DAMI34 Objavljeno Avgust 4, 2018 Deli Objavljeno Avgust 4, 2018 Same globoke Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 4, 2018 Deli Objavljeno Avgust 4, 2018 pred 1 uro, Borutt pravi: In, je pri tebi kazen delovala vzgojno? Koliko prekrškov narediš na dan? Ker si tako vzgojen ali, ker nimaš zavesti? Kako naj bo potem problem rešen? A pri tebi je? Kaj pa višina kazni, a jih bi še dvignil? O mojih prekrških ne bom s tabo, jih naredim dovolj a zelo malo plačam, in če bi prebral malo nazaj, da v naseljih znižam, ker je to pametno, ne pa ker je kazen niti se ne sekiram a grem 54, 60 ali 48km/h. Ampak važno da se ti ubadaš sedaj z mano, da ti ni dolgčas. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kremenčkovi Objavljeno Avgust 4, 2018 Deli Objavljeno Avgust 4, 2018 Zgleda, da sm edini norc. Sm že povedu, da bom norc še naprej ? Dans sm ziher edini večkrat ignoriral table . Predlagam, da postavijo kake zvočne signale al pa kr tuše pri omejitvi, ker če sm hitr, gledam v cesto, da se bom izognu pesku, luknji, madežu, pa še vse udeležence prometa, vmes moram čutit kok lahk odprem, zabremzam itd itd. Pizda kak naj vidim tablo ?! Še kako minico včasih sfalim. Svetovno je blo, čeprav sam 320km dans. Upam, da bo moja hčera enkrat lahk vozila po slovenskem " grobniku" , da ne bo norc kot ata. sesir, Zivnorc, RdečaŽelva in 1 other 2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Avgust 4, 2018 Deli Objavljeno Avgust 4, 2018 pred 5 urami, DAMI34 pravi: A pri tebi je? Kaj pa višina kazni, a jih bi še dvignil? O mojih prekrških ne bom s tabo, jih naredim dovolj a zelo malo plačam, in če bi prebral malo nazaj, da v naseljih znižam, ker je to pametno, ne pa ker je kazen niti se ne sekiram a grem 54, 60 ali 48km/h. Ampak važno da se ti ubadaš sedaj z mano, da ti ni dolgčas. Jaz imam zavest in ne potrebujem kazen. Sem ti odgovoril? Se spomniš, ko si napisal, da moraš takoj prehiteti? Brez oklevanja in kjerkoli. Pa še malo matematike, katero smo že imeli pred časom; 50 ali 60 km/h je razlika skoraj tri metre pri pretvorbi v m/s. Ta razdalja je pa že dolžina prehoda za pešce. In na tem prehodu za pešce je sedaj neznanka v tem računu oziroma na haubi ali v naročju. Torej z vožnjo z višjo hitrostjo začnemo tri metre pozneje zavirati z višjo hitrostjo. Kakšna razlika je na koncu? Verjetno razlika med biti ali ne biti. Jaz se ubadam z vsemi in ne samo s teboj. Vzgajam in ne kaznujem. Ker si sam napisal, da problema ne rešujejo kazni, ampak vzgoja in zavest. Ali si kar nekaj nakladal, da boš lepši izpadel? Mogoče samo želiš mene očrniti, da nimam drugega dela in se samo s teboj ubadam? pred 2 urami, isarajli1 pravi: Zgleda, da sm edini norc. Sm že povedu, da bom norc še naprej ? Dans sm ziher edini večkrat ignoriral table . Predlagam, da postavijo kake zvočne signale al pa kr tuše pri omejitvi, ker če sm hitr, gledam v cesto, da se bom izognu pesku, luknji, madežu, pa še vse udeležence prometa, vmes moram čutit kok lahk odprem, zabremzam itd itd. Pizda kak naj vidim tablo ?! Še kako minico včasih sfalim. Svetovno je blo, čeprav sam 320km dans. Upam, da bo moja hčera enkrat lahk vozila po slovenskem " grobniku" , da ne bo norc kot ata. To ti pa ne odpustim, da sfališ minico. Zivnorc, Kremenčkovi in Igi Pop 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred 7 urami, Borutt pravi: Jaz imam zavest in ne potrebujem kazen. Sem ti odgovoril? Se spomniš, ko si napisal, da moraš takoj prehiteti? Brez oklevanja in kjerkoli. Pa še malo matematike, katero smo že imeli pred časom; 50 ali 60 km/h je razlika skoraj tri metre pri pretvorbi v m/s. Ta razdalja je pa že dolžina prehoda za pešce. In na tem prehodu za pešce je sedaj neznanka v tem računu oziroma na haubi ali v naročju. Torej z vožnjo z višjo hitrostjo začnemo tri metre pozneje zavirati z višjo hitrostjo. Kakšna razlika je na koncu? Verjetno razlika med biti ali ne biti. Jaz se ubadam z vsemi in ne samo s teboj. Vzgajam in ne kaznujem. Ker si sam napisal, da problema ne rešujejo kazni, ampak vzgoja in zavest. Ali si kar nekaj nakladal, da boš lepši izpadel? Mogoče samo želiš mene očrniti, da nimam drugega dela in se samo s teboj ubadam? Ti se ubadaš v glavnem z vsakim postom, ki ga napišem. Tako kot je razlika v m/s pri hitrosti, je zelo velika razlika pri zbrani vožnji 60km/h in nezbrani pri 40km/h...prav tako lahko nekdo, ki lapa po founu zgazi cel prehod ljudi, če ne gleda in reagira. