Dave Objavljeno Junij 6, 2005 Deli Objavljeno Junij 6, 2005 ... Poglejte koliko je moto klubov v domovini naši!(preko 200) in na koncu je še vedno le nekaj posameznikov, ki načrtno ali nenačrtno kršijo pravila in to sploh ni takšen probelm! Dejstvo je, da je motoristov ogromno in se večina zaveda da določena pravila so in morajo biti! Tistim, ki pravila niso všeč sploh ne gredo v klube in se s tovsrtnimi problemi ne srečujejo! ← Najprej - men ste firestarterji zelo fajn in ce ne bi mel dvanajsturnega sihta vsak torek bi bil veckrat pri vas. Hocem rect, da ne gre za neko osebno obracunavanje tukaj. Ce gledam cel dogodek malo od zunaj mi vse skupaj ni prevec vsec. Imamo forum s tam nekje 6000 clani, takimi in drugacnimi. Dalec od tega da bi bili vsi vclanjeni v omenjene MKje. In potem se nekdo spomni in javno okara kar nekoga, ki morda sploh ni clan foruma. Ze s tem, ce se ne strinjam s tem karanjem in to povem, mu dajem legitimnost, kar pa je dalec od mojega namena. Jasno je, da se povsod najde nekdo, ki si ustvarja pozicijo in tako poskusa pridobiti moc. Kristjani recimo niso naredili nic drugega kot to, ko so skenslali poganske sekte. Kelti so denimo castili naravo na travnikih obdanih s tam nasajenimi hrasti. Kristjani so pozgali hraste in zgradili cerkve na istih mestih. Ko so ljudje prisli castit so jim rekli, da castijo na pravih mestih in da naj kar nadaljujejo v cerkvi. Velika noc (Easter) je praznik boginje Iostre, torej boginje plodnosti, zato obstaja tudi velikonocni zajec (get it? Plodnost) in jajca. Kristjani so rekli "glejte sej castite taprav praznik, samo iz napacnih razlogov. Drugac pa le tako naprej, sej ni nic hudega ce iz lastnega neznanja castite napacnega boga. Ce pa se kej ne razumete pa lahko pridete vprasat, vam bomo vse pojasnili". Ali lahko povleces kako paralelo med njimi in stavki, ki si jih napisal sam? Poanta sekte/male homogene skupine ljudi je verjetno vedno to, da se legitimizira. Pri tem ne gre tolk za potrebe ali zelje raje, ampak bolj za zeljo po moci. Pac tisti, ki se znajdejo hocejo vsiliti svojo voljo tudi ostalim, ce pa se raja upre, pa glavnega revolucionarja zazgemo na grmadi pa bojo ostali sledili programu. Seveda pa jim najprej recemo - "Lepo ti povem, da me zacni upostevat. Drugac bo kej padal, pa to ne bo dez" In lepo pridemo do argumenta moci. Torej, ce ne boste delal kot vam govorim jest, vas bomo pa natepl. Jasno je, da se da te stvari povedat na lep nacin, ampak, sej ves kako je s tem. Ko cloveku grozis na lep nacin, mu vseen grozis, ni vzan v kak celofan pac to zavijes. Argumenti visje avtoritete, so morda za koga validni (torej ko reces, tega se mi nismo spomnl, to pac zahtevajo od zunaj), po drugi strani pa recimo obsojamo cloveka, ki rece "Zaklal sem sosedo, ker je Bog tako hotel". Njemu valjenje odgovornosti na nekoga tretjega nic ne pomaga. Sam si sicer mislim, da obstajajo stvari za katere sem se pripravljen postavit, ampak razlog nikoli ne bo, da nekdo drug tako zahteva od mene. Obcasno pa najini interesi sovpadajo in takrat pac stojim za tem. Tako da (govorim zgolj o sebi) meni sladko dolj visi kako bi si nekdo, ki je meni nadrejen zelel, da stvari stojijo. Po nakljucju pa velikokrat najine zelje sovpadajo, kar je po svoje logicno, saj drugace niti ne bi hotel, da mi je ta clovek nadrejen. Ne cutim pa kake velike potrebe, da bi se skrival za