Skoči na vsebino

Policija svetuje in kaznuje

Priporočene objave

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

si prepričan? 

skoraj

Objavljeno (popravljeno)
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

skoraj

no, niso iz veljave

...19.1.2023...

Popravljeno . Popravil motozajebant
Objavljeno
pred 26 minutami, motozajebant pravi:

si prepričan? 

Omejena časovna veljavnost kartic vozniškega dovoljenja

Vozniki posedujemo vozniška dovoljenja v dveh oblikah: na tridelnem roza obrazcu ali na kartici. Do 13. 7. 2009 smo upravne enote izdajale vozniška dovoljenja na tridelnih roza obrazcih, z uveljavitvijo Pravilnika o vozniških dovoljenjih (Uradni list RS, št. 51/2009, ki je začel veljati 13. 7. 2009), pa smo začeli vozniška dovoljenja izdajati izključno na polikarbonatni kartici z zaščitnimi elementi. Pomembna novost te kartice pa je, da je njena veljavnost časovno omejena.

Časovna veljavnost kartice vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, A2, A, B, B1, BE, F in G, velja največ 10 let. Po dopolnjeni voznikovi starosti 70 let se vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo 5 let.

Veljavnost kartice vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorij C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 in D1E pa je omejena na 5 let. Po dopolnjeni voznikovi starosti 65 let, se to vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo 3 let.

13.7. 2019 je tako poteklo 10 let od začetka izdaje vozniških dovoljenj na kartici, zaradi česar je že kar nekaj voznikov moralo ta potečena vozniška dovoljenja zamenjati. Imetniki tovrstnih vozniških dovoljenj bodite pozorni na potek njihove veljavnosti in na upravni enoti pravočasno vložite vlogo za novo kartico vozniškega dovoljenja. Za izdajo vozniškega dovoljenja potrebujete ustrezno fotografijo ter plačate upravno takso in tiskovino v skupni višini 19,14 EUR.

Imetniki vozniških dovoljenj na tridelnih roza obrazcih morate ta dovoljenja zamenjati najpozneje do 19. januarja 2023, pri čemer pa obdržite vse veljavne pravice (kategorije), kot izhajajo iz tega dovoljenja.

vir: https://www.gov.si/novice/2019-09-25-potek-veljavnosti-vozniskih-dovoljenj/

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 minuto, maus pravi:

Omejena časovna veljavnost kartic vozniškega dovoljenja

Vozniki posedujemo vozniška dovoljenja v dveh oblikah: na tridelnem roza obrazcu ali na kartici. Do 13. 7. 2009 smo upravne enote izdajale vozniška dovoljenja na tridelnih roza obrazcih, z uveljavitvijo Pravilnika o vozniških dovoljenjih (Uradni list RS, št. 51/2009, ki je začel veljati 13. 7. 2009), pa smo začeli vozniška dovoljenja izdajati izključno na polikarbonatni kartici z zaščitnimi elementi. Pomembna novost te kartice pa je, da je njena veljavnost časovno omejena.

Časovna veljavnost kartice vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, A2, A, B, B1, BE, F in G, velja največ 10 let. Po dopolnjeni voznikovi starosti 70 let se vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo 5 let.

Veljavnost kartice vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorij C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 in D1E pa je omejena na 5 let. Po dopolnjeni voznikovi starosti 65 let, se to vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo 3 let.

13.7. 2019 je tako poteklo 10 let od začetka izdaje vozniških dovoljenj na kartici, zaradi česar je že kar nekaj voznikov moralo ta potečena vozniška dovoljenja zamenjati. Imetniki tovrstnih vozniških dovoljenj bodite pozorni na potek njihove veljavnosti in na upravni enoti pravočasno vložite vlogo za novo kartico vozniškega dovoljenja. Za izdajo vozniškega dovoljenja potrebujete ustrezno fotografijo ter plačate upravno takso in tiskovino v skupni višini 19,14 EUR.

