Brihta Objavljeno September 23, 2007 Deli Objavljeno September 23, 2007 Pa Tanjuska je tut v njegovi ekipi :P Ona se je preselila. Sem jo včeri pa dans vidu kako dolenjsko obdeluje. Kot kaže se je na ridah naveličala materiala :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
2384nsdf83 Objavljeno September 23, 2007 Deli Objavljeno September 23, 2007 haha ... bo smešno, ko bo Prekmurje na programu :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
biker77 Objavljeno September 23, 2007 Deli Objavljeno September 23, 2007 PS: v skladu s tvojo "ne piši tistega, kar ne upaš povedati v živo" seveda pričakujem, da boš naslednjič skušal svojo srečo pred mojim obličjem. bom jest.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno September 23, 2007 Deli Objavljeno September 23, 2007 Skoraj dve uri sem izgubil, da sem prebral nekaj pametnih postov in ogromno nakladanja. Torej predlogi za povečanje varnosti kačjih rid. 1. Obvezno zaščitna ograja (je menda že v teku) 2. Nujno preplastitev cestišča z bolj oprijemljivim asfaltom (mislim, da obstajajo standardi za minimalno oprijemljivost in, da ga nekateri odseki ne izpoljnujujejo). Zgornji del je že položen na novo, zlasti del nad glavnim ovinkom pa je izjemno slab. 3. Sredinska črta, ki bi preprečevala sekanje ovinkov ali prehajanje na drugo stran (hrapavi trakovi, oznake kot na Golici) 4. Z rezkanjem asfalta bi ride izgubile privlačnost, zato le kot skrajna možnost (če vse drugo odpove). Na takšni cesti polaganje izgubi ves čar zato bi večina divjakov in pozerjev odnehala, mi, ki se samo vozimo čez, pa bi še počasneje odpeljali te ovinke in preklinjali ta rezkani asfalt, kot ga že sedaj ponekod na Hrvaškem. 5. Z ustreznimi ukrepi zmanjšati hitrost pred ovinki (ležeči policaji, udarne jame) 6. Stalen video nadzor, ki bi kmalu izločil divjake 7. Bolj radikalna: narediti obvoz in pustiti ride enosmerne - samo navzgor in samo za motoriste - praktično poligon. Tu bi lahko postavili tudi gostilne, servise, prodajalne rezervih delov, ambulante, mrtvašnice, morda celo lastno pokopališče (sem malce zašel, kali?) Govorim seveda o povečanju varnosti ne pa o izboljšanju možnosti za polaganje oz. divjanje kot si želijo nekateri/e tukaj prisotni. Dejstvo, da imate motor vam ne daje pravice za divjanje po javnih cestah. LP Darko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Provokator Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 ne pisi po internetu tistega kar ne upas v zivo cloveku v glavo povedat -->sej ves kasna reva si) :grim Kurc, če bi jaz bil taki mali, suhi, drobčkani, nič močen, bi se v živo tudi samo smejal in nikomur nič rekel....... sicer je zelo :topic: ampak bom vseeno napisal A ne bi motoristi varnosti na ridah najbolj povečali s tem, če bi se tam vozili normalno, vsaj približno po predpisih??? Nekaj osebkov tukaj piše o cesti čez ride, kot da bi govorili o dirkališču. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 24, 2007 Avtor Deli Objavljeno September 24, 2007 A ne bi motoristi varnosti na ridah najbolj povečali s tem, če bi se tam vozili normalno, vsaj približno po predpisih??? Sploh ni tako "off topic". Pripomba je popolnoma na mestu. Morda edino opomba, da se na ridah niti ne dogajajo hujše kršitve prometnih predpisov (razen vožnje čez polno črto, ki je kar nekako tradicionalna), saj je tam "omejitev" hitrosti 90 km/h, kar je več kot dovolj. Gre bolj za zavest, da NISO NA DIRKALIŠČU in da bi se morali temu primerno vesti, na kar pa (pre)mnogi radi pozabljajo. Skoraj dve uri sem izgubil, da sem prebral nekaj pametnih postov in ogromno nakladanja.Torej predlogi za povečanje varnosti kačjih rid. 1. Obvezno