njim. Kar se tice tega kdo si daje grbe od policije ali njihov logo na avto ali motor, to v meni ne vzbuja kakega posebnega ogorcenja, verjamem pa, da vzbuja ogorcenje pri policiji. Ampak tukaj smo spet pri prvih stavkih mojega bluzenja - policaji ne pisejo na motosvet, da se kaj takega ne dela. Tukaj sva tudi pri distinkciji, ki jo je navedel ze Simon - dolocene stvari so stvar formalnih norm. Ne verjamem, da je kje na svetu uzakonjena oblika nasitka motoristicnih klubov. Je pa mozno, da se motim. Vsekakor v Sloveniji ni. Seveda razumem koncept zlorabe znaka druzbe/firme/kluba, kar tudi definitivno je uzakonjeno in ko bo nekdo nosil rdec x na crni podlagi in to uporabljal kot svoj logo, ga lahko doticni klub mirne duse tozi. Ko pa mu bodo clani grozili in ga kasneje prebutali, pa lahko ta clovek mirne duse tozi njih. Ko si nekdo zacne lastiti subkulturo, je to ponavadi znak, da se ta subkultura izgublja. Stari hardkorasi gledamo nazaj in si mislimo, da je bilo vcasih vse dosti bolj preprosto. Ce si hotel bit hardkoras ti ni bilo treba ustregat drustvu za zascito in razvoj hardkora v Sloveniji (fiktivna organizacija - vsaj upam), tud prijavit se ti ni blo treba. Ce si mel dnar si mel pac rdece all-starke in taprave cunje, drugac pa ne. Dalec od tega, da bi jaz ali kdo iz moje druzbe komu rekel, da nej ne nos all-stark, ker so te del sub-kulture. Ce se razumeva. Tud nobenmu nismo rekl, da ga bomo prefukal. In na koncu se seveda da ocitat, da se nimam kej bunit, ker sem tko al tko t.i. free rider in naj se pac ne vpletam. Na to lahko sam citiram Foucaulta (in sicer kar dvakrat): Leta 1975 so ga v Spaniji zaprli skupaj s protestniki proti Francovemu rezimu. Ko so ga vprasali zakaj se ugledni profesor bode s policijo je rekel: "I consider that it is a cop's job to use physical force. Anyone who opposes cops must not, therefore, let them maintain the hypocrisy of disguising this force behind orders that have to be immediately obeyed. They must carry out what they represent, see it through to the end" Nekaj Foucaltovih delom so ocitali, da samo kritizira in ne ponuja nobene resitve (kot bi se dalo ocitati tudi temu mojemu pisanju). Rekel je tole: "Critique doesn't have to be the premise of a deduction which concludes: This is then what needs to be done... It doesn't have to lay down the law for law. It isn't a stage in a programming. It is a challenge directed to what is." Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ixs Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 Dave: Najprej razšistiva nekaj. Jaz v tem topicu nisem pljuval po nobenem klubu, temveč, po mojih informacijah, ki jih immo, večina od naštetih klubov(mislim da vsi) ima člane prav forumu Motosveta, zatorej lahko informacijo prenesejo dalje do ostalih članov oz. do dotičnih oseb katere " kršijo " določena pravila! S parimi, od naštetih klubov, smo tudi že pili skupaj in vem, da so OK tudi njihovi člani in članice. Niso problematični ljudje, temveč oznake, ki jih nosijo! Jp spet smo pri krpicah, kot jih je poimenoval nekdo prej! Menim, da je forum možnost za hiter pretok informacij. Vsekakor bi se raje z vsemi dotičnimi osebami pogovoril osebno, vendar menim, da bi za to potreboval najmanj eno leto. Lahko pa opozorim na nepravilnosti preko tega foruma in tako zagotovim, da informacije proidejo do dotičnih oseb v enem tednu. Če bo kdorkoli