Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno

"V nedeljo so ob 16.05 policisti Postaje prometne policije Maribor na glavni cesti Hajdina - Slovenska Bistrica z vozilom z vgrajenim sistemom Provida 2000 izmerili hitrost 34-letnemu vozniku motornega kolesa.

Ugotovili so, da je izven naselja Kidričevo, kjer je hitrost vožnje omejena na 90 kilometrov na uro, na razdalji 1057 metrov vozil s povprečno hitrostjo 164,51 kilometra na uro"

...če se že gredo(mo) pikolovsko besedno bojevanje..... mu niso izmerili....ampak merili hitrost.

... to pomeni, da je tudi s provido divjal. ...ane...  :eek: ......brez lučk.... brez sirene...  :D

...tudi mene so že provocirali.... sem že pisal o tem... :D ...

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
48 minutes ago, maus said:

mene je dons zjutraj ena kolesarka skor zbila na prehodu za pesce .. še mau čudn je gledala k sm "zanalašč" mau hitrej stopu na prehod.... ona misl, da avto mora ustaut pescu njej pa ni treba :P

A si jaz to malo napačno predstavljam..., ti si stopil pred kolesarko na cesto, sicer na prehod za pešce?

Kolikor jaz vem imaš prednost ko si na prehodu zapešce, ne da na prehod stopiš pred avto ali kolesarja. Verjetno bo treba zaradi takih samomorilcev imeti dash kamero tudi na kolesu.

Sem že napisal, da tudi kolesarji mislijo (no pa avtomobilisti jim verjamejo) da imajo prednost vse vprek, pa to ni res, prednost imajo samo v enem primeru, in to je ko grejo po prednostni (običajno naravnost) avtomobilist jim pa seka pot desno. V vseh ostalih primerih je kolesar glede upoštevanja predpisov izenačen z ostalimi udeleženci.

Če npr prednostna poteka v desno, kolesar pa gre naravnost, nima kolesar nobene prednosti, ga lahko z avtom, ali pa tovornjakom, gladko zgaziš brez krivde (edino dokazovat boš moral da res nisi mogel ustaviti).

Če je v križišču pas za zavijanje desno, ima kolesar prednost pred avtom ki zavija desno samo če je na kolesarski stezi, če je na cesti mora iti naravnost po pasu za naravnost. Na oasu za zavijanje desno je pa kriv če gre naravnost, in ga avtomobilist zgazi.

Popravljeno . Popravil twom
Objavljeno (popravljeno)
pred 11 minutami, twom pravi:

A si jaz to malo napačno predstavljam..., ti si stopil pred kolesarko na cesto, sicer na prehod za pešce?

Kolikor jaz vem imaš prednost ko si na prehodu zapešce, ne da na prehod stopiš pred avto ali kolesarja. Verjetno bo treba zaradi takih samomorilcev imeti dash kamero tudi na kolesu.

malo si narobe predstavljaš.. ko pridem do prehoda za pešce "MORA" avtomobil ustaviti in te spustiti preko, še posebej tam, kjer je omejitev 30 ... ona je peljala po vesti in jaz sem že do pol prehoda prišel in ni imela namena ustaviti ... pa sem korak pospešil, zanalašč... če bi bil šleper, tega ne bi naredil, ampak samo zato, da mi ne bi na grobu pisalo ... imel je prednost, ampak šleper tega ni vedel in si je narobe predstavljal :P

Prehod za pešce

49. člen

(1) Prehodu za pešce se mora voznik približevati s potrebno previdnostjo in takšno hitrostjo, da lahko vozilo ustavi, če bi z vožnjo preko prehoda ogrožal pešce.

(2) Na prehodu za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki ali ga ne ureja policist, morajo vozniki in drugi udeleženci cestnega prometa omogočiti pešcem varno prečkanje vozišča, ki so na prehodu ali stopajo nanj.

(3) Določbi prvega in drugega odstavka tega člena se uporabljata tudi na prehodu za pešce na kolesarski stezi ali drugi prometni površini.

(4) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega ali drugega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.

