Skoči na vsebino

Yamaha FJR 1300

Priporočene objave

Objavljeno

Žvjo FJRjevci tudi jaz bi rad montiral utičnico 12V pa nevem kako snet ogledalo?? se mi zi da je treba podret tudi armaturo ali pa se motim. Prosil bi vas za kratek opis kako pridem do vijakov od ogledala ker bi rad snel predalček.

ps: Tonček kako si to naredu.

lp: anton

Objavljeno

Žvjo FJRjevci tudi jaz bi rad montiral utičnico 12V pa nevem kako snet ogledalo?? se mi zi da je treba podret tudi armaturo ali pa se motim. Prosil bi vas za kratek opis kako pridem do vijakov od ogledala ker bi rad snel predalček.

Sneti bo treba črne plastike na notranji strani oklepa! Poglej v knjigo z navodili, kako se to naredi. Čeprav mi ni jasno zakaj je potrebno sneti ogledalo - če montiraš vtičnico! Armature pa ni potrebno podirati!

Pri starem modelu je tako......(moj konkretno 2003)

LP Mare

Objavljeno

Meni se pa kar naprej pojavlja vprašanje, zakaj hudiča mora pa biti vtičnica ravno v predalčku???

A mi lahko nekdo praktično razloži v čem so prednosti takšne montaže.

Če jo imate pod sedežem imate z montažo bistveno manj dela, telefon lahko polnite med vožnjo, če rabite napajanje za kar koli potegnete kabel......

Anyone?

LP Cvetoo.

Objavljeno

Prosil bi vas za kratek opis kako pridem do vijakov od ogledala ker bi rad snel predalček.

Enostavno, peljal serviserju Robertu G. na Vogrsko. :OK:

Ko sem prišel nazaj je bilo vse narejeno, pa še garancijo za delo sem dobil.

Sorry, za take stvari imam dve levi roki, zato mi pa jezik bolj teče. .)

Srečno

Tonček

Objavljeno

Meni se pa kar naprej pojavlja vprašanje, zakaj hudiča mora pa biti vtičnica ravno v predalčku???

A mi lahko nekdo praktično razloži v čem so prednosti takšne montaže.

Če jo imate pod sedežem imate z montažo bistveno manj dela, telefon lahko polnite med vožnjo, če rabite napajanje za kar koli potegnete kabel......

Anyone?

LP Cvetoo.

V predalčku se v resnici res ne obnese najboljše. Ker ko daš vtikač noter, praktično ničesar več ne moreš dati zraven. Ampak pri 2006 je akumulator čisto odspredaj, pa je treba kable nazaj vlečt za vtičnico pod sedežem.

No ja, zaenkrat mi za GPS yadošča ta v predalčku, ...

Objavljeno

V predalčku se v resnici res ne obnese najboljše. Ker ko daš vtikač noter, praktično ničesar več ne moreš dati zraven.

Prav to sem hotel slišati.

Zato pa imam lahko jaz v predalčku vedno aspirine, daljinca za garažo, kondome :xx:

LP Cvetoo

Objavljeno (popravljeno)

Jaz sem montiral vtičnico na desni strani v črno plastiko,pod katero je akumolator :OK: Vtičnica se zapre vodotesno ,kupil sem jo v Louis-u :grim Seveda je pa treba zvrtati primerno luknjo :angry: Zakaj bi pa snel ogledalo,pa res ne vem :?

Popravljeno . Popravil PERO58
Objavljeno

Živjo FJR elita Včeraj naredu prvih 200km in nimam besed nevem kaj sem tolko časa čakal z nakupom.

Ogledalo bi pa rad snel da bi dobil zunanjo ploastiko dol da bi montiral vtičnico zraven predala ker je tam slučajno ena luknja in nebi rad vrtal dodatnih lukenj ker se mi smili tako lep motor.

Ej Cveto v predalček bi pa blo dobro vzet kaj proti bolečinam ker me bolijo ledvica, me je celo pot rukala :headbang: naj vozim bol počasi.

lp: Anton

Objavljeno (popravljeno)

Živjo FJR elita Včeraj naredu prvih 200km in nimam besed nevem kaj sem tolko časa čakal z nakupom.