imel kakšna konkretna vprašanja se lahko vedno obrne na naš klub ali na kateregakoli slovenskega MC-ja! Vidim, da se določene zadeve vedno ponavljajo: moč, denar, veljava,.... pa sem že nekajkrat omenil, da ne gre zato! Gre za pravila, ki veljajo povsod in morajo tudi pri nas, kajti to pač je klubska moto scena! Sedaj vidim tudi sam, da je teh mojih par objav čisto brezvrednosten poizkus osveščanja tistih, ki določenih informacij sploh nimajo, pa bi jih potrebovali, da se izognejo potencialnim problemom. Osebno spremljam ta forum, ker dobim marikatero koristno informacijo! Le to sem želel prenesti tudi naprej, da pomagam komu drugemu pa je izpadlo kot agresija, teror in ne vem še kaj! Komentarje bi pričakoval od forumašev, ki so člani MK-jev , ne pa od forumašev, ki v klubsko moto sceno sploh ne sodijo! Tovrstne zadeve se vas ne tičejo! Tisti, ki so vam dodatne obveznosti v lajfu odveč in tisti, ki vas pravila omejujejo sploh ne boste pristopili resnemu klubu kajti tudi resni MK-ji imajo pravila, ki mnoge omejujejo. Mnogim od vas, ki se ne strinjate s pravili moto scene, se vam zdi nenormalna že misel, da bi sploh postali člani kakšnega moto kluba, ker bi ta "omejeval" vaše svobodno življenje! Res mi ni jasno zakaj "vegetarijanci slovenske moto scene" tako radi razglabljajo o "receptih za pripravo divjačine"?! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
c0Li Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 Pa bi zaj jaz sel tenis spilat! Ampak se bom kr u fuzbalskih kopackih pojavil, al pa grem na karate ali judo in bom nosil kar delavski kombinezon, skratka kr po svoje si bom malo zamislil sceno :OK: A mislite, da me bo kdo opozoril kako se moram obnasat v sredini v katero bom pristopil :hmm: Ma ja, kaj mi pa morejo, sej ni zakonsko doloceno kako se moram oblacit! B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 Matej.......... Kako naj rečem.......če sem te prav razumel...... Torej jaz s svojo tarčo kršim vsa osnovna pravila motoscene....ne glede na to,da nisem član ne MC ne MK :? :? :? :? :? Če je to res....potem se opravičujem, verjemi pa,da je to nezavestno,nevede....predvsem pa ne namerno.............pa še en problem je.......namreč ponosen sem na to enko,ki jo nosim na hrbtu!!! Respect!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Einherjar Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 Kako naj rečem.......če sem te prav razumel...... Torej jaz s svojo tarčo kršim vsa osnovna pravila motoscene....ne glede na to,da nisem član ne MC ne MK :? :? :? :? :? ← ??? Od kje ti pa ta ideja... MDSR ste na sceni samo se en klub (in to najvecji v sloveniji, pa se super druzba), ne glede na to, da se proglasate za neformalno zdruzenje... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmw Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 ??? Od kje ti pa ta ideja... MDSR ste na sceni samo se en klub (in to najvecji v sloveniji, pa se super druzba), ne glede na to, da se proglasate za neformalno zdruzenje... ← TRUE,TRUE.... :grim :grim :grim Pa mladi,pa lepi, pa neodoljivi,pa...........oh in spljoh Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Einherjar Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 TRUE,TRUE.... :grim :grim :grim Pa mladi,pa lepi, pa neodoljivi,pa...........oh in spljoh ← Don't push it. ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ixs Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 TRUE,TRUE.... :grim :grim :grim Pa mladi,pa lepi, pa neodoljivi,pa...........oh in spljoh ← ....o lepoti bi sicer morali vprašati bejbike, lahko pa zatrdim da zelo družabni, zabavni, odprti in simpatični!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
