Skoči na vsebino

Motoristi in dolge luči

Priporočene objave

Objavljeno
Če si meu dobrga inštruktorja ti je verjetno že on povedu da čimveč kmjev z dooooougimi prevoz!

Sploh ga pa ne seri z vožnjo po levi strani svojga pasu! :shock:

V cem je problem, ce po levi strani vozim?

Mislim, da te je tvoj instruktor malo napacno indoktriniral.

Objavljeno
žarnico + 30% pa bo tud brlivka svetva :D

:?: :?: :?: :shock: Razsvetli me, prosim! :? :oops:

Objavljeno
...bo zadosti svetlo?!  :wink:

:shock: :shock: :oops: Madona, zdej sem pa čist slep, treba mal mižat. :wink:

Hvala! :lol:

Objavljeno

horjo, če boš kupu, mi obvezno povej kako se obnese pa kolk si plunu zajno :wink:

aja, pa točno kero si/boš vzeu...če.. :lol:

Objavljeno
horjo, če boš kupu, mi obvezno povej kako se obnese pa kolk si plunu zajno :wink:  

aja, pa točno kero si/boš vzeu...če.. :lol:

Bom plačo počakal. :oops: :evil: Potlej pa mogoče. Do takrat pa dolge!

Objavljeno
Jest sem vcasih vozil skoz z dolgimi, zdej pa v bistvu prizgem dolge ko prehitevam in ko sem pred kriziscem, ki ni prazno...

Jaz delam podobno. Dolge prižgem, ko grem čez zelo prometno križišče ali če prehitevam. Mislim, da tako avtomobilisti bolj opazijo, kot pa če skozi voziš z dolgimi lučmi. Prvo jih slepiš, drugič imaš pa bedake, ki znorijo zaradi tega, ker imajo dolge luči proti sebi in lahko se zgodi, da namerno zapelje proti tebi, prav zaradi dolgih luči.

Objavljeno

kolikor vem te kaznujejo lahko, samo ti pripadata dve opozorili in mislim, da če srečaš koliko toliko normalnega policja (ja pa kaj še), ki ima vsaj malo človeških čustev in mu malo o svoji varnosti na cesti pojambreš ti ne bo šel pisat listka, sam maš pa tud take k mu žena od leta 2 pa 3 ni dala, tko da reče dober dan, vozniško pa prometno pa že piše listek, ....odvisno :roll:

Objavljeno

Te žarnice so popoln nateg. :? Drage so, pa ne dajo toliko od sebe, kot obljubljajo. Sem bral en test v fr reviji Moto magazine, kjer so jim merili učinkovitost.

Objavljeno

prej sem vozil z navadno žarnico, pol sem pa dal not +30%, pa so mi začeli blendat in kazat da vozim z dolgimi lučmi, ne vem ne vem, nekaj je na tem :D

Objavljeno

Te žarnice so popoln nateg. :? Drage so, pa ne dajo toliko od sebe, kot obljubljajo. Sem bral en test v fr reviji Moto magazine, kjer so jim merili učinkovitost.

to je jasno..... z doloceno kolicino vlozene energije lahko sveti zarnica samo do neke mere.z 55/60W sigurno ni pricakovati ksenonske razsvetljave. :wink:

Objavljeno
Če si meu dobrga inštruktorja ti je verjetno že on povedu da čimveč kmjev z dooooougimi prevoz!

Sploh ga pa ne seri z vožnjo po levi strani svojga pasu!  :shock:

Problem je, če se slepo držiš leve polovice svojga pasu kot je pravilen odgovor v vseh polah kjer rešuješ teoretična vprašanja!

Have a nice ride!

b-

Objavljeno

mislim da bi lahko bila fora v drugih plinih in barvnih filtrih, premazanih čez steklo, ki naredijo svetlobo očesu bolj vidno

ampak če sveti bolje, je to edina rešitev da izvlečem kej več iz TTR žarometa enake velikosti frčotovga pravokotnega :cry:

čakam Perota in zdej že Horjota - poskusna kunca :wink:

Objavljeno

:shock:

No tudi meni je tako rekel inštruktor, če ti pa že policaji težijo s tem, se pa zgovarjaš na to, da je on videl dolgo, ko si zapeljal čez luknjo ali zaradi zaviranja. :roll:

Objavljeno

Sploh ga pa ne seri z vožnjo po levi strani svojga pasu!  :shock:

Problem je, če se slepo držiš leve polovice svojga pasu kot je pravilen odgovor v vseh polah kjer rešuješ teoretična vprašanja!

