Jump to content

Radar zasede po slovenskih krajih


Pervy

Recommended Posts

Torej, čakam zemljevid....

evo ti za Slov. Bistrico, rdeče točke so radarji in smer v kateri ponavadi strelajo z pištolami, zeleno so točke kjer delajo kontrole. :whistle:

če prideš iz smeri Celja pazi na vhodu kjer se cesta (pri gostilni na levi strani) začne vzpenjati v desno, merijo na vrhu.

iz smeri poljčan (rogaške) pazi celotno naselje cigonca in vzpon proti viaduktu preko AC. isto v kontra smeri iz SB.

med uvozom slov. bistrica sever in rondojem za smer celje, stojijo im merijo nasproti uvoza v gostilno gams (za tiste ki prihajajo v SB) ali pred rondojem za tiste ki zapuščajo SB.

iz smeri MB previdno po hribu dol proti centru, stojiho pod hribom ali sredi njega.

ostalo je bolj ali manj NO LIMIT cona, pazit se je treba še Zgornje Polskave v smeri MB in kraja Vrhole v smeri CE, pa začetka kraja Križni vrh v smeri Poljčan.

Saj logika je preprosta, pazi začetek in konec naselja vmes pa gasaaaaaaaa ker tam jih ni, saj itak razen kakih šol in podobnih bedarij ni nič takega da bi bilo potrebno imet policaje in kontrole :krneki: .

Link to comment
Share on other sites

post-5391-1208246463_thumb.png

Evo še Žalec

1. Stojijo pri pražarni kave in merijo prihajajoče iz smeri Lj v smeri centra. Zaseda je običajno zelo dobro skrita.

2. Stojijo na obeh straneh pri vhodu v Žalec iz Ce smeri. Običajno samo kontrola, redkeje radar.

3. Občasno se pri gasilskem domu pojavi prazen policijski avto.

P.S.

Občasno merijo tudi med točkama 1. in 3. tiste, ki prihajajo iz smeri Lj.

Link to comment
Share on other sites

ma zemljevida ni časa lepit. lahko se pa opišejo destinacije naših najdrazjih na relaciji Ptuj-Maribor kje vse stojijo :naughty:

1. Hajdoše gasilski dom in sevda bencinski servis Petrol

2. slovenja vas ( Gostilna Ćelan ) obe smeri

3 Zlatoličje ( HE Zlatoličje) smer ptuj

4 Starše ( OŠ Starše smer Ptuj) ali pa avtobusna postaja smer MB

5 Rošnja( prijetno skriti pri Gostilni bandur) smer MB

6 Loka( avtobusna postaja obe smeri)

7 Miklavz( pri kanalu smeri obe :naughty:

8 Miklavž ( Turistična agencija Globus: smer obe)

9 Aja še enkrat miklavž( prevec avtobusnih postaj majo :evilgrin: )

10 pokopališče dobrava ( smer mb)

11 Uvoz na avto cesto na teznem smer Ljubljana( vedno se najde en, ki nima pametnejsega početja :whistle: ) aja

no na tej razdalji je bilo danes 5 optimistov, ki pa niso imeli kaj dosti dela. Zemljevidi so v pripravi

lp m :naughty: :naughty:

edited by k0ci

Link to comment
Share on other sites

a v telih navadnih tunelih npr: ko greš iz lj prot grosuplam sta 2 tunela alpa peračica 1 tunel a tm te lohk skinejo oz. slikajo v tunelu ( kamere v tunelu ) pa pošljejo položnico na dom z lepimi pozdravi?

Link to comment
Share on other sites

končno po dolgem času, spet ena pametna in koristna tema za vse nas motoriste, in seveda tudi ostale voznike motornih vozil...pred časom, sem v eni drugi temi že napisal, kje sam pogosto videvam radarske kontorle, ali bilokere druge policijske zasede, pa bom še to pripopal sem noter, upam da bo komu kdaj pomagalo... :OK:

za začetek, da jaz iz svojih izkušenj povem kje jih je največ na našem mariborskem koncu...