@Borutt ... če nimam prav, me prosim popravi :P

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno

pred 59 minutami, maus pravi:

mene je dons zjutraj ena kolesarka skor zbila na prehodu za pesce .. še mau čudn je gledala k sm "zanalašč" mau hitrej stopu na prehod.... ona misl, da avto mora ustaut pescu njej pa ni treba :P

nisi imel rutice? :cool:

Objavljeno

Kolikor pa vem jaz mora dat pešec najprej nogo na cesto, s pločnika, šele potem velja da mora avto ustaviti. In potem velja da ne smeš kar stopiti pred avto (kolesarko) ker ga izsiliš.

glede na 2. člen... kdaj lahko začne stopat na cesto pred avto...

10 minutes ago, maus said:

malo si narobe predstavljaš.. ko pridem do prehoda za pešce "MORA" avtomobil ustaviti in te spustiti preko, še posebej tam, kjer je omejitev 30 ... ona je peljala po vesti in jaz sem že do pol prehoda prišel in ni imela namena ustaviti ... pa sem korak pospešil, zanalašč... če bi bil šleper, tega ne bi naredil, ampak samo zato, da mi ne bi na grobu pisalo ... imel je prednost, ampak šleper tega ni vedel in si je narobe predstavljal

aja, prihajal si z druge strani

drugače pa tudi avtomobilisti radi to počnejo, ne samo kolesarji

Objavljeno

Kaj in kako pišejo novinarji, nam je vsem jasno. Senzacionalno in dramatično, da pritegne bralca. Potem so pa še naši vrli pametnjakoviči toliko brihtni, da jim dajejo takšne podatke. Mislim, da je to zadnje zaradi trkanja po prsih. Ker trkanje po prazni glavi preveč doni.

Za provido imaš spodaj.

Omejitve hitrosti določene s prometnimi pravili ter omejitve hitrosti, izražene s postavljenimi prometnimi znaki, ne veljajo za vozila:

1.     policije, opremljena s posebnimi napravami za ugotavljanje hitrosti, kadar policisti z njimi nadzirajo hitrost vozil v cestnem prometu,

Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

Kaj in kako pišejo novinarji, nam je vsem jasno. Senzacionalno in dramatično, da pritegne bralca. Potem so pa še naši vrli pametnjakoviči toliko brihtni, da jim dajejo takšne podatke. Mislim, da je to zadnje zaradi trkanja po prsih. Ker trkanje po prazni glavi preveč doni.

Za provido imaš spodaj.

Omejitve hitrosti določene s prometnimi pravili ter omejitve hitrosti, izražene s postavljenimi prometnimi znaki, ne veljajo za vozila:

1.     policije, opremljena s posebnimi napravami za ugotavljanje hitrosti, kadar policisti z njimi nadzirajo hitrost vozil v cestnem prometu,

Hmmm, omejitve razumem, vendar kaj pa ko je govora o varnostni razdalji ?????

Meni je tudi pripeljal čisto za rit pri 240+ :blush:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred eno uro, Borutt pravi:

Najlažje in najbolj enostavno je tukaj iskati podporo in se smiliti. Zakaj pa nista napisala pritožbo, če je bil ves postopek narobe ? Beri prvi stavek. 

Se boš moral navaditi na novi zakon, kateri je že precej časa v uporabi. V njem piše, kako se ustavlja vozila. 

Prjatu, tok se mi jebe, da se mi bolj jebat ne more :ras:

opisal sem zgodbo in situacijo, jaz nisem bil nič okraden in prikrajšan, plavca sta dobila žrtev, da sta lahk drkala na njega, zakaj on ni napisal pritožbe je njegov problem, čeprav smo mu hoteli pomagat , tako da se gre v dotičnem primeru zgolj in samo za opis dogodka.

Vrjem, da v kolkor bi mene jebali, bi jaz jebal nazaj, razn če bi hotla sam 20€ ,kot recimo v ČG ali CRO, potem bi dal in bil tih, v nasprotnem pa bi že samo zato ker imam čas, poskrbel, da zaščitim svoj prav, ali svoj interes, ali pa samo ker jima bi rad grenil življenje, pa da bi jih mal vlačili gori doli s pritožbami. Nekaj bi si že zmisli, aktiviral bi marsikoga, pa bi prcal tako, kot oni za ritjo drugim.

Jokam pa ne, tut tukile ne, čeprav me včasih koleno boli, sam to je druga zgodba.