Have a nice ride!

b-

AJA SORI! DESNE!!! :roll: :roll: :roll:

it's left it's right it's left it's right... make up your mind!

Objavljeno

to je jasno..... z doloceno kolicino vlozene energije lahko sveti zarnica samo do neke mere.z 55/60W sigurno ni pricakovati ksenonske razsvetljave. :wink:

Ice, hec je v tem, da gre v proizvodnjo vidne svetlobe le nekaj procentov porabljene energije. Če bi bil izkoristek blizu 100%, bi imel dovolj že 10W žarnico.

Objavljeno

ja jasno.......pozabil napisati,da normalna zarnica pretvori do 90% vlozene energije v toploto....... 4 200W reflektorji v stanovanju in ne rabis kurjave. :lol:

Objavljeno

Ko te ustav policaj "Upsss, sm po nesreči prtisnu" Preklopiš na kratke in naprej pol pa dolge nazaj! :twisted:

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Kar se tice voznje z dolgimi lucmi podnevi, sem na MNZ posla naslednji e-mail in dobil spodaj navedeni odgovor: B)

"Ales C." wrote:

Se voznik motorja in kot veste smo motoristi premalo opazni na cestah zaradi cesar veckrat pride do nesrec. Zanima me vase mnenje o voznji z dolgimi lucmi podnevi. Osebno mislim, da to ne ovira ostale voznike v prometu, motorista pa ostali udelezenci v prometu prej opazijo. To vam lahko zagotovim iz lastnih izkusenj. Vem, da to ni v skladu s CPP, vendar pa je koristno. Mogoce bi bilo potrebno razmisliti o spremembi zakona o CPP in Zakona o prekrskih. To je moje osebno mnenje. za odgovor se vam v naprej zahvaljujem. Ales C.

ODGOVOR:

SpoStovani!

Na vaso prosnjo so v Sektroju za cestni promet Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave pripravili odgovor, ki vam ga posredujemo v nadaljevanju:

Zakon o varnosti cestnega prometa doloca v cetrtem odstavku 56. clena, da morajo voziti vozniki tudi podnevi z zasencenimi lucmi. Ta dolocba obvezuje voznika motornega vozila k uporabi zasencenih luci podnevi, vendar ne izkljucuje uporabe luci z dolgim snopom, razen v predoru (drugi odstavek 56. clena).

ce sledimo pomenu dolocbe prvega odstavka 56. clena, voznik tudi podnevi ne sme z dolgimi lucmi slepiti nasproti vozecega voznika, vendar pa smemo domnevati, da enojni zaromet motornega kolesa ali kolesa z motorjem (mopeda) podnevi, ob normalni dnevni svetlobi, zlasti v soncnem vremenu, ne slepi nasproti vozecih voznikov.

Prav zato ne vidimo zadrzkov za uporabo luci z dolgim snopom svetlobe na motornem kolesu ali mopedu podnevi, ob normalni dnevni svetlobi, ki pa jo je treba obvezno zasenciti med voznjo v predoru in zvecer, ob prvem somraku.

Tudi veliko policistov vozi motorno kolo in ugotavljajo, da jih s prizgano lucjo z dolgim snopom svetlobe podnevi drugi lazje in prej opazijo.

Prijazen pozdrav in veliko srece na cesti.

za Mirana Korena Predstavnika policije za stike z javnostmi

Anita Leskovec Sedmak

Popravljeno . Popravil master 007
Objavljeno

Pametno...sej niso tako neumni kot zgleda..... :o

Objavljeno
Pametno...sej niso tako neumni kot zgleda..... :o

....vsaj ne vsi. :rolleyes:

Objavljeno

...."James! after you!"

