Skoči na vsebino

Policija svetuje in kaznuje

Priporočene objave

Objavljeno
pred 54 minutami, thumper pravi:

manj policistov na cesti? mogoče res .. ampak ne zaradi števila temveč izostankov :

https://www.policija.si/images/stories/Statistika/LetnaPorocila/PDF/LetnoPorocilo2017.pdf

tabela "Izredni dopusti po enotah" stran 137 ... 92 uslužbencev je nabilo 296 dni izrednega dopusta... 

Je sedaj mogoče manj policistov na cesti ali jih je manj na cesti? 

Ti kar naprej prodajaj meglo. Jaz itak ne vem, koliko nas je bilo in, koliko nas je. 

Objavljeno

Pa ravno, ko sem mu hotel povedat, da nima registerske......je startu dalje.....

BD76C6CF-7225-4533-9275-8EAFB01D5AD3.jpeg

Objavljeno
pred 1 uro, sesir pravi:

Zato vedno v oklepaju..

Sam še en dokaz, da so več vredni. Če te ne plačuje ljudstvo si tretjerazreden.

Objavljeno

No sm se pogovarjal v soboto pri mojem prodajalcu Ktm-ov v Villachu okol kufrou pa sam prbije da mu pise da je dovoljena sirina z kufri 1080mm nakar pogledava v mojo prometno in se od enega  in glej ga zlomka ocitno imajo vsi adv 1290 , dovoljeno sirino s kufri 1080.

Pa da se sprijaznem sm se zmeri 2 cm presirok :D:D

56400420_361660954559459_7715821937385013248_n.jpg.41ff759334c3aad6b394d1bcfa6fc5b3.jpg

Objavljeno
pred 24 minutami, gasperX pravi:

Pa da se sprijaznem sm se zmeri 2 cm presirok :D:D

Dvakat ga boš zvrnu pa boš u gabaritu. :naughty:

Objavljeno
pred 1 minuto, Frenk 67 pravi:

Dvakat ga boš zvrnu pa boš u gabaritu. :naughty:

???????

Objavljeno

Če so širine zapisane, vsaj po mojem velja. 

56400420_361660954559459_7715821937385013248_n.jpg.41ff759334c3aad6b394d1bcfa6fc5b3.jpg.da4a10435051c7849062751367e7f564.jpg

Objavljeno
pred 3 urami, DAMI34 pravi:

Če so širine zapisane, vsaj po mojem velja. 

56400420_361660954559459_7715821937385013248_n.jpg.41ff759334c3aad6b394d1bcfa6fc5b3.jpg.458f61814ee5d4413b08ad76449438d4.jpg

Če povzamem po tvoje, je dovoljeno voziti z maksimalno hitrostjo, ker je napisana v homologaciji, voziti toliko tovora, kot je napisano v homologaciji, voziti z dvignjenim dvigalom, ker je, zopet, podatek o višini dvigala v homologaciji, ...

Ali si pri svojem zapisu mislil samo za Avstrijo? 

Pri tebi pogrešam en proces. Moram napisati, kateri? 

Objavljeno
pred 32 minutami, Borutt pravi:

Če povzamem po tvoje, je dovoljeno voziti z maksimalno hitrostjo, ker je napisana v homologaciji, voziti toliko tovora, kot je napisano v homologaciji, voziti z dvignjenim dvigalom, ker je, zopet, podatek o višini dvigala v homologaciji, ...

Ali si pri svojem zapisu mislil samo za Avstrijo? 

Pri tebi pogrešam en proces. Moram napisati, kateri? 

Stari ne sekiri se. 98 ali 102 še vedno je jeba v prometu. Vse ostalo, zavisi od tipa v modrem ali črnem kako se mu dvigne qurac. KTM ni mona. Pa -bmw tudi ne, verjetno več zmorejo kot "osli usmerjeni v cifre". Se pa strinjam tut idiotu ni moč dopovedati da je idiot in bo gladko užival v svojem početju. Maš AU policaje pa ITa policaje ki dobesedno ne prebavljajo Slovencev. In tu ti nobena zakonodaja ne pomaga.