Imetniki vozniških dovoljenj na tridelnih roza obrazcih morate ta dovoljenja zamenjati najpozneje do 19. januarja 2023, pri čemer pa obdržite vse veljavne pravice (kategorije), kot izhajajo iz tega dovoljenja.

vir: https://www.gov.si/novice/2019-09-25-potek-veljavnosti-vozniskih-dovoljenj/

saj jaz to vem... nisem jaz napisal da so že zdavnaj iz veljave... 

Objavljeno (popravljeno)
pred 26 minutami, motozajebant pravi:

no, niso iz veljave

...19.1.2023...

a lahko prosim še jaz izpadem pameten kdaj pa kdaj :dry: 

pred 1 minuto, motozajebant pravi:

vem :P 

saj spremljam vse poteze :lol1: 

Popravljeno . Popravil maus
  • Haha 2
Objavljeno
pred 2 minutami, maus pravi:

zamenjati najpozneje do 19. januarja 2023,

To so do sedaj že 3x spremenili, tako da ni ravno rečeno, da ne bodo še enkrat.

lp

Objavljeno
pred 1 minuto, maus pravi:

a lahko prosim še jaz izpadem pameten kdaj pa kdaj :dry: 

vem :P 

saj spremljam vse poteze :lol1: 

bolje ispasti glup nego iz aviona :lol1:

Objavljeno

moj komentar je letel na @Darko3gko pravi da mu velja do 80 leta..torej, samo če ima 78 let mu bo veljalo, drgač pa ne :P

Objavljeno
Pravkar, franc pravi:

To so do sedaj že 3x spremenili, tako da ni ravno rečeno, da ne bodo še enkrat.

lp

verjetno ne bodo več.. se pa nikol ne ve :P  .. mi je plastika ljubša... rozika je bila 100 x mokra ;)

pred 1 minuto, motozajebant pravi:

bolje ispasti glup nego iz aviona :lol1:

sj vem noooo :ras: 

• Haha 1
Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

moj komentar je letel na @Darko3gko pravi da mu velja do 80 leta..torej, samo če ima 78 let mu bo veljalo, drgač pa ne :P

nevem, napisano je bilo da so že zdavnaj iz veljave, kar ne drži :) nima veze... 

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

velja mu kategorija ne pa izpit ;)  .. pa še to ne vse kategorije, kot je razvidno iz mojega preplonkanega prispevka :P 

Objavljeno

nevem, napisano je bilo da so že zdavnaj iz veljave, kar ne drži :) nima veze... 

rok trajanja na 3delnih roza je bil zelllo dolg, tudi na mojem, ne vem točno ampak tja do ene 80 let..mojih, ker pa jih je potrebno prej zamenjati, ta rok žal ne velja.

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

rok trajanja na 3delnih roza je bil zelllo dolg, tudi na mojem, ne vem točno ampak tja do ene 80 let..mojih, ker pa jih je potrebno prej zamenjati, ta rok žal ne velja.

kar pa ne pomeni da niso že zdavnaj iz veljave. 

Še vedno so veljavni in jih lahko uporabljaš... trenutno do 23.1.2023... tko je in nič drugače. 

Objavljeno
pred 27 minutami, motozajebant pravi:

kar pa ne pomeni da niso že zdavnaj iz veljave. 

Še vedno so veljavni in jih lahko uporabljaš... trenutno do 23.1.2023... tko je in nič drugače. 

prou

• Hvala 1
Objavljeno

In če ne podaljšaš? Ali potem velja, da voziš brez veljavnega izpita in ti zasežejo vozilo? Saj ni potrebno znova opravljati izpita ampak le podaljšati plastiko.

Po 80. pa moraš na pregled in potem ti nekaj šepetajo, pa se nič ne sliši, in moraš gledati v nek aparat, kjer je not sama tema pa razmazane črke, potem pa ti rečejo, da nisi dovolj dober za na motor (dokler vidim kamion nasproti, sem še dober za na cesto - ko šljivi pešce in kolesarje - naj se pazijo sami press).