...."No 006! after you!"

...." Allright 007..foooooor Eeeeengland....bang bang, aaaauu,....James, save yourself, god save the Queen..aaaaaaa!".....

...zajebavam....

007! ti si moj novi heroj! Takih proaktivnih oseb zelo zelo manjka!

Hvala! J.

Objavljeno
Kar se tice voznje z dolgimi lucmi podnevi, sem na MNZ posla naslednji e-mail in dobil spodaj navedeni odgovor: B)

"Ales C." wrote:

Se voznik motorja in kot veste smo motoristi premalo opazni na cestah zaradi cesar veckrat pride do nesrec. Zanima me vase mnenje o voznji z dolgimi lucmi podnevi. Osebno mislim, da to ne ovira ostale voznike v prometu, motorista pa ostali udelezenci v prometu prej opazijo. To vam lahko zagotovim iz lastnih izkusenj. Vem, da to ni v skladu s CPP, vendar pa je koristno. Mogoce bi bilo potrebno razmisliti o spremembi zakona o CPP in Zakona o prekrskih. To je moje osebno mnenje. za odgovor se vam v naprej zahvaljujem. Ales C.

ODGOVOR:

SpoStovani!

Na vaso prosnjo so v Sektroju za cestni promet Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave pripravili odgovor, ki vam ga posredujemo v nadaljevanju:

Zakon o varnosti cestnega prometa doloca v cetrtem odstavku 56. clena, da morajo voziti vozniki tudi podnevi z zasencenimi lucmi. Ta dolocba obvezuje voznika motornega vozila k uporabi zasencenih luci podnevi, vendar ne izkljucuje uporabe luci z dolgim snopom, razen v predoru (drugi odstavek 56. clena).

ce sledimo pomenu dolocbe prvega odstavka 56. clena, voznik tudi podnevi ne sme z dolgimi lucmi slepiti nasproti vozecega voznika, vendar pa smemo domnevati, da enojni zaromet motornega kolesa ali kolesa z motorjem (mopeda) podnevi, ob normalni dnevni svetlobi, zlasti v soncnem vremenu, ne slepi nasproti vozecih voznikov.

Prav zato ne vidimo zadrzkov za uporabo luci z dolgim snopom svetlobe na motornem kolesu ali mopedu podnevi, ob normalni dnevni svetlobi, ki pa jo je treba obvezno zasenciti med voznjo v predoru in zvecer, ob prvem somraku.

Tudi veliko policistov vozi motorno kolo in ugotavljajo, da jih s prizgano lucjo z dolgim snopom svetlobe podnevi drugi lazje in prej opazijo.

Prijazen pozdrav in veliko srece na cesti.

za Mirana Korena Predstavnika policije za stike z javnostmi

Anita Leskovec Sedmak

Evo! To potrjuje mojo vero v to, da so ljudje v svoji osnovi razumna bitja. Bedno je, da jih zalimo nasplosno in govorimo neki v smislu no sej ti si eden od ta pametnih se posebej zato, ker se je marsikdo od nas tudi na tem forumu, ce ze ne drugje, kdaj pa kdaj izkazal za ne najbolj brihtnega.

Odgovor je bil prijazen in fer. Zanj sem hvalezen.

Objavljeno

ne dave,odgovor je bil razumen,iz prakse povzet in logicen.problem je,da dokler se po cesti sprehaja _gospoda_,ki se imajo za vaske serife in ne za javne "sluge" reda in miru,bo image policije taksen kot je.

Objavljeno

Master 007, hvala! B) B) To je bila pa dobra akcija. Sedaj smo si vsaj na jasnem. Brez zadržkov dolge luči ob sončnih dneh.

Vseeno pa priporočam tistim, ki imajo res dobre luči, da vsaj v koloni peljejo z zasenčemi. Ko pelje naš mulo za mano z RSko z dolgimi, mi hoče glavo prežgati, tako močno svetijo. :blink: :blink: Ko pa začneš prehitevati ali si prvi v koloni, pa jasno dolge.

LP HHV

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!