Skoči na vsebino

Nolan, X-Lite, Grex čelade

dr.looney

Priporočene objave

@ urkoman

Žal ne poznam posebnih folij za zatemnitev, ki bi jih namestil na vizir. Pa tudi sicer nisem pristaš tovrstnih naredi-si-sam izumov. Menim, da bi bilo bolje razmisliti o nakupu originalnega zatemnjenega vizirja, ki bi ga lahko uporabljal za sončno vreme.

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@kompi eno vprašanje zate : Zakaj ni v prodajnem katalogu več X-1002? A je ne prodajate več?

LP

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@ Angel_girl

Čelada X-1002 se še vedno prodaja, vendar pa nam gospodarnost poslovanja narekuje, da v slovensko izdajo kataloga Nolanovih čelad vsako leto uvrstimo le izbor najbolj prodajnih barvnih kombinacij in modelov čelad, ki jih imamo stalno na zalogi in so izdobavljive takoj. Vse ostale modele iz ponudbe skupine Nolan (preko barvnih 400 kombinacij v šestih velikostih – tudi model X1002) pa lahko zagotovimo po posebnem naročilu z malce daljšim dobavnim rokom.

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a ne še da kje dobiti Nolan N83.?? Novo. Vem da je zdaj že N84, ampak vseeno. Zadnjo se kupil lani v jeseni. (akcijsko)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanimam se za Nolan N84 ali N102 pa me zanima kako ste lastniki zadovoljni glede hrupa.

Sedaj imam namreč Shark in pa Schubert čeladi pa me zelo moti piskanje in žvižganje okoli čelade. S čepki v ušesih pa se sploh ne morem vozit. Imam pa sicer naked motor Honda CBF.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a ne še da kje dobiti Nolan N83.?? Novo. Vem da je zdaj že N84, ampak vseeno. Zadnjo se kupil lani v jeseni. (akcijsko)

Nekaj modelov so zadnjič še imeli na zalogi pri Aprilii v Mariboru. Znižane. Pokliči jih in preveri.

@ kompi Hvala za zrihtano čelado :worship: :OK:

Malenkost! Oglasi se še kdaj!

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekaj modelov so zadnjič še imeli na zalogi pri Aprilii v Mariboru. Znižane. Pokliči jih in preveri.

Lp, Boris Kompare B)

Poklical v AUTOCOMMERCE in nimajo več. Vseeno Hvala!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanimam se za Nolan N84 ali N102 pa me zanima kako ste lastniki zadovoljni glede hrupa.

N84 je srednje glasna. pri določeni hitrosti rahlo žvižga zaradi VPSja (dodaten vizirček proti soncu). Je pa tako, da bo na naked motorju vsaka čelada sorazmerno glasna. Če ti je vse skupaj preveč moteče si daj v ušese čepke. Drugače je čelada zelo OK. Morš pa prej probat, glave pač niso vse enake. Poglej si še na 22 stran, kjer sem nekaj bluzil na to temo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je pa tako, da bo na naked motorju vsaka čelada sorazmerno glasna.

:nono:

vsaka čelada je namenjena svojemu tipu motorja, potem pa je tu še višina voznika in podobno. recimo "upokojena" x-lite 901 je (pri 174 cm višine) na nakedu in cestaku tiha, na enduri tipa BMW GS pa že malo bolj glasna na maxi skuterju tipa aprilia atlantic pa glasna za znoret.

torej čelado na glavo in na motor probat - ni druge variante :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

@kompi kere barvne kombinacije x801 se da vse dobit,ter ce se da to celado kje sprobat tudi na motorju? in pa kaksne so cene?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@kompi kere barvne kombinacije x801 se da vse dobit,ter ce se da to celado kje sprobat tudi na motorju? in pa kaksne so cene?

Vse piše na compaco.si strani .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za boljšo polovico kupujem čelado.

Ker gre za prvo čelado mora biti lahka, velikost pa je XS, kar seveda oteži izbiro..Po nekaj obiskih trgovin sva pristala v KMCju in skoraj že kupila X-601, a sem opazil, da se kljub zategnjenemu pasku čelada v bradnem delu dvigne za nekaj cm brez težav.. Ker se žena do sedaj še ni vozila, težko oceni ali ji je čelada prav. Načeloma sva našla alternativo, ki pa je manj kvalitetna kot x-601 in 200g težja /kar ni zanemarljivo), zato me zanima ali je kje v SLO X-601 v velikosti XS na voljo kot testna?

Peter

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Justaboy: vse barvne kombinacije dobiš na nolan.it strani, lahko pa tud v trgovini v italjanskem katalogu (kmc recimo:)) sam je pa rok dobave za čelade k jih compaco nima v slovenskem katalogu 3 tedne oziroma za xlitke 1 mesc...

peterpan: a si v KMCju uprašal za testno čelado? vem da jih dobimo v kratkem ne vem pa točno kere...

lp, Vito

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Slovenski trg je premajhen za vse barvne kombinacije in velikosti čelad, ki jih ponuja skupina Nolan, zato smo prisiljeni v izbor, ki ga objavimo v slovenski različici kataloga. Ne glede na to pa na posebno željo zagotovljamo tudi vse ostale barvne kombinacije Nolan in X-lite čelad, le rok dobave je malce daljši, praviloma mesec dni. In cena zato ni nič višja. Čelade iz slovenskega izbora pa imamo ves čas na zalogi v vseh velikostih.

