Skoči na vsebino

Uvoz, homologacija in registracija rabljenega motorja iz tujine

Priporočene objave

Objavljeno

Bremzer, malce si v preteklosti. Jaz sem prvi motor uvozil iz Avstrije 2007 in je bila edina možnost Koper. DMV in DDV nista bila opcija. Leta 2011 sem kupil drugega in Anglije. Takrat je že veljal DMV (ki je odvisen od moči, kubature in EURO številke. Jaz sem za 37 kW, 900 ccm in Euro3 plačal 2% na ceno. Tu je povezava na Excelov program za izračun: http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.gov.si/pageuploads/Davki-predpisi_in_pojasnila/DMV/Izracun_DMVnov.xls

DDV se plača, kadar je vozilo mlajše od 6 mesecev ali ima manj kot 6.000 km, tudi če je bil davek že plačan pri nakupu. Lahko pa ga poskušaš povrniti od prodajalca - torej, če je motor premlad, poskušaš kupiti brez davka, in ga plačaš pri nas, sicer pa preveriš, kje je DDV nižji (Nemčija 19%, Avstrija 20%, ostalo ne vem).

Homologacijo sem 2011 delal že v Mariboru - RTI, so pa tudi v Ljubljani in morda še kje.

Tako je bilo stanje 2011, kako je sedaj pa ne vem.

Obilo uspeha

Objavljeno

Homologacija se dela marsikje. Med drugim jih delajo tudi v bazah amzs.

O dmv pa obširno piše v starejših postih par strani nazaj.

Objavljeno

Homologacija lahko opravljaš na vseh tehničnih pregledih dopoldne brez naročanja.

Objavljeno

Če kupiš po bruto ceni se pravi z nemškim MW (Mer - Werstojerjem )davek na dodano vrednost, plačaš doma še DMV davek (Davek na Motorno Vozilo), ki je odvisen od kubature do 1000ccm 5% nad 1000ccm 10% ta davek je bil sprejet pred kakim letom prej si plačal samo DDV seveda, če ni bil plačan že v Nemčiji MW !

Koper je edini kraj - mesto kjer lahko narediš homologacijo uvoženega motorja, ostale dodatne homologacije(raznih izpušnih sistemov,luči,barve itd.) pa lahko narediš v vseh večjih mestih pri nas !

A ni blo rečeno da lahko homologiraš tudi v mariboru, bog pomagaj, vsakdo mi da druge informacije

Objavljeno

A ni blo rečeno da lahko homologiraš tudi v mariboru, bog pomagaj, vsakdo mi da druge informacije

Kot sam vidiš se ti predpisi vsakič kaj spremenijo nevem zakaj nepokličeš tebi najbližji AMD kjer izvajajo tehnične preglede in dobiš svežo informacijo.Homologacije danes res delajo skoraj povsod samo to so homologacije razne dodatne opreme in ne uvoženih vozil iz tujine !

Objavljeno

kaj pa če pustiđ da je registracija nemška, pa ga tam registriraš, a to gre?

Objavljeno

kaj pa če pustiđ da je registracija nemška, pa ga tam registriraš, a to gre?

Ni možno registrirat na tvoje ime kajti za registracijo moraš imeti stalno prebivališče,lahko bi npr.registriral na zdomca on ti lahko pripelje motor in nato tukaj vse uredita,motor s tujo tablico pri nas ti nesmeš vozit, ker nemška zavarovalnica ne prevzame stroškov v slučaju nezgode.Postoji še ena možnost,da vzameš tablico za par dni(včasih se ji je reklo zol tablica) na tvoje ime ni pa poceni,pozanimaj se na naši carinski upravi ali na AMZS in ti bodo oni znali kaj več povedat.

Objavljeno

Kot sam vidiš se ti predpisi vsakič kaj spremenijo nevem zakaj nepokličeš tebi najbližji AMD kjer izvajajo tehnične preglede in dobiš svežo informacijo.Homologacije danes res delajo skoraj povsod samo to so homologacije razne dodatne opreme in ne uvoženih vozil iz tujine !

Homologacijo uvoženega motorja (ne "razne dodatne opreme") so mi že leta 2011 povsem normalno naredili v Mariboru pri RTI-ju ...

Objavljeno

Homologacije delajo vsepovsod... Tudi Miklavc v Nizki in v Velenju... Motor pripelješ k njim in vse zrihtaš tam... razen davek plačaš davčni.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

A je kdo za to,da se gre skupaj v Italijo kupit motor, pa si delimo stroške? Jaz lahko organiziram prikolco na katero spraviš sigurno dva motorja (prikolica prav za prevoz motorjev ne karnekj), nisem pa ziher možno,da grejo celo trije gor.

Če je kdo naj mi sporoči na pm ;)

Objavljeno

Pozdravljeni, 

imam vprašanje, in sicer sem v fazi kupovanja motorja. Kupujem motor, ki je registriran še celo leto (do mara prihodnje leto). Zdaj pa me zanima ali lahko kupim motor in ga pač vozim s to registracijo in ga šele ob naslednji registraciji registriram nase, se pravi marca naslednje leto? Je to izvedljivo?

LP

Objavljeno

A pa se ti bo dal vsakic razlagat policistu, da ni tvoj motor, ampak od "prjatla"? Pa pol preverjanje pa tko? Al pa bog ne daj, da se kaj zgodi? Al pa, da recimo lastnik na papirju doma placuje radarje, ti se pa gonis okoli? :grim

Objavljeno

A pa se ti bo dal vsakic razlagat policistu, da ni tvoj motor, ampak od "prjatla"? Pa pol preverjanje pa tko? Al pa bog ne daj, da se kaj zgodi? Al pa, da recimo lastnik na papirju doma placuje radarje, ti se pa gonis okoli? :grim

Ok, kaj pa mi lahko pusti prejšnji lastnik zavarovanje? Ali moram skleniti novo polico?

