Skoči na vsebino

Vtisi iz dnevnih voženj v letu 2009


Brrrm

Priporočene objave

Kot je ze suzuki napisal smo vceraj sli (Bebot24,tom,suzuki,vuk76) malo pogledat Nockalmstrasse, Katschberg Hohe in Turracher Hohe...nekak sem mel v spominu od lani,da je bil asfalt na Nockalmstrasse boljsi oz. je vsaj bolj drzal...tokrat smo tako peljali malo bolj na easy...pa se kar guzva je bla...Katschberg in Turracher Hohe pa je bilo manj prometa in lepsa cesta, ceprav je suzuki se zmeraj pogresal dolomitski asfalt.

Stajerski del odprave je skocil se na Golico na poti domov. Tokrat nobenih inkasantov.

Pa se par mojih fotk in odpeljana ruta:

post-5882-1244965306_thumb.jpg

post-5882-1244966169_thumb.jpg

post-5882-1244966219_thumb.jpg

post-5882-1244966272_thumb.jpg

post-5882-1244966341_thumb.jpg

post-5882-1244966388_thumb.jpg

post-5882-1244966470_thumb.png

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še en naivnež, ki se je včeraj umaknil v "mir" Dolomitov... Ob 6.00 po dolini do Bovca (tankanje) in čez Predel v smeri Sella Nevea (prečekiral Suzukijev slap), Tolmezzo, p. Mauria, Misurina (kofe), Cortina d'Ampezzo, p. Giau, p. Fedaia (skoraj povohal asfalt, ko sem s sprednjim kolesom nagazil v ostrem desnem ovinku kamen), Canazei (tankanje za 1,38 EUR !!!), p. Sella, p. Gardena, Corvara (obarvana voda z nazivom kofe), p. Valparola, p. Falzarego, Cortina d'Ampezzo (malica na klopci s pogledom na olimpijsko skakalnico), Pieve di Cadore. p. Mauria, Tolmezzo, Sella Nevea, Predel, Bovec (od Tolmezza do Bovca z zadnjimi hlapi bencina) in točno ob 20.00 prihod pred domača vrata.

Vtisi ! Mislim, da kar železja včeraj ni šlo v Žiri je šlo v Dolomite :headbang: Kultura na cesti identična tisti v naši domači, tako da je debatiranje o višjem nivoju cestne kulture v nebalkanskih državah izguba časa. Drugače pa dan prečudovit, razgledi fantastični in komaj čakam naslednjo fure v te prelepe kraje (po možnosti med tednom). Nabralo se je 685 km.

post-12027-1244971039_thumb.jpg

post-12027-1244971048_thumb.jpg

post-12027-1244971056_thumb.jpg

post-12027-1244971066_thumb.jpg

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Začeli smo ga včeraj tour de 8 gum in 8 cilindrov, sj bi bil BMW tur (TommyP,Bolha, Hirabbit s propelerčki) pa se je ena Aprilija vtihotapla not :naughty: :krneki: , končali pa dns v zgodnjih jutranjih urah (zdj si lohk prvoščm, k lampe ma pa wouuu, lightshow :OK: ) :whistle: ....brez prekinitve (razen unih za futr za zverine....moj je itak skoz neki žejn, taprav Dolenc :grim .... pa za nas pilote :whistle: ), v enem šusu naklepala 753km (blo treba stestirat in motorček in škornjčke in rokavičke :whistle: ). Najprej smo še naštelal vzmetenje na Gromčku (zahvala vsem sodelujočim, sploh majstru za tablce :winkiss: ) pol pa gas via murje :whistle: , sm smo šli po tok bližncah, d smo do Izole pršli lih ob 10ih zvečer :rolleyes: ...Mirna Peč-Trebnje-Brezovica-Logatec (srečala otovorjeno Irencko :) , tle je bil tud change of plans, Bolha in Hirabbit sta naju znavigirala v drugo smer ;) )- Stara pošta-Col-Ajdovščina-Kanal (sladoled pa povečanje kolone še za 4 kolesa pa 4 cilindre :rolleyes: )-Čiginj-Učja-mal po Italiji (se pr najbolš volji ne morm spomnt kje, sm vem d so bli ovinki na gor pol pa še na dol :whistle: ) pol pa še mal k jodlarjem, Hermagor-Wurzenpass - Kranjska Gora- Jesenice pa skoz dol do Izole (njami pica v Primaveri) pol pa dve kamikaze gas po Ac ob enih zjutri nazaj do Lj, do doma sm bla pa sm še only the lonely :rolleyes: .....ljuštn je blo :OK: , sicer sm v špeglu vsake tolk časa enga marsovca vidla a la ET, Wall-e :alien1: .) sm je bil kr simpatičn, pa druga dva propelerčka sta bla tud mal čudna sm super družba....kdaj gremo spet :rolleyes:

