Skoči na vsebino

Kdo je pravi biker ????

hotschko

Priporočene objave

Ekonomija nima nič skupnega z umetnostjo, razen to da služi na njen račun.

Največji paradoks trga umetnosti je prav van Gogh. Domnevam, da zgodbo poznaš - od umetnika, ki ni uspel prodati ene slike v življenju, do najdražjega umetnika

Pa še kakšno vezo ima ekonomija z umetnostjo. VG je ena izmed parih izjem. Kaj bi recimo rekel na Mozarta? Megazvezda svojega časa, cenjen, tudi v denarju - in ko mu je najbolje šlo, je največ ustvarjal.

Ampak pustimo debate o umetnosti - veliko oči, še več malarjev.

In King Kong je v prostem času tudi opica.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

rembrant, boticeli, da vinci, bruneleschi, michelangelo so samo nekateri izmed monogih umetnikov, ki so delai predvsem kot obrtniki....

predvsem nizozemski slikarji os znai po tem da so imeli ogormne delavnice v katerih so večino del narislai vajenci, podisal jih je mojster....danes pa so dela cenjena kot vrhunska umetnost.....

pa ne brskat preveč nazaj ker je bila to ustaljena praksa že od rimljanov dalje......

Popravljeno . Popravil Nagaya
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....

predvsem nizozemski slikarji os znai po tem da so imeli ogormne delavnice v katerih so večino del narislai vajenci, podisal jih je mojster....danes pa so dela cenjena kot vrhunska umetnost.....

pa ne brskat preveč nazaj ker je bila to ustaljena praksa že od rimljanov dalje......

In ta praksa se izvaja še danes. Poznam slikarja v MBu, ki vsake toliko časa skoči na Nizozemsko, kupi pri študentih likovne umetnosti slike, jih podpiše in proda za svoje. Čisti dobiček mu zadostuje za kolikor toliko lagodno življenje. Pa še babe ga občudujejo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

'In kaj je dobro, Fajdros,

in kaj ni dobro –

Mar moramo spraševati druge o teh rečeh?'

Pravzaprav ne. Ne rabiš jim pa tudi govoriti, kaj je dobro in kaj ni. Ali, kje vidiš problem na nekem področju aktivnosti, s katerimi se ukvarjajo predvsem drugi posamezniki.

No, bo sedaj šlo?

Ponovi torej vajo in še enkrat razmisli. Vračaj se v to temo, jaz ti bom dajal pa napotke. Ja, res sem nadut. Ampak tudi ti ne skrivaš teh ambicij, zato je debata na tak način povsem adekvatna.

Popravljeno . Popravil SymRu
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In ta praksa se izvaja še danes. Poznam slikarja v MBu, ki vsake toliko časa skoči na Nizozemsko, kupi pri študentih likovne umetnosti slike, jih podpiše in proda za svoje. Čisti dobiček mu zadostuje za kolikor toliko lagodno življenje. Pa še babe ga občudujejo.

In ti bi temu kretenu rekel umetnik! Da ga ni sram!!

Pravzaprav ne. Ne rabiš jim pa tudi govoriti, kaj je dobro in kaj ni. Ali, kje vidiš problem na nekem področju aktivnosti, s katerimi se ukvarjajo predvsem drugi posamezniki.

No, bo sedaj šlo?

Ponovi torej vajo in še enkrat razmisli. Vračaj se v to temo, jaz ti bom dajal pa napotke. Ja, res sem nadut. Ampak tudi ti ne skrivaš teh ambicij, zato je debata na tak način povsem adekvatna.

Duhovit nisi, smešen pa si!!!! :lol1:

rembrant, boticeli, da vinci, bruneleschi, michelangelo so samo nekateri izmed monogih umetnikov, ki so delai predvsem kot obrtniki....

Glede Van Gogha, res imaš prav, hotel sem zgodbo poenostaviti. Da se vrnem nazaj na temo. Moje mnenje je da umetnik ne ustvarja po diktatu trga - ponudbe in povpraševanja ampak zaradi potrebe po uresničevanju svojih fantazij, misli, idej....

Tako je tudi z motorji. Seveda bedasto je pričakovati, da je vsak motor na cesti unikaten in tolk butast nisem:)

Tudi če daš kakšno nalepko, plastično kuro, drugačna ogledala, narediš korak v kreativnosti, pomeni da si razmišljal v tej smeri.

Zame je motor zrcalo tvoje osebnosti. Eni radi eksperimentirajo, drugi se radi izpostavljajo, tretji so najraje nevidni v povprečnosti. ... kakor komu paše..... AMPAK klubi bi mogli biti tiste organizacije, ki promovirajo kreativnost, znajdljivost, sposobnost v iskanju svoje identiitete. Ful lepo je bilo videti klub, ki ima LEPE motorje, recimo Satane( God bless you Pilko), ki so tripali na Mad Maxa in isfurali to estetiko. Danes, pa vidiš v glavnem samo konfekcijo, eventuelno skrijejo tablico( sic)

Klubi pri nas se razlikujejo po našitkih Micka ali Muc. Kaj pa motorji? Kje je tu zgodba, STRAST? Vidim samo banalizacijo in agresijo. Mogoče bom preveč nostalgičen, čeprav nisem hotel! Zenit slo bajkerske scene je bila Lendava in Tromostovje 5- 6 let nazaj. Tole danes je en MONOSVET :) HAUGH!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moje mnenje je da umetnik ne ustvarja po diktatu trga - ponudbe in povpraševanja ampak zaradi potrebe po uresničevanju svojih fantazij, misli, idej....