1. lackova cesta, na tisti ravnini, če se pelješ iz maribora proti pekram, ob gozdičku, omejitev je 50, vendar je vlka ravnina in se radi tja ušunjajo, čeprav nekih vlkih hitrosti ne moremo doseči, ker je ta cesta v razsutem stanju, drugač pa meri v obe smeri, ponavadi pa v smeri če se pripeljete iz maribora.

2. maribor- ruše, v bezeni, na pumpi, meri v obe smeri, saj je na obe strani kar lepa ravnina

3. cesta maribor -slovenska bistrica- POZOR V POMLADNIH MESECIH, ker ponavadi majo v začetku motoristične sezone nalogo da vsepovprek ustavljajo motoriste, nastanjeni pa so na številnih lokacijah na tej trasi (enkrat so bli v razdali 5 km kar trije), merijo pa ponavadi v obe smeri, tak da tukaj skrajno previdno...

4. pesniški rondo- beli kangoo- verjetno vsem poznano :D

5. cesta proletarskih brigad, ob vojašnici tik za semaforjem, meri pa skoraj vedno v smeri proti centru mesta ( ko se naprimer pripeljemo od večerkota)

6. zagrebška cesta- ponavadi opravljajo tam večinoma samo kontrolo prometa, na tisti avtobusni postaji, tik pred križiščem, kjer se desno odcepimo za tam, če pridemo naprimer iz centra mesta po zagrebški

7. ptujska cesta - stacionarni radar, ravno sn bil pred kratkim slikan- pa glih ko sem bil v avtu, me je odspredaj slikal mamicu jim ****, v smeri izven mesta - proti ptuju, možno da je tudi v obratno smer, proti centru mesta...na tej cesti je omejitev 70, vendar se v predvsem v nočnih urah rado zgodi, da malo pohodimo plin hehe

8. cesta slovenska bistrica- slovenske konjice- v kraju tepanje, samo stoji avto policijski, meri tam skor nikol nobeden, tak da mirno gasa dalje, podobna finta je tik pred slovenskimi konjicami, kjer plastični plavi đavol kao strela izza avta- tak da tudi brez panike, kar gasa dalje,... :D ...tud iz smeri celja, proti slovenskim konjicam je en tak plastični, tak da mirno gasa

9. na cesti šentilj- sladki vrh se tudi splača bit previdn na določenih odsekih, čeprav tam še nisn vido škifov, pravijo da so kar pogosto, ker je znana motoristična cesta za polaganje ovinkov,...

10. v spodnjih hočah, če se peljemo po obvoznici in zavijemo desno, potem preko prvega rondoja, in če tam zavijemo na desno proti razvanju je še tam en rondo, kjer za rondojem radi stojijo- ampak pazite en namig--- tik za rondojem, je ena cesta na desno, proti pivoli in razvanju, policija pa ponavadi je tam na eni avtobusni v smeri naravnost iz rondoja :naughty:

11. cesta maribor- dravograd, v kraju VAS, tik pred radljami ob dravi, radi merijo v smeri proti mariboru

12. glede provid težko rečem, pozornost ni odveč na avtocesti maribor- slov. bistrica, kjer se radi znajdejo, na odcepu slovenska bistrica- sever (če se ne motim), tudi rad stoji en beli kangoo, drugač pa tud v mestu niste varni pred providami- preverjeno hehe, sploh v nočnih urah med vikendom :D

to je to zaenkrat vse, tolk sn se zaj iz glave spomno, naštel sem nekaj lokacij, kjer jih sam najbolj pogosto vidim, če se še kakšne spomnim, bom seveda takoj napisal zraven, je pa tudi zaželjeno, da vi vaše izkušnje delite z nami in poveste, kje najbolj pogosto srečujete radarje ali ostale policijske avtomobile ki nadzirajo promet, magari če ste samo enkrat opazli na določenem mestu radar in pol nikol več, tudi to posredujte, da bomo čimveč lokacij poznali, in se tako izognili tem oderušlim kaznim za polnjenje državne blagajne, ki se pa še zaj mislijo povečat...tak da, vas prosim da delite svoje izkušnje z nami in enkrat poleg vsega moraliziranja v temah tega tipa, še naredite kakšno koristno stvar za vse nas motoriste.

