Bmflar Objavljeno Marec 9, 2016 Opozori Objavljeno Marec 9, 2016 pred eno uro, bambi61 pravi: Zdaj bom noro vprašal ali potem novega ne morem uvoziti??Ali so dajatve iste za nov ali rabljen motocikel?Prosim za odgovor!Hvala. Google je lahko tudi tvoj prijatelj ... Kmet bi lahko prikoličarja uvozil brez DMV, če bi le ta bil starodobnik... Višina DMV
TakeALookAround Objavljeno Marec 9, 2016 Opozori Objavljeno Marec 9, 2016 Lahko novega uvozis,pac vec dajatev placas...
boych Objavljeno Marec 9, 2016 Opozori Objavljeno Marec 9, 2016 pred 2 urami, thumper pravi: a se pri poškodovanem kaj bolj zaplete? verjetno da - a je predpisan rok od dneva kupoprodajne do dneva vložitve dokumentov za uvoz ? je pri uvozu treba peljati motor če je pol leta star na homologacijski pregled in mora biti izpraven? kajti sam čas za popravilo je lahko daljši od roka za uveljavitev ostalih stvari .. Po besedah ''homologatorja'', ki mi je delal homologacijo (Avto Krka), je potrebno najpozneje 15 dni od nakupa vozilo prijaviti pri firmi, ki dela homologacije, sama homologacija se pa lahko naredi pozneje, ... se pravi kupiš -> prijaviš -> popraviš -> opraviš homologacijo ... pred 1 uro, bambi61 pravi: Zdaj bom noro vprašal ali potem novega ne morem uvoziti??Ali so dajatve iste za nov ali rabljen motocikel?Prosim za odgovor!Hvala. Lahko, samo boš pri nas plačal DMV in še DDV ... verjetno se da kako urediti, da pri nakupu v drugi državi ne plačaš DDV-ja ... novega se praktično izven SLO ne splača kupiti ... razen, če ga pri nas ne moreš dobiti ... Pips 1
motolover Objavljeno Marec 11, 2016 Opozori Objavljeno Marec 11, 2016 On 9 March 2016 at 10:17 AM, boych said: Po besedah ''homologatorja'', ki mi je delal homologacijo (Avto Krka), je potrebno najpozneje 15 dni od nakupa vozilo prijaviti pri firmi, ki dela homologacije, sama homologacija se pa lahko naredi pozneje, ... se pravi kupiš -> prijaviš -> popraviš -> opraviš homologacijo ... Lahko, samo boš pri nas plačal DMV in še DDV ... verjetno se da kako urediti, da pri nakupu v drugi državi ne plačaš DDV-ja ... novega se praktično izven SLO ne splača kupiti ... razen, če ga pri nas ne moreš dobiti ... Pri nakupu novega placas DDV samo pri nas.
Bambi61 Objavljeno Marec 13, 2016 Opozori Objavljeno Marec 13, 2016 Ob 9. 3. 2016 at 9:49, HD-Dyna pravi: Google je lahko tudi tvoj prijatelj ... Kmet bi lahko prikoličarja uvozil brez DMV, če bi le ta bil starodobnik... Višina DMV Google je bil moj prijatelj še predno je obstajal internet! Hvala za odgovore sem že kupil pri nas!