Gašper je kopiral neki dokument v katerem so navedeni podatki, kaka je širina motorja z OEM kufri. Taka je in pika, pa se lahko userješ zraven. Aja lahko pa tudi nabijaš...tvoja odločitev.

ps. prosim ne smetit teme, kopiraj link tja kjer bi rad nabijal. Tenx

Objavljeno
pred 8 minutami, DAMI34 pravi:

Stari ne sekiri se. 98 ali 102 še vedno je jeba v prometu. Vse ostalo, zavisi od tipa v modrem ali črnem kako se mu dvigne qurac. KTM ni mona. Pa -bmw tudi ne, verjetno več zmorejo kot "osli usmerjeni v cifre". Se pa strinjam tut idiotu ni moč dopovedati da je idiot in bo gladko užival v svojem početju. Maš AU policaje pa ITa policaje ki dobesedno ne prebavljajo Slovencev. In tu ti nobena zakonodaja ne pomaga.

Gašper je kopiral neki dokument v katerem so navedeni podatki, kaka je širina motorja z OEM kufri. Taka je in pika, pa se lahko userješ zraven. Aja lahko pa tudi nabijaš...tvoja odločitev.

ps. prosim ne smetit teme, kopiraj link tja kjer bi rad nabijal. Tenx

Nabijati si začel ti s širino in nadaljeval z nečim vpisanim. 

Sploh pa si s tem zapisom samo meglo mešal. Poleg tega, da se ti ne sanja o naši zakonodaji in še manj o avstrijski, italijanski ali pa hrvaški. 

Se pa opravičujem ostalim uporabnikom te teme, da sem moral odgovoriti na glupost in nato še enkrat na še večjo glupost. 

Objavljeno

@DAMI34 to je bla slika moje avstrijske prometne... sem bil presenecen ker vem da naj bi bila maksimalna dovoljena sirina 100cm... 

No pa ocitno ni in smo se vsi motil.

Objavljeno
pred 28 minutami, Borutt pravi:

Nabijati si začel ti s širino in nadaljeval z nečim vpisanim. 

Sploh pa si s tem zapisom samo meglo mešal. Poleg tega, da se ti ne sanja o naši zakonodaji in še manj o avstrijski, italijanski ali pa hrvaški. 

Se pa opravičujem ostalim uporabnikom te teme, da sem moral odgovoriti na glupost in nato še enkrat na še večjo glupost. 

birokratek, namesto da pametuješ podaj dejstva. Ne pozabi pa na svojo malo "pomembnost" kjer boš nekomu težil na cesti zaradi 2 cm, katera sta celo vpisana v dokumentaciji. Zahojeno, bolano, otročje...in žalostno.

Malo bolj inteligenten in čustven človek, bi rešitev problema celo znal pojasniti nekoliko drugače, ampak ne...mi smo še vedno 100 let za kačami, pa moramo najprej posrati nekoga drugega, da dvignemo svoj rejting. Zlatko moj plavi...s takimi neumnostimi se ti rejting samo niža. :P

Zdej pa kr nadaljuj, povej kok smo vsi po vrsti kreteni, k še znakov, pa prometnega dovoljenja (neglede na izvor) ne znamo tolmačiti. In da potrebujemo najmanj še en "tacen" šnell qurz da bomo razumeli, da smo polpismeni osli, ki niti motorja voziti ne znamo!!!

Tenku moj bivši prjatu :D

ps: očitno po tvojem aU prometno dovoljenje ni merodajen in uradno priznan dokument, vsaj tak sklepam iz zapisa

Objavljeno
pred 2 minutami, gasperX pravi:

@DAMI34 to je bla slika moje avstrijske prometne... sem bil presenecen ker vem da naj bi bila maksimalna dovoljena sirina 100cm... 

No pa ocitno ni in smo se vsi motil.

Sem debato preselil nekam drugam, ker mi je neki Borut dvignil pritisk. In ja, prometna je uraden dokument!!!

Uraden.

ps. tudi GSi imajo kar vem v prometnem z oem kufri večjo dimenzijo.

tule je debata naprej, ampak ker gre spet za neko osebno obračunavanje sem preselil:

Objavljeno

Nisem vedu tole za bmw-jw... mene je bolj ko ne zanimal ce je v slovenskih prometnah tudi tako al je samo v avstriji... noja... 

Verjetno nebo ktm tolk neumen pa naredil tega samo v avstriji, tako da, moje razmislanje je dokaj brezvezno.

Objavljeno
Pravkar, gasperX pravi:

Nisem vedu tole za bmw-jw... mene je bolj ko ne zanimal ce je v slovenskih prometnah tudi tako al je samo v avstriji... noja... 

Verjetno nebo ktm tolk neumen pa naredil tega samo v avstriji, tako da, moje razmislanje je dokaj brezvezno.

jaz pa niti ne smem mislit, ker organ doživi vrhunec...Stari ampak med nama "prometno" je uraden dokument. To zlo dobro vem, tako kot italijanski libretto. In se naš policaj lahko samo userje zraven. Če piše 102 ali 108 je toliko in pika.!!!