Edited by _Nejkoo_
Link to comment
Share on other sites

a mi lahko kdo pove kje so od LJ proti Kopru po stari cesti ponavad polcaji pa radarji

sej drgač res pazm na omejitve ker imam šele borih 200km za sabo in 9k km na gumah ampak še vse1 :naughty:

v ponedeljek so merili kakih 200 m za tablo ki je označevala konec Divače v smeri proti morju, ponavadi so stacionirani na črnokalskem klancu

Link to comment
Share on other sites

Trebnje:

Slika 1:

- v naselju Štefan pri Trebnjem na avtobusnem postajališču v smeri proti Trebnjem

- pri Motelu Hribar (ob hitri cesti LJ - NM) v smeri proti Ljubljani

Slika 2:

- pri tovarni Akripol v smeri proti Mirni peči

post-13338-1209507594_thumb.jpg

post-13338-1209507604_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Na cesti Šentilj-Gruškovje, odsek Ptuj (Hajdina) - Gruškovje je potrebno paziti samo v 2. križišču v smeri proti Gruškovju (oz. predzadnjem v smeri MB), omejitev 60 km/h. Ker je cesta bila grajena z avtocestnimi elementi, omogoča skoraj poljubne hitrosti :)

V nekaterih križiščih velja omejitev 60 km/h samo 2 oz. 5 metrov in ni šans, da vas naciljajo v točno tisto območje omejitve. Še en nasvet: na tej cesti NIKOLI ne ustavljajte na prehodu za pešce ali spuščajte koga v križišču, ne glede na gužvo, ali parkirajte ob cesti (domačini smo navajeni čakati tudi 15 minut). V nasprotnem primeru vam verižno trčenje ne uide. Skoraj vsakodnevno so nesreče zaradi tujcev, ki kakorkoli hočejo zmotiti prometni tok.

radarptuj.jpg

Link to comment
Share on other sites

Včeraj na poti z Grobnika!

S kolegom sva se vračala z Grobnika in na Brodu sva takoj zavila na bencinsko, ker je bil on prazen in je tankal. Ko je plačal gorivo mu pravi črpalkar (naslednjič mu častimo pivo), da je naprej proti Kočevju radar!

Naprej peljeva lepo po omejitvah (skozi vasi 50)! Sicer sem pozabil ime vasi ampak dolga je bila vsega 500 m ali malo več. Nato pa je bila zaseda. Policaji so imeli kar čakalno vrsto prekrškarjev, ki so čakali na obdelavo! Na radar je padel tudi rdeč Mercedes LJ tablic, ki naju je besno prehiteval.... Skozi tisto vas pa bi bila lahko omejitev hitrosti vsaj 60 ali 70! Sicer nisem prometni strokovnjak ampak ravna in široka cetsta to vsekakor omogoča. Ja na take finte nas bodo lovili.....

Zanimivo je dejstvo, da je bil radar tako skrit, da ga jaz nisem opazil.....

Ker smo bili že lačni smo zavili na večerjo.... in tam ugotovili, da jemo praktično zastonj - kazen bi bila lahko zelo visoka! Črpalkar na Brodu sigurno dobi za pivo!!!!! Do Ljubljane smo peljali po omejitvah (večina tudi avti) razen ene R5, ki je živčno prehitevala kolono. Pohvalit gre tudi SS kolege, ki so skozi vasi peljali ne več, kot 60! Je pa res, da se je z muko vleči na motorju 50...... ampak človek je prilagodljiv in se mora vsega navaditi! Kljub temu pa sta bili dve smrtni žrtvi v dveh dneh....

LP in varno po cestah....

Edited by Draksler
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vsi tisti kateri se boste čez vikend vozili Kočevje - Brod se držite omejitev še zlasti v vaseh kjer vas veselo čakajo skriti radaristi (pa še alkotesti povrh).

Link to comment
Share on other sites

Radar je bilo včeraj opaziti tudi na Kačjih ridah na the ovinku (tam kjer smo se vsa leta zbirali), tako da previdno. Sicer tam ni naselja in je omejitev 90, ampak vseeno, glede na to, da je tam kar nekaj ravnine in če potegneš iz ovinka, lahko kaj hitro presežeš tole :) Skratka previdno.