zaščitna ograja (je menda že v teku) 2. Nujno preplastitev cestišča z bolj oprijemljivim asfaltom (mislim, da obstajajo standardi za minimalno oprijemljivost in, da ga nekateri odseki ne izpoljnujujejo). Zgornji del je že položen na novo, zlasti del nad glavnim ovinkom pa je izjemno slab. 3. Sredinska črta, ki bi preprečevala sekanje ovinkov ali prehajanje na drugo stran (hrapavi trakovi, oznake kot na Golici) 4. Z rezkanjem asfalta bi ride izgubile privlačnost, zato le kot skrajna možnost (če vse drugo odpove). Na takšni cesti polaganje izgubi ves čar zato bi večina divjakov in pozerjev odnehala, mi, ki se samo vozimo čez, pa bi še počasneje odpeljali te ovinke in preklinjali ta rezkani asfalt, kot ga že sedaj ponekod na Hrvaškem. 5. Z ustreznimi ukrepi zmanjšati hitrost pred ovinki (ležeči policaji, udarne jame) 6. Stalen video nadzor, ki bi kmalu izločil divjake 7. Bolj radikalna: narediti obvoz in pustiti ride enosmerne - samo navzgor in samo za motoriste - praktično poligon. Tu bi lahko postavili tudi gostilne, servise, prodajalne rezervih delov, ambulante, mrtvašnice, morda celo lastno pokopališče (sem malce zašel, kali?) Govorim seveda o povečanju varnosti ne pa o izboljšanju možnosti za polaganje oz. divjanje kot si želijo nekateri/e tukaj prisotni. Dejstvo, da imate motor vam ne daje pravice za divjanje po javnih cestah. LP Darko :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Polona N. Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 Sladek sem nasploh do tistih, ki si prijaznost zaslužijo, drugi pa, ki jih ne poznam in si z njimi nimam v živo kaj začeti, pač ne pritegnete moje pozornosti (in zato tudi ne grenim, ker vse, kar imam okoli rid povedati, napišem na forum, kjer ostane zabeleženo in kot del debate). Če pa iščeš konflikt, pa drugič povej, ko se srečava - morda ti bom pa lahko pomagal, da se boš izkašljal... Žal vas ne poznam vseh drekačev - in tudi v živo ste vsi pohlevni kot ene dojenčkaste ritke. Ležite in bolščite v cesto. Nihče me direktno ne napade, no, edin Tanjuška, pa še ona začne kr na prvo žogo s kretenarijami. Tako da - malo razmisli, revše... in drugič stopi pred mene in povej, kar ti leži na duši. Pa se bova pogovorila, obljubim. PS: v skladu s tvojo "ne piši tistega, kar ne upaš povedati v živo" seveda pričakujem, da boš naslednjič skušal svojo srečo pred mojim obličjem. Kdo je pohlevn kot dojenčkove riti??? Kdo si ne upa nič povedat v živo in direkt??? Kdo išče konflikte??? Zdej pa že nehi, k se ti že vsi smejejo.... Tuki pametuješ in se neki greš. K prideš na ride, pa čist osladen in tih, k ti kejšn kej reče, se pa samo smejiš.... Te že poznamo, tak da bodi tiho o tem in piši o čim drugem raje.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 Kako je DARS nekorekten, na obali nimamo Rid pa THE ovinka, smo prikrajšani.Zato od DARSA zahtevamo enakopravnost, hočemo svoje Ride, tako bomo nabijali drug drugega v mozak in si izkazovali bratsko ljubezen in bili enakopravno zafrustrirani. Ja vem, že grem... :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 24, 2007 Avtor Deli Objavljeno September 24, 2007 DRSC , ne DARS... Na avtocesti (DARS) ni rid... so na magistralki (DRSC). :lol1: :slap: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TOMY Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 Včeraj...