Dns za fruštek ob zori k me je še od ponoč držal, k tale zveina je pa sm za vooooozt se :kva2: vse japanske bube k sm mela do zdj se loh sm skrijejo, greš na motor pol pa ti ni sploh več za dol it :grrr , pa en Dvor-Kočevje na hit, je hotu Gromček na jutanji benz tja :whistle: ....prazni ovinki, prijetno hladno, sm bobnenje Gromčka....pure romance :wub:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

danes je končno šla na kolena toliko opevana Nockalmstrasse, pa moram takoj povedat da sem jako razočaran: ozka, večinoma nepregledna in predvsem kvalitetno sesuta cesta :slap: narava, razgledi pa res lepi :OK:

Pa še časa ti ne merijo, barabe... :angry:

D.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes: Maribor-Šentjur-Lesično-Sevnica-Trebnje-Dvor-Kočevje-Brod na Kolpi-Vinica-Metlika-Novo mesto-Brežice-Podčetrtek-Maribor.

Nabralo se je 506 km. Na poti do Kolpe in po Beli krajini presenetljivo malo motoristov (na sploh zelo malo prometa). Za Mestinjem policijska kontrola: na vsaki strani ceste en policist in očitno sta ustavljala le motoriste. Vsaj tisti v smeri Podplata je stal takoj za ovinkom (malce neugodno) in ko me je zagledal, je skočil na cesto in me ustavil: samo kontrola dokumentov in vprašanje o alkoholu.

Drugače pa solidne ceste, krasna pokrajina in vroče (bo treba malo v višine - še 10 dni in Dolomiti).

post-17732-1244997466_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Skušnjava je bla, kljub po jutranji furci tipi-topi spucanem Gromčku, prevelika, tko d je blo treba popoldne spet kurt benz pa gume :whistle: ....nardila en majhen krogec; MP-Trebnje-Žužemberk -Dvor (letečman Srečko je sm pomahu ;) )-Kočevje-Ribnica-Cerknica-Rakek- Postojna (ker je bil moj pijanček spet žejn pa s polnim tankom sm šla iz garaže :grim )-Ride (en kup rejserjev se je naganjal gor pa dol)-Logatec-Brezovica- Ivančna Gorica-Trebnje-domov.....235km, sm se počutla k riba na ribi :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo dons je padla furca po Jadranski magistralki.

Ljubljana-Kočevje-Delnice-Crikvenica-Senj-Karlobag-Starigrad Paklenica-Zadar-Starigrad Paklenica-Karlobag-Senj-Crikvenica-Rijeka-Ilirska B.-Postojna-Ljubljana.

Je pa že kar gužva, turistov polno, sploh čez Reko-Crikvenico-Novi Vinodolski. Naprej je blo ok. Grem spet jeseni, ko se spraznejo ceste.

Ko sem doma pogledu na števc današnjih kilometrov sem se sam :lol:

post-2615-1245006108_thumb.jpg

post-2615-1245006127_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

evo pa sem tud jst doma, še ena luštna furca je za mano: Vrhnika-Ivančna gorica-Trebnje-Mirna Peč-Trebnje-Mirna-Sevnica-Laško-CE-Vransko-Trojane-Domžale-LJ-Vrhnika, uživaških 283 kmjčkov :OK: tale moja Lubica... :wub:

dan poln smeha in veselja, danes še posebno, k sem bil poleg šoferja še serviser in fotograf otročkov od dreves :naughty: aja pa še 5 ppm COja sem napihal, zaslužil krasno darilno vrečko (juhuhu, kaj je blo vse noter, zgleda sem bil res priden :naughty: ) pa v Laškem hudo dober sladoled, nujno treba še ponovit, v enaki družbi - pa nujno sprobat tud ćevape v tej slaščičarni, k ćevapov v slaščičarni pa še nisem nikoli poskusil :D in na koncu še večerno-nočni čvekec v gostilnici pri Vranskem :OK:

na skor čist prazni Trzinski obvoznici radar (ob 23:40 uri!), so mel enga avtomobilista v paci, najbrž je peljal 80 namesto 70 in to je ob tej uri, ko je polno ljudi in na tko ovinkasti cesti res grozno :rolleyes:

pa še za včeraj sem pozabil povedat da je bil radar na Brezovici (pri črpalki), v kilometru pred tem so mi prišli nasproti trije motoristi, a me je le en opozoril, c, c, c, c...