Svaka ti čast!

Dej nehi že nabijat, bre.... :yawn: :yawn: Mal si prej razjasni pojme o umetnosti, pol pa tolči.

Si pa frajer. B) B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Svaka ti čast!

Dej nehi že nabijat, bre.... :yawn: :yawn: Mal si prej razjasni pojme o umetnosti, pol pa tolči.

Si pa frajer. B) B)

Saj se trudim , bre!

Dej povej še ti kaj!Komaj čakam, da mi razjasniš, bre!

Saj gre za debato, bre!

Popravljeno . Popravil baddad
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz se pa z marsikatero baddad-ovo milsijo strinjam in vem kaj hoče povedat ... čeprav po njegovem nisem bajker, ker mi je v resnici vseeno kako motor zgleda saj ga imam samo in izključno zaradi užitkov v vožnji in ne zato, ker na njem tolk fajn zgledam :fredy: ...

... pa tudi motorist nisem ... sem pa po moje že brez predelav zadost velik posebnež :blink: B)

baddad ... morda pa odkriješ pravo stvar za sebe tukile ... B) ... tle smo vsi MD = malo drugačni .)

Popravljeno . Popravil hotschko
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz se pa z marsikatero baddad-ovo milsijo strinjam in vem kaj hoče povedat ... čeprav po njegovem nisem bajker, ker mi je v resnici vseeno kako motor zgleda saj ga imam samo in izključno zaradi užitkov v vožnji in ne zato, ker na njem tolk fajn zgledam :fredy: ...

... pa tudi motorist nisem ... sem pa po moje že brez predelav zadost velik posebnež :blink: B)

Simbioza motor in voznik, da eno čist novo kvaliteto - menmachine. :)

Welcome to the unclub :)

Špilaš še kaj?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Špilaš še kaj?

enkrat na leto ... čeprav je bilo letos menda zadnjič ... :hmm:

a se morda poznava ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

motorist - lastnik motorja

biker - veroizpoved

:hmm:

Na en način imaš prav.

Fajn je, ko celo noč tuhtaš kako nekaj narediti in potem komaj čakaš, da prideš v garažo in to probaš spremeniti, zboljšati........

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da je to, če si biker ali ne povsem neodvisno od tega, kako izgleda tvoj motor.

Jaz osebno tudi nikoli ne bom imel motorja, ki ga ima še 200 drugih motoristov v Sloveniji.

Pa sedaj ne bi filozofiral zakaj, ker res ne vem zakaj.

Sicer nočem imeti nekaj takega, da bi me zaradi mojega mopeda poznal ves slovenski motoristični svet, a vseeno nekaj takega, da lahko vem, da imam nekaj takega samo jaz, pa čeprav je to samo barva motorja in odžagan auspuh.

Tisti, ki bi z motorjem rad izražal svoje umetniške prebliske, pa me ne moti.

Sicer pa so ekstremne predelave mopedov stvar okusa. Jaz sem bil že na dveh razstavah v tujini in moram povedati, da mi je bila večina motorjev všeč. Po drugi strani pa se s takimi predelavami ne bi vozil, čeprav sem nekaj vrstic zgoraj napisal, da bi imel nekaj posebnega, nekaj takega, kar nima nihče.....

Sicer pa je celotna diskusija nesmiselna, ker ne moreš določiti, kdo je pravi biker.

Lahko se samo izloči nekatere osebke, ki prav gotovo niso bikerji, čeprav se vozijo z motorjem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

enkrat na leto ... čeprav je bilo letos menda zadnjič ... :hmm:

a se morda poznava ?

You never know! Se. Life is like a box of chocolate.:)

(Forest Gump)

Tukaj mi bolj paše anonimnost.:)

Kaj si se naveličal muske?

Nikoli ne odnehaj!! :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj si se naveličal muske?

Nikoli ne odnehaj!! :)

1. v bistvu sploh ne ...

2. v bistvu nikoli ne bom

sicer pa te bomo prej ali slej pogruntal ... oz. se boš sam javil na kakšno pivo ... recimo k Firestarterjem ... prvo rundo častim jaz, drugo pa ti ... in tako do konca ... :beer1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer pa je celotna diskusija nesmiselna, ker ne moreš določiti, kdo je pravi biker.

Lahko se samo izloči nekatere osebke, ki prav gotovo niso bikerji, čeprav se vozijo z motorjem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fajn je, ko celo noč tuhtaš kako nekaj narediti in potem komaj čakaš, da prideš v garažo in to probaš spremeniti, zboljšati........

