Ervin93 Objavljeno Oktober 8, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2011 Zdravo! Nekej me zanima Kako imate lahko porabo med 3.8 pa tam do 4.5? Jaz imam vedno nekje med 5 in 5.5 dostikrat je vožnja u dvoje ampak vseeno tudi ko sem sam je isto. V naselju se striktno držim omejitev, izven pa rad odprem ampak vseeno ne na polno tako da mi res ni jasno zakaj toliko višja. Končna je bila 190 seveda na AC navzdol. Po ravnem uspem priti tam do 170-175.
Ervin93 Objavljeno Oktober 8, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2011 Zdravo! Nekej me zanima Kako imate lahko porabo med 3.8 pa tam do 4.5? Jaz imam vedno nekje med 5 in 5.5 dostikrat je vožnja u dvoje ampak vseeno tudi ko sem sam je isto. V naselju se striktno držim omejitev, izven pa rad odprem ampak vseeno ne na polno tako da mi res ni jasno zakaj toliko višja. Končna je bila 190 seveda na AC navzdol. Po ravnem uspem priti tam do 170-175. eto sm preveru. Zadnje tankanje je bilo 12.2 litra. Prevoženih je bilo 234km. To je 5.2L/100km
bio Objavljeno Oktober 8, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2011 zanimivo, jaz tankam na 350-360km. ampak tankal sem 15l ne 12, si siguren da natankaš do konca?
Ervin93 Objavljeno Oktober 8, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2011 zanimivo, jaz tankam na 350-360km. ampak tankal sem 15l ne 12, si siguren da natankaš do konca? vedno do konca. Najprej natankam do konca, se grem vozit, in nato zopet do konca da vidim točno kolko je porablo bencina po določenih kilometrih. Men se že pri 250 kdaj še prej začne že žmigat rezerva. Da ni slučajno krivo menjava izpušnega lonca?
cesko Objavljeno Oktober 8, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2011 vedno do konca. Najprej natankam do konca, se grem vozit, in nato zopet do konca da vidim točno kolko je porablo bencina po določenih kilometrih. Men se že pri 250 kdaj še prej začne že žmigat rezerva. Da ni slučajno krivo menjava izpušnega lonca? Če ti pije tam okol 5,2 je kar normalno po mojih pojmih. Js ga skoz nažigam na polno in mi tudi pije tam okoli 5 pa do 5,5, mogoče še več. Nevem natančno, ker nisem nekaj posebnega meril.. Lučka se mi skoraj vedno prižge tam nekje od 210 km dalje. Če malo lepše vozim tam od 240 km dalje. Motorja nisem prodal, ker ni bilo popolnoma nobenega zanimanja zanjga tako da verjetno še naslednjo sezono ostaja doma . In bom verjetno tudi menjal izpuh. Erko ti si menjal izpušni lonec? Maš slip on ali komplet? Se pozna kaj?
Ervin93 Objavljeno Oktober 8, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2011 Če ti pije tam okol 5,2 je kar normalno po mojih pojmih. Js ga skoz nažigam na polno in mi tudi pije tam okoli 5 pa do 5,5, mogoče še več. Nevem natančno, ker nisem nekaj posebnega meril.. Lučka se mi skoraj vedno prižge tam nekje od 210 km dalje. Če malo lepše vozim tam od 240 km dalje. Motorja nisem prodal, ker ni bilo popolnoma nobenega zanimanja zanjga tako da verjetno še naslednjo sezono ostaja doma . In bom verjetno tudi menjal izpuh. Erko ti si menjal izpušni lonec? Maš slip on ali komplet? Se pozna kaj? ja samo lonec. Takkoni. 240eur. Zvok je velik boljsi od orginala. Ce je pa v cem razlika pa nebi vedu kr sm sprec zamenu. No pol ce je tko glede porabe pol je pa vredu.
cesko Objavljeno Oktober 8, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2011 ja samo lonec. Takkoni. 240eur. Zvok je velik boljsi od orginala. Ce je pa v cem razlika pa nebi vedu kr sm sprec zamenu. No pol ce je tko glede porabe pol je pa vredu. Poraba je normalna tak da ni nobene panike. Aha js iščem kar bi blo najbl poceni pač tko da je vsaj mal močnejši in glasnejši zvok. V poštev pride tudi kaj rabljenega ampak ne najdem nič.
