Skoči na vsebino

Rakitna

D-D

Priporočene objave

pred 22 urami, DAMI34 pravi:

sam če gre 203 v drugi, kaj pol sploh rabiš ostale štiri? :P

Jz vedno in na vsakem motorju vedno sprobal skozi vse prestave kuk gre na blokadi...še ko testiral bmw f800r in objavil test na motosvetu isto naredil...

Zx10r 2005

1.prest 165kmh

2.prest 204 kmh

3.prestava 254 kmh

4.prestava 284 kmh

5.prestava 299kmh

V 6 po navigaciji vse original 286 kmh

R1 2004

1...155

2...205

3...255

4...285

5...298 včasih tudi pokazalo 299...

6 po navigaciji 285 kmh vse original

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čemu to služi?

Vsi motorji imajo predolge prestave, zaradi emisij in hrupa, ki ju merijo pri določenih hitrostih. Koliko gre v kateri je popolnoma nepomemben podatek. Kako potegne v zadnji med 60 in 100 ali 80 in 120, recimo, to je za na cesto pomembno.

Popravljeno . Popravil motolover
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, motolover pravi:

Čemu to služi?

Vsi motorji imajo predolge prestave, zaradi emisij in hrupa, ki ju merijo pri določenih hitrostih. Koliko gre v kateri je popolnoma nepomemben podatek. Kako potegne v zadnji med 60 in 100 ali 80 in 120, recimo, to je za na cesto pomembno.

Ne vem pač od sem vedno sledil z zanimivostjo..žal pa se bol za malo mopijev točno spomnim...ajd za kero prestavo še...za vse pa le od teh dveh...

Napisal sem kot je prej in po menjavi zobnikov kazal števec in gps original še...

Popravljeno . Popravil sesir
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...
  • 2 tedne pozneje...
Ob 18. 5. 2017 ob 10:03, jskrablin pravi:

Zaradi takih idiotov pol vsi motoristi nafukamo. Sej ni kaj za komentirat. Razen tega da bi ga na podlagi tega posnetka komot obiskala Policija in malo povprašala po zdravju.

Sam se povprasaj za svoje zdravlje pa ocenjuj in provaj obvladat svojo voznjo z motorjem kot tebi in UKICI mozgani procesirajo do max.100 vse ostalo skoduje vasem zdravlju.

Fant se pelje in to solidno ! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 urami, exclan pravi:

Sam se povprasaj za svoje zdravlje pa ocenjuj in provaj obvladat svojo voznjo z motorjem kot tebi in UKICI mozgani procesirajo do max.100 vse ostalo skoduje vasem zdravlju.

Odj*bi s tem svojim teženjem. Ne pelje se solidno. Niti ne more brez visenja preko sredinske črte, niti ne more brez sekanja sredinske črte, mimo kolesarja s cca 120 na manj kot meter bočne razdalje. Naj gre pa na dirkališču kaže svoje (ne)znanje če je taka težka faca. Taka vožnja na javni cesti nima kaj iskat. Če tega ne razumeš, maš resen primankljaj marsikje.

Popravljeno . Popravil jskrablin
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

23 hours ago, exclan said:

Kje si pa zdej mene najdu u tej zadevi? Bmk kako se pelje, dokler ne ogroza drugih etc., glupo je pa tole snemat pa dajat na javni kanal. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 18. 6. 2017 ob 17:33, exclan pravi:

Fant se pelje in to solidno

pred 55 minutami, ukica pravi:

Kje si pa zdej mene najdu u tej zadevi? Bmk kako se pelje, dokler ne ogroza drugih etc., glupo je pa tole snemat pa dajat na javni kanal. 

@exclan, na forumu se izmenjujejo stališča,  mnenja, argumenti... Vsak zainteresirani si je tisti video lahko sam pogledal in si iz tega ustvaril svoje mnenje. @Ukica je svoje mnenje tudi napisal v repliki (glej zgoraj), prav tako je svoje mnenje (z argumenti) napisal @jskrablin. 