čudovit dan za izlet do morja in nazaj...vožnja po predpisih?...sevede ne, ampak v nekih mejah normale... pa se z ženo pripeljeva na ride, nasproti skupina (ene 10 motoristov) razmetana po celotnem nasprotnem pasu...poln gas... enemu od njih je ali zmanjkalo placa, ali pa je idiot ocenil, da bo svoje kolege raje prehitel po mojem pasu... pripeljal se je vsaj 1/3 pasa po moji strani...zamalo da me ni pokasiral, kako se je izognil drugemu motoristu in avtu za mano, ne vem... dokler to delate in izzivate svoje življenje, mi je tud prav, sej je vaše, pa delajte kar čte. Ko pa se enkrat odločite (odločitev je 100% zavestna!!!), da smo ostali udeleženci zaradi vašega adrenalinskega orgazma, v prometu kolateralna škoda, takrat pa se mora vse nehati...da ne bo pomote, tudi drugje je podobno (npr. podmeja). Upam, da se bo z ustreznimi ukrepi to početje takoj prenehalo. P.S.: nikjer nobenega policaja... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 24, 2007 Avtor Deli Objavljeno September 24, 2007 Ko pa se enkrat odločite (odločitev je 100% zavestna!!!), da smo ostali udeleženci zaradi vašega adrenalinskega orgazma, v prometu kolateralna škoda, takrat pa se mora vse nehati... To so bogokletne izjave... Na ridah je vsak sam odgovoren za to, kje se vozi in vsak sam nosi odgovornost za svoja dejanja. Pričakuješ lahko odgovor, da če te kaj moti, pojdi po drugi poti. :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tanjuška Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 Včeraj...čudovit dan za izlet do morja in nazaj...vožnja po predpisih?...sevede ne, ampak v nekih mejah normale...pa se z ženo pripeljeva na ride, nasproti skupina (ene 10 motoristov) razmetana po celotnem nasprotnem pasu...poln gas... enemu od njih je ali zmanjkalo placa, ali pa je idiot ocenil, da bo svoje kolege raje prehitel po mojem pasu... pripeljal se je vsaj 1/3 pasa po moji strani...zamalo da me ni pokasiral, kako se je izognil drugemu motoristu in avtu za mano, ne vem... dokler to delate in izzivate svoje življenje, mi je tud prav, sej je vaše, pa delajte kar čte. Ko pa se enkrat odločite (odločitev je 100% zavestna!!!), da smo ostali udeleženci zaradi vašega adrenalinskega orgazma, v prometu kolateralna škoda, takrat pa se mora vse nehati...da ne bo pomote, tudi drugje je podobno (npr. podmeja). Upam, da se bo z ustreznimi ukrepi to početje takoj prenehalo. P.S.: nikjer nobenega policaja... To so bogokletne izjave... Na ridah je vsak sam odgovoren za to, kje se vozi in vsak sam nosi odgovornost za svoja dejanja. Pričakuješ lahko odgovor, da če te kaj moti, pojdi po drugi poti. :whistle: nauta verjela, pa noben od stalnih ridaše ni biu to, ker smo ga mi fajn po dolenski vozil, pa užival, tko da... stvar tuki postaja zelo zanimiva - torej le nism jz tista kamikaza, ali sm pač....???? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 24, 2007 Avtor Deli Objavljeno September 24, 2007 nauta verjela, pa noben od stalnih ridaše ni biu to... Jaz to vem že od vsega začetka... Tako kot vedno je problematičen majhen delež posameznikov, ki potem "očrnijo" vse ostale... Posploševanje je pač ena izmed najpogostejših človekovih.... khm-khm... vrlin. :headbang: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 24, 2007 Avtor Deli Objavljeno September 24, 2007 By the way... Preostanek pa je bil na "panoramski vožnji", tako da... :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 DRSC , ne DARS... Na avtocesti (DARS) ni rid... so na magistralki (DRSC). :lol1: :slap: Ride niso na avtocesti? sorry pomota.Magistralka je tista ki pelje pod magistratom... :headbang: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 ...Torej predlogi za povečanje varnosti kačjih rid. ... 4. Z rezkanjem asfalta bi ride izgubile privlačnost, zato le kot skrajna možnost (če vse drugo odpove). Na takšni cesti polaganje izgubi ves čar zato bi večina divjakov in pozerjev odnehala, mi, ki se samo vozimo čez, pa bi še počasneje odpeljali te ovinke in preklinjali ta rezkani asfalt, kot ga že sedaj ponekod na Hrvaškem. 