Objavljeno

Res je se cisto strinjam s tabo.

Objavljeno (popravljeno)

Malo nerodna je ta zadeva z širino. Če je v ZVCP zapisano max. širina 100 cm potem je to merodajna dovoljena širina. Neglede na to kaj je proizvajalec napisal. Kakor razumem v prometni piše, da je širina motorja s kovčki 108cm. Pač gol podatek kakor sta teža, višina, dolžina, ccm,...  

Ne more iti tovarna "preko" zakona in kar sama določiti max. DOVOLJENO širino. 

Pa še ena o "zakonih in homologacijah"....sicer pri avtu. Imam vlečno kljuko, prikolico z NDM 750kg. Pa lahko samo sanjam o teh 750kg, ker v homologacijskem kartončku avta piše max.550kg. Torej sem v prekršku, če vlečem tako prikolico. Neumno, vem. Če hočem bit znotraj zakonske omejitve bi moral dati "prehomologirati" prikolico na 550kg. Pri nekaterih modelih prikolic obstaja že tovarniško ta opcija pri nakupu.

Popravljeno . Popravil Rey
Objavljeno
pred 3 minutami, Rey pravi:

Malo nerodna je ta zadeva z širino. Če je v ZVCP zapisano max. širina 100 cm potem je to merodajna dovoljena širina. Neglede na to kaj je proizvajalec napisal. Kakor razumem v prometni piše, da je širina motorja s kovčki 108cm. Pač gol podatek kakor sta teža, višina, dolžina, ccm,...

Ja ampak dokler je stvar vpisana v prometno se pravi je zadeva zakonsko  dovoljena alli pac??? 

Objavljeno
pred 1 minuto, gasperX pravi:

Ja ampak dokler je stvar vpisana v prometno se pravi je zadeva zakonsko  dovoljena alli pac??? 

Če mene vprašaš ni vredu. Zdaj če je v Avstrijskem zakonu dovoljeno npr.108cm in je motor na avstrijsko tablico ne bi smelo biti problemov. Sklicujem se na ta primer: pri nas moraš na avtu imeti platišča in pnevmatike pod robom blatnika. V Nemčiji je dovolj, da je tekalna površina pod robom blatnika (pol pa imaš golfe1 predelane v nulo z 10J platišči in gumami katerim se čudiš kako stojijo gor. Platišče štrli izpod karoserije tudi po 5cm, tekalna površina pnevmatike pa pod blatnikom). Če pride nemec s takim avtom v SLO ga naši organi ne morejo oglobiti, ker avto ustreza vsem zahtevam v državi v kateri je registriran in opravljen tehnični pregled. 

Objavljeno

Sej to... se pravi ce je v avstriji tako  pol nebi blo problema.... Me pa se vedno zanima ali je tudi tako zapisano v slovenski prometni ali homologaciji. Samo to me je zanimalo in nic vec... 

Sicer pa tudi v avstriji take golfe zelo radi gledajo.... jih lepo s ceste dajejo.... Je pa res da jih zelo veliko na prikolcah pride.

Objavljeno
pred 3 minutami, gasperX pravi:

Sej to... se pravi ce je v avstriji tako  pol nebi blo problema.... Me pa se vedno zanima ali je tudi tako zapisano v slovenski prometni ali homologaciji. Samo to me je zanimalo in nic vec... 

Sicer pa tudi v avstriji take golfe zelo radi gledajo.... jih lepo s ceste dajejo.... Je pa res da jih zelo veliko na prikolcah pride.

a še nisi ugotovil, da je interpretacija zakonodaje pogojena s tistim ki maha z loparčkom? :P

Spomni se @The Laklovega primera.

Mi pa potem vsekakor ni jasno zakaj v prometni piše jakost zvoka v db pri določenih obratih, prav tako izpust Co2 in še kaj, kar naj bi bilo merodajno.

Mogoče bi bilo fajn videti tudi kako našo homologacijo lastnika KTM Advenčerja, pa tut kakih gsov, ker in sem bral da imajo zapisano več kot 100cm. Ne me pa prijet za besedo kje.

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

Mi pa potem vsekakor ni jasno zakaj v prometni piše jakost zvoka v db pri določenih obratih, prav tako izpust Co2 in še kaj, kar naj bi bilo merodajno.

Zakaj pa sej ves... zato da se uni z loparckom kj drugega zmislijo :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!