Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

NE! Ker znamka ....

Pa saj to vem ..

:)

.. ti kaj pa je danes s tabo .. ali bi se rad s kom kregow?

:blink:

No, z mano se ne boš ..

:grrr

Popravljeno . Popravil Broj Jedan
Objavljeno

Peesda, pa sem reku, da se ne bom več spuščal na nivo drugih

Prijatelj, nekdo te bo premagal z izkušnjami..... .)

Objavljeno

Prijatelj, nekdo te bo premagal z izkušnjami..... .)

Ja vem, sej zato sem pa odnehal......

Objavljeno

Dajte raje kake lepe fotke nalepit, da vam bom lahko fouš tadobrih fotkičev (Canonov, jasno) :photo:

Objavljeno

ok, če že hočeš :)

post-467-1168024321_thumb.jpg

Objavljeno (popravljeno)

evo - boginja Alla - tvoja želja moj ukaz

:worship:

eno

"breztežnost" samo za tebe

iz baletnega nastopa - slikano v odvratnih svetlobnih pogojih

neonskih luči,

bel strop,

bele stene,

svetlo siva tla,

bele oblekice baletk,

brez bliskavice ..

ma člowk bi jokow.

Objavljeno

a moire pa vinjetiranje sta zanalasc?

Objavljeno (popravljeno)

ma člowk bi jokow.

Če smem s svojim skromnim mnenjem, kot si rekel. Motiv čist kul, oziroma, videti je što je pesnik htio time da kaže, vse ostalo pa, dolgčas....mislim, da bi v tem primeru bliskavica samo še poslabšala vso zadevo. Torej, po mojem skromnem mnenju....edino trenutek je pravi, vse ostalo bi bilo lahko (moralo biti) boljše. Pa brez zamere.

Še ena moja, ki čaka kritiko, motiv, ki sem ga sicer obdelal že večkrat, ampak tale je iz mojega prvega fotosešna, ko s "tanovim" Canonm še nisva bila toliko prijatelja, kot sva po dobrem mesecu.

Kritik ne sprejemam :P , ker se jih predobro zavedam sam.... šala, lahko napišete, vendar v opravičilo sebi, stativa ni bilo pri roki, pulz pa je bil zaradi daljšega hribolazenja že precej zvišan, posledično tudi roka nemirna

Ekspozicija podaljšana zaradi globinske in dinamike vodnega curka, vendar še premalo, iz prej naštetih razlogov pa celo preveč.

Pa še to, sem človek, ki ima raje temnejše slike, ne vem, zdi se mi, da se na ta način bolje izražajo kontrasti

post-150-1168162089_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil lojzi
Objavljeno

Moje skromno mnenje na zgornji snapshot; vsaj za 0,6 blende podeksponirana, tako da niti ne vidim kaj dejansko na fotki je.

Objavljeno

... vse ostalo bi bilo lahko (moralo biti) boljše. Pa brez zamere...

Ys

svojega mnenja o tvoji ne bom pisow,

ker predobro vem, kako je v slabi svetlobi težko slikati brzice,

da se vidijo podrobnosti in ni vse skupaj siv nepopravljiv zmazek - skratka

prepričan sem, da si v danem trenutku naredil, kar je bilo v tvoji moči.

:D

Temnost/netemnost je pač stvar okusa in vsi vemo,

kako zlahka jo reguliramo na fotki.

Tako, da če komu ni všeč, naj si jo sam popravi!

:P

(spet hec .. da ne bo kdo jezen brez potrebe)

Bi

te pa prosil, če lahko pri moji fotki bolj konkretno opredeliš

"vse ostalo"

in daš predlog izboljšave, saj sem dovolj natančno opisal

pogoje ob fotografiranju.

Mogoče celo postrežeš s kako

PSvizijo tvojega videnja scene

V naprej hvala, mojster!

Objavljeno

Alla,

ena marjetica za tebe

(še raste na vrtu)

Objavljeno

Hvala Broj Jedan :)

Lahko naslednjič brez obdelave? Narava je že itaq dovolj lepa ;)

Objavljeno

Hvala Broj Jedan :)

Lahko naslednjič brez obdelave? Narava je že itaq dovolj lepa ;)

sy

jo imaš v neki drugi temi .. meni se zdi da v "vreme" ..