5. Z ustreznimi ukrepi zmanjšati hitrost pred ovinki (ležeči policaji, udarne jame) ... LP Darko Na tole moram odgovoriti! Rezkanje asfalta. problem rezkanja je v tem, ker se odstrani zgornjo plast, ki običajno edina ustreza oprijemu, kakršen naj bi bil po standardih. Kajti za spodnje plasti se kolikor vem uporabljajo drugačni agregati, ki tem zahtevam ne zadoščajo. Torej je rezkanje na ta način povzročitev nove nevarnosti. Za vsa vozila. Vozišče postane spolzko kljub grobemu izgledu! Zrezkani dober asfalt pa mene ne moti, saj drži dovolj za normalno vožnjo in torej ne prinese nobene razlike v primerjavi z grobim asfaltom. Ne verjamem, da bodo šli položiti novo nekaj centimetersko plast asfalta z ustreznim agregatom in ga nato zrezkali. Torej je ta ideja o rezkanju že tako slabega, topljivega asfalta nevarna ideja in ne pripomore k večji varnosti. Nasprotno. Ležeči policaji in udarne jame onemogočajo normalno tekočo in varno vožnjo. Na področjih, kjer je omejitev hitrosti vožnje večja od 30km/h so nevarni! Ta dva predloga štejem kot povzročitev dodatne nevarnosti in nikakor ne povečanju le te. Lahko bi spadala le v zgodbo poizkusa preprečevanja prometa motoristov čez ride. Na to kot davkoplačevalec in uporabnik cest ne morem pristati. Problematični so motoristi, ki ne upoštevajo že sedaj veljavnih omejitev. Zakaj ne vztrajati striktno na kaznovanju teh prekrškov, vzpostavitvijo video nadzora, s tem odstraniti nevarnost, varnost dodatno povečati s pozitivnimi ukrebi dobre asfaltne prevleke in dvojnih ograj in tako vzpostaviti prijazno moto točko? Pretiravanje ni dobro v nobeni smeri! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 (popravljeno) Op Cefizelj.........rezkanje......ali ohrapavljenje.........nop.....to ni eno in isto Rezkaš.....določeno debelino asfalta Ohrapaviš........z isto mašino.......razlika je le v tem, da se le ta vrti mnogo počasneje.....in namesto, da odstranjuje določen sloj......v njega le vtiska relief!!!! Danes dobil podatke o drsnosti...........in ta teden začenjam težit........da preženem drkače z THE OWIWNKA!!!! Za tiste, ki se vozijo normalno.......bo še vedno enako varen, enako zavit, enako prevozen, enako.......... Kar sem se prdušou, da bom sprovociral.......BOM!!!!!!! Že parkrat sem komaj rešil glavo zarad kretenov......zdej mam pa tega ČIST ZADOST!!!! Popravljeno September 24, 2007. Popravil klimbra Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tanjuška Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 (popravljeno) Op Cefizelj.........rezkanje......ali ohrapavljenje.........nop.....to ni eno in isto Rezkaš.....določeno debelino asfalta Ohrapaviš........z isto mašino.......razlika je le v tem, da se le ta vrti mnogo počasneje.....in namesto, da odstranjuje določen sloj......v njega le vtiska relief!!!! Danes dobil podatke o drsnosti...........in ta teden začenjam težit........da preženem drkače z THE OWIWNKA!!!! Za tiste, ki se vozijo normalno.......bo še vedno enako varen, enako zavit, enako prevozen, enako.......... Kar sem se prdušou, da bom sprovociral.......BOM!!!!!!! Že parkrat sem komaj rešil glavo zarad kretenov......zdej mam pa tega ČIST ZADOST!!!! uuuuu jezn jezn, dj pa zrihtej še na parih odsekih ne sam na temu pol, če se že greste eno varnost. mislm, drekejte pol po celi SLO ne sam ride, so nekateri odseki v SLO velik bol nevarni kokr pa ride. kr mau se pozanimej pa boš vidu ;) recimo v bohinj - tm bi mogl pol celo cesto poškrabat, jebiga cela cesta je nevarna, ajde gremo akcija :wacko: Popravljeno September 24, 2007. Popravil Tanjuška Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
