jskrablin Objavljeno September 2, 2019 Opozori Objavljeno September 2, 2019 Ob 26. 8. 2019 ob 11:22, Kaldu pravi: Še sedaj, ko imajo kamp brez vseh dovoljenj ne jebej... nobenega. Delajo, kot da ni nič. Nimajo kampa, mobilne hišice imajo. In na tej točki naša zakonodaja preprosto odpove. Namesto da bi zadevo eno jutro preprosto izselili in povozili z bagrom, odpeljali na smetišče in račun izdali lastniku zemljišča, se bojo jajcali razni inšpektorji, vrtele sodne obravnave in nikomu ništa. Vsakih par mesecev oz let plačati par sto € odvetniku da novo pritožbo spiše ni problem. Če priguraš do kake revizije na vrhovno sodišče je pa sploh zmaga. Postopke se da lepo zavlečti tudi ko je že jasno da si popušil qurac... če se ti lih da s tem ubadati. In Zavašnikovim se očitno da, ker drugega kot problemov itak ne delajo že zelo dolgo. Kot smo že pogruntali. Ukradeš jurja, si kriminalc. Ukradeš par resnih mio in si spoštovan gospod. Rubež hiše zaradi 120€ komunalega dolga se je predstavljalo kot delovanje pravne države, Jankovičem odpišejo 16 mio dolga... ker so spoštovana gospoda. Sam to problem Policije. To je problem zakonodaje in sodišč. In volilcev, ki se vedno znova pustijo pelat na iste fore. Tako da če se kdaj komu zazdi da bi kaj 'mimo spelal'. Iti tako na veliko in brutalno. Če ne rata, odsediš kako leto in je mir. Sam isto velja za kurje tatove. Če pa rata... hej, mogoče boš čez par let župan ljubljanski.
Kaldu Objavljeno September 2, 2019 Opozori Objavljeno September 2, 2019 pred 17 minutami, jskrablin pravi: Nimajo kampa, mobilne hišice imajo. In na tej točki naša zakonodaja preprosto odpove. Potem tujci kampirajo na črno! Ravno ta vikend je bil avtodom parkiran pod hišicami, imajo tudi elektro-omarice za priklop. Oglašujejo se kot kamp prostor. Vse je pa postavljeno na kmetijskem zemljišču! Zavašnikovi na odločbo zahtevajo sodno varstvo in začne se taktika zavlačevanja do zastaranja postopka. To prakso uporabljajo že dolgo, pa ne samo oni.
jskrablin Objavljeno September 2, 2019 Opozori Objavljeno September 2, 2019 pred 11 minutami, Kaldu pravi: Potem tujci kampirajo na črno! Ravno ta vikend je bil avtodom parkiran pod hišicami, imajo tudi elektro-omarice za priklop. Oglašujejo se kot kamp prostor. Vse je pa postavljeno na kmetijskem zemljišču! Ja in ja. In vem da vse stoji na kmetijskem zemljišču. So že tudi dobili (pred hišicami) odločbo za odstranitev nasutega peska tam. Sam lej, tako to gre. Oni pač igrajo na trdo, pristojne državne službe pa se raje razglasijo za nepristojne kot pa da bi ukrepale na trdo. Pol pa se legalizirajo gorske kmetije z bazeni, sušilnice sadja ratajo hiše in tako dalje. Če je priimek tapravi, al pa te tapravi od zadaj pritiska (naprej al pa 'sam' pritiska) pol je dovoljeno marsikaj. Zlovenija, pravna država. Sej Policija je vredna svoje teže v marsičem, sam kaj je nad Policijo je bistveno bolj gnilo. pred 17 minutami, Kaldu pravi: Zavašnikovi na odločbo zahtevajo sodno varstvo in začne se taktika zavlačevanja do zastaranja postopka. To prakso uporabljajo že dolgo, pa ne samo oni. To je pa posledica 'zanimivo' spisane zakonodaje. Kaldu 1