:yes:

brez obdelave,

:hmm:

pri

meni zeloo težko .. trenutno mineva

lazy sunday afternoon

v znamenju CS2 in experimentiranja v zoom efektih

in

malce mislim na to, pa zato manj na čike,

(danes že cew dan brez žvečke)

pa tko .. sem in tja pokukam na zapuščeni motomars ..

in tam pustim kako sled

:blush:

Objavljeno

Bi

te pa prosil, če lahko pri moji fotki bolj konkretno opredeliš

"vse ostalo"

in daš predlog izboljšave, saj sem dovolj natančno opisal

pogoje ob fotografiranju.

Mogoče celo postrežeš s kako

PSvizijo tvojega videnja scene

V naprej hvala, mojster!

Si napisal sam vse, v belini prostora, puščobi tal in monotonosti neonk kaj več, kot trenutek ni bilo možno ujeti. Samo to sem hotel povedati, nič več.

Pa še nekaj, slik ne popravljam, sem pač, tako, kot upam, da tudi ti, stara šola, trenutek svetlobe je tam in tak, fotošopiranje....no, tu mi ne dajo vsi prav, ampak, to zame ni. Pravi fotograf stare šole ujame motiv in rez brez naknadnega popravljanja, sliko vidiš, ko pritisneš sprožilec. Sicver vržeš prenekatero stran, ampak tisti, ki ne vrže nobene stran, tudi dobrih ponavadi nima.

Fotošop? Zame podobno kot semplarski muzikontarji....CD (DVD) jim špila, oni se pa delajo, da počnejo taisto. Samo moje mnenje, ni me treba zdej zato po zobeh.

Objavljeno

Si napisal ..

Fotošop? Zame podobno kot ...

CS2

definitivno nadomešča nekdanji laboratorij in ti točno veš, da brez laboratorijske obdelave v tistih časih ni šlo popolnoma nič niti v časopise, revije, knjige .. kaj šele na razstave. Kar se mene tiče mi PS ponuja neskončno možnosti - res je, da sem potreboval kako leto ali 2 da sem ga osvojil - ampak danes si fotografije brez PSa ne morem predstavljati.

Tu

je potem še HDR fotografija, ki daleč presega karkoli je kdaj klasična fotografija dosegla na področju realnosti v fotografiji.

"Realnost"

v fotografiji (kar sem nekoč že pisal) je v naših pogledih na fotografijo definitivno deformirana in to kar mi vidimo kot "realno" fotografijo s pravo realnostjo - s tem kar vidijo oči - nima nobene veze. Ko ti gledaš tiste svoje brzice z očmi, nikjer ne vidiš črnih lis katere zabeleži fotoaparat, niti nikjer na soncu ne boš (ali pa izreeedno redko) videl tako zvanih "prežganih delov". Ampak te spackane zadeve nerealno bledih barv med ljudmi in fotografi veljajo za "reality photo".

:lol1:

Ja

nekaj časa bo še trajalo da bodo ljudje razumeli kaj pomenijo razni programi za obdelavo fotografij, nekaj časa bodo še občudovali blede odseve sončnih zahodov, ki ne vsebujejo nit 30% vse lepote realnosti .. ampak ne več dolgo.

Dejstvo

je, da razni programi vedno bolj približujejo fotografijo realnosti - ne nazadnje se bo treba sprijazniti s 3D fotografijo. Tisti, ki bo to hotel, tisti ki bo to znal - tisti jo bo občudoval. ostali bodo pa iskali izgovore v privrženosti "klasiki", brezbarvnosti, prežganosti in črnini delov, ki to ne bi smeli biti itd itd.

Vsak

po svoje - ys pravim, kakšen hudičev dolgčas bi biw na tem planetu, če bi bilo vsem všeč isto.

Za

konec pa še moja fotka:

"The last storm is comming .. my friend .. the very last storm .."

Objavljeno

Kot vedno v tej temi Broj :OK: ;

se ne bi mogel bolj strinjati z napisanim glede programov za obdelavo fotk; mi pa manjka še kakšno leto ali dve, da jih bom znal uporabljati vsaj približno tako kot bi hotel.

Lepa fotka, tista marjetka (čeprav namenjena Alli ;) ), pa sploh :yes: .

Objavljeno

še moj komentar na foto revolucijo

tako kot pri vseh zadevah je tudi pri fotografiji industrija pripeljala stvar do tega, da se utapljamo v kolikor toliko dobrem fotomaterialu ... in tako me večina teh stvari sedaj pusti hladnega, čeprav bi me še pred nekaj leti večina teh fotk tudi v tej temi totalno navdušila ...

Kaj češ - če človek vsak dan je potico, mu potem palačinke z orehi niso bogvekak dobre ...

