sergejl Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 dajte že nehat pretiravat no :headbang: kero budalo gre pa s 150 prehitevat kolono.......pa zadnje čase opažam da imajo nekateri izredno sposobnost merjenja hitrosti motornih vozil z očmi, čudno, da ne delajo za policijo...ah ja, tehnološki višek :slap: če nisi bil tam ne moreš govorit koliko ti je gasilec rekel da se je on pripeljal, tudi gasilec ni mogel vedeti, sploh pa je vsak izgovor dober da se obtoži motorista........tudi zvok izpuha ima velik psihološki učinek na ocenjevanje hitrosti motorja .......bolj ropota-->hitreje gre, to je logika starih vaških mamc, ki še nikoli niso slišale za prestave ok, vzamem nazaj vsi so bili na pravi strani ceste in vozili po predpisih nesreča pa je bila kazen božja al kaj???? glede na posledice nesreče, je najbrž možno predvidevati da je bila hitrost tam nekje okoli 90 km/h, cesta prazna...idila :worship: Ne obtožujem nikogar, dejstva pa so: v avto je počil motorist ki ni vozil po svoji strani in v smeri vožnje (njegova stran je bila polna drugih vozil) Sovoznik na motorju brez čelade Cesta ravna in pregledna (jo poznam)... Če so to posledice vožnje v okviru dovoljenega (ali vsaj približno dovoljenega)????
sergejl Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 Citat novice: Motoristična sezona se je začela tragično. V torek popoldne je huda prometna nesreča na cesti Kranj–Britof terjala tri življenja, ena oseba pa je utrpela hude poškodbe. Silovito trčenje, ki je bilo usodno za kar tri ljudi, je bilo posledica izsiljevanja prednosti, neprilagojene hitrosti in neizkušenosti, so sporočili s PU Kranj. 79-letni Kranjčan je z osebnim avtomobilom pripeljal po poljski poti iz smeri Šenčurja in zapeljal naravnost na regionalno cesto Kranj–Britof, ki jo je nameraval prečkati. V tistem trenutku je po njej z motornim kolesom pripeljal 21-letni Kranjčan. Čeprav je zaviral v dolžini več kot 50 metrov – na cesti so dobro vidne sledi – mu nesreče ni uspelo preprečiti. S prednjim delom je trčil v levi bok osebnega avtomobila. Tega je obrnilo za 90 stopinj in je obstal na robu vozišča. Zavorno pot in hitrost pa si izračunaj
gody01 Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 Ne obtožujem nikogar, dejstva pa so:v avto je počil motorist ki ni vozil po svoji strani in v smeri vožnje (njegova stran je bila polna drugih vozil) Sovoznik na motorju brez čelade Cesta ravna in pregledna (jo poznam)... Če so to posledice vožnje v okviru dovoljenega (ali vsaj približno dovoljenega)???? A to o isti nesreči razpravljaš kot ostali ? Ker dejstva, ki so bila objavljena so precej drugačna od teh, ki jih razširjaš ti tu.
sergejl Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 Lahko zajebal... v vsakem primeru hitrost....
Tomozuki Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 Bi bilo mogoče dobro da se razdelimo na motoriste in kamikaze :naughty: :naughty: :naughty: Ali na takšne s praznimi in takšne s polnimi jajci :D Ker roko na srce (tiča?), kompenzacija je v takem primeru nujno potrebna :naughty: Če ne v postelji pa na cesti...