Kmet2 Objavljeno September 2, 2019 Opozori Objavljeno September 2, 2019 pred 1 uro, jskrablin pravi: Nimajo kampa, mobilne hišice imajo. In na tej točki naša zakonodaja preprosto odpove. Namesto da bi zadevo eno jutro preprosto izselili in povozili z bagrom, odpeljali na smetišče in račun izdali lastniku zemljišča, se bojo jajcali razni inšpektorji, vrtele sodne obravnave in nikomu ništa. Vsakih par mesecev oz let plačati par sto € odvetniku da novo pritožbo spiše ni problem. Če priguraš do kake revizije na vrhovno sodišče je pa sploh zmaga. Postopke se da lepo zavlečti tudi ko je že jasno da si popušil qurac... če se ti lih da s tem ubadati. In Zavašnikovim se očitno da, ker drugega kot problemov itak ne delajo že zelo dolgo. Kot smo že pogruntali. Ukradeš jurja, si kriminalc. Ukradeš par resnih mio in si spoštovan gospod. Rubež hiše zaradi 120€ komunalega dolga se je predstavljalo kot delovanje pravne države, Jankovičem odpišejo 16 mio dolga... ker so spoštovana gospoda. Sam to problem Policije. To je problem zakonodaje in sodišč. In volilcev, ki se vedno znova pustijo pelat na iste fore. Tako da če se kdaj komu zazdi da bi kaj 'mimo spelal'. Iti tako na veliko in brutalno. Če ne rata, odsediš kako leto in je mir. Sam isto velja za kurje tatove. Če pa rata... hej, mogoče boš čez par let župan ljubljanski. To trobim jaz že vrsto let. Zakon ni za vse isti in zelo pomembno je kako se pišeš. Ampak moj kolega policist ni tega mnenja. On nas uči, če kršiš plačaj in seveda men odnese pokrovko.....
Borutt Objavljeno September 2, 2019 Opozori Objavljeno September 2, 2019 pred 3 urami, maus pravi: Pri starejših je pa tko .. če se dva starejša državljana, po polnoči, na glas pogovarjata, saj sta naglušna, a s sta lahko kaznovana za JRM včeraj nisem videl čoperja, ki se ni dru k ranjen nemc Zdaj vidiš, kaj te kmalu čaka maus in Zok 2
Borutt Objavljeno September 2, 2019 Opozori Objavljeno September 2, 2019 pred 3 urami, jskrablin pravi: Nimajo kampa, mobilne hišice imajo. In na tej točki naša zakonodaja preprosto odpove. Namesto da bi zadevo eno jutro preprosto izselili in povozili z bagrom, odpeljali na smetišče in račun izdali lastniku zemljišča, se bojo jajcali razni inšpektorji, vrtele sodne obravnave in nikomu ništa. Vsakih par mesecev oz let plačati par sto € odvetniku da novo pritožbo spiše ni problem. Če priguraš do kake revizije na vrhovno sodišče je pa sploh zmaga. Postopke se da lepo zavlečti tudi ko je že jasno da si popušil qurac... če se ti lih da s tem ubadati. In Zavašnikovim se očitno da, ker drugega kot problemov itak ne delajo že zelo dolgo. Kot smo že pogruntali. Ukradeš jurja, si kriminalc. Ukradeš par resnih mio in si spoštovan gospod. Rubež hiše zaradi 120€ komunalega dolga se je predstavljalo kot delovanje pravne države, Jankovičem odpišejo 16 mio dolga... ker so spoštovana gospoda. Sam to problem Policije. To je problem zakonodaje in sodišč. In volilcev, ki se vedno znova pustijo pelat na iste fore. Tako da če se kdaj komu zazdi da bi kaj 'mimo spelal'. Iti tako na veliko in brutalno. Če ne rata, odsediš kako leto in je mir. Sam isto velja za kurje tatove. Če pa rata... hej, mogoče boš čez par let župan ljubljanski. Slišim od inšpekcije, da lahko naredijo to in ono glede neke zadeve in sicer do določene točke, ko se vse skupaj ustavi. Kar naenkrat nimajo več pooblastil ali pa nekdo vse skupaj ustavi oziroma kako drugače onemogoči. Če je ali bi bil interes, se oziroma bi se vse rešilo. Tako pa, politika.
