Skoči na vsebino

Prijateljstvo med motoristi in skuteristi - SKRAJNO NERESNO in za štos

-baSe-

Priporočene objave

Ena runda gre pa na moj račun. OK?

Lahko pridem poleg? Bom čist pri miru sedel in pljuckal pivo, ki mi ga bo enkrat prvi, drugič drugi plačal... :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

čist tko...po eni strani je tale tema res smešna :)tist k zdj vozi skutera (govrim za 50 ccm), bo preido verjento na "pravi" motor, ko bo dovolj stran, če ga resnično misli met. js vem da ga. večina skuteristov pa res tkoj na avto preide pa konc. bom pa vedno brano "skuteristično čast" tistim, ki jo majo :) torj tisti, ki imajo skuter že za motor in se vozijo po principu; čelado na glavo, v glavo pamet pa balanco v roke :)

po drugi strani je pa prav, da je tale tema, da se pove, da pa motoristi kot taki niste sami na cesti od voznikov enoslednih vozil in s tole temo skuteristi le malce opozorimo nase, da pokažemo, da pa morda le nismo tko "outsiderski motoristi" ter da se želimo še kaj naučit in pobrat kakšno prakso od vas "tavelkih" motoristov. upam da je jasno, da nismo vsi mozoljasta drhal, ki pozna samo dve pozicije roke na ročki za gas (nič al pa do konca....slednje večini škodi :/ ).

p.s.: js bi cocto raje :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lahko pridem poleg? Bom čist pri miru sedel in pljuckal pivo, ki mi ga bo enkrat prvi, drugič drugi plačal... :blush:

Seveda, le zmeniti se moramo, kje in kdaj se dobimo. Morda že ta vikend na Indijancih?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lp!

osebkov na čebelcah, skuterčkih se nikakor ne sme pozdravlat. se pa more odzravt :D vglavnem, sm skuterist, vozm mojo "činko čebeljasto" yamahco, ki se požene do 80 kmh, hehe. je pa tko, res je, da so večinski skuterist idioti, ki so prespal CPP po dolgem pa počez...nažalost! js na seb vedn nosm opremo (jakna s ščitniki (ki btw zglea prov fajn :D ), rokavice, čelado ter podkapo). mirne vesti loh tud rečem, da redko divjam ter skoraj nikoli nisem brezobrazen paglauc v prometu. vedn pozdravm motorista nasprot, morda po eni strani zato, ker če mi odzravi, se tudi jaz počutim tolko bolj motorista (kar pa vem da sm kljub moji čebelci! ). predvsem pa meni pozdrav motoristu pomeni željo za varno, srečno pot, ker si le delima iste okoliščine (oba sva na cesti, oba imava dva pecikla, oba nosiva čelado. če šaltaš al ne, ni pomembn, ker to pač ne vpliva na kakovost vožnje kot take (osebno zadovoljstvo je druga stvar)). od marca do zdj sm že tud nardiu 2300 km (mnda je jasno, da se ne vozm do trgovine pa nazaj, ampk delam v večini kakšne ture po okoliških krajih, najde se tud kakšna pot od celja do maribora, celja do ljubljane, od celja do krškega ipd, tko da se nardi tud okol 120 km na dan, kar za skuterista mislim da ni malo). če je le vreme, sm skos na motorju, če ni vremena...pač jebiga, sm glih tko na motorju. kr enostavno morm bit. verjetno sm zasvojen s tem (help me :P). sicer pa, nekje se pač začne, osebno ne čakam ničesar bolj kt enga nakeda. do takrat bom pa še nardiu najmanj 20000 km (dve sezoni bi morali biti dovolj).

osebno me sploh ne moti, če mi motorist ne odzdravi nazaj, mi pa le ni všeč, da se skuterista zaničuje. vsaj takšnega kot jaz, tistih brez čelad ne bom omenjal, ker niso skuteristi ampk bedaki! mislim da nei smel bit merilo, ka vozš, ampak kako voziš.

Ker kar dobro razmišlaš, bom pa te opzoril na eno stvar ....in si dobro zapomni :yes: ...če te dobijo taplavi da tvoj "činko" šiba preko predpisane hitrosti ..celo do 80km/h ...in ni mus da te izmerijo samo posumijo ...boš za dalj časa ob moped-zaplemba-deponija, sodnik, kazen, na socialnem boš se zagovarjal, na koncu pa boš še plačal da ti moped na uradnem servisu spravijo v prvotno zakonito stanje.......poznam par primerov v MB ...ene je koštalo reci in piši 2500€ , ker je bil moped registriran na starše :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vem in se zavedam tega. moped je sicr pisan name... drgač pa, verjemi ali ne, je varneje voziti teh 80 kmh (več pa ne, na puno navitih mopedov nikakor ne odobravam) kot pa 45 kmh. seveda to ne velja za vse mopede, ker so zavore nekaterih le preveč površinske. za mojga moram reči, zavore teh 80 kar dobro požirajo, do sedaj še ni počilo ali pa padlo, pa je blo že kar nekaj takšnih situacij, ko je kdo zavijal brez smerne utripalke in sm mogu na hitro reagirat. sicr pa vedno dost varnostne razdalje držim, če pa ti kdo skoči pred vozilo, je pa tk vseen, al maš stunan skuter brez zavor al pa org skuter s cbr-kinimi zavorami. osebno bi ta zakon malce popravu...ampk kaj čmo, nbenga ne poznam iz "capital city", da bi kej urediu s tem. sicr pa, komu se pa da z nami malimi ubadat...heh. ko sem si po treh letih šparanja kupu skuter, je stvarca šla pač tisith 45...zdj lahk sam rečem, da ne bom nkol nazaj zablokiru. pa ne zaradi tega, ker vem, kk je fajn, kakor gre zdaj. ampak zaradi tega, ker vem, kako me je bilo strah, ko je šel 45. ne zaradi moje hitrosti (se razume), ampak zaradi odnosa drugih voznikov do mene ter raznih situacij, ki so mi bolj napumpale kri v žile kot pa te sedaj, ko moram kdaj malce bolj na zavoro pritisnit.

