Feky Objavljeno Maj 28, 2020 Opozori Objavljeno Maj 28, 2020 pred 6 minutami, DAMI34 pravi: znaš, v pravo temo znaš pisat, vidim. Sem ti samo zapisal odgovor, da ne boš iskala kam je izginila tvoja tema in vprašanje. Aha, poštekala zdajle tnx?
maus Objavljeno Maj 28, 2020 Opozori Objavljeno Maj 28, 2020 dj mo se mal zmigat ... kdo bo punčki pomagal zamenjat, da ji nau treba z rokam kazat smeri ... kdo me prehiti .. kdo bo đek đekov Bmflar in Feky 1 1
Gonca Objavljeno Maj 28, 2020 Opozori Objavljeno Maj 28, 2020 Servisi ponavadi opravljajo podobne stvari, pa ni nobenga tam okol !? Servis : @marincspeedshop
maus Objavljeno Maj 28, 2020 Opozori Objavljeno Maj 28, 2020 pred 14 minutami, Gonca pravi: Servisi ponavadi opravljajo podobne stvari, pa ni nobenga tam okol !? Servis : @marincspeedshop k ni fora plačevat, fora je spoznavat dobre ljudi ligenjček 1
DAMI34 Objavljeno Maj 28, 2020 Opozori Objavljeno Maj 28, 2020 a niste še zamenal? + gre na + - gre na - če fališ je kurcšlus Bmflar in ligenjček 2
Bmflar Objavljeno Maj 28, 2020 Opozori Objavljeno Maj 28, 2020 pred eno uro, DAMI34 pravi: a niste še zamenal? + gre na + - gre na - če fališ je kurcšlus Noben si ne upa, da ne bi imel doma kurcšlus DAMI34 in maxxa 2
RSV Mille Objavljeno Februar 3, 2021 Opozori Objavljeno Februar 3, 2021 (popravljeno) En lep korona pozdrav!? ? Imam vprašanje glede priklopa žmigavcev. Nabavil sem žmigavce s prozornim steklom (plastiko ?), ki bi jih rad priklopil. Teli novi nimajo istega konektorja, kot jih imajo originali. Sedaj bi rabil vmesni konektor, da vse skup lahko priklopim. Prilagam slike. A bi to šlo skup, če nabavim tisti vmesni konektor iz ebaya (zadnja slika)? Beli žmigavci imajo tri žice, original žmigavci pa samo 2. Mogoče zato, ker imajo beli s to tretjo žico funkcijo delovanja dnevne luči ali se motim? Kako to sploh potem skupaj priklopiti (na 2 sliki je oranžni in modri konektorska škatlica (ne vem, kako se točno temu reče ?) za zadnje žmigavce - verjetno mora levi smernik bit priklopljen prav v oranžno škatlico (2 slika), desni pa prav v modro, drugače ne funkcionira? Katere žice iz belih žmigavcev pa potem sploh priklopim na tale ebay vmesnik? Kot vidite, sem za elektriko čisti laik... Hvala za nasvete! Popravljeno Februar 3, 2021. Popravil RSV Mille
ena _žlica_župe Objavljeno Februar 25, 2021 Opozori Objavljeno Februar 25, 2021 Pozdravljeni motoristi ? Vem da je bil verjetno podoben primer že obravnavan v tej temi, ampak jaz ga nisem našel oz. Sem spregledal. In sicer, mi lahko kdo pove kakšnen upor potrebujem za montažo teh smernikov na yamaho fz8? https://m.aliexpress.com/item/32880546232.html?spm=a2g0n.orderlist-amp.item.32880546232&aff_trace_key=5e196d06eb924331a28059cc3570d14d-1614264292908-08300-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=2653amp-uKwnkWEFPp1iGcy0Jgcm3w1614264783330&browser_id=311eb80f0f8b4b7cb4dc23c897a73800&is_c=N
Tex Objavljeno Februar 25, 2021 Opozori Objavljeno Februar 25, 2021 4 hours ago, ena _žlica_župe said: Pozdravljeni motoristi ? Vem da je bil verjetno podoben primer že obravnavan v tej temi, ampak jaz ga nisem našel oz. Sem spregledal. In sicer, mi lahko kdo pove kakšnen upor potrebujem za montažo teh smernikov na yamaho fz8? https://m.aliexpress.com/item/32880546232.html?spm=a2g0n.orderlist-amp.item.32880546232&aff_trace_key=5e196d06eb924331a28059cc3570d14d-1614264292908-08300-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=2653amp-uKwnkWEFPp1iGcy0Jgcm3w1614264783330&browser_id=311eb80f0f8b4b7cb4dc23c897a73800&is_c=N Načeloma 10W. Ampak rajši zamenjaj za rele, ki deluje z led smerniki. Sicer za zgornje smerokaze v opisu piše, da imajo led relay vgrajen (kar koli to že pomeni). Tako da bi moralo bit plug'n'play ..
