easyrider Objavljeno September 24, 2002 Opozori Objavljeno September 24, 2002 ... vprašanje koroški sekciji: Zasavska sekcija piše v zasavščini pa bi wuohka še tud vi anbart kej v koroščini dol napisali ... 8)
marijan Objavljeno September 24, 2002 Opozori Objavljeno September 24, 2002 ne bo švo ni ostrivcev pa strešic pa to
easyrider Objavljeno September 24, 2002 Opozori Objavljeno September 24, 2002 maj weda bi švo ... probaš anbart pa widiš kak gra ... 8)
marijan Objavljeno September 24, 2002 Opozori Objavljeno September 24, 2002 ZA BOŽEDELI, LENC, SKRI: OTROKE! GAŠPER GRE, NARVEČI KOVNEŽ Š'TE ZEML'E! " JE Z MEVTRO SRIED GORICE GOSPODI'JA STAVA, KO SE Z LESA PRUOTE BAJTE JE ZIBAVA POSTAVA. PA ZAMRMRU SKUOZE RUSE JE VOŽNIK: "ČUDNA RIEČ, ČE GAŠPER PEJEN PRIDE, ZA VSAK SVOČAJ JE V SODO MARTERNIK, ZA 'JEGA BO ŽE DOB'R, DA LE KISU JE NO DA ZAŽGE. " "DOB'R VEČER, VOŽNIK, MOJKRŠENDUŠ! S'N PA ŽAJN, DA ŠE SLINE NI OD RUS, ME NEKI REKVO JE, DA GREM POD RUŠO, GREM VOŽNIKO, BEŠT'JA SČIVKAT Š'TO KOSMATO DUŠO! " JE GAŠPER VLIV, DA ŠE GRTANC NI PR'MAKNO, SE NASLONO JE NA ZID, DA SE NI SPOTAKNO, ČIS' KRIV V HRBET NO RDEČ JE V OČIESE BIV: "MOJ GAJŽVAN DUŠ, ŠTAGA 'ES'HA PA ŠE NIS'N PIV! " VOŽNIK JE VIDU, DA JE GAŠPER BOVN, SVETNEČI GAŠPER, GRDEH REČE POVN, ZA ZB'T VROČINO LIPU AL' KAMILČ'N ČAJ: "FEJ TE BODE, Š'TE ČORBE, MOŠTA DAJ! " OPOVNOČE JE HOTU ČIKAT ŠE TOBAK, SO ZUTRA PREŠLE GOSPUOD ODVEZO DAT; PA ŠE POLE JE KLEV, KO JE ŽUPNIK ŠOV PA KUHAN'GA POTEGNU, KEJKR JE MOV: "VIEŠ, LENC, VZEM' KRANC, DVIE KLAMFE PA CEPIN PA DVIE SEKIRE PREDI, DA NAM NA TUJE STROŠKE HIN, ZA MENO SE NOBED'N NA BO DR'! " SE GAŠPER JE NASLONO G'R NA POJŠTER IN UMR'. ZA BOŽEDELI, LENC, SKRI: OTROKE! GAŠPER GRE, NARVEČI KOVNEŽ Š'TE ZEML'E! " JE Z MEVTRO SRIED GORICE GOSPODI'JA STAVA, KO SE Z LESA PRUOTE BAJTE JE ZIBAVA POSTAVA. PA ZAMRMRU SKUOZE RUSE JE VOŽNIK: "ČUDNA RIEČ, ČE GAŠPER PEJEN PRIDE, ZA VSAK SVOČAJ JE V SODO MARTERNIK, ZA 'JEGA BO ŽE DOB'R, DA LE KISU JE NO DA ZAŽGE. " "DOB'R VEČER, VOŽNIK, MOJKRŠENDUŠ! S'N PA ŽAJN, DA ŠE SLINE NI OD RUS, ME NEKI REKVO JE, DA GREM POD RUŠO, GREM VOŽNIKO, BEŠT'JA SČIVKAT Š'TO KOSMATO DUŠO! " JE GAŠPER VLIV, DA ŠE GRTANC NI PR'MAKNO, SE NASLONO JE NA ZID, DA SE NI SPOTAKNO, ČIS' KRIV V HRBET NO RDEČ JE V OČIESE BIV: "MOJ GAJŽVAN DUŠ, ŠTAGA 'ES'HA PA ŠE NIS'N PIV! " VOŽNIK JE VIDU, DA JE GAŠPER BOVN, SVETNEČI GAŠPER, GRDEH REČE POVN, ZA ZB'T VROČINO LIPU AL' KAMILČ'N ČAJ: "FEJ TE BODE, Š'TE ČORBE, MOŠTA DAJ! " OPOVNOČE JE HOTU ČIKAT ŠE TOBAK, SO ZUTRA PREŠLE GOSPUOD ODVEZO DAT; PA ŠE POLE JE KLEV, KO JE ŽUPNIK ŠOV PA KUHAN'GA POTEGNU, KEJKR JE MOV: "VIEŠ, LENC, VZEM' KRANC, DVIE KLAMFE PA CEPIN PA DVIE SEKIRE PREDI, DA NAM NA TUJE STROŠKE HIN, ZA MENO SE NOBED'N NA BO DR'! " SE GAŠPER JE NASLONO G'R NA POJŠTER IN UMR'.
easyrider Objavljeno September 24, 2002 Opozori Objavljeno September 24, 2002 ... š'to spa š'tk doro reku ... ... kr v gartl bom šou pa bom gartrože nabrau pa jh Gašpru na britof nesu ...
marijan Objavljeno September 24, 2002 Opozori Objavljeno September 24, 2002 še venč štajga Milan Kamnik poje :D
easyrider Objavljeno September 24, 2002 Opozori Objavljeno September 24, 2002 ... je pa zato Marjan Smode pel: ... mertva reka, kam hitiš, mertva reka, kam bežiš ...
