Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno
pred 4 urami, pik1 pravi:

.

... mah kakšno srečo ima policaj, da je zmer zraven ???  :eek:

... to mu je služba .... :dry:

... bolj imam jest "srečo" ... da sem zmeri zraven ... :(

ps.

... je pa res, da se me to že od malga drži ... mi je že mama skoz govorila, če moram bit res čist povsod zraven ... :kva2:   

Mal te mam na sumu, da si svoje čase hotel postati miličnik... Zihr te pol Tacna pozna... hehehe povsod zraven ja... hehehe

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 23 minutami, SF pravi:

Mal te mam na sumu, da si svoje čase hotel postati miličnik... Zihr te pol Tacna pozna... hehehe povsod zraven ja... hehehe

men se tut zdi da je hotu bit miličnik, namreč, ko gre 3o čelos v ČG nas skoz žlajfa, pa pravi da sva s Kmetom preveč razigrana, je kr tak vzor modrosti bi reku.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 7 urami, exclan pravi:

Kaj ga nabijajo ti ej " zanimajo jih samo črnokalski ovinki in hitrost po njih " NABIJALCI BAL NABIJE VAS na .......

a cikota niste videli seronje on ima rad hitrost pa črnokalske  pa ogromno motorike ampak je  bil prisoten na poligonu kako me take izjave razpizdijo. 

To pa pišem ker tudi ta seronja ki je to izjavil  obiskuje forum pa si preberi drekač.

Js lahko priznam da divjam in drk.m gor in dol po vikiju in iščem nesrečo ampak sem pa vsaj trezen in ne grem od kafiča do kafiča pit bire..in mi ni bilo težko sodelovat .,če bi me vprašali bi se zapeljal tudi po poligonu..navsezadnje vsak ma svoje življenje in naj dela z njim kar če..tolko ki omenjajo ta črni kal nisem še slišal da bi kakšen motorist na tem zloglasnem odcepu koga ubil

Objavljeno

Mah sej, odprimo tosle, da bo drzava vesela :) 

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 23 minutami, Ciko86 pravi:

Js lahko priznam da divjam in drk.m gor in dol po vikiju in iščem nesrečo ampak sem pa vsaj trezen in ne grem od kafiča do kafiča pit bire..in mi ni bilo težko sodelovat .,če bi me vprašali bi se zapeljal tudi po poligonu..navsezadnje vsak ma svoje življenje in naj dela z njim kar če..tolko ki omenjajo ta črni kal nisem še slišal da bi kakšen motorist na tem zloglasnem odcepu koga ubil

Na odcepu ne, baje pa je januarja bilo v šempeterski bolnišnici nekaj nepojasnjenih aritmij srca, ko se je skoz okna slišalo tuljenje motorjev. Tudi moj srčni utrip je bil ogrožen. Ampak bolje to kot kot pa kisikova maska :D

pred 19 minutami, DinDiin pravi:

Mah sej, odprimo tosle, da bo drzava vesela :) 

js bom tošl spraznu, pa not sam 4€ pustu, pa naj si vzame :P

Objavljeno (popravljeno)
pred 38 minutami, Ciko86 pravi:

Ciko ni bilo nič slabega mišljeno s tem, da voziš gor pa dol ampak letelo na seronje, ki so po končanem poligonu udjurišali v bar pa na pivce pol pa domov z motorjem kapiš.

Seveda izvajalci varne vožnje ma mrš!

Ciko ti sam drsaj gor dol mene ne moti če pa kog pa naj se obrne ali pa naj gre v Snack bar na pivce.

Popravljeno . Popravil exclan
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

sej vem da ni bilo slabo mišljeno...

ja alora bom se js kupil kakega endurota al choperja in se hodil po omejitvah zapijat v kafiče ;)

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Ne vem zakaj bi moralno vprašljiva dejanja ostalih opravičevala napačna dejanja nas samih.