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 (popravljeno) pred 40 minutami, DAMI34 pravi: Ti se ubadaš v glavnem z vsakim postom, ki ga napišem. Tako kot je razlika v m/s pri hitrosti, je zelo velika razlika pri zbrani vožnji 60km/h in nezbrani pri 40km/h...prav tako lahko nekdo, ki lapa po founu zgazi cel prehod ljudi, če ne gleda in reagira. Očitno samo ti ne razumeš, kaj je reakcijski čas in s tem povezana reakcijska pot. Nekateri to zelo dobro vedo, kar je razvidno iz njihovih zapisov. Popravljeno Avgust 5, 2018. Popravil Borutt Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred eno uro, Borutt pravi: Očitno samo ti ne razumeš, kaj je reakcijski čas in s tem povezana reakcijska pot. Nekateri to zelo dobro vedo, kar je razvidno iz njihovih zapisov. jp... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 Ob 3. 8. 2018 ob 17:49, bikez pravi: EEEE wrong, včasih je blo pol manj motorizacije, mrtvih pa ravno tiliko: https://www.rtvslo.si/slovenija/agencija-za-varnost-prometa-smo-na-isti-ravni-po-stevilu-smrtnih-zrtev-kot-pred-60-leti/442531 Citiraj Citiraj "Smo na isti ravni po številu smrtnih žrtev kot pred 60 leti, takrat pa je bilo občutno manj prometa. Po podatkih je stopnja motorizacije (osebna vozila) v letu 2017 kar 43-krat večja kot v letu 1957," je dodal direktor AVP-ja Igor Velov. Slabo si to prebral. Vir spodnje slike je http://www.sos112.si/slo/tdocs/ujma/1997/147_151.pdf Leta 1957 je bilo 117 mrtvih v prometnih nesrečah, ob 43x manj motornih vozil kot leta 2017. To je ogromno. Rekordno leto je bilo 1979, s 735 mrtvimi. To je malo več kot dva mrtva na dan v povprečju. Tako da je fičkotove omejitve malo nesmiselno vlečt v debato. Kot je pogruntal Kugl - drugi cajti. Danes je taka statistika popolnoma nesprejemljiva. Ob istem razmerju količine vozil in mrtvih kot leta 1957 bi danes šli mrtvi na cestah v tisoče, po 10+ mrtvih vsaj dan. Vmes so se seveda avtomobili, motorji in tudi bicikli bistveno izboljšali, sam človek je ostal isti. Oziroma je še slabše - v fičaku še radia nisi mel, danes ma pa marsikak orangutan za volanom poleg radia še telefon kot dodaten vir jemanja pozornosti na cesto. Po drugi strani so na račun razlike v tehniki ljudje včasih umirali zaradi precej manjših trkov kot danes. Sam fizika je še vedno ista... in če po eni strani napredek v tehnologiji izdelave, vozniških asistenc, zavor in gum izničiš z nekritičnim višanjem omejitve hitrosti kr vsepovsod - si s tem dosegel točno 0. igc1, Zok in Joker 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred 11 urami, Borutt pravi: Jaz imam zavest in ne potrebujem kazen. Sem ti odgovoril? . In po tvoji zavesti za vsako ko se vsedes na svojo gilero runer krsis predpise! Se motim ko mislim,da bi te kazen spametovala saj te tvoja zavest NE! pred 11 urami, Borutt pravi: Jaz imam zavest in ne potrebujem kazen. Sem ti odgovoril? . In po tvoji zavesti za vsako ko se vsedes na svojo gilero runer krsis predpise! Se motim ko mislim,da bi te kazen spametovala saj te tvoja zavest NE! DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred 39 minutami, sesir pravi: In po tvoji zavesti za vsako ko se vsedes na svojo gilero runer krsis predpise! Se motim ko mislim,da bi te kazen spametovala saj te tvoja zavest NE! In po tvoji zavesti za vsako ko se vsedes na svojo gilero runer krsis predpise! Se motim ko mislim,da bi te kazen spametovala saj te tvoja zavest NE! Včeraj je bil lunin krajec, kajne. sesir in Raavi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred eno uro, Borutt pravi: Včeraj je bil lunin krajec, kajne. Maš srečo, da ne morem dat čelado na glavo, ker drugače bi v tej vročini ti preveč švical.