motofrik Objavljeno Oktober 27, 2013 Opozori Objavljeno Oktober 27, 2013 ..ima kdo povezavo do proizvajalcev prikolic? Za eno normalno ceno... Ne za vozit motor, za vlečt z motorjem? Najraje kopijo PAV40...
Matori Hanzo Objavljeno Oktober 27, 2013 Opozori Objavljeno Oktober 27, 2013 http://www.kompactkamptrailers.com/
moto rider Objavljeno Oktober 27, 2013 Opozori Objavljeno Oktober 27, 2013 (popravljeno) Evo tole - kenguruja! (Pa recimo, da sem malo dvoumno razumel...) Popravljeno Oktober 27, 2013. Popravil moto rider
KingKerosin Objavljeno November 22, 2013 Opozori Objavljeno November 22, 2013 Mene pa zanima - mogoce neumno vprasanje, kako nalozit motor v kombi... Nakladalna rampa mi je jasna - se da to kje sposodit?!
bmwslo Objavljeno November 22, 2013 Opozori Objavljeno November 22, 2013 A kak konc fosna pa ni dober ??
KingKerosin Objavljeno November 22, 2013 Opozori Objavljeno November 22, 2013 360kg pa mene mora zdrzat... Si ne upam prevec eksperimentirat :S
trojan69 Objavljeno November 22, 2013 Opozori Objavljeno November 22, 2013 Ob 22. 11. 2013 ob 20:00, KingKerosin pravi: 360kg pa mene mora zdrzat... Si ne upam prevec eksperimentirat :S To ga mislš zapeljat v kombi? Ni preveč dobra ideja, razen če maš res dolgo pa stabilno rampo. Drugač pa bosanka pomoje čist dost močna. Al pa 2 človeka pa najprej dvigneta spredn kolo potem pa še zadn-tuki je dobr, da maš še enga, ki belanco kontrolira.
KingKerosin Objavljeno November 22, 2013 Opozori Objavljeno November 22, 2013 Iskreno, nimam se plana... zbiram ideje:)
smasher Objavljeno November 22, 2013 Opozori Objavljeno November 22, 2013 kako pa kaj zafiksirat motor ko je v kombiju, kaj je res dost 1 gurtna spredi in ena čez sedež navzdol?
cikadina Objavljeno November 22, 2013 Opozori Objavljeno November 22, 2013 čisti babji firbec kej pa je to za en motor da ma 360kg? a goldwing?
aselak Objavljeno November 22, 2013 Opozori Objavljeno November 22, 2013 Do zdj sm vse motorje spravil cez bosanko v kombi brez problemov. Pa ne gor sedet aampak ga porinte en spredaj na balanci pa 2 zadaj pa bo...
aselak Objavljeno November 22, 2013 Opozori Objavljeno November 22, 2013 Ps: bosanka ne poc kr tko. Pa tako ali tako ne bo 360kg samo na eni tocki glede ba o da sta 2 gumi;)
krucymucy Objavljeno November 22, 2013 Opozori Objavljeno November 22, 2013 čisti babji firbec kej pa je to za en motor da ma 360kg? a goldwing? Goldwing ima vec. Tolk ima kksna varadero, vsaj po obuctku kako se pelje Dadi in cikadina 2
gsxf750 Objavljeno November 23, 2013 Opozori Objavljeno November 23, 2013 (popravljeno) kako pa kaj zafiksirat motor ko je v kombiju, kaj je res dost 1 gurtna spredi in ena čez sedež navzdol? prednjo gumo stisnit do stene, stopnice, .... dve gurtni usmerjeni naprej, da stisnejo prednje kolo in pripete na običajno spodnji krak križa, na vsako stran na tla v zanke, ki jih običajno imajo kombiji že pripravljene zadaj: ena gurtna okoli feltne, kjer je guma na tleh in v zanke. Popravljeno November 23, 2013. Popravil gsxf750
moto rider Objavljeno November 23, 2013 Opozori Objavljeno November 23, 2013 (popravljeno) V skrajni sili, če nimaš zadevo kam privezati: Zadnje kolo v levi kot ob sprednjo steno v smeri vožnje. Postaviš ga na mali štender, sprostiš amortizerje, pod zadnje kolo pa čvrsto podstaviš leseno kajlo. Jaz sem ga tako peljal z vlakom preko 5.000 kilometorv, pa je bil na končni postaji tako, kot sem ga parkiral. Če imaš možnost za privez, pa je zadeva čisto enostavna. Priveži ga tako, da ne more pasti in se zapeljati v nobeno smer. Tako greš med transportom čist' komot na spanje... :yes: Naslednja varianta (za začetnike); Zadnje kolo priveži (zagozdi) v točko, da motor ne more v nobeno smer! (Fiksiraj!) Sprednje kolo priveži (zagozdi), da se ne more izpodmakniti. Spredaj in zadaj (za krmilo in pri zadnjem sedežu za ročki) motor bočno priveži tako, da bosta dve vrvi motor šponali naprej, dve nazaj. To = To! Popravljeno November 23, 2013. Popravil moto rider
macak333 Objavljeno November 23, 2013 Opozori Objavljeno November 23, 2013 V vlaku že, kjer so ovinki dolgi več kot kilometer, v kombiju to ne bo šlo. Jaz ti predlagam varjanto kot jo je gsxf750 opisal. Motor nima kam it!