Pervy Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 lahko da sem neumen ampak ali se zavorna pot pri nesreči ne meri po črnih sledeh na cesti???? kolikor mi je jasna teorija in praksa optimalnega zaviranja sprednjega kolesa ne blokiraš 50 metrov in če bi prav bremzal sledi sploh nebi bilo? pa tudi če bi dobro bremzal bi zadnja bila večino časa v zraku tako da tudi od zadnje nebi bilo sledi. nevem kako lahko narediš 50 metrov zaviralne poti? edino če bremzaš predvsem na zadnjo in vlečeš špuro ampak ker vsi vemo koliko zadnja sploh ustavi motor potem na podlagi tega ne moreš izračunati hitrosti ker ni merodajno, z spredno bi imel manjšo zavorno pot. nevem no, meni tu fizika nekaj smrdi :whistle:
Tomozuki Objavljeno April 4, 2008 Opozori Objavljeno April 4, 2008 lahko da sem neumen ampak ali se zavorna pot pri nesreči ne meri po črnih sledeh na cesti???? kolikor mi je jasna teorija in praksa optimalnega zaviranja sprednjega kolesa ne blokiraš 50 metrov in če bi prav bremzal sledi sploh nebi bilo? pa tudi če bi dobro bremzal bi zadnja bila večino časa v zraku tako da tudi od zadnje nebi bilo sledi. nevem kako lahko narediš 50 metrov zaviralne poti? edino če bremzaš predvsem na zadnjo in vlečeš špuro ampak ker vsi vemo koliko zadnja sploh ustavi motor potem na podlagi tega ne moreš izračunati hitrosti ker ni merodajno, z spredno bi imel manjšo zavorno pot. nevem no, meni tu fizika nekaj smrdi :whistle: To tudi meni ni jasno. Gre za dve ločeni zavori in policija lahko le špekulira, kako dolgo zaviralno pot si imel pred trkom :)
Jerry_exc Objavljeno April 4, 2008 Opozori Objavljeno April 4, 2008 men pa ni jasno kako ljudje hitro najdejo v vsakem primeru kako je biv kriv samo motorist... ne govorim zdej za ta primer pri kranju ampak nasplosno... VEDNO JE MOTORIST...ker vsi divjajo vsi noro prehtevajo se ne drzijo predpisov in delaj nevem kaj se vse kar nebi smel... in tak mnenje dobijo ljudje ki se vozjo po cest 20km/h manj kot je omejitev... s tem da oni opazjo le motoriste da jih prehitijo... to da gre na enega motorista mem še 20 avtomobilov z isto hitrostjo, od tega 3je v skarje... neee to je pa cist normalno... zarad tega ker ce se temu kej nrdi bo samo avto zbiv, motorist bo pa na mestu oblezal i bo vse bolj odmevno, slo bi pa za isto nesreco... se vseen je motorist nabl grdo prehitevov, ker je zaropotal stara gospa se je ustrasla in glej ga zlodja se nagnu se je v ovink :slap: :slap: :slap:
jetman Objavljeno April 4, 2008 Opozori Objavljeno April 4, 2008 .......bolj ropota-->hitreje gre, to je logika starih vaških mamc, ki še nikoli niso slišale za prestave Khm, in koliko že "letijo" cestaki v najnižji prestavi? 1. prestava cca 130-150 kmh, a ne :naughty: :evilgrin:
Gallus Objavljeno April 4, 2008 Opozori Objavljeno April 4, 2008 ... Čeprav je zaviral v dolžini več kot 50 metrov – na cesti so dobro vidne sledi – mu nesreče ni uspelo preprečiti... ... s prvo zavoro takšne sledi skoraj ni mogoče pustiti, ker bi sicer po vsej vrjetnosti prej padel ... je zgleda zaviral z zadnjo ... ... a ni nekdo trdil, da je obvladal motor ... :headbang:
Jerry_exc Objavljeno April 4, 2008 Opozori Objavljeno April 4, 2008 guma ob zaviranju lahko pusca sled tud brez da zdrsava... sploh ob polnem zaviranju se ponavad kr pozna kje se je bremzal... ce je pa sled taka da se vid da je guma drsela tud ne pomen da je zavirov samo z zadno... z obema pac zadna pa mu je zablokirala...
GorazdH Objavljeno April 4, 2008 Opozori Objavljeno April 4, 2008 če napišem nekaj v zvezi s temo... ja kot pravi 36 ljudi parlamentarne večine bi moralo bit število žrtev manjše. torej odgovor na temo: preživelo nas/vas bo več :closedeyes: :topic: argumenti njihovi so pa itak tipa rekla kazala in konstantno represivno usmerjeni, pač po naravi desničarjev, da niti ne omenjam neučinkovitosti še nedavno sprejetega prejšnjega zakona... ob tem izražam ogorčenje nad tistimi poslanci opozicije, ki ne opravljajo svojega dela in so bili odsotni pri takem za večino državljanov vsakdanjem vprašanju kot pač o prometu je! zej je pa ja bla idealna priložnost če ne drugega za kako politično točko dobit, bedaki! :closedeyes: :topic:
misty Objavljeno April 4, 2008 Opozori Objavljeno April 4, 2008 guma ob zaviranju lahko pusca sled tud brez da zdrsava... sploh ob polnem zaviranju se ponavad kr pozna kje se je bremzal... ce je pa sled taka da se vid da je guma drsela tud ne pomen da je zavirov samo z zadno... z obema pac zadna pa mu je zablokirala... :topic: :grim Sprednja bridgestone Bt002 (za druge se ne spomnim) pušča jasno vidno sled ob polnem zaviranju.