antares Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 Ta tema je postala nadomestilo za Kačje ride II. Antares Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 24, 2007 Avtor Deli Objavljeno September 24, 2007 uuuuu jezn jezn, dj pa zrihtej še na parih odsekih ne sam na temu pol, če se že greste eno varnost. mislm, drekejte pol po celi SLO ne sam ride, so nekateri odseki v SLO velik bol nevarni kokr pa ride. kr mau se pozanimej pa boš vidu ;) recimo v bohinj - tm bi mogl pol celo cesto poškrabat, jebiga cela cesta je nevarna, ajde gremo akcija :wacko: Emmmm... :hmm: A-ha... Pa poglejmo z otrokom primernega zornega kota. Ali ti obdaruješ vsakega prebivalca Slovenije za rojstni dan, ali pač samo tiste, ki so ti nabolj pri srcu? :unsure: Pa zelo rad bi slišal, kaj pravzaprav je to drekanje... Početje kar tebi ni všeč? Početje, ki ni najbolj popularno? Početje v smeri zavarovanja lastne in tuje varnosti? Ali kaj točno, da bomo razumeli mi, ki smo bolj trde sorte drekači... :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tanjuška Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 (popravljeno) Emmmm... :hmm: A-ha... Pa poglejmo z otrokom primernega zornega kota. Ali ti obdaruješ vsakega prebivalca Slovenije za rojstni dan, ali pač samo tiste, ki so ti nabolj pri srcu? :unsure: Pa zelo rad bi slišal, kaj pravzaprav je to drekanje... Početje kar tebi ni všeč? Početje, ki ni najbolj popularno? Početje v smeri zavarovanja lastne in tuje varnosti? Ali kaj točno, da bomo razumeli mi, ki smo bolj trde sorte drekači... :hmm: oprosti, slaba primerjava je tolo, na nivoju, da ne rečm kaj :closedeyes: a ti morm argumentirat - drekanje je to kar ti počneš - dobr argument? al bo spet to kaka tvoja kaprica, da to ni argument in da želiš, da argumetiram? Popravljeno September 24, 2007. Popravil Tanjuška Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 24, 2007 Avtor Deli Objavljeno September 24, 2007 (popravljeno) oprosti, slaba primerjava je tolo, na nivoju, da ne rečm kaj :closedeyes: a ti morm argumentirat - drekanje je to kar ti počneš - dobr argument? al bo spet to kaka tvoja kaprica, da to ni argument in da želiš, da argumetiram? Se mi je zdelo... :whistle: Predlagam študij osnov komunikacije. ;) Popravljeno September 24, 2007. Popravil PikiJapok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tanjuška Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 Se mi je zdelo... :whistle: se ti je zdel, da mam prou an in končno enkat ti nimaš :evilgrin: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 24, 2007 Avtor Deli Objavljeno September 24, 2007 (popravljeno) se ti je zdel, da mam prou an in končno enkat ti nimaš :evilgrin: Seveda... se popolnoma strinjam. Zdaj razumem. Vozim se z motorjem, torej drekam. Hodim v službo, torej drekam... itd. Drekati torej po tvoje pomeni živeti. Še dobro, da na življenje gledava popolnoma različno... :whistle: Popravljeno September 24, 2007. Popravil PikiJapok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tanjuška Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 (popravljeno) Seveda... se popolnoma strinjam. Zdaj razumem. Vozim se z motorjem, torej drekam. Hodim v službo, torej drekam... itd. Drekati torej po tvoje pomeni živeti. Še dobro, da na življenje gledava popolnoma različno... :whistle: voziš se z motorjem, drekaš po motoristih. hodiš v službo in se hvališ kok dobiš evrotou na leto, drekaš, ker to nobenga ne zanima. Drekat pomeni, tako TI živiš. Res dobr da na življenje gledava popolnoma različno, mi nč ni žou :whistle: Popravljeno September 24, 2007. Popravil Tanjuška Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se