Skoči na vsebino

Smerokazi, LED smerniki, avtomati...

Priporočene objave

Objavljeno

to je res kot imajo dan. sicer po pravici povedano, meni se ni zdelo da je posvečal ne vem kolko pozornosti potrdilu. tako da bi lahko bil gor tudi žig od mesnice :P

Objavljeno

Jaz imam na motorju zadaj led luč, ki ima "vgrajene" smernike, nekaj podobnega kot je na sliki, je takšno luč tudi potrebno homologirati oz koliko komplicirajo pri nas glede tega? Tudi luči za tablico nima, je pa precej svetla tako da že sama luč osvetlji tablico

img3858.jpg

Objavljeno

naceloma ni sans da gre to skozi tehnicni (ce resno opravljajo svoje delo). to ne ustreza nasim predpisom (poisci pa poglej tocno pise kaksen more bit razmik med smerniki) najbolje da dobis original zadnjo luc in smernike ter tablica brez lucke in macjega ocesa ni v redu.

Objavljeno (popravljeno)

Tako je, tega v Sloveniji ne boš mogel homologirati. Te stvari so delane za ameriški trg, kjer majo tud avti povezano stop lampo s smerniki. Zgleda pa kul, to pa itak :).

P.S.: Aja kazen pa je za tehnično neizpravno vozilo, se mi zdi, 200€.

Popravljeno . Popravil macak333
Objavljeno

Tale luč bo sam za v omaro !

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Tale luč bo sam za v omaro !

al pa na strop :)

Objavljeno

bo kar tam ostala kot je..edina luc ki zgleda top

Dj kako sliko da vidimo kk to v živo pride ...

Objavljeno

Žal je to najboljša slika kar jo imam, bom ob priliki nalimal boljšo

img20140210230533.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno

zakaj ne uporabis te luci recmo samo za stop luc. pa si nabavis dva lepa smernika in namontiras ter po moznosti se homologiras. Nato se najbrz nau noben oziru na zadno luc.

Objavljeno (popravljeno)

bom probal uredit na tak nacin

Popravljeno . Popravil negr0
Objavljeno

če prodaja kdo smernike s certifikatom za homologacijo mi nej pošlje na zasebca sliko pa kolk hočeš €€

Objavljeno

Če kdo potrebuje upore za LED smerokaze imam 1 par odveč (8ohm, 25Watt)

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

zivjo,

v kratkem imam namen montirati LED smernike samo zadaj in bi prosil da pregledate moj izracun potrebnega upora in njegovo vezavo. original zarnica je 12V 10W, LED pa 12V 1W. nekaj sem tudi iskal po netu za moj izracunani upor vrednosti 12V 16ohm 9W in nisem nasel pravega. nevem ali obstajajo standardni ali jih moram kombinirati. skratka prosim za pomoc :)

post-38373-0-86873400-1394556342_thumb.jpg

Objavljeno

zivjo,

v kratkem imam namen montirati LED smernike samo zadaj in bi prosil da pregledate moj izracun potrebnega upora in njegovo vezavo. original zarnica je 12V 10W, LED pa 12V 1W. nekaj sem tudi iskal po netu za moj izracunani upor vrednosti 12V 16ohm 9W in nisem nasel pravega. nevem ali obstajajo standardni ali jih moram kombinirati. skratka prosim za pomoc :)

Đabe se ti matraš in računaš namontiraj žmigavce in daj nov elektronski(avtomobilski) rele za žmigavce in bo vse delovalo !

Reley dobiš v vsaki trgovini z rezervnimi deli za avtomobile stane  8-10€

Objavljeno

hvala za odgovor. a to bo delovalo tudi v primeru da imam spredaj original klasicne smernike zadaj pa LED smernike?

Objavljeno (popravljeno)

Da, ker pri "elektronskem" frekvenco utripanja doloca elektronika, samo dovolj mocan mora biti.

Popravljeno . Popravil krucymucy
  • 2 tedne pozneje...
  • 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Jest mam pa nove blinkerje :D uiii 

post-19555-0-03872200-1398192378_thumb.jpg

Objavljeno

Jaz imam gor še od prejšnjega lastnika LED smernike in isto mi ne utripajo vse lučke ampak samo ene 5 lučk. Vidim da bi mogu ta upor nabavit. Zanimam  me kje, kakšnega točno in kako to namontirat oz. kdo bi mi to lahko zvezal skupaj. Motor pa mate v opisu. :)

Objavljeno

Jaz imam gor še od prejšnjega lastnika LED smernike in isto mi ne utripajo vse lučke ampak samo ene 5 lučk. Vidim da bi mogu ta upor nabavit. Zanimam  me kje, kakšnega točno in kako to namontirat oz. kdo bi mi to lahko zvezal skupaj. Motor pa mate v opisu. :)

Bolj enostavno je da zamenjaš relej za žmigavce kot pa neke upore 4x vezat elektronski rele dobiš v vsaki avto štacuni za ca  7 €  !

Objavljeno

Upori so v BS-u par 10w 3,7€ ... zvezat boš pa že znal kabl na kabl, barva na barvo...

Objavljeno

kot je reku Bremzer. Z relejem je najbolj simpl, stari vn, novi not! Tud sam sm najprej razmišlu o uporih pa so me preprical v rele ki sm ga pa svojega dobil na drazbi(ebay) za par $

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!