marijan Objavljeno September 24, 2002 Opozori Objavljeno September 24, 2002 ja to je pa že klasika, ampak še vedno je res!! :evil: :evil:
Vale Objavljeno September 24, 2002 Opozori Objavljeno September 24, 2002 Prav fajn vas je čitat. Kr tk naprej... Če pa kdo kaj ne zastopi pa naj bara, AL! :roll: :lol: :lol:
Racing Objavljeno September 24, 2002 Opozori Objavljeno September 24, 2002 Eno vprasanje: Kje je Muta, na koroskem al na stajerskem? namrec mam eno "poznanstvo" tam pa me mal zanima... ;)
bostov Objavljeno September 25, 2002 Opozori Objavljeno September 25, 2002 Serbus Korošci! Kje se pa skrivata Cruiser in bostov? Nič glasu od njiju? Javite se mi kaj... LP Utaplava se u dežu... :D Men so začele že lesne gobe rastit na hrbtu, tok me moči dež... :D :D
easyrider Objavljeno September 25, 2002 Opozori Objavljeno September 25, 2002 ... pol pa antoh vzm pa se mau obriš ... vohka greš pa še mal na kolnkišto k šporhertu sedet, da se ogreješ ... 8)
marijan Objavljeno September 25, 2002 Opozori Objavljeno September 25, 2002 Objavljeno: 24 sep 2002 20:11 Zadeva: -------------------------------------------------------------------------------- Eno vprasanje: Kje je Muta, na koroskem al na stajerskem? namrec mam eno "poznanstvo" tam pa me mal zanima... _________________ muta je na štajerskem, toda po sporazumu med občinami je na koroškem , kakor tudi radlje. sicer zgodovina pravi drugače. več nas je bolj nam je toplo!
Vale Objavljeno September 25, 2002 Opozori Objavljeno September 25, 2002 Eni še SG ne priznavajo za Koroško, po starih zemljevidih iz Avstroogrske pa je tudi Ožbalt spadal pod Koroško... Kkr vzemeš ... :P
easyrider Objavljeno September 25, 2002 Opozori Objavljeno September 25, 2002 ... samo je pa zanimivo, da Mislinjčani nočejo biti Korošci ... ... vzrok je pa v tem, da bi potem namesto MISLINJA izgovarjali MISVINJA ... :twisted:
Vale Objavljeno September 25, 2002 Opozori Objavljeno September 25, 2002 ... samo je pa zanimivo, da Mislinjčani nočejo biti Korošci ... ... vzrok je pa v tem, da bi potem namesto MISLINJA izgovarjali MISVINJA ... :twisted: In bi bili MI-SVINJČANI :twisted: :twisted: :lol:
Vale Objavljeno September 25, 2002 Opozori Objavljeno September 25, 2002 Marijan hvala za nasvet za Jožo Konečnik, ampak ker sedaj živim na O-bali sem si kar tu odvetnika zrihtala. Upam, da bo vse OK... :roll: :drinking:
bostov Objavljeno September 26, 2002 Opozori Objavljeno September 26, 2002 ... samo je pa zanimivo, da Mislinjčani nočejo biti Korošci ... ... vzrok je pa v tem, da bi potem namesto MISLINJA izgovarjali MISVINJA ... :twisted: Ne ti meni, da Mislinja ni na Koroškem. Mislinjčani smo bili in smo na Koroškem... :D
marijan Objavljeno September 26, 2002 Opozori Objavljeno September 26, 2002 ma jasno vse je naše!! :shock:
otog Objavljeno September 26, 2002 Opozori Objavljeno September 26, 2002 Eni še SG ne priznavajo za Koroško, po starih zemljevidih iz Avstroogrske pa je tudi Ožbalt spadal pod Koroško... Kkr vzemeš ... :P kar je naredila politika nima zveze z geografijo. Muta, Radlje itd..so na Štajerskem in bog ne daj, da mi kdo reče, da sem Korošc- NISEM. Zgodovinsko tudi od Marije Terezije in še preje, stoji na Murnhofu pred Dravogradom mejni knježji kamen, ki deli deželi Štajersko in Koroško za vekomaj. Da pa se sedaj družimo ekonomsko in politično in še kako drugače, nima nobene zveze z našim poreklom. In prav je tako. Karkoli že kdo je, naj bo ponosen, tud jaz sem vesel, da sn Štajerc, enako za Bikeca in ostale, da ste Korošci. Brez zamere, ko ste pa drgač štk vredi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
marijan Objavljeno September 26, 2002 Opozori Objavljeno September 26, 2002 murenhoff- najdaljša ravnina pred dravogradom včasih so imeli dobro domačo gostilno-klobase iz masti pa domač kruh pa mošt. njami
marijan Objavljeno September 30, 2002 Opozori Objavljeno September 30, 2002 v petek, soboto, nedeljo, na iverčkem polno bikerjev in to onih brez motorja-dawnhil in polno jadralcev državno v pristajanju. uf mrzlo pa ko pes
Brrrm Objavljeno Oktober 1, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2002 Se Savinjčani zahvaljujemo Korošcem, da ste nam na ustanovni sestanek poslali delegata Marijana. :D
poldy Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Se Savinjčani zahvaljujemo Korošcem, da ste nam na ustanovni sestanek poslali delegata Marijana. :D Drugič pa prosim kerga druzga, pa de bo mev želodec sabo :twisted: :twisted: :wink:
marijan Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 želodec sem že imel s sebo in tudi odšel sem z njim-praznim, kajti dragi gostitelji niso prinesli nič savinjskega želodca
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se