ena _žlica_župe Objavljeno Februar 26, 2021 Opozori Objavljeno Februar 26, 2021 pred 13 urami, Tex pravi: Načeloma 10W. Ampak rajši zamenjaj za rele, ki deluje z led smerniki. Sicer za zgornje smerokaze v opisu piše, da imajo led relay vgrajen (kar koli to že pomeni). Tako da bi moralo bit plug'n'play .. Hvala za odgovor. Res je da piše plug'n'play, zato sem jih tudi nabavil, ampak še vedno utripajo prehitro. Se pravi kupim nekaj takega in bi moralo delati: https://www.yogi.si/rele-za-led-smernike-yamaha
Tex Objavljeno Februar 26, 2021 Opozori Objavljeno Februar 26, 2021 (popravljeno) 10 hours ago, ena _žlica_župe said: Hvala za odgovor. Res je da piše plug'n'play, zato sem jih tudi nabavil, ampak še vedno utripajo prehitro. Se pravi kupim nekaj takega in bi moralo delati: https://www.yogi.si/rele-za-led-smernike-yamaha V bistvu ja .. sicer ne piše nič kako in kaj, ampak ja, po opisu sodeč bo ok. A si priklopil vse 4? Če deluje z rezistorji in si probal samo spredaj (ali zadaj) ne bo delovalo OK, dokler ne priklopiš oba para (oba desna/oba leva). Navadni (bimetalani) "rele" za smernike je termo, prižiga in ugača ob "pregrevanju", ko teče tok se greje in ko prekorači preddefinirano temperatuo se izklopi .. led smerokazi imajo veliko manjšo porabo, zato imajo ti releji elektroniko ("uro"), ki preklaplja po določenih sekundah .. Edit: na ebayu dobiš za 10€ .. ampak ja, vem, pomlad/sezona trka na vrata .. Popravljeno Februar 26, 2021. Popravil Tex
ena _žlica_župe Objavljeno Februar 27, 2021 Opozori Objavljeno Februar 27, 2021 pred 14 urami, Tex pravi: V bistvu ja .. sicer ne piše nič kako in kaj, ampak ja, po opisu sodeč bo ok. A si priklopil vse 4? Če deluje z rezistorji in si probal samo spredaj (ali zadaj) ne bo delovalo OK, dokler ne priklopiš oba para (oba desna/oba leva). Navadni (bimetalani) "rele" za smernike je termo, prižiga in ugača ob "pregrevanju", ko teče tok se greje in ko prekorači preddefinirano temperatuo se izklopi .. led smerokazi imajo veliko manjšo porabo, zato imajo ti releji elektroniko ("uro"), ki preklaplja po določenih sekundah .. Edit: na ebayu dobiš za 10€ .. ampak ja, vem, pomlad/sezona trka na vrata .. Ja, probal sem priklopili vse 4 ampak še vedno utripa tako hitro, da smerokaz nima časa niti do konca zasvetit. ? Hvala za vse informacije. Bom pa nabavil kar tega iz yogi, ker sezona je res pred vrati ?
boyka Objavljeno Marec 7, 2021 Opozori Objavljeno Marec 7, 2021 Pozdravljeni Evo letos sem si kupil motor, seveda zadeva je cela originalna in kot ponavadi, vsaj meni original smerokazi ne odgovarjajo zato sem se odločil za nakup 4ih LED smernikov, katere bi potem tudi homologiral, tako da bi bila zadeva legalna in da nebi bilo problemov z našimi plavimi angeli . Sedaj zadevo sem pregledal, se pozanimal, da smerniki morajo vsebovati E-mark oznako ter homolagaciski TUV papir, za uspešno homolomo v naši državici, sedaj pa se pojavi problem kontaktiral sem par proizvajalcev za tale TUV certifikat in odgovor je bil, da se tega preprosto ne da dobiti pri njih. Slišal sem da rizoma ponuja papirje ampak za enkrat bi rad dobil vsaj še kakšno firmo katera ponuja certifikat za njihove smerokaze. Mi lahko mogoče kdo tukaj pomaga z znamkami katere imate vgrajene in homologiranje na vaših motorčkih ali pa poznate znamke katere ponujajo vso potrebno dokumentacijo za homologacijo v Sloveniji.
MiNa Objavljeno Marec 7, 2021 Opozori Objavljeno Marec 7, 2021 pred 4 urami, boyka pravi: vsaj meni original smerokazi ne odgovarjajo Smerokazi na tvojem motorju niso zaradi tebe ali "šminke" ampak so zaradi ostalih udeležencev v prometu. Če so ti všeč LED, se pozanimaj, če slučajno za tvoj model motorja nima proizvajalec opcije LED smerokazov. (Yamaha, BMW... imajo led kot opcijo) Ja šminka se posebej plača. Je pa tudi res, da zaradi trenda in tehnološkega napredka čedalje več proizvajalcev na novih modelih LED svetila vgrajuje že serijsko. trebor 1
Joker Objavljeno Marec 7, 2021 Opozori Objavljeno Marec 7, 2021 In potem prideš z original BMW LED "žmiguci" na tehnični pregled in te preglednik prepričuje, da to ni original. In ne pomagajo niti slike z interneta (katalog BMW)... Izkušnja soseda. MiNa 1
boyka Objavljeno Marec 7, 2021 Opozori Objavljeno Marec 7, 2021 zato pa nekako poizkušam najti neke LED smernike katere lahko brez problema homologiram ampak trenutno ne najdem nobenih kateri bi ponujali še TUV cetifikat. Mogoče kateri ve če led smerniki v sloveniji imajo certifikat?