Borutt Objavljeno September 2, 2019 Opozori Objavljeno September 2, 2019 pred 1 uro, Kmet2 pravi: To trobim jaz že vrsto let. Zakon ni za vse isti in zelo pomembno je kako se pišeš. Ampak moj kolega policist ni tega mnenja. On nas uči, če kršiš plačaj in seveda men odnese pokrovko..... Zakon je isti, samo ti si na K, tvoj papež v belem mestu pa na J. Ampak ti nisi takšen kaliber, kot so tisti grabežljivci in, če boš poskusil isto, ne tukaj mešati prekrške v prometu, boš drugače čutil šibo božjo. Plačaj, da dobim povišico
Darko3g Objavljeno September 2, 2019 Opozori Objavljeno September 2, 2019 pred 13 urami, maus pravi: Pri starejših je pa tko .. če se dva starejša državljana, po polnoči, na glas pogovarjata, saj sta naglušna, a s sta lahko kaznovana za JRM Al pa to: maus in Zok 2
Fazer03 Objavljeno September 6, 2019 Opozori Objavljeno September 6, 2019 https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5d7235fac3af3/foto-v-triglavskem-narodnem-parku-preglasni-motoristi-ob-400-evrov Predvidevam da so to v večini udeleženci zbora pri severnih sosedih ...
Darko3g Objavljeno September 6, 2019 Opozori Objavljeno September 6, 2019 Zgleda, da smo zelo uspešni pri odganjanju gostov. Če bi merili hrup med panoramsko vožnjo okoli Vrbskega jezera, ki traja skoraj dve uri ali pa hrup okoli Baškega jezera, bi samo na hrupu zaslužili mastne denarje. Res pa je, da bi bilo to prvič in zadnjič. DAMI34 in ligenjček 2
Borutt Objavljeno September 6, 2019 Opozori Objavljeno September 6, 2019 pred 25 minutami, Darko3g pravi: Zgleda, da smo zelo uspešni pri odganjanju gostov. Če bi merili hrup med panoramsko vožnjo okoli Vrbskega jezera, ki traja skoraj dve uri ali pa hrup okoli Baškega jezera, bi samo na hrupu zaslužili mastne denarje. Res pa je, da bi bilo to prvič in zadnjič. Menda v Avstriji ne merijo hrup motorjem. Vsaj tako pravijo tisti, ki na meji vstavljajo izpadle dele. SAR-Solo Adventure rider in Xebec 1 1
Xebec Objavljeno September 6, 2019 Opozori Objavljeno September 6, 2019 a jodlarčki kj merjo pa colajo? baje na polno, pa se folk vseeno vrača vsak let...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 pred 5 urami, Borutt pravi: Menda v Avstriji ne merijo hrup motorjem. Vsaj tako pravijo tisti, ki na meji vstavljajo izpadle dele. Letos sem bil izmerjen štiri krat. Dva krat na meji v Dravogradu, 1x Železna kaplja in 1x v Koralpah. Postavljene imajo merilce tudi na počivališčih, avtobusnih postajah, nekje ob cesti in ko letiš mimo izmeri ter nato čez nekaj 100m prekrškarje izvlečejo na stran. Meritev in postopek. Teh sploh ne opaziš, kje so. Prav je tako. MiNa 1
Borutt Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 pred 2 urami, The Lakl pravi: Letos sem bil izmerjen štiri krat. Dva krat na meji v Dravogradu, 1x Železna kaplja in 1x v Koralpah. Postavljene imajo merilce tudi na počivališčih, avtobusnih postajah, nekje ob cesti in ko letiš mimo izmeri ter nato čez nekaj 100m prekrškarje izvlečejo na stran. Meritev in postopek. Teh sploh ne opaziš, kje so. Prav je tako. Imaš vse original? Ker v tem primeru ne vidim potrebe po meritvi. Saj bi moral biti hrup v tem primeru znotraj dovoljenega. Šele pri kakšnem nedovoljenem posegu se glasnost ropotanja spremeni. Poznam pa primer zasega skuterja zaradi 3 km/h. 48 je pokazala mašina. Torej, zakaj sploh peljati takšen skuter na tehnični in zakaj sploh poslušati nekoga z zlato obrobo. Ampak so. Ful brihtni vsi skupaj. Da ne pišem o karambolu, ko je nekdo z zlato obrobo rekel policistu, naj za pijanega udeleženca piše hitrost. In to zato, ker je napihal in ne, ker bi to bilo res. V resnici je bila stran vožnje. Spet brihtni.
Kugelschreiber Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 3 hours ago, The Lakl said: Letos sem bil izmerjen štiri krat. Dva krat na meji v Dravogradu, 1x Železna kaplja in 1x v Koralpah. Postavljene imajo merilce tudi na počivališčih, avtobusnih postajah, nekje ob cesti in ko letiš mimo izmeri ter nato čez nekaj 100m prekrškarje izvlečejo na stran. Meritev in postopek. Teh sploh ne opaziš, kje so. Prav je tako. Kako de ne oglobijo 95% harleyev?