Testna X-801RR je v Velenju že na razpolago, v naslednjih dneh pa bo tudi v ostalih naših testnih centrih.

Za boljšo polovico kupujem čelado.

Ker gre za prvo čelado mora biti lahka, velikost pa je XS, kar seveda oteži izbiro..Po nekaj obiskih trgovin sva pristala v KMCju in skoraj že kupila X-601, a sem opazil, da se kljub zategnjenemu pasku čelada v bradnem delu dvigne za nekaj cm brez težav.. Ker se žena do sedaj še ni vozila, težko oceni ali ji je čelada prav. Načeloma sva našla alternativo, ki pa je manj kvalitetna kot x-601 in 200g težja /kar ni zanemarljivo), zato me zanima ali je kje v SLO X-601 v velikosti XS na voljo kot testna?

Peter

Testno X-601 v XS velikosti imamo na voljo v Velenju. Če bi tako želel, jo lahko pošljemo tudi v Ljubljano. Priporočam ti, da preizkusita takšno, ki ima vgrajene debelejše obrazne blazinice. Počutje v čeladi bo neprimerno udobnejše, če bo oblazinjenje tesno objelo lica in vrat.

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Testno X-601 v XS velikosti imamo na voljo v Velenju. Če bi tako želel, jo lahko pošljemo tudi v Ljubljano. Priporočam ti, da preizkusita takšno, ki ima vgrajene debelejše obrazne blazinice. Počutje v čeladi bo neprimerno udobnejše, če bo oblazinjenje tesno objelo lica in vrat.

Lp, Boris Kompare B)

Super, potem se pa lepo priporočam za dostavo v KMC (so omenili, da dobijo testne, a ne XS velikost). Lahko po 1.5., ker do takrat ne bo časa in možnosti stestirat. Če nima debelejših ličnic jih bom pa kupil, še vedno bolje kot da kupimo napačno čelado .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kompi, meni je pa začelo pihat v čelado, včasih se mi začnejo oči celo solziti. kaj storiti? Gre za n102 model

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Meni začne pihat v čelado, če podkape ne oblečem pravilno. :huh:

Lahko, da so se zaradi uporabe obrazne blazinice posedle do te mere, da ne tesnijo več dobro. Preveri tudi ali so vsi deli na čeladi pravilno nameščeni in so vsa tesnila na svojem mestu. Pri počasni vožnji zaokroži z roko okoli čelade in ko boš zadel točko, kjer naj bi zračni curek vstopal v čelado, si našel problematično mesto. Čelado z označeno točko prepiha mi lahko pošlješ na servis in uredili bomo zadevo.

Lp, Boris Kompare B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Slovenski trg je premajhen za vse barvne kombinacije in velikosti čelad, ki jih ponuja skupina Nolan, zato smo prisiljeni v izbor, ki ga objavimo v slovenski različici kataloga. Ne glede na to pa na posebno željo zagotovljamo tudi vse ostale barvne kombinacije Nolan in X-lite čelad, le rok dobave je malce daljši, praviloma mesec dni. In cena zato ni nič višja. Čelade iz slovenskega izbora pa imamo ves čas na zalogi v vseh velikostih.

Testna X-801RR je v Velenju že na razpolago, v naslednjih dneh pa bo tudi v ostalih naših testnih centrih.

............

Lp, Boris Kompare B)

hvala za odgovor

P.S.Prodam X-Lite x 902.....pred kratkim na servisu pri kompi-ju

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...

Lp, Boris Kompare B)

V KMCju sem ta teden prevzel testno čelado, ki je prestala test, tako da smo šli v nakup. Hvala še enkrat za izredno storitev in odnos do kupcev , ki ga res ne srečamo pogosto... :OK: :OK:

TudimojanaslednjaceladaboNolanpress

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

No, jst bom pa zdej tuki pisu naprej o moji X-lite 801R.

Sem poizkusu in prestavu za en zob bolj nazaj vizir pa je rezultat še vedno isti - še vedno rahlo žvižga samo na levi strani čelade.

Je pa zanimivo to, da se to "žvižganje" najbolj sliši pri hitrosti od cca. 55-80 km/h, potem pa je že glasnost vetra glasnejša in to žvižganje preglasi.

Sem pa očistu tut gumico z navlaženo krpo, pa je rezultat isti. Če gledam gumico pri zaprtem vizirju imam občutek, da se vizir dovolj pritisne na gumico.

Tut gumb za zaklepanje vezirja sem previru v obeh načinih in sem opazu to, ko je vizir čisto zaprt žvižga, če pa je gumb prestavljen in vizir rahlo odprt pa ne žvižga več, temveč piha zaradi odprtega vizirja, kar je razumljivo.

Še kakšen nasvet? :hmm:

Popravljeno . Popravil sota
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ugotovu vzrok žvižganja v čeladi. :OK:

Danes popoldne sem se zafrkaval in preizkušal kje nastajajo zvoki. Z trakom sem prelimal mehanizem za zaklepanje vizirja na levi strani čelade in glej ga zlomka je penehalo žvižgat. :D Ko sem trak odlepu iz mehanizma, pa se je žvižganje zopet pojavilo. :doze:

Kompi, kakša ideja zakaj?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zivjo

Nolanko N61 za sopotnika na motorju Hornet 600 ja ali ne?

Vozim previdno ampak me zanima kako kvalitetna je lupina pri N61 in nikol se ne kje ti kdo preseka pot.

Hvala

Urko

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!