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno
Pravkar, Darko3g pravi:

In če ne podaljšaš? Ali potem velja, da voziš brez veljavnega izpita in ti zasežejo vozilo? Saj ni potrebno znova opravljati izpita ampak le podaljšati plastiko.

Po 80. pa moraš na pregled in potem ti nekaj šepetajo, pa se nič ne sliši, in moraš gledati v nek aparat, kjer je not sama tema pa razmazane črke, potem pa ti rečejo, da nisi dovolj dober za na motor (dokler vidim kamion nasproti, sem še dober za na cesto - ko šljivi pešce in kolesarje - naj se pazijo sami press).

vpraš motozajebanta, on je IN :P

Objavljeno
pred 6 urami, DAMI34 pravi:

veljavnost vozniškega je 10 let ..torej je lahko star 70 let če obnovi sedaj.. oz.68 let če ga bo zamenjal tik pred iztekom roka..

Objavljeno (popravljeno)

A ste pismeni?

Meni vozniško dovoljenje velja do mojega 80ga leta.

Tisto, kar pa vas matra, je veljavnost samega dokumenta(ja plastične kartice)

Tisto je potrebno menjavat na 10 let... Zakaj? Ja zato, da nekaj zaslužijo ne...

Če si bi bolje ogledali samo plastično kartico, bi na njeni sprednji strani videli datum kdaj je bila izdana in datum, do katerega je veljavna.(Veljavnost dokumenta)

Na zadnji strani pa imate ob vsaki kategoriji posebaj zapisano do kdaj vozniško dovoljenje za posamezno kategorijo velja.

Kako je reku naš član?

BO ŠLO?

:lol1:

0-02-05-8732404a659850ce21ed24e2b28dec23a9da2df4e74ddf7c7c985d43cd89a8eb_cea214a5.thumb.jpg.d8a945eda4228bad2fb3b81fadc688ed.jpg1180850778_Breznaslova.thumb.png.459389430eb6e23ba06e45a99397696d.png

Popravljeno . Popravil C eagle
Objavljeno
pred 10 minutami, C eagle pravi:

A ste pismeni?

Tisto je potrebno menjavat na 10 let... Zakaj? Ja zato, da nekaj zaslužijo ne...

Če si bi bolje ogledali samo plastično kartico, bi na njeni sprednji strani videli datum kdaj je bila izdana in datum, do katerega je veljavna.(Veljavnost dokumenta)

Na zadnji strani pa imate ob vsaki kategoriji posebaj zapisano do kdaj vozniško dovoljenje za posamezno kategorijo velja.

Kako je reku naš član?

BO ŠLO?

0-02-05-8732404a659850ce21ed24e2b28dec23a9da2df4e74ddf7c7c985d43cd89a8eb_cea214a5.thumb.jpg.d8a945eda4228bad2fb3b81fadc688ed.jpg1180850778_Breznaslova.thumb.png.459389430eb6e23ba06e45a99397696d.png

ampak če ne podalšaš kartice, dokumnta kakorkoli imenuješ in te štopa policija plačaš kot da voziš brez vozniške=)

isto imaš ko si star 70 let zdravniški pregled kjer ti lahko reče nisi zmožen za vožnjo in ti ne podalšajo in nimaš več vozniške. pa lahko na kartici 35x piše do 80 leta starosti oziroma v tvojem primeru do 2046.

Objavljeno (popravljeno)
pred 12 minutami, Shillien pravi:

ampak če ne podalšaš kartice, dokumnta kakorkoli imenuješ in te štopa policija plačaš kot da voziš brez vozniške?

isto imaš ko si star 70 let zdravniški pregled kjer ti lahko reče nisi zmožen za vožnjo in ti ne podalšajo in nimaš več vozniške. pa lahko na kartici 35x piše do 80 leta starosti oziroma v tvojem primeru do 2046.