Če se nekdo odloči vinjen sedeti za motor mi s tem ne daje prav nobene potuhe ali olajševalne okoliščine za divjanje. 

Se zagotovo ne strinjam z izjavo Stipeta, razumem pa od kod izhaja.

Vsi bi radi bili "boljši" v nekem abstraktnem pogledu, kjer je "biti boljši" praktično nemerljivo. Čoperisti, high-visibility rumenkoti, policaji, lokalni rejserji, privrženci klubov, prireditelji varnih voženj - prav vsak ima o sebi mnenje, da dela nekaj prav, in da "oni tadrugi" so itak slabši.

Slušalke v uh pa na pot, poskušat ne ogrožat ostalih in uživat po svoje, to je cela poanta, ne pa neko merjenje kdo bol oguli kolenček in kdo ima bol bleščeč fluorescentni jopič, na kolkih zborih si bil, koliko našitkov šteješ ali pa po kolkih pivih lahko še vedno trezno voziš.

Objavljeno (popravljeno)
pred 10 urami, DAMI34 pravi:

strah, brezveze, tm kjer je zapisano da bom končal, bom končal, brezveze se sekirat :D

sam ne vseh, mene morjo pol tut pokazat :P

Ne klič hudiča! Današnji vtisi!!! Se pelm čez Lublano okol 10:45 od Hanzi TV na ravnost prot Polikliniki. Čakam na križišču z Resljevo in končno, ko zasveti zelena krenem dritto. Ena že mal razjahana v letih pa od tunela navzgor čez rdečo levo v smeri Hanzi. Padec na levo, standard. Hwb odbijač se ustavi nekaj cm od noge. Šele voznica zadaj in pešakinja sta ji "do"-povedali, da je rdeča svetila že kar nekaj časa. ... Pa še ni blo konca. Sestank sem meu na Viču. Na Dolenki sta 2 modela tako grobo izsilila, da to več ne more biti nekaj kar se zgodi po nesreči !!!

Hardware je ceu. Pismo, še me niso ubil.

Popravljeno . Popravil Whiskey
Objavljeno

Pridi še na obalo pa te bo kap. Odkar smo dobili invazijo hrvatov ki pride praznit naše štacune (to me osebno ne moti) in težit osebju za bedarije je cesta crash test derby ali bolje igrica izogni se hrvatu če ti uspe. No da ne pljuvam čez vse enako tisti s tablico PU (kateri so lokalno znani kot pazi ubojica) so dobili izpit v kinder jajčku. Če bi naši policisti naredili enotendensko akcijo se bi jih povsem rešli... (2 leti bi zbirali za kazni). Volk sit ovce (da ne rečem osli) pa nazaj doma. Včasih smo kleli čez barilla oldtimerje ki niso štekali več nič a so boljši od teh nepismenih, nekultiviranih, neolikanih in nesposobnih kamikazejev. Višek vsega še parkirat ne znajo oz se obnašajo da so sami na svetu (no ne vsi velika večina pa ja kot da je to nek standard).

Če bi vozil kot sem to počel pri 16-ih bi že zdavnaj organiziral rakom koncerte. Agresivno defenzivno je ključ do uspeha, no vsaj jaz tako mislim.

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Na obali sem skor vsak tedn, učasih vsak drug dan. Pa ni blemov. Tud Primorci nisi več to kar so učasih bli :-) Hecam se! Nimam zamer Primorcem, mislm prometnih. U Lublan pa itak ni več Slovencev.

Popravljeno . Popravil Whiskey
Objavljeno
pred 13 urami, Snecer pravi:

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/po-krvavem-zacetku-sezone-policisti-strozje-nad-motoriste.html

pol pa v članku dva neprava ustavijo in jim gleda prvo pomoč, da pihat...

pa ti se delajo norca pa tam v Brezovici promet štopajo :)

pa kaj miličnika briga, kam se pelje

Sem videl prispevek in se zgrozil. Mogoče bo sedaj vsem jasno, kakšno vodstvo imamo. 

pred 12 urami, KARMEN1 pravi:

Si opazila, da policist motorist nima rokavic in, da ima odprto čelado ? 

