Skoči na vsebino

BMW R 1150 GS

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
na suzukiju, ko sem šel na morje in ko smo stali v koloni, je kar nekajkrat zalaufal ventilator za prisilno hlajenje. pri bmw-ju tega ni... upam da olje dobro opravlja svojo funkcijo hlajenja :D

Zaradi tega se ne sekiraj. Mi je serviser rekel, da mu do pol ure na mestu nic ne skodi.

Ce se v koloni vsaj malo premikas sploh ni problema. (preverjeno)

Ce bos pazil na olje, ne bos mel nobenih problemov.

Popravljeno . Popravil bica
Objavljeno

Zaradi tega se ne sekiraj. Mi je serviser rekel, da mu do pol ure na mestu nic ne skodi.

.........

Nočem polemizirat, ampak besedam trgovcev, serviserjev in še komu drugemu :doze: ni ravno za 100% zaupat, še posebej ob takih izjavah. :glare:

lp

Objavljeno

Meni ni nikoli prišla temperatura tako visoko, so mi pa takrat rekli, da ima bimental in sam ugasne, ko se tako močno zagreje. Drugače pa dela kot urca, samo redni servisi, da je olje res kvaliteten. Lp

Objavljeno (popravljeno)

Nočem polemizirat, ampak besedam trgovcev, serviserjev in še komu drugemu :doze: ni ravno za 100% zaupat, še posebej ob takih izjavah. :glare:

lp

A ti ga v koloni ugasas? Jaz ga ne.

V koloni poleti, je bl problem, da se bos pregrel ti pod kaksnim crnim usnjem.

Popravljeno . Popravil bica
Objavljeno

V koloni poleti, je bl problem, da se bos pregrel ti pod kaksnim crnim usnjem.

Objavljeno

:topic:

vedno sem osebno bil mnenja, da imam motor tudi zato, da ne stojim v koloni. B)

Objavljeno
:topic:

vedno sem osebno bil mnenja, da imam motor tudi zato, da ne stojim v koloni. B)

Jaz tudi, dokler me ni lani HR policaj na Rupi za 15 min. postavil na sonce, ker sem kolono prehiteval.

Objavljeno

Jaz tudi, dokler me ni lani HR policaj na Rupi za 15 min. postavil na sonce, ker sem kolono prehiteval.

ajmo....dejmo motosvetovci bojkotirat dopust na hrvaškem.........a odpremo novo temo? :OK:

Objavljeno

no ja, včasih pa le ne gre mimo. jaz sem pač tak, da tja kamor se težko stlačiš res ne rinem. sploh pa natovorjen gs niti ni več tako ozek :D

vredu, potem se za pregrevanje ne gre sekirat, ker da bi več kot 20 min stal na mestu se mi ni zgodilo. če bi že, potem bi ga po 5 min stanja na mestu itak ugasnil. :)

Objavljeno

tema o kolonah ze obstaja; smo kar ekstenzivno premleli celo zadevo.

Objavljeno

no ja, včasih pa le ne gre mimo. jaz sem pač tak, da tja kamor se težko stlačiš res ne rinem. sploh pa natovorjen gs niti ni več tako ozek :D

vredu, potem se za pregrevanje ne gre sekirat, ker da bi več kot 20 min stal na mestu se mi ni zgodilo. če bi že, potem bi ga po 5 min stanja na mestu itak ugasnil. :)

No si si sam dal odgovor, v kolonah ne boš stal, tako kot marsikdo od nas ne.

Ice se strinjam s tabo, načeloma motor da ne stojimo v kolonah

Torej Suzy Rider nabavi BMW-ja pa mislim da bos prav zadovoljen

Lep pozdrav

D.

Objavljeno

se nadejam :OK:

mogoče še podatek, kako je z rednim servisom? olje, filteri...cena?

je potrebno vsakih 10k sit uravnavat ventile in nastavit vbrizg (elektroniko) ?

Objavljeno

Redni servis na mojmu GS-u v AVTOVAL-u

1000 Km cca 30K

10000Km cca 27K

Pa se ful so prijazni....in z mehanikom se lahko kej pomenis.....