Bom preveril, kake so sankcije glede tega...

Ko nisi več sposoben za volan ali belanco, pač nisi. Sam težko poveš objektivno. Težko to dopoveš tudi komu iz svoje bližine... verjemi...

Upam, da bom mel toliko samokontrole kot jo je imel moj fotr.

Je pri 80 letu reku: Jaz ne vidim več prav. Ne počutim se varen voznik.

In je nehal vozit...

PS: Nekateri, pravzaprav ogromno jih je, ki sploh ne bi smeli dobiti vozniškega dovoljenja...   Še karjole jim ne bi pustu vozit...

Samo, kdo sem jaz, da bi to komu prepovedal?

Popravljeno . Popravil C eagle
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 32 minutami, Shillien pravi:

ampak če ne podalšaš kartice, dokumnta kakorkoli imenuješ in te štopa policija plačaš kot da voziš brez vozniške?

Evo:

(6) Z globo 40 eurov se za prekršek kaznuje voznik motornega vozila, ki vozi z vozniškim dovoljenjem, katerega veljavnost je potekla, če pogoj za podaljšanje njegove veljavnosti ni predložitev veljavnega zdravniškega spričevala ali potrdila o dodatnem usposabljanju voznika začetnika, ali vozi s potrdilom iz četrtega odstavka tega člena, katerega veljavnost je potekla.

Važno je, da ni potekla veljavnost kategorije, oz. kake druge omejitve(očala...itd..)

Če pa je potekla kategorija oz. zdravniško spričevalo itd...

E, pol je pa pešHonda in mučo expensiv....

Objavljeno
pred 56 minutami, C eagle pravi:

A ste pismeni?

Kako je reku naš član?

BO ŠLO?

kazen je tip fasal, (zaplemba vozila zaradi  20km prekoračene najvišje hitrosti (delovišče ob cesti) in pretečena vozniška) zaradi gluposti

O tem je govora, je pa res, da potem pade par brihtnih buč vmes in se izgubi rdeča nit.

Če mene vprašaš, preveč strikten policaj, al pa osebna zamera....

še 1x...ni podaljšal plastike 

https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/znanemu-gostilnicarju-zasegli-avto-ker-je-pozabil-podaljsati-voznisko-362762

Objavljeno
pred 9 minutami, DAMI34 pravi:

kazen je tip fasal, (zaplemba vozila zaradi  20km prekoračene najvišje hitrosti (delovišče ob cesti) in pretečena vozniška) zaradi gluposti

O tem je govora, je pa res, da potem pade par brihtnih buč vmes in se izgubi rdeča nit.

Če mene vprašaš, preveč strikten policaj, al pa osebna zamera....

še 1x...ni podaljšal plastike 

https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/znanemu-gostilnicarju-zasegli-avto-ker-je-pozabil-podaljsati-voznisko-362762

Sigurno ima za advokata... 

In SIGURNO je gobcal...

In SIGURNO so policaji hudo občutljivi na PAMETNE....

Že to je čudno, da ni nekdo od sopotnikov z veljavnim VD sedel za volan...

Smrdi.... Ja. Saj je gostinc ne.... Tam vedno nekaj smrdi...

Objavljeno
Pravkar, C eagle pravi:

Sigurno ima za advokata... 

In SIGURNO je gobcal...

In SIGURNO so policaji hudo občutljivi na PAMETNE....

Že to je čudno, da ni nekdo od sopotnikov z veljavnim VD sedel za volan...

Smrdi.... Ja. Saj je gostinc ne.... Tam vedno nekaj smrdi...

k sreči so policaji sami poštenjaki in dobre dušice :P

komentar potečene vozniške?

Objavljeno
pred 1 uro, C eagle pravi:

Kako je reku naš član?

BO ŠLO?

pizda jaz ga prav pogrešam... :doze:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!