To, da se (kot se ti je zapisalo) "fant pelje" ni ravno neko odkritje. Morda pa bi bilo poučno, če bi malenkost bolj argumentiral drugi del tistega stavka, ki pravi "solidno". Lahko malo opišeš kaj tako "solidnega" ti vidiš v tej vožnji?

Razna ugibanja o zdravju in možganskih procesih pa bojo dobrodošla na medicinskem forumu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Solidno pomeni, da ma srečo, da ni šel maline obirat, drugače pa "dokaj" še po pameti. Beri tiši, ampak sam po ravnem in kjer vidi...na koncu pa, se lepo pristavi, ker je preveč avtov in motorist.

Vsekakor ti pa take brzine hitro zajeba kak pilot ki seka ovinek, traktor, piciklisti vštric itd itd...

moje mnenje, nič posebnega, pa tut nič kaj ekstremno nevarnega. Ja prekrški so, seveda, da so....ampak to ni bilo vprašanje :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dami hvala za odgovor na mesto mene, da ne bom še kaj preveč povedal.

IziB...  opiši si sam moje mnenje je bilo napisano o stricu ki se pelje o jskrablinu in ukici kot praviš oba so napisala svoje " argumente " jas pa sem napisal svoje mnenje o vseh treh zato je forum!?

Popravljeno . Popravil exclan
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 urami, DAMI34 pravi:

Vsekakor ti pa take brzine hitro zajeba kak pilot ki seka ovinek, traktor, piciklisti vštric itd itd...

moje mnenje, nič posebnega, pa tut nič kaj ekstremno nevarnega. Ja prekrški so, seveda, da so....ampak to ni bilo vprašanje :P

Kot si sam napisal. Imel je srečo. Se zaganja in upa, da ne gre kaj resno narobe. Upanje pa ni lih strategija.

@exclan - česa se bojiš? Kaj boš preveč povedal? A kje je Janša orožje skrival pa komu ga je prodajal :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 18 minutami, jskrablin pravi:

Kot si sam napisal. Imel je srečo. Se zaganja in upa, da ne gre kaj resno narobe. Upanje pa ni lih strategija.

@exclan - česa se bojiš? Kaj boš preveč povedal? A kje je Janša orožje skrival pa komu ga je prodajal :lol1:

z večanjem hitrosti, se mora večat tudi sreča in upanje. Drgač pa kot sem napisal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, DAMI34 pravi:

z večanjem hitrosti, se mora večat tudi sreča in upanje. Drgač pa kot sem napisal.

Pa na kakšno molitev ne pozabi. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Borutt pravi:

pajade, če voziš 200 na uro se nimaš časa pokrižat pa molt zraven :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, exclan pravi:

Dami hvala za odgovor na mesto mene, da ne bom še kaj preveč povedal.

IziB...  opiši si sam moje mnenje je bilo napisano o stricu ki se pelje o jskrablinu in ukici kot praviš oba so napisala svoje " argumente " jas pa sem napisal svoje mnenje o vseh treh zato je forum!?

Svojega mnenja o tamkajšnjih rejsarjih si žal ne pridobivam z branjem tele teme na forumu. Stanujem nedaleč stran in sem večkrat gor, tako da on lajn vidim marsikaj. In enkrat, ko smo bili z avtom, mi je en "solidno vozeči" navzdol priletel skozi ovinek, v nagibu z glavo pa na tretjini mojega voznega pasu, čez polno črto.... Če jaz takrat ne bi dovolj hitro odreagiral in se skrajno skrajno v desno umikal, bi priletel vame. Šlo je za las...

Saj vem da tebi, ki imaš "svoje mnenje" tale moja prigoda ne pomeni nič. Jaz sem pa tistemu frajerju skoraj zagotovo rešil lajf tam na tisti cesti, ali pa vsaj kakšno okončino. 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Borutt pravi:

aja, še nekaj sem pozabil, ampak mislim, da je čista resnica.