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

pišuka, čist pozabil omenit še kako srečo sem imel včeraj na LJ obvoznici - glih ko sem zavil dol za BTC, sem iz izvoza opazil, da se je pred mano vozečemu (mislim da je bil en tujec, turist) odtrgalo kolo :eek: in začelo poskakovati po celem voznem pasu, glih približno tam kjer bi bila midva z Lubico, če bi peljala naprej, preden se je ustavilo... fijuuuuu, sem si rekel, človek včasih potrebuje tudi malo sreče, mati Previdnost ni vedno dovolj...

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lepa turca : Ljubljana - Prilep - Kraljevo - Kragujevac - Sarajevo - Kula - Zemun - Novi Sad - Beograd - Zagreb - Ljubljana .. cca 3440 km :P ... :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prelepa Dolenjska: Catez - Zuzemberk - Dvor - Kocevje - Brod na Kolpi - Stari trg - Crnomelj - Metlika - NM - Sentjernej - Kostanjevca - Krsko - Bostanj - domu.. Nekje sem nmal zasel, ker sem imel namen it do Vinice pa sm falil (najbrz), pol pa me je presenetu makedam... Pa sm rajs do Crnomlja sel.. Lepih 280 km..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

danes v službi so me naše dečve spraševale če sem bolan k sm tko bled, in res sem se neki švoh počutu, pišuka :unsure: pol sem se pa spomnil da se že od nedelje nisem nič peljal, tko da sem kljub večerni uri osedlal Lubico :wub: in šel samo tankat v Logatec... ampak ko sem bil v Logatcu je blo pa tko mal do Stare pošte, pa sva skočila še tja gor :naughty: matr je blo fajn, čeprav je blo samo 50 kmjčkov... pa tud prav fajn farbco mam zdele :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prelepa Dolenjska: Catez - Zuzemberk - Dvor - Kocevje - Brod na Kolpi - Stari trg - Crnomelj - Metlika - NM - Sentjernej - Kostanjevca - Krsko - Bostanj - domu.. Nekje sem nmal zasel, ker sem imel namen it do Vinice pa sm falil (najbrz), pol pa me je presenetu makedam... Pa sm rajs do Crnomlja sel.. Lepih 280 km..

si prov hotu it, sm je pač makedam :D. Na zemlevidu pa cesta narisana kodej je 10m široka :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maribor-Radelj-Golica-Železna Kapla-Jezersko (kavica ob jezeru)-nazaj pa na Pavličevo sedlo-Mozirje-Šoštanj-Sleme-Črna-Dravograd-Maribor.

Generalka za Dolomite naslednji teden uspela, užival vseh 340 km.

post-17732-1245333091_thumb.jpg

post-17732-1245333113_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včer po južni se mi je mal vozil, d skoristm dok je še vreme pa do konca uničm gumo :whistle: .....in sva šla via Trebnje-Raduhova vas-Bogenšperk (ovinki na dol, ozka cesta pa hosta...like it....not)-Šmartno pri Litiji-Litija (tle se je pa začel, prevozila Litijo v vse smeri preden sva se najdla...no on me je najdu .) , k sva pogruntala, d pr moji orientaciji bolš d počakam tm kjer sem....babe :whistle: )-po zasavki do Boštanja (tle vmes sva pogruntala d majo evropejci zakon bremze, pa d je ABS life saver in d ni čudn d folk ne zna vozt, če so v avto šolah taki inštruktorji :headbang::headbang::headbang: ....bremza sred zoženja ceste kr tko z lepga mira pa bognedj v špegu prej pogledat)-Mokronog-Zbure-Šmarjeta-Otočec-Novo mesto-pršraufat špegle k mojmu najboljšemu sosedu (kok je fajn met tazga fajn soseda :D )-domov, naštelat zadn zic na mojga Gromčka, d sm se nekak zložila na kopilotov prostor (pred uporabo zadnjega zica na factory se posvetujte z gimnastičarjem, ker ma človk kolena nek pr ušesih...a la zadn zic na cestaku varianta :slap: ) pa na eno probno do Trebnjega in nazaj...v naslednjih par urcah sm sprobala potem še zadnji zic tastarga Tuonota in Rocksterja.....and the winner is....Wall-e ;) :hooray: .....vse skup 174km, pa kr neki motoristov na cesti :P .