GeeSXer Objavljeno Marec 7, 2021 Opozori Objavljeno Marec 7, 2021 Za LED smernike boš težko našel TUV certifikat, ker so glede na nemške predpise ponavadi premali. Na Louisovi strani boš pri blinkerjih našel priloženo TUV zahtevo o velikostih.... Micro in črni ne gredo skozi, takšni nimajo E oznake in ne morejo dobiti TUVa E spredaj: 1, 1a, 1b ali 11 E zadaj: 2, 2a, 2b ali 12 ni vseeno levi in desni, predpisana je tudi minimalna širina in višina namestitve. Če boš namestil dovolj velike z Ejem, ne preveč zatemnjene, ti ne bo nihče kompliciral. MiNa 1
boyka Objavljeno Marec 8, 2021 Opozori Objavljeno Marec 8, 2021 (popravljeno) supr, hvala ti za pojasnilo bom malo pogledal se na louisovi strani Popravljeno Marec 8, 2021. Popravil boyka
RSV Mille Objavljeno Marec 12, 2021 Opozori Objavljeno Marec 12, 2021 (popravljeno) Čaw vsem motoristom! Par postov nazaj (3. februar) sem opisal mojo ''težavo'' s priklopom drugih žmigovcev. Torej, treba je blo nabavit tisti ebay vmesni konektor z belo glavo. Najprej sem zamenjal original (grde oranžne) žmigovce z novimi (prozorna stekla, klasični in ne LED žmigovci!) na repu motorja, na sprednjem delu pa so bli še montirani originalni oranžni. Vse je delalo in utripalo kot more. Nato sem zamenjal še sprednja žmigovca. Sedaj, ko so na motorju vsi 4 žmigovci s prozornimi stekli, pa je težava naslednja - leva stran žmigovcev utripa z normalno frekvenco, desna stran pa s ''hiperaktivno'' frekvenco, kot da bi imel montirane LED brez rezistorjev. Wtf, v čem je fora?! Hvala za nasvete... Popravljeno Marec 12, 2021. Popravil RSV Mille
Toni Objavljeno Julij 26, 2021 Opozori Objavljeno Julij 26, 2021 Kje bi lahko dobil pokrovček ( steklo ) smernika za Suzuki GSF 1250?
MiNa Objavljeno Julij 26, 2021 Opozori Objavljeno Julij 26, 2021 pred 2 urami, Toni pravi: Kje bi lahko dobil pokrovček ( steklo ) smernika za Suzuki GSF 1250? Najbrž samo v "specializirani" trgovini z motodeli. Pa še to tam kjer Suzukije prodajajo. Stekla so prva stvar, ki nastradajo pri nebodigatreba. Lahko pa še kak "Luis" ... pobrskaj malo glede na letnik motorja, Včasih tudi na "Bayu" kaj najdeš...
Kölm Objavljeno Januar 26, 2022 Opozori Objavljeno Januar 26, 2022 Pozdravljeni! Žmigavce na starejši Hondi sem zamenjal z manjšimi. Sedaj so notri male žarnice 10 W prej so bile 21 W, ki pa zaradi velikosti ne pridejo v novi žmigac. Problem seveda je, da prehitro utripajo. Kaj je najboljša ali enostavnejša rešitev. TALE RELE https://www.louis.eu/artikel/electronic-flasher-unit-2-poles/10032271 Ali obstajajo manjše 21 W žarnice pa samo zamenjam ? ne vem ali je tole -> https://www.louis.eu/artikel/small-globe-bulb-12v-21w-ba15s/10031079?list=4ea77993d0469d4adb674291cb2beb20&filter_article_number=10031079 Nisem štromar tako, da nimam pojma kam bi upore pripopal. Za morebitne odgovore hvala lepa.
MiNa Objavljeno Januar 27, 2022 Opozori Objavljeno Januar 27, 2022 pred 19 urami, Kölm pravi: ne vem ali je tole Po slikah bi sodil, da ima omenjena 21W žarnca iz Louisa "steklen balonček" enake velikosti kot 10W, ki jih imaš trenutno v smerokazih. Najmanj komplikacij in najceneje (10€), če vstaviš te zarnice eno pa vzameš za rezervo.
a79 Objavljeno April 2, 2022 Opozori Objavljeno April 2, 2022 Moja tezava. Zadaj sem imel led smernike, desni je svetil samo na tricetrt. Kupil sem nove, podobne led smernike iz ebaya in danes prikljucil zadevo. Desni smernik spet dela na tricetrt in vidi se, da so ledice pregorele (verjetno takoj, ko sem vkljucil smernik). Je problem v rezistorju? Sicer je hitrost utripanja ok.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se