Skoči na vsebino

Platišča (barvanje, popravila, napere..)

Priporočene objave

• 4 mesecev pozneje...
Objavljeno

Preveč cajta, pol pa treba feltne limat  :grrr 

ewo še  izgled

post-23389-0-57685300-1436900889_thumb.jpg

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)

* pomota... 

Popravljeno . Popravil HyperJack
  • 2 let pozneje...
  • 3 mesecev pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

barvanje spojlerja iz poliestra in sliko še na spojler

kako naj bi to izgledalo ?   kako naj narišem sliko ?   s cim, ......

upam da se kapira, kaj bi rad izvedel 

Popravljeno . Popravil stuhec
Objavljeno
9 hours ago, stuhec said:

barvanje spojlerja iz poliestra in sliko še na spojler

kako naj bi to izgledalo ?   kako naj narišem sliko ?   s cim, ......

upam da se kapira, kaj bi rad izvedel 

se ne kapira :D

barvaš isto kot ostale stvari če je površina kaj za pokitat jo pokitaš  pol šprickit in ga zbrusiš čimveč dol tolk da poloviš ravnine in probaš ne prebrusit šprickita, pol barva(najboljše je če dobiš enokomponentno bazično barvo sem pozabil kako se ji že reče) in pol za sliko daš nalepko gor in pol lakiraš čez 

Objavljeno

nobene nalepke, narisano bo z roko 

in to me najbolj zanima, kako in s čim

• 4 let pozneje...
Objavljeno

Ali kdo mogoče ve, kje bi se dalo dobiti 3-4 kom naper za Suzuki Dr 350. Na zadnjem kolesu so poknjene, pa bi rad zamenjal. IMG_20210915_162827.thumb.jpg.0fecc75537b6b1c5023a9e6baf50e187.jpgIMG_20210915_162838.thumb.jpg.0d6f56f7d859aa0c0265581146d99850.jpg

• 1 leto pozneje...
Objavljeno

Imamo koga v celjski regiji ki se s tem ukvarja?
Lahko tudi malo širše, tja do Slovenske Bistrice, Posavja, Hrastnika itd...

Imam original črne na XJ6, pa bi jih malo olepšal na modro.

Objavljeno
pred 13 minutami, Jaka32 pravi:

Imamo koga v celjski regiji ki se s tem ukvarja?
Lahko tudi malo širše, tja do Slovenske Bistrice, Posavja, Hrastnika itd...

Imam original črne na XJ6, pa bi jih malo olepšal na modro.

mogoče v tej temi najdeš kak odgovor

• 1 leto pozneje...
Objavljeno

Pozdravljeni, 

kupil sem rabljen motor Yamaha XT600e 3bt, ki ima 17" kolesa. Opazil sem, da mi manka ena špica zadaj in bi jo rad kupil. Klical sem Delta Team Krško, vendar prodajajo samo cel komplet špic (90+€). 

Ima kdo nasvet kje bi lahko dobil pri nas? 

Lep pozdrav

Ronzi 

Objavljeno
pred 16 minutami, Ronzi83 pravi:

Pozdravljeni, 

kupil sem rabljen motor Yamaha XT600e 3bt, ki ima 17" kolesa. Opazil sem, da mi manka ena špica zadaj in bi jo rad kupil. Klical sem Delta Team Krško, vendar prodajajo samo cel komplet špic (90+€). 

Ima kdo nasvet kje bi lahko dobil pri nas? 

Lep pozdrav

Ronzi 

v tej temi se kaj najde. Za posamezno špico lahko pogledaš tudi na ebayu, če se kaj najde, al pa vprašaš na kak servis.

Objavljeno

Edino na nemški strani sem dobil 3 kose pakirane, ki me pride 50€ z poštnino, 36kos pa čez 90eur. Ki ne vem a je to običen in lahko pač kupim podobno kje ali vsak proizvajalec ima svoje?  

Objavljeno
22 minutes ago, Ronzi83 said:

Edino na nemški strani sem dobil 3 kose pakirane, ki me pride 50€ z poštnino, 36kos pa čez 90eur. Ki ne vem a je to običen in lahko pač kupim podobno kje ali vsak proizvajalec ima svoje?  

U bistvu je vazna dolzina, pa da lepo sede v pesto. Mislim da se @Sam dePihlja dobro razume v šprikle? 

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

...poglej na https://e-spokes.eu/

..samo napišeš, kako špico bi rad...in to je to. Je pa tu poštnina. Mislim, da sem plačal nekih 17€ za poštnino.

..ampak, če je odletela ena špica, bo verjetno kmalu odletela še kakšna. Jaz bi zamenjal vse.

Popravljeno . Popravil Zivnorc
  • Všeč mi je 4
Objavljeno

Ja sem pogledal in je ena lih na meji, da odleti. Najboljše, da naročim use in menjam? Kaj pa centriranje? Kaj to se dela z NM ključem? Hvala za pomoč  

Objavljeno

Pred vek kot četrt stoletja sem par dni pred odhodom na Korziko opazil, da imam dve odtrgani in par razrahljanih naper na stari XTZ660. Bil se pred enako dilemo kot ti. Takrat sem po hudih mukah v Vinski Gori pri žal pokojnem "Yogi-ju" dobil le dve naperi. Kolo mi je "setavil" znanec, ki je popravljal kolesa takratnim kross dirkačem.

Kolo je zdržalo, motor pa naj bi bil trenutno nekje na gorenjskem, menda še vedno s tistimi naprerami...

Kolo je najbolje "podreti" očistiti in sestaviti na novo. Napere, ki so prevzele delo tiste mankajoče so pretegnjene in bodo popustile.

Tule je malo teorije in prakse kako to narediš.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
13 hours ago, Zivnorc said:

...poglej na https://e-spokes.eu/

..samo napišeš, kako špico bi rad...in to je to. Je pa tu poštnina. Mislim, da sem plačal nekih 17€ za poštnino.

..ampak, če je odletela ena špica, bo verjetno kmalu odletela še kakšna. Jaz bi zamenjal vse.

Načeloma je možno preveriti moment na maticah naper. Če so vse enakomerno zategnjene med cca. 4-5N/m bodo tudi, če ostanejo v kolesu stare napere ok. Ko kolo zavrtiš in s ključem na rahlo trkaš po naperah morajo imeti vse približno enak zvok.  Težava zna bit, če so navoji starih naper korodirani. V takem primeru je bolje kolo razdret, očistit in na novo sestavit. Pri ponovni sestavi je potrebno navoje še posebaj dobro očistiti in nanje nanesti bakreno pasto. Razmislek glede novih naper je odvisen od vrste motornega kolesa, načina uporabe in uporabnikovega mind-seta. Za hard vožnjo super moto, kros in ADV se ponavadi menjujejo napere zadnjega kolesa v kompletu ali pa vsaj napere, ki so vpete na gnano stran pesta, če pa gre bolj umirjeno, bodo tudi stare ok.    

• Všeč mi je 5

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!