Link to comment
Share on other sites

V nedeljo popoldne so bile od Črnega kala do Kozine štiri radarske zasede, tri žive in ena kartonska. Vozniška solidarnost je pripomogla, da inkasa ni bilo.

Link to comment
Share on other sites

V nedeljo popoldne so bile od Črnega kala do Kozine štiri radarske zasede, tri žive in ena kartonska. Vozniška solidarnost je pripomogla, da inkasa ni bilo.

Se opravičujem za nekoliko :topic: odgovor.. Zadnjič na poti NG - Lisca (pri Sevnici) in nazaj, me je ta vozniška "solidarnost" rahlo presenetila.. na cesti Kočevje - Dvor so bile 3 patrulje, miljon motoristov.. opozorili so me pa samo trije - za vsako patruljo en motorist.. tako da se je na srečo končalo brez kazni, vendar če eden od njih ne bi pomahal z roko, bi se lahko končalo z lažjo denarnico.. :closedeyes: No ja.. ne vem kje je problem opozorit.. raje prevečkrat kot premalo.

Kakorkoli, hvala tistim trem, kdorkoli so že bili :worship: :D

Danes na poti NG - Bovec - Predel - Treviso - Greifenburg in nazaj nobene patrulje.. :alien1:

Edited by devilish
Link to comment
Share on other sites

na koncu Vrhnike pri tovani IUV, poslali lepo slikco domov

Link to comment
Share on other sites

:topic: :topic: :topic:

Tukaj noter je SAMO seznam radarjev in pogostih merjenj hitrosti, in ne poljubna debata.

Če nameravate debatirati o akciji Hitrost-počasneje je varneje, je za to tale tema: http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=25796

Če debatirate o radarjih na splošno, potem je tale: http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=19732

Če o motilcih radarjev, potem tale: http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=25064

O ravnanju policije, je tale: http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=4851

O višini kazni za prometne prekrške, je tale: http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=24282

Je pa na tudi o "voznikih", "laserjih", "drugih akcijah" itd že kar nekaj tem.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

danes okol 9.00 radar avto - bel golf 3 GO registracija, kraj Srpenica ob cesti če greš prot Vršiču k sreč ni blo nč meu je eno čudno mašinco v avtu desno na višini armaturke :krneki: :krneki: :krneki: ni mi jasn a te lohk od uzad zmer tak avto al sam od uspred k ni blo v zadku avta videt nobene kamerce alpakej :krneki: :krneki: :krneki:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Če bi modeli še blendali bi ne rabli 100strani pisanja o tem kje so radarji... :trance_33_sleep: In da se razumemo...Blendali tistim ki ne divjajo...

Link to comment
Share on other sites

Pa kaj ste nekateri francozi????

To ni tema za poljubno debato.

Danes opazil, da je radarska škatla na štajerski avtocesti pri počivališču Lukovica v smeri MB polna.

Link to comment
Share on other sites

Pogoste radarske kontrole na relaciji Rogaška Slatina-Celje in obratno.

Iz Rogaške v Celje:

- naselje Mestinje kjer te naciljajo že kar na sami tabli, ki označuje začetek naselja.

- naslednja priljubljena točka je naselje Belo, kjer se na koncu manjše ravne vzpetine lepo skrijejo za visoko travo pred avtobusno postajo.

- sledi dolga ravnina, kjer nas lahko na dolgi ravnini namerijo, če prekoračimo 90km/h

- Šmarje pri Jelšah z avtobusne postaje spet merijo "na tablo"

- nadaljujemo skozi Šmarje in so na drugi avtobusni postaji, kjer jim izza ovinka priletiš direktno na laser

- nadaljujemo iz Šmarja, začne se vzpon z ostrimi ovinki, na vrhu hriba pa opazujejo če kdo prevozi polno črto.