_Nejkooo_ Objavljeno April 4, 2008 Opozori Objavljeno April 4, 2008 Khm, in koliko že "letijo" cestaki v najnižji prestavi? 1. prestava cca 130-150 kmh, a ne :naughty: :evilgrin: 600 ss, ne dosegajo takih hitrosti, z normalnimi prenosi...največ okol 120 kmh grejo v prvi, 1000ss pa je druga zgodba :D
Pervy Objavljeno April 4, 2008 Opozori Objavljeno April 4, 2008 ob tem izražam ogorčenje nad tistimi poslanci opozicije, ki ne opravljajo svojega dela in so bili odsotni pri takem za večino državljanov vsakdanjem vprašanju kot pač o prometu je!zej je pa ja bla idealna priložnost če ne drugega za kako politično točko dobit, bedaki! :closedeyes: :topic: enako in radi bi videl poimenski seznam vseh poslancev (opozicija in pozicija), ki se jim ni vredno zdelo prit na šiht ko se glasuje o tako pomembni temi kot je izboljšanje prometne varnosti.
Tomozuki Objavljeno April 4, 2008 Opozori Objavljeno April 4, 2008 ob tem izražam ogorčenje nad tistimi poslanci opozicije, ki ne opravljajo svojega dela in so bili odsotni pri takem za večino državljanov vsakdanjem vprašanju kot pač o prometu je!zej je pa ja bla idealna priložnost če ne drugega za kako politično točko dobit, bedaki! :closedeyes: :topic: Poslanci opozicije so nasprotovali sprejetju zakona, ampak očitno premalo zagreto. Le zakaj bi se trudili, če itak imajo svoje šoferje, da jih vozijo okoli in se na cesto ne spoznajo najbolje. Kaj je problem? Problem je vseslovenski. Na specifične stvari se spoznajo mesarji, ključavničarji, parketarji in mogoče tu in tam kakšna učena glava, ki pa še zmeraj ni strokovno usposobljena za takšne zadeve. Zakaj nobeden ne vpraša kompetentnih ljudi, ko se govori o njihovi stroki? Zakaj vsi delajo nekaj na pamet? A ni v demokratičnem sistemu tako, da je oblast in mnenje ljudi glavnega pomena in ne posameznikove odločitve? Isto je s spremembami zakonov, kjer pravniki ne sodelujejo (čeprav je to njihovo področje). Še zmeraj trdim, da smo v socializmu - le prikritem.
maestro Objavljeno April 5, 2008 Opozori Objavljeno April 5, 2008 (popravljeno) ....zato da pridem čimprej mimo ker ne vem kaj boš naredil naslednjo stotinko sekunde, ali boš zavil proti črti da me mal zajebeš al boš dal mal po gasu da me spet mal zajebeš ali me boš kot človek spustil mimo ker sem hitrejši, ožji, okretnejši ker imam pač motor Ne, nikoli ne bi zavil proti polni črti, nikoli ne bi pohodil gasa, da bi te ''malo zajebal'', kot praviš, seveda pa mi tudi na kraj pameti ne pride, da bi se umikal desno vedno in takoj, ko mi za hrbtom zarohni nekaj motorističnega. Zakaj pa bi se umikal? A da bi omogočal nekomu, da cesto izkorišča za dirkališče ????? Ker vozim po predpisih in omejitvah, ni nobene potrebe, da bi me katerikoli motorist sploh prehiteval, kaj šele, da bi se ponižno umikal desno in tako še podžigal njegov ego !!!! Umikam se le vozilom na nujni vožnji in v primerih, ko me nekdo prehiteva v škarje. Popravljeno April 5, 2008. Popravil maestro
maestro Objavljeno April 5, 2008 Opozori Objavljeno April 5, 2008 Ker, če naj bi se umikal tebi, ker si pač veliko hitrejši in močnejši, bi se po enaki logiki moral umikati tudi vsem bmw-jem, audijem, alfam in sploh zmogljivejšim od mene. Najbolje, da za nas, ki se trudimo voziti po omejitvah zgradijo kar posebne ceste, kajne. To privede do diktature močnejšega, kar pa se že itak dogaja in je tudi eden glavnih vzrokov za vozniško mentaliteto, ki vlada na naših cestah. Preberite si članek Steinbucha v današnjem Žurnalu.