Objavljeno

mislim, da take stvari sploh niso vprašanje...

Objavljeno

Plačaš zavarovanje in cestnino do izteka tehničnega. Pusti ti samo tehnični pregled. 

Objavljeno

Poglej, čisto iskreno če bi rad prišparal tistih 150€ kot bi te to stalo (mene še manj pri grawe in letos plačam 128€ vse skupaj pri podaljšanju resda brez ao+ ker imam drugo zavarovanje). Če ti je ta denar preveč za imet mir na cesti in nasploh je najbolje da ne kupiš motorja saj če misliš, da boš prišel tako poceni skozi kot s kakim skuterjem kar mirno zamenjaj hobi in tip prevoznega sredsatva sicer utegneš doživet infarkt pri menjavi gum. Pa ne želim ti nič slabega upam da te moj post ne ujezi. Menim pa tudi da kar želiš je skrajno nepotrebna sitnost in ima velik potenicial za veliko nevšečnosti.

Če bi jaz prodajal motor nekomu in mi pride ven s tako željo mu pokažem pot kamor se lahko pobere odkoder je prišel četudi ima ves denar pri sebi in ne želi nič zbijat cene.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Poglej, čisto iskreno če bi rad prišparal tistih 150€ kot bi te to stalo (mene še manj pri grawe in letos plačam 128€ vse skupaj pri podaljšanju resda brez ao+ ker imam drugo zavarovanje). Če ti je ta denar preveč za imet mir na cesti in nasploh je najbolje da ne kupiš motorja saj če misliš, da boš prišel tako poceni skozi kot s kakim skuterjem kar mirno zamenjaj hobi in tip prevoznega sredsatva sicer utegneš doživet infarkt pri menjavi gum. Pa ne želim ti nič slabega upam da te moj post ne ujezi. Menim pa tudi da kar želiš je skrajno nepotrebna sitnost in ima velik potenicial za veliko nevšečnosti.

Če bi jaz prodajal motor nekomu in mi pride ven s tako željo mu pokažem pot kamor se lahko pobere odkoder je prišel četudi ima ves denar pri sebi in ne želi nič zbijat cene.

Zadeva je taka, da je bil to predlog prodajalca, ni se hotel pogajati za ceno češ, da je registriran celo leto. Kar pa nima veze, saj vse kar mi lahko pusti je tehnični pregled in plačana cestnina. 

LP

Objavljeno

Tudi cestni sklad dobi nazaj ob odjavi. Avtomatično. Ostane ti le in samo TP. 

Objavljeno

Tudi cestni sklad dobi nazaj ob odjavi. Avtomatično. Ostane ti le in samo TP. 

Ja, pa tablica načeloma.

Objavljeno

nu nujno.. če na zavarovalnici hoče unih dodtanih 5 al 10% popusta pol mu zavarovalnica nič ne vrne. ČE se tako dobro razumeta z prodajalcem naj ti napiše pooblastilo in bo tut morebitne kazni lahko na tebe naslovil in ti ne boš imel težav z policisti. Pooblastila je včasih izdeloval amzs, niso nujna ampak če te ustavijo policaji in imaš pooblastilo se postopki rpecej pohitrijo.

LP

Objavljeno

nu nujno.. če na zavarovalnici hoče unih dodtanih 5 al 10% popusta pol mu zavarovalnica nič ne vrne. ČE se tako dobro razumeta z prodajalcem naj ti napiše pooblastilo in bo tut morebitne kazni lahko na tebe naslovil in ti ne boš imel težav z policisti. Pooblastila je včasih izdeloval amzs, niso nujna ampak če te ustavijo policaji in imaš pooblastilo se postopki rpecej pohitrijo.

LP

Ja, samo to pooblastilo se spet plača. Najbolje je kar vse urediti ob nakupu. Pusti mi tehnični, ostali denar tako dobi nazaj, tako da mi lahko ceno spusti za razliko, ki jo bo dobil povrnjeno.

Objavljeno (popravljeno)

A takšna je bila situacija... sem narobe sumil da si še "mlečko" ki bi mel prvi pravi motor na vso silo...

Nažalost ostaneš le samo s tehničnim in ostalo plačaš. Jaz bi tako. Prodajalcu pa rečeš da je to v medsebojnem interesu in če je faca naj spusti par evrov dol pa imata oba mir. Še vedno lahko odkloni sicer.  Je... Jaz sem ohranil tablico prejšnjega lastnika (tamalo) in že leto dni ne vidim ure da se je rešim (več razlogov). Še ta mesec najkasneje 25-ega se jo bom. :D

Na koncu koncev najbrž ne bo neke hudobije stroškov... a motor ki si/bi vzel je potreben vlaganj? Premsili vse skupaj... res da je že sezona ampak prodajalci ne moreje izsiljevat proti skoraj neobstoječem trgu in malem povpraševanju ter veliki ponudbi (nažalost tudi veliko krša).

Popravljeno . Popravil Horny-et
Objavljeno

Pozdravljeni, ker kupujem motor, ki bo letnik 2011 ali 2012 in še nima 6000 km, me zanima ali moram še v Slo plačati ddv, ali je motor že smatran kot rabljen, če je star 2 leti in več, pa da nima 6000 km?

Objavljeno

Če prav razumem kupuješ v tujini? Če je tako moraš plačati DMV.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!