Ogledalo bi pa rad snel da bi dobil zunanjo ploastiko dol da bi montiral vtičnico zraven predala ker je tam slučajno ena luknja in nebi rad vrtal dodatnih lukenj ker se mi smili tako lep motor.

Ej Cveto v predalček bi pa blo dobro vzet kaj proti bolečinam ker me bolijo ledvica, me je celo pot rukala :headbang: naj vozim bol počasi.

čestitam!!glede bolečin se pa dobijo ledvični pasovi ojačani s kevlarjem na ledvenem delu.Namenjeni so prav v te namene.Sem tut jast imel take probleme,pol se je pa vneslo :kva2: :lol1: Pa ne okol govort.Še enkrat :OK: :OK: Uživaj in čim več kilometrov

Popravljeno . Popravil TONTO
Objavljeno

Prav to sem hotel slišati.

Zato pa imam lahko jaz v predalčku vedno aspirine, daljinca za garažo, kondome :xx:

LP Cvetoo

No Cvetoo zdaj bi pa jaz tebi nekaj povedal in potem še nekaj vprašal. Kar se tiče imena mi je ljubše ime lemans. 1. točka:Kar se aspirina tiče ga zdaj najbrž vzameš, če pogledaš skozi okno, ker pada sneg in premišjuješ kako boš jutri zjutraj prišel v službo. Upam da nimaš namontirane letne gume na avto. :hmm: 2. točka: Kar se daljinca za garažo tiče (vem da imaš zelo velik motor), ampak tako velikega pa spet ne, da bi s sabo vozil garažo, ko boš potoval po tej lepi zasneženi deželici. 3. točka: kar se tiče kondomov, pa spet ne vem za kaj jih imaš s sabo, če pa praviš, da blondinci tudi z leti posivijo :naughty:

Ampak šravfat je pa vseeno luštno.

lp lemans

Objavljeno

Jaz sem montiral vtičnico na desni strani v črno plastiko,pod katero je akumolator :OK: Vtičnica se zapre vodotesno ,kupil sem jo v Louis-u :grim Seveda je pa treba zvrtati primerno luknjo :angry: Zakaj bi pa snel ogledalo,pa res ne vem :?

tudi jaz imam louisovo vtičnico, pa se mi tudi smili plastika nad akumulatorjem, pa bi jo vseeno namontiral kje drugje kot pa da bi uničil plastiko. FJR-ašu, ki pa bi rad snel ogledalo, ga pa čisto razumem zakaj bi rad snel ogledalo (pritrjeno z dvema maticama od spodaj), ogledalo ima dva fiksna vijaka , ker potem ko odstraniš ogledalo in morda še akumulator lažje napelješ inštalacijo. Glede vtičnice pod sedežem pa še sam ne vem kje ima original priklop pod plastiko ? Mislim da je Cvetoo omenil da ima tam nekaj priklopljeno :?

Objavljeno

Če želiš sneti ogledalo moraš najprej odstraniti črno plastiko,potem bojo pa tam 2 matice,ki držijo ogledalo na nosilec maske! :grim

Objavljeno

Glede vtičnice pod sedežem pa še sam ne vem kje ima original priklop pod plastiko ? Mislim da je Cvetoo omenil da ima tam nekaj priklopljeno :?

Ok Guzzi, malo bolj se boš moral potruditi. Sem zato, da furava vsak svoje. Jaz kondome, ti pa šraufaj. :devil:

Opazke z garažo nisem razuzmel, v predalčku pa imam res daljinca. Ko pridem domov, odprem predalček, stisnem daljinca in vrata se odprejo. To pri tebi doma najbrž dela žena, pri nas doma pač ne :P

Kot sem opisal sem dal vtičnico inštalirati v elektro delavnici v Šk. Loki. + od acu, - pa nekje z vijaka. Vtičnica je locirana čisto v zadku, prostora za polnenje telefonov, baterij za fotoaparat ipd. je dovolj. Vtičnico imam pritrjeno kar z vezico in to je to.

