bosa Objavljeno Junij 13, 2013 Opozori Objavljeno Junij 13, 2013 Sicer nima veze s skrivanjem tablice ampak vseeno odgovorim na tvoj post. Mam jaz podoben primer. Sicer sem bil z avtom zraven mene pa avto popolnoma vzporedno. Dobil sem da sem peljal 83 in prehitevanje čez križišče. Na sliki ki sem jo dobil ta prekršek sploh ni jasno razviden ,saj sta 2 avtomobila vzporedno, eden na voznem pasu in jaz pravilno na odcepu za črpalko, pa so mi vseeno poslali. Napisali smo pritožbo zdaj pa čakamo na odgovor. Kako se je izteklo?
Robertjur Objavljeno Junij 14, 2013 Opozori Objavljeno Junij 14, 2013 Kako se je izteklo? Slišali ste božjo besedo .........
TakeALookAround Objavljeno Junij 14, 2013 Opozori Objavljeno Junij 14, 2013 Mene so slikal pred letom pa pol z avtom, ko sem sel prehitro po prehitevalnem, ampak v trenutku slikanja sem prehitel na voznem nek avto, tko da sva bla direkt vstric, se danes ni bilo nic. Bliskavica je bila razlocna, tko da je blo grenkobe kar nekaj casa, dovolj. :grim
smasher Objavljeno Junij 15, 2013 Opozori Objavljeno Junij 15, 2013 Mene pa zanima kako to da dovolijo (oziroma ne vem če je čisto legalno) ko imajo nekateri tablico na notranji strani za oz nad zadnjim kolesom? Če je tam se ne vidi na radarjih in splošno na slabo vidi ker je vrjetno izredno umazana ?
Borutt Objavljeno Junij 15, 2013 Opozori Objavljeno Junij 15, 2013 Mene pa zanima kako to da dovolijo (oziroma ne vem če je čisto legalno) ko imajo nekateri tablico na notranji strani za oz nad zadnjim kolesom? Če je tam se ne vidi na radarjih in splošno na slabo vidi ker je vrjetno izredno umazana ? 36. člen (vsebina registrske tablice) (1) Registrska tablica vsebuje razpoznavni znak Republike Slovenije (evropski znak), registracijsko območje oziroma oznako starodobnega vozila ter prostor, predviden za grb in registrsko oznako, ki jo sestavljajo kombinacija črk in številk ali kombinacija črk. Registrska tablica, izdana za označitev vozila, ki ga uporablja Predsednik Republike Slovenije, vsebuje zastavo Republike Slovenije namesto razpoznavnega znaka Republike Slovenije. (2) Registracijska območja so zaokrožena območja več upravnih enot. (3) Na registrski tablici sta oznaka registracijskega območja, v katerem je bilo vozilo registrirano, oziroma oznaka starodobnega vozila in grb občine, v kateri je sedež upravne enote, na območju katere so bile izdane registrske tablice. Na podlagi predhodnega naročila lastnika vozila se registrska tablica lahko izda z oznako registracijskega območja in grbom ustrezne občine po izbiri lastnika vozila. (4) Registrskih tablic na vozilu ni dovoljeno spreminjati. Vozilo ne sme biti v prometu z drugačno registrsko tablico, kot je predpisano, ali s spremenjeno registrsko tablico. (5) Registrske tablice morajo biti pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privijačene ali kako drugače čvrsto pritrjene. (6) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik vozila, ki ravna v nasprotju s četrtim ali petim odstavkom tega člena. Bostjan L 1
jozexj6 Objavljeno Junij 15, 2013 Opozori Objavljeno Junij 15, 2013 Mene pa zanima kako to da dovolijo (oziroma ne vem če je čisto legalno) ko imajo nekateri tablico na notranji strani za oz nad zadnjim kolesom? Če je tam se ne vidi na radarjih in splošno na slabo vidi ker je vrjetno izredno umazana ? tega pri nas ne vidiš velik. Na hrvaškem majo pa rakete tko montirane tablce skor vse. Sam se bo to mal spremenil tud pr njih ko bojo v EU. Tam jim tud homologacij ni treba delat.
Žan96 Objavljeno Junij 15, 2013 Opozori Objavljeno Junij 15, 2013 Tole pol ne štima? http://images.avto.net/4384524/4.jpg
malakai Objavljeno Junij 15, 2013 Opozori Objavljeno Junij 15, 2013 Tole pol ne štima? http://images.avto.net/4384524/4.jpg Njet
XRider1 Objavljeno Februar 4, 2014 Opozori Objavljeno Februar 4, 2014 Kolikšna je kazen za nepravilno postavljeno tablico? nikjer nisem zasledil tega podatka... :grrr
royal Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 Kolikšna je kazen za nepravilno postavljeno tablico? nikjer nisem zasledil tega podatka... :grrr Mislim da je 200€ ??
urkoman Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 Kaj pa kazen, ce jo imas v kufru in zares pocen nosilc, ker se je nekdo ravnokar naslonil nate?