Objavljeno (popravljeno)

Seveda :doze:.

To sem opazila že tam :jezik:.

Si želel kaj posebnega povedati s tem?

Popravljeno . Popravil KARMEN1
Objavljeno
pred 10 urami, Whiskey pravi:

... U Lublan pa itak ni več Slovencev.

Ma jaaa, en kp štajercev pa kočevarjev:mad:

• Všeč mi je 3
Objavljeno

No tudi na obali je multi etno rezervat. Podpiram dokler je obnašanje na nivoju (žal večinoma ni, pa nisem zahteven).

Objavljeno
pred eno uro, I30 pravi:

Če bi bli sam ti, bi blo veselje. Kmet je čist uredu dečko. Zdle ga mal pajtla, ker ni na dveh biciklih.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 13 urami, Whiskey pravi:

Ne klič hudiča! Današnji vtisi!!! Se pelm čez Lublano okol 10:45 od Hanzi TV na ravnost prot Polikliniki. Čakam na križišču z Resljevo in končno, ko zasveti zelena krenem dritto. Ena že mal razjahana v letih pa od tunela navzgor čez rdečo levo v smeri Hanzi. Padec na levo, standard. Hwb odbijač se ustavi nekaj cm od noge. Šele voznica zadaj in pešakinja sta ji "do"-povedali, da je rdeča svetila že kar nekaj časa. ... Pa še ni blo konca. Sestank sem meu na Viču. Na Dolenki sta 2 modela tako grobo izsilila, da to več ne more biti nekaj kar se zgodi po nesreči !!!

Hardware je ceu. Pismo, še me niso ubil.

Evo, sm ti povedu, ni blo zapisano, ne se sekirat. :D

Veseu zate das cel. pa zame tut, pa za vse k so celi.

pred 12 urami, StaraFeltna pravi:

Pridi še na obalo pa te bo kap. Odkar smo dobili invazijo hrvatov ki pride praznit naše štacune (to me osebno ne moti) in težit osebju za bedarije je cesta crash test derby ali bolje igrica izogni se hrvatu če ti uspe. No da ne pljuvam čez vse enako tisti s tablico PU (kateri so lokalno znani kot pazi ubojica) so dobili izpit v kinder jajčku. Če bi naši policisti naredili enotendensko akcijo se bi jih povsem rešli... (2 leti bi zbirali za kazni). Volk sit ovce (da ne rečem osli) pa nazaj doma. Včasih smo kleli čez barilla oldtimerje ki niso štekali več nič a so boljši od teh nepismenih, nekultiviranih, neolikanih in nesposobnih kamikazejev. Višek vsega še parkirat ne znajo oz se obnašajo da so sami na svetu (no ne vsi velika večina pa ja kot da je to nek standard).

Če bi vozil kot sem to počel pri 16-ih bi že zdavnaj organiziral rakom koncerte. Agresivno defenzivno je ključ do uspeha, no vsaj jaz tako mislim.

Prosm, ne se jezit na tiste k majo na tablici PU.

Moja je: GO-PU in cifra :P in sm pridn!!!!

Objavljeno
pred 21 urami, DAMI34 pravi:

So zamudili, 25 cm ne vleče lih neki

Novinar, ki nima pojma o pojmu. Še slabše, če je to izjavil Vincek. Če mešajo ccm in km, je tale šola varne precej uboga.

pred 1 uro, I30 pravi:

Laibach je zopet naš! by nemškutarji

Objavljeno
pred 14 urami, KARMEN1 pravi:

Seveda :doze:.

To sem opazila že tam :jezik:.

Si želel kaj posebnega povedati s tem?

Mogoče. Ampak tukaj pisati je nehvaležno. 

