moto scene", kakor hitro bo nekdo imel občutek, da mu drugi nekaj "krade" oziroma si jemlje nekaj, do česar nima pravice.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hja pravila glede oznak MC-jev bazirajo na "prostovoljni" odločitvi. dokler MC-ji tolerirajo "nespoštovanje" nekaterih pravil je OK, prav tako pa lahko dovolj velika oz. močna oz. agresivna skupina prekrši prav vsa pravila in si nadene vse MC barve pa ne bo nič dokler bodo močnejši ali njihova pripravljenost za agresijo večja.

jebi ga, zakon močnejšega oziroma bolj fuknjenega - malo spominja na hladno vojno, ko je bilo orožje edini način za ohranjanje mira. :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se strinjam...vendar je pristop/odstop čisto osebna zadeva.tako kot vse ostalo. strinjam se tudi, da morajo neka pravila obstajat, vendar v smislu "napotkov" za delovanje ne pa prisilnega obnašanja po neki začrtani liniji od nekje tam zunaj. je pa res, da je v vsem denar in tle je glavni problem. vsega je preveč ali če drugače povem, vsi se trudijo nekaj iz tega potegnit...in tako neka tradicija odmira, tu vas MC jevce popolnoma razumem. vendar so tudi MK ji in razna društva tradicija...v smislu tradicije ustanavljanja društev, klubov kjer se zbirajo istomisleči, ki jim obstoječ "red" ne ustreza in gredo svojo pot...kaj rata iz tega pa veste sami. :afro1:

in flikce RESNIČNO niso pomembne, pomembni so LJUDJE. to je moje mnenje.

meni je debata všeč. :afro1: upam, da ne težim preveč :lol:

ps pervy...če se gremo zakon močnejšega potem ne potrebujemo nobenih pravil se ti ne zdi? lahko se mirne duše popokamo med sabo :afro1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede barv na avtomobilih in oznak in tablic imamo zakone. MC in oznake MCjev niso uzakonjene po veljavni državni zakonodaji. To zakonodajo naj bi spoštovali državljani - vsa druga pisana in nepisana pravila pa so spoštovana po osebni presoji posameznika.

Če bi bile zadeve o katerih debatiramo uzakonjene bi bilo še slabše! Nepisana pravila tradicionalnih MC klubov naj bi spoštovali moto klubi po celem svetu in vsi tisti, ki želijo biti del moto subkulture. Vsekakor pa je še druga opcija - da si motorist in nisi v klubu in se te te zadeve ne tičejo! Klubi, ki bi jih zadeve utegnile zanimati se vedno lahko obrnejo na kateri izmed MC klubov in dobijo odgovor iz prve roke. Da se lepo pogovoriti in najti ustrezno rešitev za vsak problem! Je pa res da imam občutek da tovrstne zadeve bolj motije motoriste ki sploh niso člani klubov ampak t.i. free riderji....

Za tiste, ki potrebujete sočutje naj povem, da je v tujini še veliko bolj zategneno in da tokrat to "toplo vodo" nismo izumili slovenčki....

in flikce RESNIČNO niso pomembne, pomembni so LJUDJE. to je moje mnenje.

meni je debata všeč.  :afro1: upam, da ne težim preveč  :lol:

Men pa znak je pomemben in mislim, da člani skupine kateri pripadam nismo in ne bomo storili nikakršne krivice. Raje sem označen s klubsko "flikco" družbe, ki spoštuje svoja načela, kot pa da pripadam delu tega kar se imenuje civiliziran človek, ki vsak dan znova muči živali, pobija otroke ...... in zakaj....predvsem zaradi verskih flikc, političnih flikc,.....

Pa navsezadnje ima civiliziran človek zakone in pravila, ki so navsezadnje CELO pisana!!!

Mislim, da si na slovenski sceni NIHČE ne želi fightev in da ima prednost VOŽNJA Z MOTORJI, ZABAVA, PRIJATELJEVANJE....

Poglejte koliko je moto klubov v domovini naši!(preko 200) in na koncu je še vedno le nekaj posameznikov, ki načrtno ali nenačrtno kršijo pravila in to sploh ni takšen probelm! Dejstvo je, da je motoristov ogromno in se večina zaveda da določena pravila so in morajo biti! Tistim, ki pravila niso všeč sploh ne gredo v klube in se s tovsrtnimi problemi ne srečujejo!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!