Objavljeno

se nadejam :OK:

mogoče še podatek, kako je z rednim servisom? olje, filteri...cena?

je potrebno vsakih 10k sit uravnavat ventile in nastavit vbrizg (elektroniko) ?

Mislim da sem nekaj nazaj pisal koliko...

cca 100 Eurov

Elektronike ne brdaš.

Ventile je priporočljivo nastavljat na 10. 000 km . Takrat ko je servisni interval

Naredi se edino sinhronizacija celindrov.

Sinhrotester imam doma.

lep pozdrav

D.

Objavljeno

no, sej to je sprejemljivo. enako kot za druge znamke... .)

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

A ve kdo, kje ma GS kaksen +, ki bi ga prekinjal s kontakt kljucem.

Sem si prikljucil Zumota direkt na baterijo, sam mi ni vsec, ker se ne izklopi.

Objavljeno

A ve kdo, kje ma GS kaksen +, ki bi ga prekinjal s kontakt kljucem.

Sem si prikljucil Zumota direkt na baterijo, sam mi ni vsec, ker se ne izklopi.

No poglej kje imaš na oznaki 15. To pomeni + preko ključavnice. Ta je priklopljen na ABS, Avtomat za smernike, na rele ključavnice, na rele za hupo, na vžigalni tuljavi, na varovalkah 1, 4 in 7. No mislim da je to to. Tako da če pa rabiš kako pomoč več, pa le povej. Upam da sem ti s tem kaj pomagal.

Lep pozdrav

D.

Objavljeno

No poglej kje imaš na oznaki 15. To pomeni + preko ključavnice. Ta je priklopljen na ABS, Avtomat za smernike, na rele ključavnice, na rele za hupo, na vžigalni tuljavi, na varovalkah 1, 4 in 7. No mislim da je to to. Tako da če pa rabiš kako pomoč več, pa le povej. Upam da sem ti s tem kaj pomagal.

Lep pozdrav

D.

Hvala, bom poskusil poiskati....

Objavljeno

ali obstaja za gs 1150 kakšen nosilec za zadnji kovček, zaradi katerega ti ni treba dol jemat držalo za spopotnika? pa da je v enako višini kot sedež? .)

Objavljeno
ali obstaja za gs 1150 kakšen nosilec za zadnji kovček, zaradi katerega ti ni treba dol jemat držalo za spopotnika? pa da je v enako višini kot sedež? .)

Drzalo za sopotnika je trak, ki je pod zadnjim sedezem.

Jaz ti lahko prodam original kufer in nosilec za GS-a, ce hoces napisi PM.

Objavljeno

Vozi kdo GS-a z enduro škornji (motokros), sem danes probal pa mi nikak ne odgovarja višina ročice menjalnika, pride prenizko kljub temu, da jo nastavim v najvišji položaj? Nastavljal sem samo vijak, ki je na ročici.

LP

Objavljeno

Vozi kdo GS-a z enduro škornji (motokros), sem danes probal pa mi nikak ne odgovarja višina ročice menjalnika, pride prenizko kljub temu, da jo nastavim v najvišji položaj? Nastavljal sem samo vijak, ki je na ročici.

LP

Vedno vozim GS z enduro škornji.

Nastaviš višino ročice menjalnika. Zagotovo se da. Če ti ne gre, pojdi na servis.

Drugače pa ne vem,.... moraš imeti pa res abnormalno visoke škornje? :eek: Kot kakšna dekleta za na rave party :lol1:

Objavljeno

LP

Če ti vijak ni dovolj, lahko prestaviš ripne, ampak se bo verjetno težje prestavljalo.

Objavljeno

Če ti vijak ni dovolj, lahko prestaviš ripne, ampak se bo verjetno težje prestavljalo.

:eek: Zakaj bi se pa potem teže prestavljalo ? Saj ripni so narejeni za to, da lahko spremeniš kot ročice tako kot ti ustreza .

Objavljeno

Niti ne, če prestaviš ripne se spremeni "razmerje vzvodov" in ročica ne deluje več natančno. Malo težko je razložit, v živo je lažje pokazat. Če dobro pogledaš, bi moral videti pikici na ročici in aksi menjalnika, ki morata biti poravnani.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!