Ervin93 Objavljeno Oktober 8, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2011 Poraba je normalna tak da ni nobene panike. Aha js iščem kar bi blo najbl poceni pač tko da je vsaj mal močnejši in glasnejši zvok. V poštev pride tudi kaj rabljenega ampak ne najdem nič. če vzameš takkoni navš nč zgrešu. Fajn bobni
bio Objavljeno Oktober 8, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2011 jaz sem vzel slip-on massa. z dušilcem je poraba normalna, brez dušilca pa se mi zdi da se že preveč motor mantra pa več žre, mogoče se mi samo dozdeva
Slyder Objavljeno Oktober 9, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2011 Jst mam ponavad porabo okol 4,5l odvisn sicer al se furam kj po mestu al ne ampak ne vem če sm meu kdaj kj več pa ga nč ne šparam Ponavad tankam 12-13l pa mam za okol 250-300km odvisn kok pozn grem tankat, tko da če mas čez 5 je to usejn kr mal velik za moje pojme. Močno pa dvomm da bi se ti poraba povečala če zamenjeaš sam lonc...
cesko Objavljeno Oktober 9, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2011 Jst mam ponavad porabo okol 4,5l odvisn sicer al se furam kj po mestu al ne ampak ne vem če sm meu kdaj kj več pa ga nč ne šparam Ponavad tankam 12-13l pa mam za okol 250-300km odvisn kok pozn grem tankat, tko da če mas čez 5 je to usejn kr mal velik za moje pojme. Močno pa dvomm da bi se ti poraba povečala če zamenjeaš sam lonc... Nevem js sem z tankom naredil 300 km samo takrat ko sem ga utekaval
nxyz Objavljeno Oktober 9, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2011 Pismo res čudno vozim no, meni pa največ porabi 3,5l Po neseljih je tam nekje 5-7k obratov, izven 8-9k. Precej se vozim tudi v hrib kjer ga je treba malo bolj priganjat v drugi in tretji. Ponavadi se mi pri malo čez 300km prižge rezerva, včasih šele pri 350km, natankam približno 12l. aero 1
cesko Objavljeno Oktober 9, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2011 Pismo res čudno vozim no, meni pa največ porabi 3,5l Po neseljih je tam nekje 5-7k obratov, izven 8-9k. Precej se vozim tudi v hrib kjer ga je treba malo bolj priganjat v drugi in tretji. Ponavadi se mi pri malo čez 300km prižge rezerva, včasih šele pri 350km, natankam približno 12l. Ja no sj si si že sam odgovoril. Vse je v načinu vožnje . Js večinoma v naseljih tudi tm 5-7k obratov, izven pa skoraj vedno 12-12,5k
dordeski Objavljeno Oktober 11, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 11, 2011 Jaz naredim z enim tankom okoli 350 - 360 km. Sicer sem še v fazi utekanja. Zdaj mam že skoraj 1000km narejenih. Pa me zanima, če kdo ve kje je kakšen dober kawasaki servis na obali za opravit prvi servis?? LP
dordeski Objavljeno Oktober 11, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 11, 2011 Aja pa še to me zanima. A na prvem servisu se menja sam olje pa filter? pa kolko približno to kej stane. tnx!