pa še ena priloga :) da nekateri tudi niso za teh 45 km/h

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se opravičujem, dvakrat se mi je post pojavil, prvega ne znam zbrisati.

drgač pa priloga :)

clanek.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vem in se zavedam tega. moped je sicr pisan name... drgač pa, verjemi ali ne, je varneje voziti teh 80 kmh (več pa ne, na puno navitih mopedov nikakor ne odobravam) kot pa 45 kmh. seveda to ne velja za vse mopede, ker so zavore nekaterih le preveč površinske. za mojga moram reči, zavore teh 80 kar dobro požirajo, do sedaj še ni počilo ali pa padlo, pa je blo že kar nekaj takšnih situacij, ko je kdo zavijal brez smerne utripalke in sm mogu na hitro reagirat. sicr pa vedno dost varnostne razdalje držim, če pa ti kdo skoči pred vozilo, je pa tk vseen, al maš stunan skuter brez zavor al pa org skuter s cbr-kinimi zavorami. osebno bi ta zakon malce popravu...ampk kaj čmo, nbenga ne poznam iz "capital city", da bi kej urediu s tem. sicr pa, komu se pa da z nami malimi ubadat...heh. ko sem si po treh letih šparanja kupu skuter, je stvarca šla pač tisith 45...zdj lahk sam rečem, da ne bom nkol nazaj zablokiru. pa ne zaradi tega, ker vem, kk je fajn, kakor gre zdaj. ampak zaradi tega, ker vem, kako me je bilo strah, ko je šel 45. ne zaradi moje hitrosti (se razume), ampak zaradi odnosa drugih voznikov do mene ter raznih situacij, ki so mi bolj napumpale kri v žile kot pa te sedaj, ko moram kdaj malce bolj na zavoro pritisnit.

Jaz sem te samo opzoril na morebitne posledice , tega se moraš zavedat, o drugih stvareh ne bi :rolleyes:

Popravljeno . Popravil royal
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tale članek 2 posta nazaj se mi zdi kar solidno napisan.

Še posebej se strinjam s 3 stavkom pred koncem, v Sloveniji se imamo vedno za evropski in napreden narod, po drugi strani nas pa sosednje balkanske in vzhodnoevropske države vsak dan bolj prehitevajo na področju izobraževanja voznikov (gradnja dirkališč in centrov varne vožnje)!

Drgač je pa glede tega motorist vs. skuterist vse odvisno od razmišljanja posameznika.

Dokler bo pivo na mizi bomo vsi prjatli :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa še ena priloga :) da nekateri tudi niso za teh 45 km/h

Jozos, samo še tebe smo rabli tu, da nam probaš pamet solit ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drgač je pa glede tega motorist vs. skuterist vse odvisno od razmišljanja posameznika.

Dokler bo pivo na mizi bomo vsi prjatli :P

To je problem predvsem skuteristov, ki skos jokcajo v stilu "Zakaj pa mene ne vidite kot motorista ..." Ja zato, sinko, ker pač voziš skuter ... sorry, that's the way it goes ... Skuter je skuter, motor je motor (goldwing je pa goldwing, hehe) :-)

• Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jozos, samo še tebe smo rabli tu, da nam probaš pamet solit ...

A ti kruh odžira? :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

js ti svojo sol trosim. če ti je kej zmanjkuje, nism js kriv ;):P

Popravljeno . Popravil PeterFortuna
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst se peljem z vešpo na kafe pa pozdravljam Velike motoriste :naughty:

Oni pa nečejo nazaj, mogoče k nosim japonke ali pa kahlo odprto haha :D:whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uuuuuu, madonca koliko si imate za povedat, navsezadnje pa vsi vozimo enosledno vozilo ??????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uuuuuu, madonca koliko si imate za povedat, navsezadnje pa vsi vozimo enosledno vozilo ??????

Ja, pa hodimo po dveh nogah, in še bi lahko človek našteval razne 'skupne lastnosti'.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maksiskuteristi so hepani!!!
motoristi ste šalabajzeri

nekateri biseri motoristični, predvsem uni ki vozijo une redi tu rejs "mašine",morajo met na nogavicah pa šlapah napisano kje je šalthebel in kje je bremza... bognedaj da kaj zamenjajo..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, pa hodimo po dveh nogah, in še bi lahko človek našteval razne 'skupne lastnosti'.

A sedaj naj bi te pa razumel ?????

Naj to razumem tako, da ste motoristi bogovi ... skuteristi pa manjvredni človečki

hehe, no naj pa bo po tvoje - želim ti čim lepši preostanek večera...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...
a policaje motoriste pozdravljate???? :whistle:

:alien1:

Oni mene, pol pa odzdravim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!