hilton Objavljeno April 5, 2008 Opozori Objavljeno April 5, 2008 Ker, če naj bi se umikal tebi, ker si pač veliko hitrejši in močnejši, bi se po enaki logiki moral umikati tudi vsem bmw-jem, audijem, alfam in sploh zmogljivejšim od mene. Najbolje, da za nas, ki se trudimo voziti po omejitvah zgradijo kar posebne ceste, kajne. To privede do diktature močnejšega, kar pa se že itak dogaja in je tudi eden glavnih vzrokov za vozniško mentaliteto, ki vlada na naših cestah. Preberite si članek Steinbucha v današnjem Žurnalu. zakaj bi se pa jaz tebi umikal, ko me spregledas, ko mi izsiliš prednos pa čeprav vozim po predpisih? Ker ko opazis motorista za sabo raje malce bremzo pohodis, ker mislis da bos z tem dosegel kaj :whistle: :whistle: ves prej ko slej naletis na kaksnega motorista, ki bo zaradi tvojih nespametnih obrnil , in ostal bos v najslabsem brez ogledala na svojem jeklenem konjičku. malce se zamisli da si z svojim nespametnim razmišljanjem tarča posmeha. aja btw če se nisi opazil si na motorističnem forumu :naughty:
PikiJapok Objavljeno April 5, 2008 Opozori Objavljeno April 5, 2008 (popravljeno) Bojim se, da s tem ne bomo rešili problemov........(krizasrednjihletpato) :naughty: No ja... kriza srednjih let se je premaknila na pozna 50-ta, glede na to, da se polnoletnost premika vedno bližje 30-emu. Pa ne zakonska polnoletnost, ampak dejanska. Tista povezana z dejansko mentalno osamosvojitvijo in vstopom v obdobje samoaktualizacije (ki mu v fazi prevrednotenja sledi kriza srednjih let). Na cesti pa nas bo preživelo manj kot lani. Vsaj če sodim po letošnjih statistikah in jih primerjam z lanskimi in če k sklepanju pripomorejo izjave nekaterih tukaj in izkušnje z "lastovkami" na dveh kolesih v letošnjem letu. Nekateri bodo podlegli zaradi lastne nečimrnosti (kot smo imeli priložnost tudi sami lani videti pri svojih kolegih), nekaj pa tuji nečimrnosti (kot je bil npr. primer lani v Logatcu, ko je motorist pravilno prehteval in mu je noseča voznica kombija zaprla pot, ker ni zdržala pritiska moža, ki jo je "napizdeval" med vožnjo), nekateri pa zaradi "nepredvidljivih dejavnikov in zmanjšane pozornosti" (primer našega kolega, od katerega smo se poslovili jeseni). Bolj kot vozniki avtomobilov, mene skrbijo (sokolegi ???) motoristi, kateri so žal povečini izredno nepredvidljivi in veliko bolj "okretni" od avtomobilistov (ki so veliko bolj okorni in predvidljivi). Objestnost voznikov motociklov povečini presega vse meje sprejemljivega. Med nami so na tem forumu ljudje, ki bi s cest spravili vse "nedeljske voznike", začetnike, stare mame, "grde avtomobiliste", kamijonarje in ne vem še koga, ker se jim zdi samoumevno, da so na motorju glavni in da so ceste narejene za motoriste, ki lahko (praviloma kar vsi) dokaj hitro vozimo. Dokler se zavest med nami ne bo spremenila v smeri... Tudi če se vozimo kar-se-le-da previdno, nas lahko še vedno kdo/kaj preseneti, zato moramo biti previdni... do takrat nas bo vsako leto, kljub stalnemu prirastku novopečenih motoristov pravzaprav manj. Kajti ne glede na to kdo je kriv... posthumni procesi ne spremenijo ničesar!!! Popravljeno April 5, 2008. Popravil PikiJapok
biker77 Objavljeno April 5, 2008 Opozori Objavljeno April 5, 2008 jest sm se letos odloču tkole.. vsi se me izogibejte da mam jest plac za kolenčkat pa bo en manj mrtev (jest namreč) če ma še kdo podoben plan pa nej se pridruži.. pa da vidimo do kolk preštejemo.. v rimskih številkah seveda.. evo: I :winkiss:
PikiJapok Objavljeno April 5, 2008 Opozori Objavljeno April 5, 2008 GRUNF, ponavljam, da me kakih 90% motoristov na notranjskih cestah prehiti z 150-200/h. Če se ti moje zgražanje nad tem zdi kretenizem in če se s tabo strinja tudi večina forumašev, potem mi je razumljivo, kje smo in zakaj je na slo cestah toliko nesreč in mrtvih. :worship:
mojgap Objavljeno April 5, 2008 Opozori Objavljeno April 5, 2008 jest sm se letos odloču tkole..vsi se me izogibejte da mam jest plac za kolenčkat pa bo en manj mrtev (jest namreč) če ma še kdo podoben plan pa nej se pridruži.. pa da vidimo do kolk preštejemo.. v rimskih številkah seveda.. evo: I :winkiss: Sej veš, da sm s tabo. Dodajam II Ker kolenčkanje je res zakon :rolleyes:
misty Objavljeno April 5, 2008 Opozori Objavljeno April 5, 2008 (popravljeno) Vidva pozerja kolenčkata samo doma, ko vama vajini boljši polovici tako ukažeta :P Popravljeno April 5, 2008. Popravil misty
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se