Popravljeno . Popravil SharpNinja
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo dons je padla furca po Jadranski magistralki.

...

Smo se vidl... :yes:

Prejšnji vikend, se pravi 13. in 14.6. tri yamahe fazer (2x600, 1x1000) in pa moja malenkost na ER-6 (da smo vsaj ljudje :lol: ) ljušno turco do Zadra in nazaj...

Sobota iz Nm prek Metlike, Karlovac, Plitvička, Maslenica, Zadar, tm kopat, pa probat njihovo :beer1:

Nedelja pa po kopanju (tm v času južne) spet na motorje, pa po jadranki do Senja, potem pa proti celini, čez Kapelo do Bosiljevega (zadnjih 15 km po AC), pa v Vinici na domačo zemljo in čez Gorjance do doma...

skupno ~630 km

Fura vrhuuuuunska, družba & ostalo še bulš. :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Cerknica-idrija-tolmin-bovec-log pod mangartom-jezero v italiji (lago del predil)-pol nazaj do bovca-vršič-kranjska gora-jesenice-kranj-žiri-logatec-cerknica...lušnih 350km :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

včeraj, pred napovedanimi deževnimi in hladnimi dnevi, je blo treba seveda kaj naredit da prisilna abstinenca v naslednjih dneh ne bo prehudo udarila; in ker mi ni uspelo prit na Marof, sem po zajtrku osedlal Lubico in v rahlem drncu sva odskakljala proti hribom, na generalko za Dolomite :)

v Logatcu sem mimogrede preveril sluh Rumenega cestaka (in je odličen, kot vidim :P ) še naprej do Kalc je bla cesta čist zabasana s prometom, potem pa vedno bolj prazna, tako da sva res lahko uživala :naughty: malce je blo treba paziti le na - sicer dobro označena - dela na cesti, pesek in kamenčke, tega je blo kar nekaj, zato bodite pozorni!! vmes sem se nekajkrat ustavil in slikal, dan je bil čudovit, narava v razcvetu, feeling je bil čist taprav ;) nekje do Bovca je blo vroče ko pes, nato so temperature z nabiranjem višine zgledno padle, zato sem tam naredil največ postankov/slikc :) tudi veselja je bilo v pričakovani meri, saj sem že iz prejšnje furce vedel za vsa dela na cesti in s tem povezane zastoje, zato sem prvi (foto)postanek naredil šele pri trdnjavi na prelaz Predel (1156m), potem pa sva šibnila mimo Rabeljskega jezera proti Tarvisiu in Avstriji

skratka vse je dogajalo po planu - skoraj prelepo, da bi bilo lahko res, in ker se vsaka lepa stvar prej ali slej konča, je bilo tako tudi včeraj: ko sva prišla do Hermaggorja so naju že čakali črni oblaki in totalno meglene doline :( a ker nisva iz cukra sva vseeno pogumno dala gas še 35 km naprej, do Kötschach-Mautena (saj veste kaj pravijo, sreča pomagam pogumnim :P ), kot je zahteval plan poti in tam splezala čez 1360m visoki Passo di Monte Croce Carnico, da bi nato v Paluzzi zavila še na zahod, na današnji cilj, San Stefano di Cadore... pa ni blo šans, sončen dan, ki je počasi temnel zadnih nekaj 10 kmjev se je zaradi čisto črnih oblakov spremenil skoraj v noč, zato sva v Paluzzi le pomahala odcepu in šla odločno z gasom naravnost proti rešitvi, po Planu B, do Ville Santine (in mimogrede zgrešila SMS, da naju jvalant in Perutka čakata pri Rabeljskem jezeru - sorry!!) za Tomezzom sva prehitela "noč" in tako v krasnem sončku zvozila Sella Neveo (1190m), ki mi bo tokrat ostala v posebnem spominu, saj sem na ravninici med dvem hudo zavitima tuneloma (tisti ki ste že bili tam veste o čem govorim) srečal šlepar :slap: sem obrnil in šel za njim, da sem slikal kako zvozi tisti zavit tunel - če bi se srečala tam notri malce dvomim da bi danes lahko pisal tele vrstice :unsure: saj je zapolnil praktično ves tunel...