finger Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 (popravljeno) Torej definitivno obstajajo neka 'pravila' obnašanja in oblačenja tudi v, recinmo temu, civilnem (morda bolje vsakodnevnem) življenju. Recimo, da bi te kaj čudno gledali in morda celo preprečili vstop v filharmonijo, če bi se na vratih pojavil v usnje odet in s čelado pod pazduho (ne vem morda je kdo to že probal). Ne obstaja zakonska podlaga za tako obnašanje osebja in obiskovalcev te institucije, vendar je samoumevno 'da se to ne spodobi'. Morda ta primer s filharmonijo ni najboljši, definitivno pa ne bi prišel na sprejem k ameriškemu veleposlaniku. Običaj je, da celo pošljejo nevednim kratka navodila kaj je 'spodobno' in kaj ne. Prepričan sem, da bi te 'nasilno' odstranili s teniškega igrišča, če bi se tam pojavil z loparjem, v fraku, salonarjih in s cilindrom na glavi. Torej, v nekem primeru je kar se da 'spodobna' in celo zahtevana oprava neprimerna in obrnjeno... Ravno tako je v nekaterih FKK kampih dovoljeno z otepačem opletati na plaži, na poti na in s plaže, okoli šotorišča, ni pa 'spodobno' otepača kazati v lokalni restavraciji in štacuni. Spet ne obstaja neka zakonska podlaga za to zadevno (ponekod) zahtevano obnašanje - tako pač je in le malo ljudi to osporava. Obstajajo pač neke norme, protokol ali kakor koli hočete to že imenovat. Fantje, ki so pred 50 in več leti 'zakoličili' gabarite obnašanja moto klubov in njih članov, pa naj si bo to klub, ki je član AMA (American Motorcyclist Association in kakor koli se sliši neverjetno vem vsaj za en slovenski klub, ki je včlanjen) ali pa klub (in ti so tisti bolj razvpiti), ki nosi oznako 1% so postavili nekaj osnovnih načel (da ne rečem pravil) obnašanja in delovanja. Motorist, ki si odene 'chan' le to stori zaradi izkazovanja pripadnosti točno določeni skupini. Seveda izkazovanje pripadnosti ni namenjeno skupini kateri pripada, ker ga/jo tovariši/ce iz skupine tako ali tako poznajo in vedo za njegovo/njeno pripadnost, temveč drugim pripadnikom subkulturne scene. Za večino 'civilov' (ljudi, ki niso pripadniki motoristične subkulturne scene) pa smo ali divjaki (tisti na cestakih in v pisanih kombinezonih) ali huligani (kavbojke, usnje, krom). Tisti s cahni na hrbtih, pa so tako ali tako 'motoristična banda' :o , ki na splošno vzbuja strah. Morda je žalostno, a vsaj tako se mi zdi, da je zaradi slednjega Slovenija preplavljena z MKji, KLMji, MCji in ne vem še kakšnimi MOTOKARKOLISIŽEBODIji. Nobeden me ne bo prepričal, da si nekdo da 'cahn' na hrbet samo zato, ker se rad druži in potepa s prijatelji. To lahko počne brez kakršne koli oznake. Izjema seveda so SOLOji, ki se zaradi razpršenosti in številčnosti tako spoh spoznajo :) . Za zaključek: če že obstajajo neke norme obnašanja in delovanja zakaj se jih ne bi držali? P.S. Klimbra cahn, ki ga ti nosiš (kakor tudi cahni, ki jih nosijo skoraj vsi slovenski klubi) ni sporen in ne odstopa od norm, pravil, protokola... In še enkrat precej poučna stran KLIK Popravljeno Junij 7, 2005. Popravil