Hočem rečt - zanima me, kaj počnete recimo z vsemi temi fotkami? Meni so moje lastne fotke in fotke od moje drage, tudi tiste, ki so tehnično super, postale že pravi dolgcajt...

Verjetno me enostavno ne zanima fotogradivo več, razen, če mi fotka res kaj pomeni, kakšno osebno zmago ali spomin. Aja, pa tu in tam če se s kakšno fotko kaj zasluži, je tudi super.

Objavljeno

jap symru, tko je to

zato sem se jst lih prejšn tedn vzel urco al' dve cajta in POBRISAL ogroomno fotomaterjala. pridobil sm ene 2GB na računalniku, se mi zdi...

ampak še zmer rad kšno pritisnem, se pa potrudim da je vsaj približno OK al pa ma neko zgodbo

Objavljeno

ok, če že hočeš :)

heheh, jaz imam tudi nekaj takih...

post-1-1168201151_thumb.jpg

Objavljeno (popravljeno)

še moj komentar na foto revolucijo ..

ys

delam takole:

a

spominske fotke - v glavnem otroci .. Kraljica izbere tiste, katere hoče imeti v albumu - obdelam, razvijanje preko e-foto

b

svojih 100 najnajnajnaj - ko pride kakšna boljša od najslabše v zbirki - zamenjam .. nekatere sem dal celo razviti .. viški na CDjih

c

tekmovanja - fotografiranje po naročilu .. mogoče bo še denar od tega .. bomo videli

nekoč

davno je bil pri meni cilj posedovanje fotk in albumov - danes pa to ni več cilj .. cilj je izdelava/obdelava fotk in učenje .. tako, da ... hja,ko je fotka gotova se jo le redko spomnim

Kaj

hočemo zadeve se spreminjajo - včasih je motorist vozil Pony Express ... danes pa XJR, Brava 1100ABS, Honda CBF 1000ABS .. pa saj nič ne rečem - nekateri še vedno uživajo s Pony Express-om in kdo si upa trditi, da taka vožnja tudi NI užitek .. ys gotovo ne!

heheh, jaz imam tudi nekaj takih...

... ali si videl tisto mojo foto-karikaturo ministra Bajuka in njegovega frenda?

:D

Objavljeno

Še en test Pentax K10D kjer je dobil boljše 'ocene' kot pri testu par strani nazaj v tej temi. Zanimivo pri tem fotkiču je to, da se vse okrog zaradi njega dviga ogromen rompompom, ne moreš pa ga kupit ali sprobat po celi Evropi, ker aparatov enostavno ni na policah. :doze:

Objavljeno

Ultrasonično čiščenje senzorja v digitalnih fotografskih apratih

Moj starejši brat je izrazil dvom ultrasoničnega čiščenja senzorja v digitalnih fotoaparatih. Je strokovnjak na področju mikroelektronike, dizajniranja in izdelave integriranih vezij. Jaz samega postopka leplenja čipa na keramično podlago ne poznam, brat pa mi je razložil, da to izvajajo z ultravijolično svetlobo. Ultrasonično stresanje senzorja bi lahko povzročilo odlepljenje čipa s keramične podlage. Čas bo pokazal, ali je to zadeva, zaradi katere bi se morali zamisliti. Nikon je pri svojih dveh modelih: D200 in D80 prevlekel senzor s prevleko, ki, če jo naelektrimo, odbije prah. Nekakšen antistatični film. Pri bratovem D200 po ca 2500-3000 posnetkih ni sledi prahu na posnetkih.

Objavljeno (popravljeno)

Ultrasonično čiščenje senzorja v digitalnih fotografskih apratih

Moj starejši brat je izrazil dvom ultrasoničnega čiščenja senzorja v digitalnih fotoaparatih.

:hmm:

to tudi mene vseskozi skrbi

in Nikor VR objektivi se mi zde boljša solucija - sicer ne za čiščenje ampak za stabilizacijo slike

po drugi strani pa če pogledaš mobitele in druge "čipsynapravice", ki so tudi ispostavljene veliko tresljajem - pa jim zato ni dosti hudega

Objavljeno

po drugi strani pa če pogledaš mobitele in druge "čipsynapravice", ki so tudi ispostavljene veliko tresljajem - pa jim zato ni dosti hudega

Ne gre za tresljaje vibratorja mobitela ali padce naprav na tla, bistvena je frekvenca tresljajev in pri ultrasonični frekvenci se lahko odlepi čip s keramične podlage oz. popustijo spoji žičk od čipa do kontaktov integriranega vezja.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!