Men se zdi, da se tip vrača z žegnanja. Pol pa vidiš kaku gre. Če ne bi bil požegnan bi šlo 50, 60, 70, 40km/h :D

pred 53 minutami, izibajker pravi:

Svojega mnenja o tamkajšnjih rejsarjih si žal ne pridobivam z branjem tele teme na forumu. Stanujem nedaleč stran in sem večkrat gor, tako da on lajn vidim marsikaj. In enkrat, ko smo bili z avtom, mi je en "solidno vozeči" navzdol priletel skozi ovinek, v nagibu z glavo pa na tretjini mojega voznega pasu, čez polno črto.... Če jaz takrat ne bi dovolj hitro odreagiral in se skrajno skrajno v desno umikal, bi priletel vame. Šlo je za las...

Saj vem da tebi, ki imaš "svoje mnenje" tale moja prigoda ne pomeni nič. Jaz sem pa tistemu frajerju skoraj zagotovo rešil lajf tam na tisti cesti, ali pa vsaj kakšno okončino. 

čist tko u izi, kolikokrat si sebi rešil lajf, ko je kreten z avtom sekal ovinek? Verjetno neštetokrat. So butli na motorjih, so butli v avtomobilih, celo v kamionih in avtobusih.

Pa ne podcenjujem tvoje reakcije, hvala bogu da si reagiral, kot si. 

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, DAMI34 pravi:

pajade, če voziš 200 na uro se nimaš časa pokrižat pa molt zraven :P

Moj zapis je bil zaradi polaganja svojega in tujega življenja v roke sreče in upanja. 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Borutt pravi:

Moj zapis je bil zaradi polaganja svojega in tujega življenja v roke sreče in upanja. 

lej, to ne bi vedu, sem pa prepričan, da če bi pojedel prej še 2 porciji pasulja, bi šlo tudi do 220km/h :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 45 minutami, DAMI34 pravi:

lej, to ne bi vedu, sem pa prepričan, da če bi pojedel prej še 2 porciji pasulja, bi šlo tudi do 220km/h :P

pred 3 urami, DAMI34 pravi:

Znanje, predvidevanje, prilagajanje, ..., so tako ali tako brezvezne zadeve, saj morata sreča in upanje poskrbeti za zdrav prihod domov. Torej naj bo še molitev, da bosta sreča in upanje bolj prijela. 

Nekateri molijo za tiste s srečo in upanjem na Rakitni. In drugje tudi. 

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, DAMI34 pravi:

Čist tko u izi, kolikokrat si sebi rešil lajf, ko je kreten z avtom sekal ovinek? Verjetno neštetokrat. So butli na motorjih, so butli v avtomobilih, celo v kamionih in avtobusih.

Pa ne podcenjujem tvoje reakcije, hvala bogu da si reagiral, kot si. 

Vedno ko sem bil na Rakitni. V šikani kjer so bile prej klopce mi je do zdaj vedno, ampak res vedno avto po mojem pasu prpelu (jaz navzdol, avto proti Rakitni)

• Žalosten 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 46 minutami, Žan96 pravi:

... ampak res vedno avto po mojem pasu prpelu (jaz navzdol, avto proti Rakitni)

Ovinkaste ceste, še posebej kjer so kakšna naselja v bližini, so lahko vedno problem. Lokalni prebivalci ki se tam vozijo (morda tudi večkrat na dan) lahko peljejo bolj na pamet in sekajo ovinke... Ne razumem zakaj, morda jim je dolgčas ene in iste ride vozit, ali pa si mislijo, da cesto poznajo u nulo...

In ko frentni dirkači pridejo na tak teren pa sekajo ovinke, imaš potem hitro dva, ki se lahko posekata.  Črni kroniki je itak vseeno, kaj je bil razlog... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 18. 5. 2017 ob 10:56, ukica pravi:

Se na YT, ima ime in priimek :D 

Voznja pa ja..dokler se izzide..

Dvojna merila UKICA ;

pred 5 minutami, exclan pravi:

Ob 12. 6. 2017 ob 17:15, ukica pravi:

Ce bi poznal koga iz tega posnetka  ter vedel kako se vozijo izven rid bi pisal drugace. Sploh pa, dvomim da sta prekoracila hitrost 

Popravljeno . Popravil exclan
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!