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 On 8/3/2018 at 8:42 PM, Rey said: Sicer je šla debata že naprej od vinjet pa vseeno v razmislek: 3 tedne nazaj sva šla z mojo drago na "vikend izlet" z avtom. Cestnina za relacijo Koper - Padova - Bologna - Firenze - Pisa - La Spezia - Parma - Bologna - Padova - Koper (1150km) je nanesla dobrih 90€. Skoraj celoletna SLO vinjeta. Si bil s tovornjakom? Z avtodomom do Livorna in nazaj 62€. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rey Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 Pravkar, motolover pravi: Si bil s tovornjakom? Z avtodomom do Livorna in nazaj 62€. Afto ;-) Tako iz glave...Monfalcone - Firenze 38€ in nekaj 10c La Spezia -Monfalcone 43€ in nekaj 10c Potem pa se Firenze - Pisa in Pisa - La Spezia po nekih 5€. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 Predvčerajšnjim prišli nazaj in toliko smo plačali... Mogoče je za avtodome ceneje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rey Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred 9 minutami, motolover pravi: Predvčerajšnjim prišli nazaj in toliko smo plačali... Mogoče je za avtodome ceneje. Verjamem ;-) Ste šli do Firenz po AC do Livorna pa po navadni in nanese dobrih 30€ v eno smer. Midva sva naredila krog pa je prišlo malo več. Hotel sem samo povedati, da je SLO vinjena relativno poceni. Trieste - Firenze 30,4€ (ne vem, če sem odkljukal prave izvoze, ampak pustimo € gor ali dol) Firenze - Pisa 7,7€ Pisa - La Spezia 8,5€ La Spezia - Trieste 43,6€ Skupaj 90,2€ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 Podatki na strani, ki si jih prilepil, so zastareli. Motorji nimajo iste cene kot osebni avtomobili. Se strinjam, da je pri nas vinjeta ugodna, imamo pa v primerjavi z Italijani zelo malo avtocest. Če bi hotel primerjati ceno vinjete na km, bi morala njihova stati vsaj 1.000€. Če bi se nam dalo dlje voziti in bi si želeli privarčevati, bi šli na Superstrado in ne plačali nič. Mogoče bi morali na AC samo od Benetk do naše meje. Smo že šli tako, z avtodomom je vseeno, ker itak ne voziš preko 110 kolikor je na SS omejitev. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rey Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred 33 minutami, motolover pravi: Podatki na strani, ki si jih prilepil, so zastareli. Motorji nimajo iste cene kot osebni avtomobili. Se strinjam, da je pri nas vinjeta ugodna, imamo pa v primerjavi z Italijani zelo malo avtocest. Če bi hotel primerjati ceno vinjete na km, bi morala njihova stati vsaj 1.000€. Če bi se nam dalo dlje voziti in bi si želeli privarčevati, bi šli na Superstrado in ne plačali nič. Mogoče bi morali na AC samo od Benetk do naše meje. Smo že šli tako, z avtodomom je vseeno, ker itak ne voziš preko 110 kolikor je na SS omejitev. 30 oz.33% nižjo ceno imajo motorji z Telepass-om (kot je bil pri nas ABC). Lani so sprejeli odlok, letos so ga podaljšali. Tudi na cestninski postaji ti vrze lepo listek za A klaso (sosedje poznajo pet kategorij vozil A, B, 3,4,5). Računati ceno vnjete na kilometer AC v državi ni realno po mojem mnenju. To gre še nekako za Slovenijo, Avstrijo,... Nerealno se mi zdi, da bi npr.v IT dali ceno vinjete po takšnem sistemu. Tržačan večinoma koristi AC od TS do Udin, Milana, Bologne...redkokateri se (večkrat letno) zapelje do Rima ali južneje. Pravtako Neapeljčani ne obremenjujejo prav dosti AC na S Italije. Kakšna študija bi najbrž lepo pokazala kje in koliko se ljudje vozijo ter dejansko koliko kilometrov AC odsekov koristijo. Neka realna cena za IT vinjeto bi morala biti med 150 in 200€. Ampak to bi najbrž pomenilo prevelik izpad dohodka. Igi Pop 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred 4 urami, Borutt pravi: Včeraj je bil lunin krajec, kajne. Lunin krajec ima kake veze? Zelel sem runerco...vse ko klicu so povedali,da vse original in vsw vsaj 75 do 80kmh....je tvoja "edina",ki gre 45kmh po zakonu....zaradi tvoje vesti?Al ti gre vsaj 75 saj te nihce ne kaznuje? Vidis zdaj... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 @motolover ti si najbrž edini, ki se mu zdi Ita. AC poceni V Italiji imajo 27 (večinoma privatnih) upravljalcev avtocest (EU rekord ). Cene so nore in vsako leto se tudi nekontrolirano dražajo (npr. v Aosti je en koncesionar letos podražal za 53%). Vlada in koncesionarji so kot "lopovi iz Pise" - podnevi se kregajo, ponoči so taboljši kolegi. @Rey raje napiši koliko del na cesti so imeli julija Trst-Puglia je bilo eno samo delovišče, ostala sta dva zožana pasova, desni zafilan s kamjoni. Folku pa itaq ne ostane drugega kot AC, saj regionalne ceste so večinoma v slabšem stanju (luknje, nevarni mostovi, neosvetljeni tuneli, itd.) Seveda je na severu države drugi svet v primerjavi z jugom. dr.looney, Joker in Mavti 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred eno uro, sesir pravi: Lunin krajec ima kake veze? Zelel sem runerco...vse ko klicu so povedali,da vse original in vsw vsaj 75 do 80kmh....je tvoja "edina",ki gre 45kmh po zakonu....zaradi tvoje vesti?Al ti gre vsaj 75 saj te nihce ne kaznuje? Vidis zdaj... Ne mešaj tablete, ker ti škodi. sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred 22 urami, Scarabeo 500 pravi: Njihove hiše so običajne, nič bahatega, pred hišami pa ni dragih avtov. Seveda so tudi izjeme. Mož Nizozemke je rekel, da so škrt, a je ona rekla ne bi dejala, mi smo varčni. Nista ti povedala vsega Nizozemci ob registraciji plačajo ekološki davek. Drage avtomobile, ki niso električni, se sploh ne splača kupiti. Citiraj The bpm payable on a passenger car is determined by the car’s CO2 emissions. BPM is not charged for electric cars and very-low emission cars. You pay a diesel surcharge for cars equipped with a diesel engine with 63 grams or more CO2 emissions per kilometre. The rate for these cars is € 87.38 per gram of CO2 exceeding 63 grams of CO2 per kilometre. Suppose you have a passenger car with a CO2 emission of 200 grams/km. Please calculate as follows: (200 – 63) x € 87.38 = € 11.971 Npr. Octavia dizel 45k€+20k€ davka=65k€, Tesla 70k€, 0 davka - olajšava, ki jo dobiš od države zaradi eko nakupa Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred 25 minutami, 3nity pravi: Nista ti povedala vsega Nizozemci ob registraciji plačajo ekološki davek. Drage avtomobile, ki niso električni, se sploh ne splača kupiti. Npr. Octavia dizel 45k€+20k€ davka=65k€, Tesla 70k€, 0 davka - olajšava, ki jo dobiš od države zaradi eko nakupa Torej niso škrt ampak racionalni - pametni. Večina avtov v rangu 14 jurjov. Res pa je toliko Tesl še nisem videl. Pa še nekaj lahko rečem o Nizozemcih in Nizozemkah. Skoraj vsi te pogledajo in pozdravijo - resnično fajn občutek. Vsaj polovica njih bi se takoj pogovarjala s tabo, če le malo lepše pogledaš. Ne velja za večja mesta. dr.looney, ukica, raza in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maxxa Objavljeno Avgust 5, 2018 Deli Objavljeno Avgust 5, 2018 pred 1 uro, Scarabeo 500 pravi: Skoraj vsi te pogledajo in pozdravijo Ko sem bila '97 prvic 'gor', sem imela obcutek, da sem z marsa. Glede mentalitete in odprtosti ljudi. Na podezelju seveda. Kremenčkovi, 3nity, dr.looney in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 7, 2018 Deli Objavljeno Avgust 7, 2018 Dobro napisano!!! http://novice.najdi.si/predogled/novica/92dc186563c4ee9cc288b565537a0709/Avtomobilizem-com/Avtomobilizem/Zbogom-cestninske-postaje VS800 in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Avgust 7, 2018 Deli Objavljeno Avgust 7, 2018 (popravljeno) Danes sem v Tovornjak klubu na FB bral o pripetljaju nasega sodrzavljana S.P., voznika tovornjaka. Pretecen datum prve pomoci in kao nepritrjen tovor (kantica bencina - ce sem na sliki prav videl, je bila v kabini/skatli od Hiaba poleg hidravlike - definitivno nima sama kam it). Kazen? Okroglih 2000 eur. Pa se zapisnik je narobe napisan (not pise ZMV namesto ZMV-1). Za kozlat. Popravljeno Avgust 7, 2018. Popravil Zok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se