David Kozar Objavljeno Marec 23, 2016 Opozori Objavljeno Marec 23, 2016 Lp,zanimam se za nakup motorja,ampak je na hrvaškem,zanima me kaksne dokumente rabim od prodajalca da nebi blo kaksnih tezav ko bi ga hotel prinas registrirat Tako nakratko ce mi lahko gdo pove
Bmflar Objavljeno Marec 23, 2016 Opozori Objavljeno Marec 23, 2016 (popravljeno) pred 22 minutami, David Kozar pravi: Lp,zanimam se za nakup motorja,ampak je na hrvaškem,zanima me kaksne dokumente rabim od prodajalca da nebi blo kaksnih tezav ko bi ga hotel prinas registrirat Tako nakratko ce mi lahko gdo pove Saj ni važno, če je to Hrvaška ali katerakoli druga EU država : Navodila za izračun DMV Alter Popravljeno Marec 23, 2016. Popravil HD-Dyna Kmet2 1
OldSchool Kawi Objavljeno April 19, 2016 Opozori Objavljeno April 19, 2016 Ravno danes sem se pogovarjal z znancem, ki je lani uvozil Suzuki GSXR 1000 letnik 2010. Zanj ni potreboval nikakršnih overitev pogodbe, samo kupoprodajno sta spisala s prodajalcem in priložil mu je vso papirologijo motorja. V Sloveniji je šou homologirat in DMV plačat. To je bilo to, ne vem kaj je glede nekih COC pa overitev govora, se mi zdi da vsak drugače pove .. Lp
boych Objavljeno April 20, 2016 Opozori Objavljeno April 20, 2016 pred 10 urami, OldSchool Kawi pravi: Ravno danes sem se pogovarjal z znancem, ki je lani uvozil Suzuki GSXR 1000 letnik 2010. Zanj ni potreboval nikakršnih overitev pogodbe, samo kupoprodajno sta spisala s prodajalcem in priložil mu je vso papirologijo motorja. V Sloveniji je šou homologirat in DMV plačat. To je bilo to, ne vem kaj je glede nekih COC pa overitev govora, se mi zdi da vsak drugače pove .. Lp Leta 2010 je ŠE bilo potrebno (kako je sedaj ne vem) pri homologaciji predložiti od notarja overjeno kupoprodajno pogodbo, če je bilo vozilo kupljeno od privat ponudnika. Za rabljeno vozilo kupljeno pri ''dilerju'' pa je zadostoval izdani račun. COC dokument ni nikoli bil potreben, se pa lahko priloži vlogi za homologacijo ...
flight69 Objavljeno April 22, 2016 Opozori Objavljeno April 22, 2016 On 22.3.2016 at 10:47 AM, HD-Dyna said: Saj ni važno, če je to Hrvaška ali katerakoli druga EU država : Navodila za izračun DMV Alter Tale debata na Alterju je precej stara in veliko stvari ne drži več - samo dobronamerno, da ne bo koga zavedlo... On 20.4.2016 at 11:11 PM, NARGOTH said: Pogodbe ni potrebno overjati. Tudi na AMZS Kranj velja enako.
Fadil Objavljeno April 26, 2016 Opozori Objavljeno April 26, 2016 Torej, da ne berem celotne teme. Pri uvozu rabljenega motorja in če je več kot 1000 kubikov, je potrebno plačati 20% dajatev + cca. 100€ homologacije...? Če je manj kot 1000 kubikov je...? Koliko je potrebno plačati državi , če bi recimo kupil v Italiji nov Moto Guzzi Stelvio 1200 NTX ?
dlicen Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 17 hours ago, Fadil said: Torej, da ne berem celotne teme. Pri uvozu rabljenega motorja in če je več kot 1000 kubikov, je potrebno plačati 20% dajatev + cca. 100€ homologacije...? Raje preberi temo (saj ni potrebno, da celo)...
Fadil Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 Sem prebral in dobil odgovore na moje vprašanje.
msarc1 Objavljeno April 30, 2016 Opozori Objavljeno April 30, 2016 Fantje a mi lahko zdele nekdo pove prosim, peljem se v Zagreb po motor ali delam prepis v Zagrebu ali v Sloveniji lahko? Lp hvala!
msarc1 Objavljeno April 30, 2016 Opozori Objavljeno April 30, 2016 4 hours ago, NARGOTH said: Na hrvaškem moraš naredit prepis. V sloveniji ga nemoreš če je hrvaški motor. Se pravi sedaj imam overjeno kupoprodajno in pa odjavleno prometno potebujem še kaj
msarc1 Objavljeno Maj 1, 2016 Opozori Objavljeno Maj 1, 2016 Ampak na prometni nikjer ne pise da sem jaz lastnik motorja. Na te hrvaski prometni. Bi to moralo pisat?
boych Objavljeno Maj 1, 2016 Opozori Objavljeno Maj 1, 2016 pred 51 minutami, msarc1 pravi: Ampak na prometni nikjer ne pise da sem jaz lastnik motorja. Na te hrvaski prometni. Bi to moralo pisat? Ja saj pa imaš kupoprodajno pogodbo, ki dokazuje, da si sedaj ti lastnik ...