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

Men tut.... Kam greva iskat ?

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred eno uro, HD-Dyna pravi:

Zato, ker se s pregovarjanjem, nehote, lahko spustiš na njihov nivo :blush:

Pregovarjanje z organom ne vodi nikamor, pritožbo pa pišeš samo, če imaš res preveč časa.

Če pa je problem v denarju, potem pa ni problema, a ne Dami ? :P

odgovor je enak prejšnjemu.

lp

Jurček

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 minutami, HD-Dyna pravi:

Hmmm, omejitve razumem, vendar kaj pa ko je govora o varnostni razdalji ?????

Meni je tudi pripeljal čisto za rit pri 240+ :blush:

Snemaj in priloži, kot dokaz v pritožbenem postopku. 

Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

Snemaj in priloži, kot dokaz v pritožbenem postopku. 

Hehe, raje ne bi ... Smo se tko lepo pogovoril in na koncu še kafe spil :blush:

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

opisal sem zgodbo in situacijo, jaz nisem bil nič okraden in prikrajšan, plavca sta dobila žrtev, da sta lahk drkala na njega, zakaj on ni napisal pritožbe je njegov problem, čeprav smo mu hoteli pomagat , tako da se gre v dotičnem primeru zgolj in samo za opis dogodka.

Vrjem, da v kolkor bi mene jebali, bi jaz jebal nazaj, razn če bi hotla sam 20€ ,kot recimo v ČG ali CRO, potem bi dal in bil tih, v nasprotnem pa bi že samo zato ker imam čas, poskrbel, da zaščitim svoj prav, ali svoj interes, ali pa samo ker jima bi rad grenil življenje, pa da bi jih mal vlačili gori doli s pritožbami. Nekaj bi si že zmisli, aktiviral bi marsikoga, pa bi prcal tako, kot oni za ritjo drugim.

Jokam pa ne, tut tukile ne, čeprav me včasih koleno boli, sam to je druga zgodba.

Plavca sta dobila žrtev ? Je bil mogoče nezakonito kaznovan ? Razumeš sedaj, o čem teče pisana beseda ?

Objavljeno
pred 11 minutami, Snecer pravi:

nisi imel rutice? :cool:

ne :jezik: .. sj se še ni šola začela :ras:

pred 10 minutami, twom pravi:

Kolikor pa vem jaz mora dat pešec najprej nogo na cesto, s pločnika, šele potem velja da mora avto ustaviti. In potem velja da ne smeš kar stopiti pred avto (kolesarko) ker ga izsiliš.

glede na 2. člen... kdaj lahko začne stopat na cesto pred avto...

ne vem kaj ti veš.. ampak to ni važno .. važno je kaj v zakonu piše ... 

drugi odstavek (ne člen kot navajaš) piše, stopajo ... če jaz stopim pred njim, in me zbije, sem že stopal ... on pa mora tok varno priti do prehoda, da lahko ustavi, če stopam na prehod :P

evo .. zamagu sm :jezik: 

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 minutami, Borutt pravi:

Plavca sta dobila žrtev ? Je bil mogoče nezakonito kaznovan ? Razumeš sedaj, o čem teče pisana beseda ?

ja, o dveh plavih, pa enem rdečem :P

ps. a kdaj tut nezakonito kaznujete, al vam je potrebno najprej dokazati? :D

Popravljeno . Popravil DAMI34
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 33 minutami, maus pravi:

@Borutt ... če nimam prav, me prosim popravi :P

Za pešce z ruticami in za tiste brez rutice.

(1) Pešci morajo uporabljati prometne površine, namenjene hoji pešcev.

...

(3) Pešec ne sme hoditi po vozišču ali se zadrževati na njem, prav tako ne sme nanj nenadoma stopiti.

...

(7) Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov. Pešec ne sme prečkati vozišča zunaj prehoda za pešce, če sta smerni vozišči fizično ločeni ali ju loči neprekinjena ločilna črta.

(8) Pešec mora prečkati vozišče brez ustavljanja in po najkrajši poti. Preden stopi na vozišče, se mora prepričati, če to lahko varno stori.

40€ je nagrada za pešca. 

Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

40€ je nagrada za pešca. 