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 pred 2 urami, Borutt pravi: Imaš vse original? Ker v tem primeru ne vidim potrebe po meritvi. Saj bi moral biti hrup v tem primeru znotraj dovoljenega. Šele pri kakšnem nedovoljenem posegu se glasnost ropotanja spremeni. Poznam pa primer zasega skuterja zaradi 3 km/h. 48 je pokazala mašina. Torej, zakaj sploh peljati takšen skuter na tehnični in zakaj sploh poslušati nekoga z zlato obrobo. Ampak so. Ful brihtni vsi skupaj. Da ne pišem o karambolu, ko je nekdo z zlato obrobo rekel policistu, naj za pijanega udeleženca piše hitrost. In to zato, ker je napihal in ne, ker bi to bilo res. V resnici je bila stran vožnje. Spet brihtni. Meritev na meji za vse motorje. Tudi kot tablice so obenem preverjali.Pred mano so oglobili enga čoperja ter nagnali nazaj. Mene ni strah. Tak nežen agregat imam, da je ketna najbolj glasna zadeva MiNa in Joker 1 1
Borutt Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 pred 46 minutami, The Lakl pravi: Meritev na meji za vse motorje. Tudi kot tablice so obenem preverjali.Pred mano so oglobili enga čoperja ter nagnali nazaj. Mene ni strah. Tak nežen agregat imam, da je ketna najbolj glasna zadeva Čudno, da se ni še nobeden zagovornik glasnih izpuhov, ki rešujejo življenja, oglasil. Pravzaprav se sploh ne čudim, da se nihče ne oglasi, ko Avstrijci izvajajo zakon. Doma vsi glasni, preko meje poscani cucki. Torej, ko bo tukaj na vrsti izvajanje zakona, bo takoj vse narobe in bodo vsi prasci, ker nimajo drugega in pametnejšega dela. Še smeti iz Avstrije naj prinesejo nazaj in jih vržejo pri nas po tleh. Ker tukaj se menda lahko počne karkoli, v Avstriji pač ne. Tedybear, Fazer03, sebenc in 2 others 5
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 Poznam kar nekaj motoristov, kateri se ne upajo peljati v Avstrijo. Doma pa kralji ravnin. V sosednji Avstriji in skoraj vsaka druga vas postavljen stacjonarni radar. Nobenega ne moti. Pri nas smo plačali lepo odškodnino za podiranje Kanglerjevih radarjev. Slej, ko prej bodo nazaj. Takšni ali drugačni. Pa bo ponovno vik in krik. Ne rečem, da tudi sam ne stisnem preko omejitev a tam, kjer me lahko preseneti le kak kos divjadi. Preglasni izpuhi??? Ok. Zamisli si, da imaš bajto, na primer na “Ridah” in cele dneve poslušaš rohnenje projektilov mimo hiše! Otroci se zbujajo, psu odpada dlaka in juha na krožniku se trese od bobnenja. Vzameš gnojne vile in na cesto. Tako, kot je lani en stric na Želeni kaplji delal red MiNa, bajkr88 in Joker 3
DAMI34 Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 dejte jih, dejte, varnost se s količino inkasa zboljšuje.
Borutt Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 pred 22 minutami, The Lakl pravi: Poznam kar nekaj motoristov, kateri se ne upajo peljati v Avstrijo. Doma pa kralji ravnin. V sosednji Avstriji in skoraj vsaka druga vas postavljen stacjonarni radar. Nobenega ne moti. Pri nas smo plačali lepo odškodnino za podiranje Kanglerjevih radarjev. Slej, ko prej bodo nazaj. Takšni ali drugačni. Pa bo ponovno vik in krik. Ne rečem, da tudi sam ne stisnem preko omejitev a tam, kjer me lahko preseneti le kak kos divjadi. Preglasni izpuhi??? Ok. Zamisli si, da imaš bajto, na primer na “Ridah” in cele dneve poslušaš rohnenje projektilov mimo hiše! Otroci se zbujajo, psu odpada dlaka in juha na krožniku se trese od bobnenja. Vzameš gnojne vile in na cesto. Tako, kot je lani en stric na Želeni kaplji delal red In potem gredo na Jadranko podirati hitrostne rekorde med ovinki, kajne. Kralj je kralj. Res smo čudni, ker nimamo toliko radarjev in, ker ne merimo glasnost na meji in na vseh popularnih cestah. Čudaki brez radarjev in brez kontroliranja. Če stisneš med ovinki, je to samo užitek in nič drugega. Po ravninah ni nekega užitka. Razen za rakete, ki se pred ovinkom ustavijo in sprehodijo do naslednje ravnine. Glede glasnosti ne moreš diskutirati z nekom brez dušilca. On ne razume drugega, kot ropot v svoji glavi. In je potem vojna med gluhim in jeznim. Kajti, ne razumeta se. Kot tisti, ki primerja kaznovane z varnostjo. Pač ni mesta v glavi za razumevanje. Eni ropot, drugi meglo, tretji zmedo, ...
