Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 5 minutami, Supertech pravi:

Jaz sem spremljal temperaturo gume mnogokrat vmes med vožnjo, se ustavil in z laserskim čekiral temperaturo. Na obeh, Mitas in Pirelli poland-china.. Temperatura ni blo kot pri nemški, je bila dost nizja, se pravi ni ista zmes, sej zato pa tudi pomojem drsi... Pirelli se zelo hitro ogreje, mitas slo tudi.

Pravkar sem preveril. Kitajske so.

pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

menjaj, sploh ne razmišljaj. bolje cela koža in dober filing, kot bognedaj kak zdrs, predvsem pa se ti bo motorizem dobendno zameril, če ne bo pravih občutkov.

Načeloma kar sem preperelija vozil so bile to odlične gume negleden a so bile na SDGTju s 174 konji al pa na 901 (110konji) skor kramparce.

Vedno je bil zelo dober povratni občutek, dober oprijem (pirelli ima v zmesi vedno velik silike in ne potrebuje skoraj nič ogrevanja napram dunlopu)

Če že špekuliram kaj natakni: bridgestone s22 (oz zadnja verzija), conti kaka hypersport zadnja verzija...to so zlo podobne gume z dovolj informacijami in prekleto sigurne v vseh razmerah na cesti.

ps. tudi Mitas ne pozabi, sploh niso slabe

Sem razmišljal o Conti SportAttack 4 ali pa Dunlop SportSmart 4. Al je mogoče bolje da dam še bolj cestne. Na drugem motorju imam COnti RoadAttack 4 pa mi sedejo. Je pa res da na prvem motorju se bolj pokonc sedi, na temu pa bolj leži :)

Objavljeno
Just now, Markisan said:

No evo vidiš, se mi je kar zdelo.. 

Zdej veš na kaj bit pozoren naprej,ko boš kupoval gume. 

Objavljeno
pred 2 minutami, Supertech pravi:

No evo vidiš, se mi je kar zdelo.. 

Zdej veš na kaj bit pozoren naprej,ko boš kupoval gume. 

Jih je prejšnji lastnik dal gor predno sem kupil motor. Ampak vsekakor hvala ti za namig.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 4 minutami, Markisan pravi:

Sem razmišljal o Conti SportAttack 4 ali pa Dunlop SportSmart 4. Al je mogoče bolje da dam še bolj cestne. Na drugem motorju imam COnti RoadAttack 4 pa mi sedejo. Je pa res da na prvem motorju se bolj pokonc sedi, na temu pa bolj leži :)

gume in stil vožnje ti najbolj razumeš. Če je sporttouring dovolj, ni potrebe po bolj špotni pnevmatiki. Če zaznavaš določene manjke, ali omejitve, pač iščeš naprej. Ker vsega nisem testiral, ti nasveta ne morem dati. Lahko samo povem, da solo vožnja rabi nižji tlak (0,2 manj nekje ali 2,2 spredaj, 2,5 zadaj odvisno od trdote gume) vožnja v dvoje pa običajno 2,5 in in 2,9.

Na superduku GT so bile prvovgradnja pirelli angel GT, ki sicer ni slaba guma, daleč od tega, oprijem v vseh pogojih, tudi slabših, nevtralna, lepo se je prekladala, a pri polnem pospeševanju iz ovinka ji je zmanjkalo. Ali je prehitro drsela, al pa je TC skos utripal in pobiral moč na zadnje kolo. Zato sem prešaltal na pnevmatiko z več roba, manj nasekljano (beri utori za odvodnjavanje), z mehkejšim robom. To je en primer, kaj narediš, če ti nekaj manjka. Ampak z lahkoto trdim, da je angel GT odlična guma z omejitvami. Sedaj, lahko se omejitvi prilagodiš, al pa iščeš dalje.

Vse kar sem zapisal, je zgolj moje mišljenje in odraz občutkov avtorja :P

• Všeč mi je 1
Objavljeno
Just now, Markisan said:

Jih je prejšnji lastnik dal gor predno sem kupil motor. Ampak vsekakor hvala ti za namig.

Malenkost ;) 

p.s. A si kdaj vozil michelin power 6 mogoče? Dobil sem jih na motorju, nisem pa že dolgo imel michelinovih gum, pa ne vem kaj pričakovat a je to za bolj športno voznjo ali raje bolj za touring:hmm:

Objavljeno
Pravkar, Supertech pravi:

Malenkost ;) 

p.s. A si kdaj vozil michelin power 6 mogoče? Dobil sem jih na motorju, nisem pa že dolgo imel michelinovih gum, pa ne vem kaj pričakovat a je to za bolj športno voznjo ali raje bolj za touring:hmm:

MIchelin sem imel samo enkrat, mislim da Power 2CT al neki tazga leta 2006 na R1 :). Tko da to je bolj zgodovina kot pa primerjava. 

Objavljeno
1 minute ago, Markisan said:

MIchelin sem imel samo enkrat, mislim da Power 2CT al neki tazga leta 2006 na R1 :). Tko da to je bolj zgodovina kot pa primerjava. 

Jaz sem imel tudi te, na 954...iverke :lol1:

Objavljeno
Pravkar, Supertech pravi:

Jaz sem imel tudi te, na 954...iverke :lol1:

Spomnim se da sej jih v neki točki zamenjal za Dunlop Qualifier al neki tazga in so bile boljše, vsaj tko se spomnim

Objavljeno
pred 1 uro, Supertech pravi:

Malenkost ;) 

To je športna guma. Pilot road so turing gume. Jest sm skoz na michelin power, zame so super. 

Objavljeno

Jaz sem zvozil 5 kompletov PDR4 v zadnjih 3.5 let.

Res nimam pripombe nad to gumo in bodo naslednje sigurno iste. Razen če conti ne dan prej ven CSA5.😁

Naredijo cca 5500km in držijo isto od začetka pa do zadnjega milimetra profila. Vozim ful različno od nedeljskega kruzanja do obiska dirkališča in ne spustijo zlepa.

Res pa je da so vedno bile "made in njemačka"

• Všeč mi je 1
Objavljeno
3 hours ago, kawamoto said:

To je športna guma. Pilot road so turing gume. Jest sm skoz na michelin power, zame so super. 

Sem pogledal ja, res je, pa še zelo je pohvaljena..Upam, da bodo res ok. 

To voziš na r1200rs? Kakšen tlak voziš na cesti? Našel sicer podatek na michelinovi strani ampak mislm,da je tisto za na pisto.

Objavljeno
pred eno uro, Supertech pravi:

Sem pogledal ja, res je, pa še zelo je pohvaljena..Upam, da bodo res ok. 

To voziš na r1200rs? Kakšen tlak voziš na cesti? Našel sicer podatek na michelinovi strani ampak mislm,da je tisto za na pisto.

Vozim še pilot 5, spredaj 2,3 zadaj pa 2,6 tudi 2,5 na rsu. Verjetno bo počasi šestka, vendar pa naj bi bila petka boljša na mokrem. 🤔😁

• Hvala 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   1 član

• Breco 36
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!