Borutt Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 Kolikšna je kazen za nepravilno postavljeno tablico? nikjer nisem zasledil tega podatka... :grrr Verjetno si to iskal. (vsebina registrske tablice) (1) Registrska tablica vsebuje razpoznavni znak Republike Slovenije (evropski znak), registracijsko območje oziroma oznako starodobnega vozila ter prostor, predviden za grb in registrsko oznako, ki jo sestavljajo kombinacija črk in številk ali kombinacija črk. Registrska tablica, izdana za označitev vozila, ki ga uporablja Predsednik Republike Slovenije, vsebuje zastavo Republike Slovenije namesto razpoznavnega znaka Republike Slovenije. (2) Registracijska območja so zaokrožena območja več upravnih enot. (3) Na registrski tablici sta oznaka registracijskega območja, v katerem je bilo vozilo registrirano, oziroma oznaka starodobnega vozila in grbobčine, v kateri je sedež upravne enote, na območju katere so bile izdane registrske tablice. Na podlagi predhodnega naročila lastnika vozila se registrska tablica lahko izda z oznako registracijskega območja in grbom ustrezne občine po izbiri lastnika vozila. (4) Registrskih tablic na vozilu ni dovoljeno spreminjati. Vozilo ne sme biti v prometu z drugačno registrsko tablico, kot je predpisano, ali s spremenjeno registrsko tablico. (5) Registrske tablice morajo biti pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privijačene ali kako drugače čvrsto pritrjene. (6) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik vozila, ki ravna v nasprotju s četrtim ali petim odstavkom tega člena.
dlicen Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 (5) Registrske tablice morajo biti pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privijačene ali kako drugače čvrsto pritrjene. Torej je dovoljeno tablice zakovičiti direktno na nosilec na motorju? Da nimaš tistega plastičnega okvirja? A ni tako, da tablic ne smeš luknjat?
Borutt Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 Torej je dovoljeno tablice zakovičiti direktno na nosilec na motorju? Da nimaš tistega plastičnega okvirja? A ni tako, da tablic ne smeš luknjat? Besedilo je iz Zakona o motornih vozilih.
exclan Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 a je to tema o skrivanju tablic ali nabijanju okoli kazni in moraliziranje ??? namreč me zanima kako bi lahko skril tablico? pa ne pametujte TakeALookAround 1
Bremzer Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 a je to tema o skrivanju tablic ali nabijanju okoli kazni in moraliziranje ??? namreč me zanima kako bi lahko skril tablico? pa ne pametujte Ti bom jaz dal en nasvet! Tablico nimaš kaj skrivat je kazen prevelika 200€ ! tablico enostavno malo umažeš - kazen minimalna ali samo opomin,seveda jo moraš nekako tako umazat kot jih vidiš v današnjih dneh po AC na avtih ! voda,mal praha,blata + razpršilec pa gasa !
TakeALookAround Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 Zakaj nebi smel luknjat tablice? A ni bistveno, da se prebere oznake? Zdej, ce bi nal M534 podlozko, pa matico cez, bi blo cudn ja.... :grim
Cofko Cof Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 A ni tako, da lahko tablico privijačiš/prinetaš gor, vendar samo skozi belo "polje"? Črke in obroba ne smejo biti poškodovana. To je bilo celo priporočilo oz. priporočilo s strani policije. Nekje na netu piše...
MARE 65 Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 Jaz jo imam prišraufano na belem polju in mi še nikoli noben policaj ni težil pa so tudi tablico že gledali. Prišraufal sem jo, ker mi je enkrat hvalabogu padla dol pred garažo. TakeALookAround 1
TakeALookAround Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 Pa itak, sej more bit tip bolan, da se gre v to spotikat. DAMI34 in MARE 65 2
ludiluka Objavljeno Februar 5, 2014 Opozori Objavljeno Februar 5, 2014 Po novem lahko tablico vrtaš ,... pred tem pa tega nisi smel početi pa to velja že lep čas
gusar Objavljeno Februar 6, 2014 Opozori Objavljeno Februar 6, 2014 Včasih so imele tablice že narejene 4 luknje,da si lahko tablico privil na avto ali motor.
DAMI34 Objavljeno Februar 6, 2014 Opozori Objavljeno Februar 6, 2014 a je to tema o skrivanju tablic ali nabijanju okoli kazni in moraliziranje ??? namreč me zanima kako bi lahko skril tablico? pa ne pametujte če maš res tako silo, skrij tablico v tank torbo, pa pred tem zlomi okvirček tablice in se furaj brez...bomo videli kok časa boš uspel pojasnjevat, da se ti je pravkar zlomil okvirček
MarkoR Objavljeno Februar 6, 2014 Opozori Objavljeno Februar 6, 2014 Jaz ne divjam...samo me je pa tudi prijelo, da bi nekaj spetrigal, zdaj ko sem v roku enega meseca prejel 2 kazni iz avstrije, ki sem ju kasiral v eni sami furi gori v avgustu...kar je pa preveč, je pa preveč in to sredi kurilne sezone. Še najbolj me pa jezi, da kolega, s katerim sva se skupaj vozila, ni dobil (še) niti ene.
DAMI34 Objavljeno Februar 6, 2014 Opozori Objavljeno Februar 6, 2014 Jaz ne divjam...samo me je pa tudi prijelo, da bi nekaj spetrigal, zdaj ko sem v roku enega meseca prejel 2 kazni iz avstrije, ki sem ju kasiral v eni sami furi gori v avgustu...kar je pa preveč, je pa preveč in to sredi kurilne sezone. Še najbolj me pa jezi, da kolega, s katerim sva se skupaj vozila, ni dobil (še) niti ene. Moj nasvet: skrivanje tablice ne rešuje problema. pa čimprej se nauči gledati kje kasirajo, ker če pri nas plačaš 2 kazni lahko bankrotiraš, pa kakih 10 točk nabiješ. Bdw-js tut ne divjam
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se