Odvisno, kolk maš časa in kake so tvoje druge prioritete v življenju. Eni se lahk 24 ur dnevno posvetijo bajkerstvu, eni samo takrat, ko niso v službi, enim rata tudi v službi kaj "bajkerstva" pokazat, eni so to samo za vikend, eni morda še ob torkih in sredah ...

Če ti uživaš v tem, da celo noč tuhtaš, kako bi si kaj naredil - super za tebe. ni pa treba po tem kriteriju soditi drugih ljudi ali tistih, ki si rečejo bajkerji.

Saj mogoče ti bo potegnilo, kaj sem hotel povedati.

Vsak pri sebi vrednoti sebe in tudi druge. Lepo je, če sebe in svojih idej ne poveličuje čez druge... Vse drugo je rinjenje in vsiljevanje.

Mi je žal, če te žuli, kakšna je slovenska moto "scena" in če v njej nisi potešen in zadovoljen. Meni je čisto okejska. Mnoge pri sebi globoko rešpektiram, iz teh ali onih razlogov, za mnoge mi je pa tudi tolk vseeno, da bi mi že težko bilo bolj.

Živeti sanje pa vsakmu pomeni kaj druzga. Enim so sanje že to, da se mal vozakajo z motorjem ob nedeljah. So zato kaj manj?

Duhovit nisi, smešen pa si!!!! :lol1:

Ti nisi niti smešen, samo dolgočasen, ker tolk skačeš v luft.

1. v bistvu sploh ne ...

2. v bistvu nikoli ne bom

sicer pa te bomo prej ali slej pogruntal ... oz. se boš sam javil na kakšno pivo ... recimo k Firestarterjem ... prvo rundo častim jaz, drugo pa ti ... in tako do konca ... :beer1:

Po stilu pisanja in idejah in miroljubnosti na divje ugibam, da ima ta oseba tetovirano roko v kiborg stilu in da je bila na tem forumu prijavljena vsaj že pod dvema različnima nickoma.

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jezni abotni administratorji pripopali na

ta topic.

you still don't get it, huh? :blink: :stupid:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

you still don't get it, huh? :blink: :stupid:

Tvoja poteza samo kaže, da si nepravi človek na nepravem mestu in da ne štekaš nič o bajkerski sceni.

Birokrat za državno upravo. :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tvoja poteza samo kaže, da si nepravi človek na nepravem mestu in da ne štekaš nič o bajkerski sceni.

Baddad, jokcaš za prazen nič. samo teme je združil, da se lepo na enem mestu o tem debatira. forumski tipični problem je, da je ista debata razpredena v 5 tem, ker se kakemu moderatojru ne da zadev urejati in voditi in zbirati v eno "mapco"...

Popravljeno . Popravil SymRu
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

važno je, da si ti pravi človek, na pravem mestu in kot si dokazal, veš o bajkerstvu več kot vsi mi ostali...na forumu si 2 dni in si že car, sploh ne spoštuješ ljudi, ki smo tukaj že leta...kaj šele, da bi spoštoval ljudi, ki so na motorju že več let in so z njim prevozili celo kak kilometer...ne, samo da odpremo temo in napišemo nekaj o čemer smo brali v knjigah...oz. slišali od kolega, ki v garaži gradi sanje....

poleg tega pa še vedno tuliš v svoj rog, sem te že trikrat citiral ko omenjaš sankcije, cenzuro, administratorje...obtožuješ ljudi, kateri na forumu sploh niso prisotni...še vedno ne razlikuješ med administratorjem in moderatorjem...in obtožuješ jih za nekaj, česar sploh niso naredili...toliko o tebi...

zame nisi vreden debate... :BUA:

in prosim, da si prebereš pravila foruma, ta veljajo tako zate, kot za vse, ki so tukaj že leta....

Iskalnik

Pravila glede mod. in admin

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....da si nepravi človek na nepravem mestu in da ne štekaš nič o bajkerski sceni.

Rad stresaš floskule, predvsem to je očitno. Zapletaš se v svoj lastni šund. Zanikaš to, kar si malce prej trdil.

Get a life, man. B)

Pa pokaži že svoj moped, ker si toliko drugačen od ostale bajkeske scene. Ne se skrivat za svojo kvazi-anonimnostjo. Mal mi gre že na kozlanje. :krneki:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mal mi gre že na kozlanje. :krneki:

A nisva zadnjič ugotovila, da kozlajo samo še pusiji? :) Pravi dedci se poščijemo na probleme. Ne vem pa, kaj naredijo bajkerji. :hmm:

olaGumo zažgejo? Mogoče...

Raje se pripravimo na večerno evharistijo.

Za pravo blasfemično vzdušje se je treba namreč podepilirat, kar pa je najbolj primerno dejanje v dopoldanskih urah, da se do večera srbečica poleže. Drugače nisi heretik ampak samo grotesken.

:ninja: :krneki:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!