Ervin93 Objavljeno Oktober 11, 2011 Opozori Objavljeno Oktober 11, 2011 jst sm pred kratkim naredu prvi servis pri ELISI v Domzalah. Kostal je 75€
cesko Objavljeno December 15, 2011 Opozori Objavljeno December 15, 2011 Še tu objavim. Če slučajno kdo kupuje ninjo 250 že neki časa prodajam svojo ker moram nujno kupit avto in rabim denar. Več informacij pa na pm ali gsm. http://www.avt0.net/_MOTO/ad.asp?ID=5444944 (namesto 0 vstavi o)
Manca258 Objavljeno April 12, 2012 Opozori Objavljeno April 12, 2012 Živjo! Jaz imam pa "tažavo", da mi pri nizkih hitrostih v motorju nekaj škripa/cvili. Ponavadi se to zgodi pri ustavljanju (tudi ko ne bremzam). Ko se ustavim, neha. Mi je pa to škripalo tudi pri speljevanju. Kdo ve, kaj bi lahko bilo? Hvala
tintin Objavljeno April 20, 2012 Opozori Objavljeno April 20, 2012 Mene pa zanima če ima gdo poskeniran uporabniški priročnik za tale motorček .. sicer sm našu nekaj linkov v tej temi, vendar so usi mrtvi. LP
dordeski Objavljeno April 29, 2012 Opozori Objavljeno April 29, 2012 Tudi meni malo škripa pri zastuvljanju kljub temu da ne pritiskam na bremzo.. Ne vem kaj bi lahko to blo
Ervin93 Objavljeno April 29, 2012 Opozori Objavljeno April 29, 2012 no pa sm le začel vrjet da se da tud zlo zmanšat porabo. Vedno mi je nihala med 5,2-5,5. Včeraj pa le 3,7. Lepo lagano sportski vožnja u dvoje do umaga pa nazaj. Naredu 350km brez da se bi mi pržgala rezerva. .
DIINGGO Objavljeno April 29, 2012 Opozori Objavljeno April 29, 2012 no pa sm le začel vrjet da se da tud zlo zmanšat porabo. Vedno mi je nihala med 5,2-5,5. Včeraj pa le 3,7. Lepo lagano sportski vožnja u dvoje do umaga pa nazaj. Naredu 350km brez da se bi mi pržgala rezerva. . No vidiš da se da k najprej nisi glih verjel
nxyz Objavljeno Maj 4, 2012 Opozori Objavljeno Maj 4, 2012 tintin, če še rabiš imam v pdf-ju nekaj manualov... Se vozite kaj, nikoli nobene ne srečam na cesti :closedeyes: Moja je danes dobila novo olje, oljni filter, novo hladilno tekočino, zamenjano je bilo zavorno olje spredaj in zadaj, očiščeno vse spredaj okrog zobnika...spet je nova Strošek materiala kakšnih 40€
blavric4 Objavljeno Maj 4, 2012 Opozori Objavljeno Maj 4, 2012 Upam da ta tema ni še čisto zamrla in da mi bo lahko kdo izmed vas odgovoril na uprašanje ali 2. Trenotno sem si kupil yamaha R6 katero pa ne morem voziti ker imam izpit do 35kW (če dam notri blokado še vedno ne smem voziti...več kot prepolovim moč motorja je bil odgovor katerega sem dobil na vprašanje zakaj nebi smel). Pa vseeno sem se odločil da me to ne bo ustavilo da nebi imel letos motorja. Zato sem se odločil da bi prodal R6 in kupil ninjo 250r. Pred yamaho R6 sem imel še cbr 125r in yamaho dt 125r. Sedaj me pa zanima po kolikih kilometrih ste se naveličali ninje 250 in vam je postala "prešvoh". Saj sem se že prvič ko sem yamaho dt 125 r menjal za cbr 125r hudo zmotil ker mi je na njej postalo dolgčas že po prvih 300km. Drugače pa sem z R6 naredil 160 km in se mi zdi motor brutalno močen ko pride na +12k rpm. Me pa tudi zanima kakšen je občutek vožnje na ninji in ali bi bila dosti velika zame ( velik sem 178cm in 78kg). Upam da mi kdu še kaj več o svojih lastnih izkušnjah o ninji pove saj resnično nočem ponoviti napake ki sem jo naredil z nakupom cbr 125r lp
nxyz Objavljeno Maj 4, 2012 Opozori Objavljeno Maj 4, 2012 Če ti je r6 močna šele ko pride na +12k obratov potem se niti usedi ne na 250r
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se