Kje se lohka prijavim :P

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

40€ je nagrada za pešca. 

evo, ta podatek je zlo neresno napisan, kje ga čaka nagrada?

Na začetku, al ko uspešno pride čez cesto?

Objavljeno
pred 13 minutami, DAMI34 pravi:

ja, o dveh plavih, pa enem rdečem :P .. zelen mu pa spizdi :jezik: 

mau koregiru ... 

ampak res.. sj se vidi s kakšno varnostno razdaljo je peljal za tabo .. na posnetku ? 

js sm enkrat, ker se mi je za ritjo skozi naselje peljal skor 2 metra za ritjo, z roko pokazal, da naj se oddalji ... in se je ... pol je pa obrnil in šel nazaj

če bi lučke pržgau bi rekeu: ups sorite, ampak vedno se mi najdejo kaki idioti, ke se mi popajo na zadnji konec motorja in kršijo zakon, ker nimajo varnostne razdalje :P

Objavljeno

8 tocko skor vsi goljufajo. Se vlecejo kot megla cez cesto,kot da se svet okol nijih vrti,skocjo pa kot kura brez glave na cesto....

Objavljeno
pred 17 minutami, DAMI34 pravi:

ja, o dveh plavih, pa enem rdečem :P

ps. a kdaj tut nezakonito kaznujete, al vam je potrebno najprej dokazati? :D

Si izpostavil primer, kjer naj bi bilo vse narobe. Razloži, kaj vse je bilo narobe, kaj je bilo nezakonito in, zakaj je dobil kazen. 

Pa ne mešaj več pritožbe in zahteve za sodno varstvo. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 13 minutami, Borutt pravi:

Za pešce z ruticami in za tiste brez rutice.

(1) Pešci morajo uporabljati prometne površine, namenjene hoji pešcev.

...

(3) Pešec ne sme hoditi po vozišču ali se zadrževati na njem, prav tako ne sme nanj nenadoma stopiti.

...

(7) Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov. Pešec ne sme prečkati vozišča zunaj prehoda za pešce, če sta smerni vozišči fizično ločeni ali ju loči neprekinjena ločilna črta.

(8) Pešec mora prečkati vozišče brez ustavljanja in po najkrajši poti. Preden stopi na vozišče, se mora prepričati, če to lahko varno stori.

40€ je nagrada za pešca. 

sj sm biu na prehodu za pešce ... in jaz sem varno stopil na prehod za pešce ... kolesarka ni ustaula ... je ne morem vedeti, da avtomobili oziroma druga prevozna sredstva, ki vozijo po cesti, imajo brezhibne zavore ... sj jim ne delam jaz tehični pregled :P

po tej logiki, z avtom lohka diujam preko prehoda za pešce in tulm ... kreten, kaj se nisi prepričal, če greš lahko preko prehoda za pešce :eek:

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 6 minutami, Borutt pravi:

Si izpostavil primer, kjer naj bi bilo vse narobe. Razloži, kaj vse je bilo narobe, kaj je bilo nezakonito in, zakaj je dobil kazen. 

Sem izpostavil primer, ki se je zgodil, nikjer nisem zapisal da je bilo nezakonito, bilo pa je provociranje in vožnja za ritjo, ter opozorilo vsem, naj imajo izpravne mopede, saj privida, če ne dobi prehitrih, bo dobila pa tiste, ki nimajo prve pomoči :P

Pa ne jemlji vsega tok osebno, vem da ti tako v prividi ne proviciraš.

Taista patrona sta tut žensko pri nekih 50km/h izmerila pol metra prekratko razdaljo in jo colala. Pa ne rabiš opravičevat njunega ravnanja, saj vem da je bilo vse "zakonito".

Pr nam je itak vse "zakonito", od bančne luknje dalje :P

Objavljeno

V vse smeri čez vse luči

vrli kolesar drvi.

Ko pa "Borutt" se pojavi,

brž na POP TV leti,

da pove vsemu ljudstvu

kakšna se krivica mu godi.

Objavljeno
pred eno uro, Borutt pravi:

za mano je 2x obracala provida pri vikiju cez polno crto z rocno,v prvem primeru sem su 60 kmh v koloni,v drugem pa lih iz parkirisca speljal,nevem kam se jim je rolko mudilo za mano..

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!