Fadil Objavljeno Maj 12, 2016 Opozori Objavljeno Maj 12, 2016 (popravljeno) Berem, da praktično vsi, ki ste uvažali motor, ste ga v SLO pripeljali s kombijem. Ali ni bolj enostavno in ceneje, seveda, če se kupuje rabljen motor, da se kar pripelješ z njim? Ko sem pred 2 leti prodal svoj motor na Hrvaško, je kupec šel z menoj, da sem motor odjavil, on pa je vzel začasno registracijo in motor tudi zavaroval za nekaj dni. Domov na Hrvaško se je preprosto odpeljal. Verjetno bi bilo to izvedljivo tudi iz Italije ali Nemčije. Ali pa se mogoče motim? Kdo pozna zadeve bolj podrobno? Popravljeno Maj 12, 2016. Popravil Fadil
Gonca Objavljeno Maj 12, 2016 Opozori Objavljeno Maj 12, 2016 Iz Nemćije lahko. Zaćasna tablica in zavarovanje pride okoli 80€. Lp
Big Py Objavljeno Maj 12, 2016 Opozori Objavljeno Maj 12, 2016 Uvoz novega motorja: Na kaj se računa DMV?. Na netto ceno ali na ceno z ddv?
Fadil Objavljeno Maj 12, 2016 Opozori Objavljeno Maj 12, 2016 (popravljeno) 1 hour ago, map said: Uvoz novega motorja: Na kaj se računa DMV?. Na netto ceno ali na ceno z ddv? 2 hours ago, Gonca said: Iz Nemćije lahko. Zaćasna tablica in zavarovanje pride okoli 80€. Lp Odlično. Verjetno tudi Italija, saj je vseeno vse skupaj EU!? Kakšen Primorec tukaj, ki bi več vedel? Popravljeno Maj 12, 2016. Popravil Fadil
Gonca Objavljeno Maj 12, 2016 Opozori Objavljeno Maj 12, 2016 Kar se novega motorja tiče: DMV . Na linku je tudi tabela za izračun davka. Mislim da ga iz Italije ne moreš pripeljat, ampak sam sem uvažal samo iz Nemčije.
boych Objavljeno Maj 16, 2016 Opozori Objavljeno Maj 16, 2016 Ob 12. 5. 2016 at 16:59, Fadil pravi: Berem, da praktično vsi, ki ste uvažali motor, ste ga v SLO pripeljali s kombijem. Ali ni bolj enostavno in ceneje, seveda, če se kupuje rabljen motor, da se kar pripelješ z njim? Ko sem pred 2 leti prodal svoj motor na Hrvaško, je kupec šel z menoj, da sem motor odjavil, on pa je vzel začasno registracijo in motor tudi zavaroval za nekaj dni. Domov na Hrvaško se je preprosto odpeljal. Verjetno bi bilo to izvedljivo tudi iz Italije ali Nemčije. Ali pa se mogoče motim? Kdo pozna zadeve bolj podrobno? Vsekakor ni ceneje. Če računaš, da se moreš z avtomobilom pripeljat na neko lokacijo in potem še priti nazaj domov, benzin za tankanje motorja, preizkusno tablico, mogoče še kakšno cestnino oz. tunel ... motor na prikolici pomeni recimo samo cca 0,5 do 1 l večjo porabo ...
Fadil Objavljeno Maj 16, 2016 Opozori Objavljeno Maj 16, 2016 3 hours ago, boych said: Vsekakor ni ceneje. Če računaš, da se moreš z avtomobilom pripeljat na neko lokacijo in potem še priti nazaj domov, benzin za tankanje motorja, preizkusno tablico, mogoče še kakšno cestnino oz. tunel ... motor na prikolici pomeni recimo samo cca 0,5 do 1 l večjo porabo ... Imaš prav. Sam sem računal samo najem kombija in gorivo + vinjeto.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se