Objavljeno (popravljeno)

Nabijanje je dovoljeno :lol1:.

No, mene osebno to ni prav nič motilo, raje sem se posvetila priporočilom in praktičnemu prikazu, čeprav nisem izvedela nič novega (glede na lansko leto).

Kar se reševanja tiče, pa imam redno usposabljanje v podjetju, prav tako rokovanje z defibrilatorjem, ki smo ga ravnokar namestili.

Popravljeno . Popravil KARMEN1
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Drzava pa tuli,da je hitrost najpogostejsi vzrok za nesrece in je treba radirat. Kako ji je mar samo za nekaj mrtvih,neverjetno. Ko pa tisoce psiholosko ubija,je pa vse uredu. Smrduhi.

Objavljeno
pred 19 urami, RobiRoberto pravi:

Res se ne spomnim kje sem hotel to "prilepiti", mogoče celo tukaj ... :hmm:

Prometne nesreče januar / december 2015

zdej če rečem da je policija 2015 slabše delovala kot 2014 bodo imeli za  izgovor premajhne plače in večje število registriranih vozil v sloveniji in več butcev v tranzitu..

če pa to izreče en civil je pa pijača , prevelika hitrost in vožnja brez prve pomoči...

zanimivo , da se je postavka neprilagojena hitrost pri smrtnih žrtvah povišala za 44% ..ne da se jim ugotavljat kaj je resnični vzrok? 

na kak način potem ob veliko slabših varnostnih rezultatih na cesti argumentirajo policijsko stavko? mogoče na 0.17% več razjasnenega gospodarskega kriminala? a je že kdo od tajkunov sedel za par let zaradi tega , ker je nekoga porinil v brezizhoden položaj in je le-ta naredil samomor (stožice mogoče) ???  

a se noben ne spomni izreka "če ti kaj ni prav si pa drugo službo najdi?" ???

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 uro, thumper pravi:

...

zanimivo , da se je postavka neprilagojena hitrost pri smrtnih žrtvah povišala za 44% ..ne da se jim ugotavljat kaj je resnični vzrok? 

...

Do vsake nesreče pride zaradi neprilagojene hitrosti. Samo časi, ko se tega zaveš, so različni in posledično možnost odreagiranja različna.

Če pelješ skozi ovinek 200 km/h in zružiš, pred njim pa stoji znak za oster ovinek in največja dovoljena hitrost 50 km/h, si vedel za neprilagojeno hitrost že nekaj sekund vnaprej.

Če pa pelješ skozi ovinek 89 km/h kjer je dovoljena največja hitrost 90 km/h, na koncu ovinka pa razlčito olje in zružiš, si pa opazil svojo neprilagojeno hitrost nekaj stotink sekunde pred nesrečo.

V obeh primerih je prišlo do nesreče zaradi neprilagojene hitrosti. Ker če bi pripeljal s primerno hitrostjo bi se lahko ali izognil oviri ali pravočasno ustavil ali ti ne bi spodneslo gum ali ... Vzroki za nesrečo so pa različni. In kot si napisal, ne da se jim iskati vzrokov za nesrečo, lažje te kaznujejo zaradi dejstva in posledice prometne nesreče. Ne da se jim ugotavljat kolikšni procent je tvoja krivda za nesrečo in kolikšen procent je krivda na strani upravljalca cest, Boga, ... Šteješ samo ti in drugi soudeleženci.

Verjetno ima na to vpliv tudi ekonomska računica. Vzrok: neprilagojena hitrost - položnica za nekaj sto evrov, pol ure dela - plačan policaj, tajnica in komandir, pa še za državo nekaj ostane. Vzrok: doktorska dizertacija iz nesreče - nič everčkov in nekaj sto zagonjenih ur notranjih organov - zguba za državo.

Objavljeno

Še dobr, da men niso dali neprilagojene, k me je baba izsilila, je pa čist možno, da ona ni mela prilagojene. :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!