- pridemo v Šentvid in ko prevozimo naselje, zagledamo dolgo ravnino, vendar naselja še ni konec, tik pred tablo ki označuje konec naselja, pa veselo merijo tiste, ki se dolge ravnine preveč razveselijo.

- tudi na sami ravnini sem jih že opazil Kangooja za tiste, ki prekoračijo 90km/h.

-pridemo v Grobelno, občasno ciljajo na desni strani, prečkamo vse štiri železnice, Grobelno konec, prihaja manjši ravni vzpon, naselje Stopče, kjer je omejitev 60, mimo znanega gostišča, na vrhu na avtobusni postaji vas imajo dovolj časa nameriti skozi celo ravnino.

- Šentjur razen plehnatega policaja pri železniški postaji ni večjih pretresov, po OMVjevi bencinski, pa namesto praznega parkiranega policijskega avta, občasno postavijo civilnega, v katerem sedi policaj in včasih tudi cilja.

-Med Šentjurjem in Štorami je nekaj omejitev 60, ki jih je kar pametno upoštevati, saj pogosto na eno ali drugo stran parkirajo belega Kangooja.

Iz Celja v Rogaško.

-spet med Štorami in Šentjurjem beli Kangoo skrit med hišami

-priletimo v Šentjur mimo plehnatega policaja je omejitev 70, ki pa se konča in začne 50 pri bencinski pa zmerijo tiste, ki so pozabili spustiti gas.

-naslednja točka nasproti kmetijske šole na avtobusni postaji

-in spet pridemo v STOPČE, kjer je tokrat ravnina navzdol, gostišče je tokrat na levi strani, omejitav pa še vedno 60 :). Tukaj radi postavijo Kangooja na desni.

-preko punkla priletimo v Grobelno, kjer na desni zagledamo lepo gostilno z delfinčkom, kar nas zmoti, da ne vidimo plavih ki nas tam ciljajo

-če pa jih ni tam, bi pa znali biti ko prečkamo TRETJE tire, prav neverjetno, kako se njihova modra uniforma zlije z gozdnim zelenjem.

-do Šentvida je potem mir, v Šentvidu pa so občasno na vrhu manjše vzpetine

-do Šmarja no limit zona, mimo Agipa pa nas imajo spet lepo na nišanu, ko priletimo iz ovinka

-v Šmarju še ena priložnost za policaje in sicer, ko se prebijemo skozi naselje in že ugledamo ravnino, nas lahko pred koncem naselja zopet naciljajo.

-spet do naselja BELO, kjer je ali: 1. na začetku nasleja Kangoo, ali: na koncu naselja laser, ki nas meri po celotni ravnini navzdol.

-do Rogaške potem brez pretresov, vendar vas lahko namerijo že spet na sami tabli ki označuje začetek Rogaške.

Povzetek: kot je nekdo napisal, merijo na začetkih in koncih naselij, na točkah kjer vedo, da bodo lahko največ pokasirali. Na RESNIČNO nevarnih in črnih točkah jih ni NIKOLI. Toliko o preventivi naših vrlih policistov A to je že druga tematika.

Edited by T_Rex
Link to comment
Share on other sites

Stacionarni radar je pred novim tunelom LJ-Šentvid in primorsko avtocesto in sicer na opozorilnih tablah pred tunelom so nameščene kamerce, ki vozilo slika s sprednje strani pred vstopom v tunel in ko pripelješ iz tunela. ČE si prehitr pelu čez tunel glede na povpračno hitrost, dobiš slikco na dom.

Sam tok za info. pred odprtjem tunela ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Clio Italijanske registrske :krneki:

Iz Cola proti Ajdovščini.

Kakšen mesec nazaj, sem že dobil pozdrav :closedeyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

pa so rekl da sam dva premoremo u slo... radarja mislim za u škatle.... a zdej jih je pa že tolk?

aja tri smo mel, pa en enga zbu z avto...:)

en je še zmer na dolenjki, za tunelom, sm dobla en mal za plačat ;)

no za tega sm ziher da je še tm...

Link to comment
Share on other sites

na avtocesti celje - maribor je takoj za celjem kjer potekajo gradbena dela in je

hitrost omejena na 80kmh -> škatlca polna

lp

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!