finger Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MARJA Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 Klimbra, kar veselo nosi enko, ti nebo noben nič rekel. Noja kakšen per boš plačal. Če si pa nis cahna še ogledal, pa jaz vem da je sestavljen iz enega kosa. IXS pa tukaj govori o klubih ki imajo na hrbtu našitek iz dveh kosov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 Res mi ni jasno zakaj "vegetarijanci slovenske moto scene" tako radi razglabljajo o "receptih za pripravo divjačine"?! ← Ker smo na javnem in odprtem forumu - demokracija, žal ;) Ti kot problem postavljaš tudi poklicanost ali nepoklicanost posameznikov k debati o oznakah itd ... Pa da ti vrnem z metaforo: zakaj se MCjevci tolk obremenjujete z MKjevci in tem, kako se oni označujejo? :o Mislim - nekdo, ki prisega na divjačino, soli pamet tistim, ki cele dneve žrejo dunajske zrezke ... Vem, da mi lahko vrneš s tem, da svinjskega golaža pač ne morš prodajat pod oznako "divjačinski golaž", a po drugi strani - tega nihče ne počne, razen v lastnih mokrih sanjah... Hočem rečt - poznam MKjevce, ki motorizem in aktivnosti v zvez is tem jemljejo bolj resno, kot kateri MCjevci ... Na splošno stvar ni vredna debate, ker gre pač za skupine posameznikov, ki so pač "istomisleči" - tukaj je težko,da bi jaz tebi solil pamet, po drugi plati pa verjetno tudi "oni" niso toliko dovzetni za tvoje argumente in dejstva, ki jih predočiš. Vsak pač gleda v svojo skupino... Pa da neham nakladat in - srečno vsem, whether it's a MC or a MK member... or none of the above. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
netopir1930 Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 fantje in dekleta, lahko se prepirate v nedogled in ne boste prišli skupaj... :zzz: pravila obstajajo hočete ali nočete! pravil se lahko držite ali pa ne in hkrati za nespoštovanje pravil odgovarjate sami (hočete ali nočete)! torej, SPOŠTUJTE IN BOSTE SPOŠTOVANI... .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dave Objavljeno Junij 7, 2005 Deli Objavljeno Junij 7, 2005 Dave: Najprej razšistiva nekaj. Jaz v tem topicu nisem pljuval po nobenem klubu, temveč, po mojih informacijah, ki jih immo, večina od naštetih klubov(mislim da ...Res mi ni jasno zakaj "vegetarijanci slovenske moto scene" tako radi razglabljajo o "receptih za pripravo divjačine"?! ← Sej upam, da nisi v celoti odgovarjal meni, ker se v bistvu sploh ne kregam s tabo. Niti rahlo razburjen nisem. Polno stvari zarad katerih tvoje sporocilo vedno bolj eskalira niti nisem napisal. Ne bi ti niti rad povzemal svojega teksta, ker sem gotov, da znas to tudi sam. Se vedno mislim, da je vecina moji misli povsem validna, ni pa bil moj namen zbujati slabe volje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kruse Objavljeno Junij 8, 2005 Deli Objavljeno Junij 8, 2005 Ignorantia legis nocet ;) Ignorantia facti non nocet ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Junij 8, 2005 Deli Objavljeno Junij 8, 2005 Fiat iustitia, pereat mundus (dixit Aristoteles) .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ixs Objavljeno Junij 8, 2005 Deli Objavljeno Junij 8, 2005 SPOŠTUJTE IN BOSTE SPOŠTOVANI... .) ← :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kruse Objavljeno Junij 13, 2005 Deli Objavljeno Junij 13, 2005 Pravila obnasanja, pravila oblacenja, flikce, cunjice, nasitki, ploscice, spostovanje, vsiljevanje, pretepanje..... Pa potem pisana in nenapisana pravila.... Se res lahko kaj hitro pomesa.... ...