dive Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 Smesn mi je, d si napisal, da je 300 € minimum...S tem se ne strinjam.... Seveda pa imas prav, da je verjetno vecja cena garancija za boljso kvaliteto (ne zmeraj) pa tud pr celadi ni za sparat... Moja nolanka je stala 215 € pa ji popolnoma zaupam :worship: ...le glasna je.. No vidiš, če bi dal recimo nekaj € več, bi mogoče dobil boljšo, ki ne bi bila tako glasna..... :P Sam imam recimo slabe izkušnje z Nolanom, ki je ne kupim več, mogoče je za to krivec Arai, ki sem jo nosil 2 sezoni in kljub temu, da je bila čelada stara 8 oz. 9 let, ko sem jo vozil, je bila neprimerno boljša od 5 let mlajše Nolanke. Take so moje izkušnje, ni pa nujno da se vsi strinjate. Sedaj pa čakam na novo Shoei x-spirit pa bom videl kako se bo ta obnesla.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lowrenc Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 dobre čelade načeloma morajo koštat 300€+ da so res dobre sam to morajo imet ti plastičarji, ker ko se oni razfukajo se dobr razfukajo ...ampak čelada, ki ima recimo polno ceno 500€ je verjetno boljša od tiste, ki je 100€, ali ne? :slap: Dajta no... Ne streljaj kozlov! Če ima čelada za 300€ narejene iste teste, kot čelada za 100€ je popolnoma enako varna. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
a79 Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 In kako ti oceniš koliko je čelada vredna? Res povej, me zanima, da ne bom naplahtan naslednjič, ko bom kupoval čelado in bo na listku napisana cena višja od 300€ schuberth&co.zadvestoevrov.press :rolleyes: Preberi poste na prejsnji strani in vprasaj pravega... :headbang: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dive Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 :slap: Dajta no... Ne streljaj kozlov! Če ima čelada za 300€ narejene iste teste, kot čelada za 100€ je popolnoma enako varna. Glede varnosti je tako, da morajo vse ustrezati določenim predpisom, glede udobja pa le ni tako..... :grrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kor13 Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 hmmmm, jst sm pa že mislu, da je ta tema namenjena slikcam čelad, pa da je za pametovanje, katera je pa res najboljšejša pa drugi pojmanimajo itd itd itd že ena druga tema odprta...? :unsure: :hmm: očitno ne... :headbang: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Žarko G. Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 stari ne se sekirat vedno bo tko pač zdej ma lahk vsak motor pa isto je z internetom kaj pa pričakuješ, glej kolk je uporabnikov eko dam še slikco Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest pmali Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 Mal večja izbira! :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Drejči Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 Če ima čelada za 300€ narejene iste teste, kot čelada za 100€ je popolnoma enako varna. E, to pa ne bo držalo. Če obe čeladi opravita iste teste, še ne pomeni, da sta obe enako varni, le, da obe izpolnjujeta teste katere sta opravili. Še vedno je lahko dražja varnejša od cenejše in obratno. To pa se lahko preveri le z dodatnim testiranjem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fabo Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MINY Objavljeno November 19, 2008 Deli Objavljeno November 19, 2008 men bo tale varovala glavo :D...naslednje leto bo pa to moja 1 sezona... slikal je nism zato dajem to slikco z neta gor ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lowrenc Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 (popravljeno) E, to pa ne bo držalo. Če obe čeladi opravita iste teste, še ne pomeni, da sta obe enako varni, le, da obe izpolnjujeta teste katere sta opravili. Še vedno je lahko dražja varnejša od cenejše in obratno. To pa se lahko preveri le z dodatnim testiranjem. Če neka firma izdela čelado jo bo sigurno dala na najbolj hard test, ki ga še zdrži ane? Zakaj? Zato, da jo boš zaradi tega lahko dražje prodal! Bolj vsakdanji primer: Če ima Foster's 4,9% in ima Union 4,9% si od obeh enako pijan kljub temu, da imata različno ceno. Fora pri cenah čelad je v udobnosti(količini razvoja) in imidžu (če imaš Nolan si bol zajeban kot, če imaš Grex). @MINY: Kako pa veš, da ti bo sploh dobro sedla na glavo? Popravljeno November 20, 2008. Popravil Lowrenc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 FM (Fimez), a še obstaja? Sem namreč imel FM Force one, sedla na glavo, kot ulita, tiha.. Kevlar, za takratnih 300 mark. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kor13 Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 Sharkova RSR, Jacque replika: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kor13 Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 No, tole je bla pa moja prva čelada, k sm si jo kupu za na skuterja... BT, modela ne vem, zneslo je pa takratnih ~15 jurjev... aja, pa bolš slike glih ne najdem, jo bo treba ekrat škljocnt Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 Moja prva čelada... Bieffe, ali nekaj takega. Našel na travi ob cesti, verjetno komu padla z žmigavca (z betice ziher ne) :whistle: Sem jo imel na polici v sobi, pa celo zimo sitnaril za avtomatika. Pa še na MZ sem jo imel. Aja, v začetku 80' je bilo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GRUNF Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 men bo tale varovala glavo :D ...naslednje leto bo pa to moja 1 sezona... slikal je nism zato dajem to slikco z neta gor ;) Zajec je še v hosti? No, sam vprašam..... :headbang: :evilgrin: No, tole je bla pa moja prva čelada, k sm si jo kupu za na skuterja... BT, modela ne vem, zneslo je pa takratnih ~15 jurjev... aja, pa bolš slike glih ne najdem, jo bo treba ekrat škljocnt Si jo prerasel, a ne?? :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 Jaz sem ga razumel, da jo že ima doma, samo da je ni še škljocnu z fotičem :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kor13 Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 Jaz sem ga razumel, da jo že ima doma, samo da je ni še škljocnu z fotičem :P opala, mejčkn drugač, jo ŠE imam... :yes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kor13 Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 Si jo prerasel, a ne?? :naughty: jp, z uno,k je en post pred njo slikana... :D (po velikosti buče pa ne, mi niso od takrt nč možgani zrastl... :stupid: :lol1: ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
anzer Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 evo še 1 skor moja čelada :D ...mew sm jo za 1 furo pa mi je komad bolsa kt nolanka...edin mal diši že :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nxyz Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 Moja :winkiss: Slika sicer z neta, ker se mi ne da nalagat slik. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MINY Objavljeno November 20, 2008 Deli Objavljeno November 20, 2008 Jaz sem ga razumel, da jo že ima doma, samo da je ni še škljocnu z fotičem :P tako je, doma je že , zaenkrat še počiva, nasledno leto se pa odpre sezona ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dive Objavljeno November 24, 2008 Deli Objavljeno November 24, 2008 Moja nova :wub: Shoei X-Spirit Vermeulen Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SV rider Objavljeno November 24, 2008 Deli Objavljeno November 24, 2008 Še moji dve ... :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fazer03 Objavljeno December 5, 2008 Deli Objavljeno December 5, 2008 Zanimivo: http://www.motori.hr/Dokazana_sigurnost_qu...aciga_2958.html Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se