DAMI34 Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 mene pa moti, da so ugotovili, da električna vozila rabijo imeti, ko se premikajo, nek zvočni signal. Zakaj, a ni lepo, ko se tički slišijo? Pa piš vetra
Popularna objava Kmet2 Objavljeno September 7, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno September 7, 2019 Bom pristavil svoj cent, vljudno seveda. Ljudje oz motoristi brez dušilcev so po večini lokalni dirkači, kot sem bil včasih sam. Bolj je pokal bolj vesel. In roko na srce, ko sem dohitel s tistim hrupom miga, avto se je nemudoma odzval, me opazil itd. Se pravi lahko rečemo, da smo potencialnega sanjača na cesti s hrupom opozorili na sebe, ker po večini ljudje v avtih slabo spremljajo promet za seboj....radio, čik, pogovor s sovoznikom, mobitel.... . Ni čisto iz trte zvito nekaj o varnosti. Koliko je moteče za ljudi je spet druga zgodba in ja zdaj mi grejo ti bombniki na nerv. Osebno sem, ko sem začel delat daljše izlete, kot okrog svoje bajte sam vtaknil dušilce nazaj, saj sem po 400km ko sem se ulegel v posteljo poslušal piskanje v betici. To pomeni poškodbo sluha. Ker delam kar nekaj km letno že vrsto let sem izgubil 10% prvotnega sluha. Vsaj tako so mi povedali bogovi v belem. Zdaj namesto da bi odstranil dušilce in s tem strašil avtomobiliste raje pripeljem za njim in nakažem prehitevanje z smernikom, če me șe vedno ne vidi kratko pohupam, pa ne tako, da ga hočem izrinit iz ceste ampak korektno dvakrat na kratko. Marsikdo celo nakaže naj prehitim, se pa najdejo tudi tisti, ki mi jeb..... mamico, ponavadi taki vijugajo po celi cesti..... Raje slišim kot, da sem glasen. Upam, da sem napisal razumljivo, da ne bo spet hude krvi Če bi sam živel na ridah, bi marsikdo fasal po kepi, navsezadnje lahko tudi sam, saj se za vsakega najde zdravilo Lep dan vam želim, tu v Paklenici je židan mir, lt ima dušilce, drugih motorjev ni, ne bi moglo biti boljše. pik1, MiNa, Kaldu in 7 others 10
Vin Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 6 hours ago, Kugelschreiber said: Kako de ne oglobijo 95% harleyev? Homologirani so na 102 dB, potem policaji pri meritvi prištejejo še 5 dB varnostne razlike in imaš na cesti čoperja, ki preglasi avion. Na drugi strani pa ustavijo nek brezvezen Kawasaki, ki ima homologiranih 87 dB in ga izločijo iz prometa, če je hrup nad 92 dB. DAMI34 in ligenjček 2
Kmet2 Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 pred 7 minutami, Vin pravi: Homologirani so na 102 dB, potem policaji pri meritvi prištejejo še 5 dB varnostne razlike in imaš na cesti čoperja, ki preglasi avion. Na drugi strani pa ustavijo nek brezvezen Kawasaki, ki ima homologiranih 87 dB in ga izločijo iz prometa, če je hrup nad 92 dB. Za vse bi moralo biti enotna najvišja dovoljena glasnost in pika, ker gledamo na ljudi in ne koliko konjev ima stroj, vsaj tako bi bilo pravilno. V Iranu imajo vsi taxiji naprimer blokado na 120kmh pa imaš ti lahko ferarija z 600hp al pa Dacio ....z 100hp... ligenjček 1
Snečer Objavljeno September 7, 2019 Opozori Objavljeno September 7, 2019 ja, dajmo blokirat na 80hp in 130kmh...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se