čudno gledali in morda celo preprečili vstop v filharmonijo, če bi se na vratih pojavil v usnje odet....Za filharmonijo se ne spomnim, je ze predalec nazaj.... <_< Mogoce........prišel na sprejem k ameriškemu veleposlaniku.Hehe, to pa sem naredil. Sicer sem sefa vprasal, ce je OK, mi je rekel, da je, uletim jaszt direkt iz sluzbe gor v kavbojkah in leder jakni.... :P ...vsi ostali pa v kravatah. Sem se predstavil in kje delam, pa so potem vsi pac mislili, da sem pilot. Sicer mi pa takoalitako ne ustreza taksna druzba :devil: Ok, dosti hvaljenja :rolleyes: Običaj je, da celo pošljejo nevednim kratka navodila kaj je 'spodobno' in kaj ne....To je res. Ampak....Na povabilu je pisalo Dress Code: Casual (ce za trenutek ostanemo se pri ameriskem veleposlaniku) Kaj pa vem, kaj si Americani predstavljajo pad tem. Zame je takrat to bilo pac tisto, v cimer sem sel v sluzbo. Danes bi mogoce prisel v vojaskih hlacah pa leder jakni.... Ne vem.... Zato sem pa vprasal. Pravila so v razlicnih okoljih razlicna, iste besede pa tudi lahko imajo drugacen pomen. In pravila se v dolocenih okoljih tudi malce prilagajajo (ni pa nujno). Zato pa na tisti strani (link je bil ze dvakrat dan) pise: Ce ne ves, vprasaj pri lokalnem klubu. Danes so pac taksni casi, da se na lastnem dvoriscu ne mores delati, kar hoces, ce s tem motis sosede. Ignorantia legis nocet. Ignorantia facti non nocet. In ce vzamemo tisto, kar je skupnega, dobimo : Ignorantia nocet. To si lahko vsakdo zapomni. Ker ljudje smo si razlicni. Mogoce si v Sloveniji lahko vsakdo na hrbet nasije kar si hoce (ali pa tudi ne)....samo, ko bo prisel nekam, je dobro, da ve kaj se spodobi in kaj ne. In med normalnimi ljudmi bi se moralo vse dati lepo zmeniti. Ampak.... Tudi jest mislim, da lepa beseda lepo mesto najde (Pepe :worship: ) In metek je ena taka lepa beseda. Pa da ne bo kdo rekel to se pri nas ne dogaja.... povej to Pilkotu (pa je cisto vseeno, kdo, zakaj... ) Ali pa malce novejsi primer streljanja v centru Lj: Nakljucni mimoidoci ( ni kriv, ni duzan) skasiral metek v trebuh.... Sit hepns.... Tako da... Ce (ali pa ko) bo kdo skasiral, da se ne bo potem izgovarjal: Sori, nisem vedel. Takrat bo prepozno. Se mi zdi, da so tudi Zale (pa druga pokopalisca) polna taksnih, na katerih nagrobnike bi lahko napisali: Oprosti, nisem te videl. Je dobro, da se o tem govori. Naj se ve, kaj je prav in kaj se spodobi. Ce se bo kdo ravnal po tem, je pa njegova odlocitev. A sem cisto zabluzil, ali pa je mogoce jasno, kaj sem sploh hotel povedat? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Junij 14, 2005 Deli Objavljeno Junij 14, 2005 Spet dve zlo ključni besedi, ki pa dajeta orjaški razpon interpretacijam (in prav je tako - problem je le v tem, da intepretacija, ... well ... 100 ljudi, 2oo interpretacij...) ."prav" in "se spodobi". Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
c0Li Objavljeno Junij 14, 2005 Deli Objavljeno Junij 14, 2005 Sicer pa, zakaj bi blo ajnfuk, ce se pa da komplicirat! :hmm: :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ixs Objavljeno Junij 14, 2005 Deli Objavljeno Junij 14, 2005 Pravila so pač pravila! Marsikdo je imel možnost, da se z njimi seznani! O tem ali so pravična ali ne pa bi bilo bolje da se pogovarjate v Vomotoriumu ker "pozitivnih" replyjev itaq ni za pričakovati! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