ko sem na cesti na Mangart naredil (foto)postanek, so naju že spet ujeli črni oblaki in žalostno sem prečrtal bližnico do morčka na poti domov, saj je napovedana fronta očitno že uletela :( tako sem se ustavil le še na odličnem sladoledu v Idriji in odgovoril na vse klice in SMSke ki so vmes uleteli, potem pa spet v rahlem drncu proti domači Vrhniki, a sem si v Kalcah premislil, saj sva spet prehitela deževne oblake, zato sem zavil desno in skočil še do Postojne, kjer sva se s Cartmanom zalila z vodo (hvala, stari!!) in pripovedovanjem zgodb, dokler se ni začela tema spuščat proti nižinam in je blo treba it domov

vmes še kmalu za Idrskim velik zastoj na cesti, ko sem se prebil naprej sem videl razbita traktor in bivalnik, polno policije a brez reševalcev, tko da zgleda - sreča v nesreči - ni bilo hujšega...

Pot: Vrhnika-Logatec-Kalce-Idrija-MnaS-Kobarid-Bovec-prelaz Predel-Tarvisio, Thörl Maglern-Hermaggor-Kötschach-Mauten-Passo di Monte Croce Carnico (a.k.a. Plöckenpass :P )-Villa Santina-Tolmezzo-Chiusaforte-Sella Nevea-prelaz Predel-Bovec-Kobarid-MnaS-Idrija-Kalce-Postojna-Vrhnika; razgibanih, užitka polnih 528 kmjčkov (z izjemo del na cestah!! jao!!) generalka je uspela :D

Povprečje je blo prav prijetno, v resnici pa je bilo polovico poti (v dolinah) vroče ko pes, drugo polovico (v hribih) pa me je zeblo ko mačka :unsure: (se vidi da sem ena čudna živalca :naughty: )

PS zdele šibam na G, navijat za naše, slikce pa ko pridem nazaj

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lepa turca : Ljubljana - Prilep - Kraljevo - Kragujevac - Sarajevo - Kula - Zemun - Novi Sad - Beograd - Zagreb - Ljubljana .. cca 3440 km :P ... :naughty:

Se nisi tu vžgal za enga jurja? :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se nisi tu vžgal za enga jurja? :whistle:

ja ata Iba . . . . . našemu pozerju Mausu pač šteuc na motorju mal laže . . . . :whistle:

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se nisi tu vžgal za enga jurja? :whistle:

jaz se nisem nič vžgal :grrr ... tudi ostalim štirim prisotnim je tok pokazalo :whistle:

ja ata Iba . . . . . našemu pozerju Mausu pač šteuc na motorju mal laže . . . . :whistle:

ja seveda :whistle: ... edin ko ga bom prodaju, bo manj kazalo :lol1: .. tm ene dva jurja :P ... bo treba že na servis na 61000 :closedeyes: ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Catez -Dvor - Kocevje - Dvor - Crmosnjice - NM (na hlape B) ) - Smarjeske - Mokronog - domu... nc, za abstinencno krizo prebrodt je pa blo...

Smucarski center Bela

post-16982-1245607932_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Begunje - Kamnik - Črnivec - Gornji Grad - Logarska dolina - Mozirje - Vransko - Tuhijska dolina - Kamnik -Mengeš -Ljubljana - Medvode - Kranj - Golnik - Begunje

Uživaški kilometri na tole nedeljo... fajn je blo, kr nekej motoristov srečala... uglavnem super.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

evo nekaj obljubljenih slikc s petkove furce na Passo Monte Croce Carnico (a.k.a. Ploeckenpass):

post-163-1245619431_thumb.jpg post-163-1245619619_thumb.jpg

post-163-1245619767_thumb.jpg post-163-1245619866_thumb.jpg

http://www.motosvet.com/album/ualbum.php?cid=163

danes popoldne po prihodu z Grobnika (in po dežju) pa do Cartmana v Postojno, kratkih a sladkih 72 kmjčkov, juhuhu :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!