V predal bi mogoče človek poleg vtičnice lahko vstavil še kaj drugega,npr mp3 player, na pokrovček pa display prestave v kateri vozite, da nebi kar naprej iz 5. nabijali v 6. ki je ni. Ampak potem pa spet nimate predalčka ...........................

LP Cvetoo

Objavljeno

Kot sem opisal sem dal vtičnico inštalirati v elektro delavnici v Šk. Loki. + od acu, - pa nekje z vijaka. Vtičnica je locirana čisto v zadku, prostora za polnenje telefonov, baterij za fotoaparat ipd. je dovolj. Vtičnico imam pritrjeno kar z vezico in to je to.

V predal bi mogoče človek poleg vtičnice lahko vstavil še kaj drugega,npr mp3 player, na pokrovček pa display prestave v kateri vozite, da nebi kar naprej iz 5. nabijali v 6. ki je ni. Ampak potem pa spet nimate predalčka ...........................

LP Cvetoo

Objavljeno

[attachmentid=94259]Pozdrav iz sončne doline

mene pa zanima če se da kje kupit veterne zaščite. ker v nedeljo mi je leva noga kmalu zmrznila.

lp:Anton

post-12987-1174651308_thumb.jpg

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

A je kdo mogoče montiru raufnke LEO VNCE na fjr-jko,me zanima efekt.

Objavljeno

A je kdo mogoče montiru raufnke LEO VNCE na fjr-jko,me zanima efekt.

eMBe --- stran 29 te rubrike :? :hmm:

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

zadnja inf.,ki sem jo dobil včeraj pravi da za 07 letnik so še v pripravi.To pomeni da jih lahko naročim samo za nadaljne probleme(papirne)odgovarjam sam. :hmm: :hmm: :hmm:

Objavljeno

Mene pa zanima če je kdo že poskušal različna olja v menjalniku al vam da serviser vedno enako??

Pri 20000km mi razbija menjalnik da me je malo sram ko menjavam če je okrog veliko ljudi

Pri hondi iz iskušenj vem da je z oljem bardahl bilo najboljše ko pa sem dal motul 5100 pa je bilo precej slabše.

Sedaj imam na fjr valvoline in v kardanu castrol pa me je prav strah ko menjavam. Zanimajo me vaše izkušnje.

Objavljeno

Mene pa zanima če je kdo že poskušal različna olja v menjalniku al vam da serviser vedno enako??

Pri 20000km mi razbija menjalnik da me je malo sram ko menjavam če je okrog veliko ljudi

Pri hondi iz iskušenj vem da je z oljem bardahl bilo najboljše ko pa sem dal motul 5100 pa je bilo precej slabše.

Sedaj imam na fjr valvoline in v kardanu castrol pa me je prav strah ko menjavam. Zanimajo me vaše izkušnje.

Probaj original YAMALUBE.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

eMBe --- stran 29 te rubrike :? :hmm:

Kdaj ga boš pripeljal, da vidim, kako poje!

Popravljeno . Popravil DrM - FJR
Objavljeno (popravljeno)

:hmm:

post-5614-1177269625_thumb.jpg

post-5614-1177269653_thumb.jpg

post-5614-1177269692_thumb.jpg

post-5614-1177269920_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil eMBe
Objavljeno

V mašino daj motula 300 V -T4 SAE 15W50 in v kardam(dif) Motul Grearbox SAE 80W90 API-GL5(to je olje izredno dobro za zobniške prenose ker mu je dodan grafit in je sive barve-skoraj črne).Če bodo še problemi pri šaltanju potem bo potrebno pregledati kaj je s sklopko-zakaj neodvaja. :hmm:

Objavljeno

Probaj original YAMALUBE.

Yamalube olja proizvaja Motul ali nekaj takega.

Aja, Yamaha pač...menjalnik je glasen :grim

Objavljeno

Aja, Yamaha pač...menjalnik je glasen :grim

:blink:

Ja kakšen je glasen že 78kkm. In če mene ne moti, potem ne vem zakaj bi koga drugega .)

No pa nekaj časa bo še glasen. :grim Razen, če mi uspe kaka dobra akcija pri cigotih. :xx:

LP Cvecigotac.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!