zmilan Objavljeno November 23, 2013 Opozori Objavljeno November 23, 2013 Goldwing ima vec. Tolk ima kksna varadero, vsaj po obuctku kako se pelje Varadero ma okol 230 kg.
dlicen Objavljeno November 23, 2013 Opozori Objavljeno November 23, 2013 kako pa kaj zafiksirat motor ko je v kombiju, kaj je res dost 1 gurtna spredi in ena čez sedež navzdol? Spredaj zabit motor v prednjo steno tovornega prostora, stisni vilice in po eno gurtno skozi spodnji križ vilic na vsako stran kombija v dno tovornega prostora. Motor seveda stoji ravno, ne na stojalu ali tački. Če te dve gurtni solidno pritrdiš, je že to ok. Zaradi boljšega občutka in dodatne varnosti lahko motor pritrdiš tudi zadaj. Na tak način motor sploh ne mrdne. iom in gsxf750 2
moto rider Objavljeno November 23, 2013 Opozori Objavljeno November 23, 2013 V vlaku že, kjer so ovinki dolgi več kot kilometer, v kombiju to ne bo šlo. Jaz ti predlagam varjanto kot jo je gsxf750 opisal. Motor nima kam it! :yes:
Snečer Objavljeno November 23, 2013 Opozori Objavljeno November 23, 2013 Varadero ma okol 230 kg. 276 pa res.
hondazok Objavljeno November 23, 2013 Opozori Objavljeno November 23, 2013 Bom dodal še iz svojih izkušenj glede prevoza s kombijem. Motor porini do stene ali prednjih sedežev (odvisno od kombija). Daj ga v prvo prestavo in postavi na stransko tačko. Na levi sprednji strani napelji pod kotom naprej gurtno, vendar je ne zategni, naj ima malo zraka. Nato na desni strani prav tako pod kotom naprej pritrdi gurtno in jo našponaj. S tem boš motor dvignil iz nagiba v levo v pokončni položaj in istočasno se bo samodejno napela gurtna še na levi. Jaz tudi krmilo obrnem do konca v desno, da preprečim vsako možnost premikanja. Pri tem lahko delaš sam, ker ne rabiš tuje pomoči. Pomembno pa je tudi, da privežeš zadnje kolo, ker med vožnjo po ovinkih lahko motor zadaj drsi (lastne izkušnje). Pasti sicer ne more, ni pa prijeten občutek. Ko si zaključil s privezovanjem preizkusi ali si dobro fiksiral, motor mora biti kot zabetoniran, nato pa brez skrbi do doma. LP trebor 1
moto rider Objavljeno November 24, 2013 Opozori Objavljeno November 24, 2013 (popravljeno) Bom dodal še iz svojih izkušenj glede prevoza s kombijem. Motor porini do stene ali prednjih sedežev (odvisno od kombija). Daj ga v prvo prestavo in postavi na stransko tačko.. LP Ja, tole podčrtano zgoraj sem pa res pozabil! Popravljeno November 24, 2013. Popravil moto rider hondazok 1
goggy99 Objavljeno November 24, 2013 Opozori Objavljeno November 24, 2013 ja pa speluj po polžje...če ne bo motor vseeno na tleh...pol bo pa za volanom
Bambi61 Objavljeno November 25, 2013 Opozori Objavljeno November 25, 2013 1. Daš motor v kombi 2. Zapelješ s kombijem polna nazaj v zid 3. V zmečkanem kombiju stoji motor popolnoma fiksno 4. Odideš na pot! Ven vzet motor pa je potem malo težje! trebor, dlicen in Bambi61 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se