c0Li Objavljeno Junij 14, 2005 Deli Objavljeno Junij 14, 2005 Pravila so pač pravila! Marsikdo je imel možnost, da se z njimi seznani! O tem ali so pravična ali ne pa bi bilo bolje da se pogovarjate v Vomotoriumu ker "pozitivnih" replyjev itaq ni za pričakovati! ← :yea2: Pa sej negativni replyji so vedno bili in tudi bodo skoraj pri vsaki debati. Vazno je, da tisti, ki ga tematika zanima, lahko tu pride do informacij. Preprican sem pa, da zna vedenje, slehernemu neznalcu prej koristiti kot pa skoditi in to v prav vsaki bikerski sredini, bilo kje na obli se zna pojaviti :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
finger Objavljeno Junij 14, 2005 Deli Objavljeno Junij 14, 2005 Spet dve zlo ključni besedi, ki pa dajeta orjaški razpon interpretacijam (in prav je tako - problem je le v tem, da intepretacija, ... well ... 100 ljudi, 2oo interpretacij...) ."prav" in "se spodobi". ← No vidiš, celo zakoni, ki naj bi bili nedvoumno napisani, se različno intrepetirajo. Drugače ne bi imeli toliko odvetnikov in tožilcev, ki se medsebojno 'koljejo' kako interpretirati določen člen nekega zakona :) . Ampak v vsakdanjem življenju si kar dobro znamo predstavljati kaj 'prav' in kaj 'se spodobi', mar ne? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
c0Li Objavljeno Junij 14, 2005 Deli Objavljeno Junij 14, 2005 Torej z drugimi besedami bi lahko rekli, "na kateri strani si", tako si ga pa zinterpretiras :grim ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Moto32 Objavljeno Junij 16, 2005 Deli Objavljeno Junij 16, 2005 Bolj ko prebiram to temo,manj mi je jasno... :( Motoriste naj bi druzilo veselje do voznje z motorji,uzivanje v neki posebni svobodi,spoznavanje in delitev izkusenj z istomislecimi in se bi se dalo nastevat. Tu pa potem berem: "Ce se ne bos obnasal tako,kot ti recem,te bom prefukal kot psa" in podobno (to ni citat iz kakega posta,da ne bo pomote). Nekako sem dobil vtis,da prihaja med raznimi MK-ji,se posebej pa med MC-ji in MK-ji,do nekaksnih "verskih" napetosti.Isto kot med kristjani in muslimani,ki naj bi castili istega boga,le vsaki na svoj nacin (tako govori ena izmed teorij) in se zato med sabo ne prenasajo najbolje. Ob vsem tem prebiranju pa se mi je porajalo eno vprasanje: Zakaj sploh vstopit v nek klub?Zakaj si nadeti klubske barve? Brez tega lahko grem kamor hocem in navezem stike s komer hocem.Mi do zdaj ni se nihce obrnil hrbta .) Glede na nekatere poste v tej temi pa mocno dvomim,da bi bil z znakom na hrbtu povsod enako toplo sprejet... :? :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
finger Objavljeno Junij 16, 2005 Deli Objavljeno Junij 16, 2005 .... Zakaj sploh vstopit v nek klub?Zakaj si nadeti klubske barve? Brez tega lahko grem kamor hocem in navezem stike s komer hocem.Mi do zdaj ni se nihce obrnil hrbta .) Glede na nekatere poste v tej temi pa mocno dvomim,da bi bil z znakom na hrbtu povsod enako toplo sprejet... :? :hmm: ← Natanko tako, če pa si že prišiješ znak na hrbet, potem se 'spodobi', da spoštuješ nek 'protokol' obnašanja. Zakaj in kako se nekdo včlani v društvo/klub/club je pa povsem individualna odločitev, z ravno tako svojskimi razlogi za to. Precej dobra knjiga, ki profilira možakarje včlanjene v MC je na temle naslovu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se